2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Aglamalari da cok var gaz dedi dr u ama baska bi seysi var mi anlamiyorum ilk bebe olunca ☹

Benimkide uyumuyo hiç geceleri annem oyalıyo ben uyuyorum sabah 5 gibi anca uyuyo sonra 8de uyanıyo tekrar emiyo sonrası uğraş dur kucakta gezmek ya da emmek istiyo sürekli
Aynen valla basta sarilik varken zor uyandiriyordum su son gunlerde uyumamak icin direniyor resmen halbuki ici uyuyor yatiyo yataginda ama hep pispislamak sallamak lazim agliyo yoksa

Maalesefki öyle biraz takmamaya çalışıyorum ama elimden geldiğince rahat olmaya bak yoksa işin içinden çıkamazsın.Senin ilk çocuğun mu?

Aglamalari da cok var gaz dedi dr u ama baska bi seysi var mi anlamiyorum ilk bebe olunca ☹
Yazdır canım bol bol karnına sırtına masaj yap gün içinde etrafımdaki bebeklerden biliyorum gecicek az daha sabret duş al yağlayıp masaj yap iyi gelir

Canm dediğim pozisyonda emzirdin mi. O şekilde damarlar açılıyo4

Kızlar bebişim 1 saat emmek istiyor memeden ayırdığımda aglıyor mama verince içiyor doymadığını düşünüyorum ne yapmalıyım?

Taşıyamadım o şekilde denedim olmadı
Evet o şekilde çok zor emzirmek. Ben ya tarafıma doğru altına gelecek şekilde kirlentyada yastık koyup emzirdim. Eşinden de yardım alabilirsen olur belki. Halen devam ediyor.mu canm. Keşke 3mzirebiksen çok rahatlatıcı. İkinci kızımda çok çektim.sitmasi tutmustu.cok kotuydum.yataga düşürmüştü o kadar kötüydü.sicaksuyla yıkadım duş aldım bir faydasını göremedim.bu şekilde emzirdim gogsum boşaldı rahatlamıştım.

evet 60 ml veriyorum hepsini emiyor.
Aynı dertten muzdaribim bebeğim 29 günlük , biraz zayıf doğdu , o yüzden emzirme yanında az az mama da verdirdi doktor , şimdi önce emziriyor , emzirirken diğer göğsü mochi ile sağıyorum , sonra kalanı da elektrikli pompa ile yine boşaltıyorum , sütüm çok az , doymuyor bebeğim mecburen mamaya devam ediyoruz . Lütfen öneride bulunun , sütü artırmak için ne yapabilirim . ( baklagiller , protein ağırlıklı beslenme , kuruyemişler , hoşaflar , lohusa şerbeti , tahin helvası , pekmez denendi )

20 gunluk bebemin uyku duzeni bozuldu 3 4 gundur 10 dk dan fazla uyumuyor surekli uyaniyor ve besiginde sallamak istiyor uzun uzun uyumuyor artik Bu bebisler gunde 16 17 saat uyumasi gerekmiyor mu ? Utanmasam dr a goturcem
Bizde de ayni bir haftadir dogru duzgun uyumuyor 1 den once kahvalti yapmam imkansiz aksamda esim gelince 9 u buluyor yemek oda yiyebilirsem arada alistirabilirsem Iste 5 yasinda kizim var onunlami ilgeliniyim evi mi temizliyim yemek mi yapiyim cok yoruldum artik kimsede yok yardim icin yanimda Allah evlatlarimiza saglik versin gececek bu gunler diye kendimi teselli ediyorum ama deprosyona az kaldi annem ilk bebekte yanimdaydi ne kolaydi iyiki uzagim diyorum bazen yoksa her ariyanin akil vermesinede sinir oluyorum yok mama verme yok sallama yok kucaga alistirma kolaysa gelin yanliz herseye yetisin. Kaynanamda en son sakin diyet yapma cocuga sut olsun diyince patladim sanki yemege vakit varda off icimi doktum biraz

Ben çok nadir sagdim. Bir buçuk aylık olduk hemen hemen. İlk zamanlar çok nadir sagdim. Sagmadim dolu dolu emzirdim.sık sık emzirdim. Geceleri genelde uyumadım iki saate. Bir emzirdim. Bazen midesini çıkardığı oldu diğer göğsümu verdim aç kalmamış oldu. Birde sagmadan mi denesen acaba.

Önce sakin ol, keyifli huzurlu olmak süt artırıyor. Dinlenene bildiğin kadar dinlen . Uyku süt artıyor. Bir de ben akşamları bir çay kaşığı rezeneyi sıcak su da demleyip ılıyınca içiyorum.

bi kere en önce yapacağın şey sütüm yok diye düşünmekten kendini strese sokmaktan vazgeçmek ve varsa bu konuda darlayanları kış kışlamak.

benim damla sütüm yoktu damla çay kaşığına damla düşmüyordu öyle düşün. neler yedim neler. suyu çoğalttım çaylar kuruyemişler helvalar... bunların arasında bana en çok fayda sağlayan bol su, helva ve kabak çekirdeği oldu. bir de bebeğime sütüm olmadığı için mama veriyorum ve karnının tok olduğunu bilmek beni mutlu ediyordu.

stresi de bırakınca sütüm geldi. inan hiç takmadım sütüm olmuş olmamış diye. yoksa yok her şeyi denedim ben elimden geleni yaptım dedim ve stresi kestim.

bir de -bana göre- en faydalı şeylerden biri pompayla sağım oldu. sağdıkça sütüm arttı. ilk sağımda inan 1 cc ya gelmiştir ya gelmemiştir şu an bebeğim emdikten sonra maşallah diyeyim 45-50 cc çıkıyor ama tabii benimki doymuyor arada mama veriyorum yine

sen sakin ol akışına bırak her şey düzelecek ❤

Annem yardımcı oldu o tuttu yastık filan koyduk filan ama memeyi bıraktıça tekrar kaldır yastıkları düzelt tutturmaya çalış derken beceremedik sağma makinası aldık dün tam boşalmadı ama rahatladım dr antibiyotik yazdı geçicek inş uçlar içinde krem aldım memintolara bi servet gitti

kaynar suya yakın suyla da sık sık banyo yap masaj yaparak kendine çok iyi geliyor.

Canım dünyaları yesen de yeterı kadar uyuyamıyorsan az oluyor süt. Mama verdgnz saatler senın uyku saatin olabilir. Akşam yemeğinde mutlaka protein olsun. Tavuk, balık, köfte, et vs birinden biri. Çok işe yarıyor. Gece iyi doyarsa gündüz sütün az olsa da yeter. Hem kilo alır bebeğin hem mama vermezsin. Ama uyku gercekten önemli. Bi de sütlü yulaf iyi süt yapıyor, sabah altıda akşamdan hazırlayıp onu yiyorum uc kasık yetıyor bır bardak süte. Ikı - üç saatte bır emince bzmkı takviye şart. Kahvaltı yapıp süt olana zamaan geciyor yoksa. Geceleri bebekle eşim yatıyor benı emzırmeye cagırıyor ha uyandı uyanacak derken uyuyamaz oldum bu ara. Bı de ses cıkarmaya basladı :) Cagrı atıyo yan odaya herkese kapalı bı esıme acık olacak sekılde ayarladık teli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…