- 8 Mayıs 2018
- 689
- 518
- 53
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #25.281
Aglamalari da cok var gaz dedi dr u ama baska bi seysi var mi anlamiyorum ilk bebe olunca ☹Geçiş evreleri oluyor bence benim bebeğimde bazen hiç uyumuyor günlerce o ara zorlayarak düzen oluşturmaya çalıştım yavaş yavaş oturuyor gibi gece gündüz ayrımı yapmasını sağlıyorum belli saatlerde uyutuyorum özellikle o saatler dışında kalan zamanlarda oynuyorum ilgileniyorum onla sanki oda alıştı gibi o düzene ama tabi bazen düzen muzen kalmıyor 3 ayı içinde öyle iniş çıkışları normal sakin olmaya çalış canım inşallah düzelir ağrısı sızısı var mı iyicene gozetle onu izle tabi
Aynen valla basta sarilik varken zor uyandiriyordum su son gunlerde uyumamak icin direniyor resmen halbuki ici uyuyor yatiyo yataginda ama hep pispislamak sallamak lazim agliyo yoksaBenimkide uyumuyo hiç geceleri annem oyalıyo ben uyuyorum sabah 5 gibi anca uyuyo sonra 8de uyanıyo tekrar emiyo sonrası uğraş dur kucakta gezmek ya da emmek istiyo sürekli
Maalesefki öyle biraz takmamaya çalışıyorum ama elimden geldiğince rahat olmaya bak yoksa işin içinden çıkamazsın.Senin ilk çocuğun mu?Aynen cnm nasil süt olacak dinlenme yok ,uyku yok ,beslenebilmek icin yemek yapmaya zaman yok ,bitmeyen işler...inanirmisin yesil salata fln yemegi ozledim.covit basladi baslayali yetisip oyle ayrintili islere yetisemiyorum .kirk yilda bir yikasam icime sinmiyor yuzde bir bile olsa risk almaya degmez deyip yiyemiyorum.hamilelikte disaridan canimin istedigi hicbirseyi yiyemedim.bebegime gonul rahatligiyla cikip avmde genis genis ihtiyaclarini bakamadim.ne kotu doneme denk geldik yahu!onlem almaktan hergun acaba bulasmadan atlatabilirmiyiz korkusundan yoruldum.simdi hele bebegime bulasak diye babaya abiye tembihlemekten yoruldum.neysee cookk doluyum ...Bebekle kisada olsa disari cikmak cok zor bu zamanda.aşı ,hastane isleri gozumde buyuyor.
senin işin dahada zor iki cocukla RABBIM yardimcin olsun.
Yazdır canım bol bol karnına sırtına masaj yap gün içinde etrafımdaki bebeklerden biliyorum gecicek az daha sabret duş al yağlayıp masaj yap iyi gelirAglamalari da cok var gaz dedi dr u ama baska bi seysi var mi anlamiyorum ilk bebe olunca ☹
Canm dediğim pozisyonda emzirdin mi. O şekilde damarlar açılıyo4Mastit için dra gittim antibiyotik verdi emzirirken kullanabilirsin dedi ama prospektüste emzirirken kullanmak önerilmez yazıyo napayım ben şimdi bian evvel geçsin diye kullanmak istiyorum ama oğluma geçicek diyede korkuyorum
verdiğin mamanın hepsini emiyo mu?Kızlar bebişim 1 saat emmek istiyor memeden ayırdığımda aglıyor mama verince içiyor doymadığını düşünüyorum ne yapmalıyım?
Taşıyamadım o şekilde denedim olmadıCanm dediğim pozisyonda emzirdin mi. O şekilde damarlar açılıyo4
Evet o şekilde çok zor emzirmek. Ben ya tarafıma doğru altına gelecek şekilde kirlentyada yastık koyup emzirdim. Eşinden de yardım alabilirsen olur belki. Halen devam ediyor.mu canm. Keşke 3mzirebiksen çok rahatlatıcı. İkinci kızımda çok çektim.sitmasi tutmustu.cok kotuydum.yataga düşürmüştü o kadar kötüydü.sicaksuyla yıkadım duş aldım bir faydasını göremedim.bu şekilde emzirdim gogsum boşaldı rahatlamıştım.Taşıyamadım o şekilde denedim olmadı
evet 60 ml veriyorum hepsini emiyor.verdiğin mamanın hepsini emiyo mu?
peki sütünü sağmayı denedin mi?evet 60 ml veriyorum hepsini emiyor.
Kaç günlüksünüz canımevet 60 ml veriyorum hepsini emiyor.
Aynı dertten muzdaribimevet 60 ml veriyorum hepsini emiyor.
Bizde de ayni bir haftadir dogru duzgun uyumuyor 1 den once kahvalti yapmam imkansiz aksamda esim gelince 9 u buluyor yemek oda yiyebilirsem arada alistirabilirsem Iste 5 yasinda kizim var onunlami ilgeliniyim evi mi temizliyim yemek mi yapiyim cok yoruldum artik20 gunluk bebemin uyku duzeni bozuldu 3 4 gundur 10 dk dan fazla uyumuyor surekli uyaniyor ve besiginde sallamak istiyor uzun uzun uyumuyor artikBu bebisler gunde 16 17 saat uyumasi gerekmiyor mu ? Utanmasam dr a goturcem
Ben çok nadir sagdim. Bir buçuk aylık olduk hemen hemen. İlk zamanlar çok nadir sagdim. Sagmadim dolu dolu emzirdim.sık sık emzirdim. Geceleri genelde uyumadım iki saate. Bir emzirdim. Bazen midesini çıkardığı oldu diğer göğsümu verdim aç kalmamış oldu. Birde sagmadan mi denesen acaba.Aynı dertten muzdaribimbebeğim 29 günlük , biraz zayıf doğdu , o yüzden emzirme yanında az az mama da verdirdi doktor , şimdi önce emziriyor , emzirirken diğer göğsü mochi ile sağıyorum , sonra kalanı da elektrikli pompa ile yine boşaltıyorum , sütüm çok az , doymuyor bebeğim mecburen mamaya devam ediyoruz . Lütfen öneride bulunun , sütü artırmak için ne yapabilirim . ( baklagiller , protein ağırlıklı beslenme , kuruyemişler , hoşaflar , lohusa şerbeti , tahin helvası , pekmez denendi )
Önce sakin ol, keyifli huzurlu olmak süt artırıyor. Dinlenene bildiğin kadar dinlen . Uyku süt artıyor. Bir de ben akşamları bir çay kaşığı rezeneyi sıcak su da demleyip ılıyınca içiyorum.Aynı dertten muzdaribimbebeğim 29 günlük , biraz zayıf doğdu , o yüzden emzirme yanında az az mama da verdirdi doktor , şimdi önce emziriyor , emzirirken diğer göğsü mochi ile sağıyorum , sonra kalanı da elektrikli pompa ile yine boşaltıyorum , sütüm çok az , doymuyor bebeğim mecburen mamaya devam ediyoruz . Lütfen öneride bulunun , sütü artırmak için ne yapabilirim . ( baklagiller , protein ağırlıklı beslenme , kuruyemişler , hoşaflar , lohusa şerbeti , tahin helvası , pekmez denendi )
bi kere en önce yapacağın şey sütüm yok diye düşünmekten kendini strese sokmaktan vazgeçmek ve varsa bu konuda darlayanları kış kışlamak.Aynı dertten muzdaribimbebeğim 29 günlük , biraz zayıf doğdu , o yüzden emzirme yanında az az mama da verdirdi doktor , şimdi önce emziriyor , emzirirken diğer göğsü mochi ile sağıyorum , sonra kalanı da elektrikli pompa ile yine boşaltıyorum , sütüm çok az , doymuyor bebeğim mecburen mamaya devam ediyoruz . Lütfen öneride bulunun , sütü artırmak için ne yapabilirim . ( baklagiller , protein ağırlıklı beslenme , kuruyemişler , hoşaflar , lohusa şerbeti , tahin helvası , pekmez denendi )
Annem yardımcı oldu o tuttu yastık filan koyduk filan ama memeyi bıraktıça tekrar kaldır yastıkları düzelt tutturmaya çalış derken beceremedik sağma makinası aldık dün tam boşalmadı ama rahatladım dr antibiyotik yazdı geçicek inş uçlar içinde krem aldım memintolara bi servet gittiEvet o şekilde çok zor emzirmek. Ben ya tarafıma doğru altına gelecek şekilde kirlentyada yastık koyup emzirdim. Eşinden de yardım alabilirsen olur belki. Halen devam ediyor.mu canm. Keşke 3mzirebiksen çok rahatlatıcı. İkinci kızımda çok çektim.sitmasi tutmustu.cok kotuydum.yataga düşürmüştü o kadar kötüydü.sicaksuyla yıkadım duş aldım bir faydasını göremedim.bu şekilde emzirdim gogsum boşaldı rahatlamıştım.
kaynar suya yakın suyla da sık sık banyo yap masaj yaparak kendine çok iyi geliyor.Annem yardımcı oldu o tuttu yastık filan koyduk filan ama memeyi bıraktıça tekrar kaldır yastıkları düzelt tutturmaya çalış derken beceremedik sağma makinası aldık dün tam boşalmadı ama rahatladım dr antibiyotik yazdı geçicek inş uçlar içinde krem aldım memintolara bi servet gitti
Canım dünyaları yesen de yeterı kadar uyuyamıyorsan az oluyor süt. Mama verdgnz saatler senın uyku saatin olabilir. Akşam yemeğinde mutlaka protein olsun. Tavuk, balık, köfte, et vs birinden biri. Çok işe yarıyor. Gece iyi doyarsa gündüz sütün az olsa da yeter. Hem kilo alır bebeğin hem mama vermezsin. Ama uyku gercekten önemli. Bi de sütlü yulaf iyi süt yapıyor, sabah altıda akşamdan hazırlayıp onu yiyorum uc kasık yetıyor bır bardak süte. Ikı - üç saatte bır emince bzmkı takviye şart. Kahvaltı yapıp süt olana zamaan geciyor yoksa. Geceleri bebekle eşim yatıyor benı emzırmeye cagırıyor ha uyandı uyanacak derken uyuyamaz oldum bu ara. Bı de ses cıkarmaya basladı :) Cagrı atıyo yan odaya herkese kapalı bı esıme acık olacak sekılde ayarladık teliAynı dertten muzdaribimbebeğim 29 günlük , biraz zayıf doğdu , o yüzden emzirme yanında az az mama da verdirdi doktor , şimdi önce emziriyor , emzirirken diğer göğsü mochi ile sağıyorum , sonra kalanı da elektrikli pompa ile yine boşaltıyorum , sütüm çok az , doymuyor bebeğim mecburen mamaya devam ediyoruz . Lütfen öneride bulunun , sütü artırmak için ne yapabilirim . ( baklagiller , protein ağırlıklı beslenme , kuruyemişler , hoşaflar , lohusa şerbeti , tahin helvası , pekmez denendi )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?