- 2 Temmuz 2019
- 1.032
- 1.007
- 83
- 38
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #25.301
Diyeceğim o ki sen kendini dinle, en iyi yöntemi bulursun. Foş foş sütün gelmez sanırsın ama kaliteli beslenmişsindir seninki yarar bebeğe. Hem mama vermek de kötü bir sey değil, zehirmiş gibi tepki verenleri uzak tut çevrenden İlluminae arkadaşımızın dediği gibi. Hep eskiler napıyomus diyoruz hem iş güç hem bir sürü çocuk bakmışlar diyoruz ya geçenlerde anneannemle konuştuk sütü sulandırıp veriyolarmış. Ne kadar riskli. Tarlada beşiğe ekmeği suyla cıvıltıp onu koyarlarmış bebek hem oynar hem yermiş onu. Daha neler neler.. Ne yapsınlar.. Bebeler lıkır lıkır süt içmiyodu onlardan, kim öle kim kala artık. Hıc olmazsa şu zamanda bir sürü seçenek var. Sen vakıt buldukca uyu, varsa pompan sağ o da artırır. Ve lütfen rahat olAynı dertten muzdaribimbebeğim 29 günlük , biraz zayıf doğdu , o yüzden emzirme yanında az az mama da verdirdi doktor , şimdi önce emziriyor , emzirirken diğer göğsü mochi ile sağıyorum , sonra kalanı da elektrikli pompa ile yine boşaltıyorum , sütüm çok az , doymuyor bebeğim mecburen mamaya devam ediyoruz . Lütfen öneride bulunun , sütü artırmak için ne yapabilirim . ( baklagiller , protein ağırlıklı beslenme , kuruyemişler , hoşaflar , lohusa şerbeti , tahin helvası , pekmez denendi )
Canım süt çayları var aktarlarda rezene ve bol sıvı ile benimki çoğaldı birazda psikolojik benim sütüm var yetiyo artıcak de hep kendine bebeğim doymuyor deme yediğin şeyi acaba arttırırmı deme bunu yicem içicem artıcak diyerek beynine sinyalleri bu şekilde ver inşallah artıcak canını sıkmaAynı dertten muzdaribimbebeğim 29 günlük , biraz zayıf doğdu , o yüzden emzirme yanında az az mama da verdirdi doktor , şimdi önce emziriyor , emzirirken diğer göğsü mochi ile sağıyorum , sonra kalanı da elektrikli pompa ile yine boşaltıyorum , sütüm çok az , doymuyor bebeğim mecburen mamaya devam ediyoruz . Lütfen öneride bulunun , sütü artırmak için ne yapabilirim . ( baklagiller , protein ağırlıklı beslenme , kuruyemişler , hoşaflar , lohusa şerbeti , tahin helvası , pekmez denendi )
Biz varız aynen dediğin gibi isilik tarzı yüzü kırmızı noktalarla dolu.Bir ay kontrolünde gösterecem diyorum ama geçmiyor bir türlü.Var mı başka yaşayan.Bebeğinin yüzünde kafasında kulaklarında isiliğe benzer şeyler çıkan var mı?
Benim bebeğimde de birbuçuk haftadır falan var ama ben süt alerjisi olduğunu bilmiyordum.kayınvalidem ve annem normal o büyüdüğünü gösteriyor diyorlardı.bugün kaşının olduğu yerde çok daha fazkası çıktı ve beyaz beyaz görünüyor.kulaklarındakilerde sulanmaya başladılar.internette okudum hemen doktora başvurmak gerek yazılmış.korktum valla hemen randevu aldjm yarın doktoruna götürecem bebeğimi.Biz varız aynen dediğin gibi isilik tarzı yüzü kırmızı noktalarla dolu.Bir ay kontrolünde gösterecem diyorum ama geçmiyor bir türlü.Var mı başka yaşayan.
Bendede var alerji sandım sonra dökülme gibi kaynanam derisini döker dedi de deri dökme gibi gelmedi banaBebeğinin yüzünde kafasında kulaklarında isiliğe benzer şeyler çıkan var mı?
Valla kaşının üstündekiler de patlamış ve iki gündür bebeğim inanılmaz derecede huysuz .dün gece ve bugğn tüm gün adamakıllı uyumadı bile.büyük ihtimalle bu gece de uyuyamayacak.durmadan meme istiyo.süt de bırakmadı eme emeBendede var alerji sandım sonra dökülme gibi kaynanam derisini döker dedi de deri dökme gibi gelmedi bana
Ben de sıcaktan olduğunu düşündüm kalın giydirdiysek diye bir hafta sonra bir ay olacak ama beklemiyim randevu alayım ben deValla kaşının üstündekiler de patlamış ve iki gündür bebeğim inanılmaz derecede huysuz .dün gece ve bugğn tüm gün adamakıllı uyumadı bile.büyük ihtimalle bu gece de uyuyamayacak.durmadan meme istiyo.süt de bırakmadı eme eme
Valla ben her şeye ihtimal verdim.bebeğimi yoğun bakımdan taburcu ederken bana sağlık görevlisi dedi ki normal insandan daha fazla üşür.Bende o sıcaklarda yavrumu balkona bile çıkarmadım.ozamanlarda hiçbişe olmadı da havalar dönünce bu isiliğe benzer şeyler çıkınca şaşırdım.dünden beri de sulanmaya başladılar ve bunlar sulanmaya başlayınca da huysuzluğu artınca şüpheye düştüm açıkçası.Ben de sıcaktan olduğunu düşündüm kalın giydirdiysek diye bir hafta sonra bir ay olacak ama beklemiyim randevu alayım ben de
Bebeğinin yüzünde kafasında kulaklarında isiliğe benzer şeyler çıkan var mı?
Biz varız aynen dediğin gibi isilik tarzı yüzü kırmızı noktalarla dolu.Bir ay kontrolünde gösterecem diyorum ama geçmiyor bir türlü.Var mı başka yaşayan.
Kızlae benim bebeğimin yüzündede var yanakları alnı kulaklarına kadar ucu beyaz etrafı kırmızı ve aşırı derece kuruyor sürekli nemlendiriyorum uyuyunca Bi nebze azalıyor uyanınca tekrar çoğalıyor ve aşırı huysuz meme emerken sohranıyor süt mü yok diyorum sıkınca 3-5 kanaldan birden geliyor ama çok yıprattı süt yapıcı şeyler yiyorum sürekli stresten göğsüm dolu dolu olmuyorBendede var alerji sandım sonra dökülme gibi kaynanam derisini döker dedi de deri dökme gibi gelmedi bana
Aynı biz de böyleyiz.ne kadar emse de yine istiyo.ve ne yersem yiyim iki gündür göğsüm asla sertleşmiyo hep cıvık cıvık duruyor.ben de doymadığını düşündüm ve akşam mama verdim 20cc kadar.mamadan sonra deli gibi tekrar meme emdi de emdi.ve hiç susmuyor sürekli ağlama krizi.geçen sefer doktor çok ağrısı olur da susmazsa diye ağrı kesici şurup ve fitil yazmıştı.onlardan verdim artık.şimdi uyuyo.mecbur kaldın verdim çünkü dünden beri bebeğimde hal kalmadı.deli gibi uykusu vardı ama uyuyamıyordu yavrum.uyusa bile ağlama kriziyle tekrar uyanıyıorduKızlae benim bebeğimin yüzündede var yanakları alnı kulaklarına kadar ucu beyaz etrafı kırmızı ve aşırı derece kuruyor sürekli nemlendiriyorum uyuyunca Bi nebze azalıyor uyanınca tekrar çoğalıyor ve aşırı huysuz meme emerken sohranıyor süt mü yok diyorum sıkınca 3-5 kanaldan birden geliyor ama çok yıprattı süt yapıcı şeyler yiyorum sürekli stresten göğsüm dolu dolu olmuyor
Kıyamam ya biran önce götür doktora olmazsa benimkinde su toplaması yok insallah olmaz bı bilen büyük yok mu çevrende gostersen bazen eskiler daha iyi biliyor canım doktor virüsten dolayı tehlike geliyorAynı biz de böyleyiz.ne kadar emse de yine istiyo.ve ne yersem yiyim iki gündür göğsüm asla sertleşmiyo hep cıvık cıvık duruyor.ben de doymadığını düşündüm ve akşam mama verdim 20cc kadar.mamadan sonra deli gibi tekrar meme emdi de emdi.ve hiç susmuyor sürekli ağlama krizi.geçen sefer doktor çok ağrısı olur da susmazsa diye ağrı kesici şurup ve fitil yazmıştı.onlardan verdim artık.şimdi uyuyo.mecbur kaldın verdim çünkü dünden beri bebeğimde hal kalmadı.deli gibi uykusu vardı ama uyuyamıyordu yavrum.uyusa bile ağlama kriziyle tekrar uyanıyıordu
Onlar bebeklerin büyüyünce isiliğe benzer şeyler çıkardığını söylediler ama bebeğiminkiler sulu ve başları beyaz olduğu için acabaya düştüler.ben de şu virüs ortamında hastaneye gitmeyi hiç tercih etmiyorum ama iki gündür süregelen huysuzluk,ağlama krizleri ve üstüne o isiliğe benzer şeylerin sulanması olunca korktum açıkçasıKıyamam ya biran önce götür doktora olmazsa benimkinde su toplaması yok insallah olmaz bı bilen büyük yok mu çevrende gostersen bazen eskiler daha iyi biliyor canım doktor virüsten dolayı tehlike geliyor
11 günlükken değeri 10.4 idi. 37 günlük 10.5 çıktı. Takip edicez dediler ama oldukça tedirgin oldum. Size bu durumla ilgili ne söylediler. Ben doktor değişikliği yapmıştım. 2. Doktor 1. Ay muayenesinde anlamadı. 2.kez gittim. Kendim sarılık var dediler deyin evet dedi. Tahlil alalım dedi. Böyle olunca da bir güvensizlik ve tedirginlik başladı.Benim bebeğimde uzayan sarılık var
Linex bakso kullandım ben. 1 şişe bitti. 2.yi aldım. O da bitince tekrar kullanmam sanırım. Ama iyi geldiğini düşünüyorum.Size dr mi verdi cnm?hangi probiyotik?
Bı götür canım huysuzlandi da diyorsun bide sulanması kafa karıştırıyor isteOnlar bebeklerin büyüyünce isiliğe benzer şeyler çıkardığını söylediler ama bebeğiminkiler sulu ve başları beyaz olduğu için acabaya düştüler.ben de şu virüs ortamında hastaneye gitmeyi hiç tercih etmiyorum ama iki gündür süregelen huysuzluk,ağlama krizleri ve üstüne o isiliğe benzer şeylerin sulanması olunca korktum açıkçasıbi doktora göstermeliyim diye düşünüyorum
Bizimki emmek istemiyor 3-4dk emiyor emerse sonrada memeyle kavgaya başlıyor ağlamaya başlıyor katılakatıla ağlıyor ama sabah uyanınca göğsüm yine sert değildi ama güzel emdi yüzüde baya azalmıştı kuruluk devam ediyor bepanthol baby sürdüm yineAynı biz de böyleyiz.ne kadar emse de yine istiyo.ve ne yersem yiyim iki gündür göğsüm asla sertleşmiyo hep cıvık cıvık duruyor.ben de doymadığını düşündüm ve akşam mama verdim 20cc kadar.mamadan sonra deli gibi tekrar meme emdi de emdi.ve hiç susmuyor sürekli ağlama krizi.geçen sefer doktor çok ağrısı olur da susmazsa diye ağrı kesici şurup ve fitil yazmıştı.onlardan verdim artık.şimdi uyuyo.mecbur kaldın verdim çünkü dünden beri bebeğimde hal kalmadı.deli gibi uykusu vardı ama uyuyamıyordu yavrum.uyusa bile ağlama kriziyle tekrar uyanıyıordu
Canım Rabbim feraha erdirsin tüm sıkıntılarını gidersin inşallah cnm daralırsan sıkılırsan birine anlatmak istersen burdayım Rabbim yar ve yardımcın olsunSelam kızlar oğlum 26 günlük ben baba evine geldim kafam çok karışık sütüme yansıyacak diye korkuyorumbilmiyorum çok kötüyüm sizden dua istiyorum sadece feraha kavuşmak için yavrum için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?