- 24 Kasım 2013
- 3.003
- 2.105
- 133
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #25.661
Bende sen gibi hep dert ederdim kendi me uyutamiyorum kucağa alistirdim diye ama sonra bı uzmanın yazısında 9 ay anne karnında olan bı bebekten kucağa alışmasını bekleyemezsin diyor sucalamyin kendinizi diyordu ve çok haklı sesine kokuna kalp atışına alışık güven alıyor daha yeni dünyaya alışıyor yalnız hissediyor ve burdakilerle konuşunca bazı bebek daha uslu bazısı aksi yani hata anne bakamamasinda değil her bebek farklı dalmayı öğrendim daha rahat ediyorum yoksa biz yipraniyoruz kucak isterse kucak süt isterse süt uyku isterse uyku ağlamak isterse ağlasın diyorum öyle yapıyorum zorlayınca uyumuyor sen yipraniyorsunAh hep kucakta ya hic daha sakin sakin durdugunu gormedim kendi basina cok nadirHem gazli hem kucaga alisi galiba
Canım göğüs pedi bir süre sonra mantar yapabiliyor ben hiç kullanmadım o yüzden bebişin ağız bezi hep önümde ondan fazla aldım zaten çok ta rahat çok memnunumBilmiyorum canım ben adetliykende iki günden sonra hemen pişik olurum sanırım cildim hassas ve adetim 10gün sürer ölüm oluyor bana
Süt verende kuruluk olur diyorlar biraz beni etkiliyor korkutuyor oYok canım sil baştan emin ol oğlumda odamız çok büyüktü bebek baya uzaktaydı ondan sıkıntı etmedi kızımdada perde çekmiştim onun beşiğinin oraya ama odamız şuan küçük ve bizimki dibimizde uyanır ağlar ses duyar ben utanırım diyorBende de yok Valla o his ama lekelenme bağladı bizi
Ay cok haklisin valla bi yerde de bebekler 3 ay erken doguyormus diye okudum o 3 ayda size bagimli yapisik gibi olmasi normal deniyordu. Hicbir seye alismazmis yani ilk 3 ay. Ama iste ana yuregi dayanmiyorBende sen gibi hep dert ederdim kendi me uyutamiyorum kucağa alistirdim diye ama sonra bı uzmanın yazısında 9 ay anne karnında olan bı bebekten kucağa alışmasını bekleyemezsin diyor sucalamyin kendinizi diyordu ve çok haklı sesine kokuna kalp atışına alışık güven alıyor daha yeni dünyaya alışıyor yalnız hissediyor ve burdakilerle konuşunca bazı bebek daha uslu bazısı aksi yani hata anne bakamamasinda değil her bebek farklı dalmayı öğrendim daha rahat ediyorum yoksa biz yipraniyoruz kucak isterse kucak süt isterse süt uyku isterse uyku ağlamak isterse ağlasın diyorum öyle yapıyorum zorlayınca uyumuyor sen yipraniyorsun
Ben 3kahve 4-5bardak çay içiyorum günlük kahve içmeyince başım çok ağrıyor ama gaz yapmıyor bize kuru fasulyede yiyorum mercimek çorbasıda bulgur pilavı da bunlar çok gaz yapar diyorlar bol kimyon atıyorum pişirirken bebeğin alışması gerek şimdi yemezseniz sonra başlayınca bebek yine kaldıramıyor en iyisi en baştan alıştırmak diye düşünüyorımKahve hic icmiyorum cayda anca 1 tane kucuk bi seyi var da ben mi anlamiyorum diye evham yapiyorum
3 kahve miBen 3kahve 4-5bardak çay içiyorum günlük kahve içmeyince başım çok ağrıyor ama gaz yapmıyor bize kuru fasulyede yiyorum mercimek çorbasıda bulgur pilavı da bunlar çok gaz yapar diyorlar bol kimyon atıyorum pişirirken bebeğin alışması gerek şimdi yemezseniz sonra başlayınca bebek yine kaldıramıyor en iyisi en baştan alıştırmak diye düşünüyorım
Ayy benzetmene bayıldım kocalarda zaten yeni damat gibiler kaç aydır rahat rahat olmuyordu sıkıntı yokHmm o zaman bebişliğinden canım:) ben geçen çayı fazla kaçırdım o gun içinde gercekten uyuyamadı. Korkumdan kahve ıcmıyorum
Bnm de ilişki sırasında canım acıyor, kuruluk yok da yeni gelin modundayımmaalesef ilk doğumdan sonra da böyle olmuştu birkaç ay
Aynen eminim hadi bitsin moduna geçilir bizdedeSüt verende kuruluk olur diyorlar biraz beni etkiliyor korkutuyor oküçükte olsa yanında yapmak benide utandırıyor ki eşim eminim hayatta odaklanamaz hele ufacık ses çıksa hemen orda biter herşey
Bende öyle yapayım ozmn canım dışarıda pedi kullanayım ne koyabilirim diye düşünüyordumCanım göğüs pedi bir süre sonra mantar yapabiliyor ben hiç kullanmadım o yüzden bebişin ağız bezi hep önümde ondan fazla aldım zaten çok ta rahat çok memnunum
Valla canım kahve içince az kendime geliyorum hamileyken daha çok içiyordum sanırım alışkın olduğu için gaz felan yapmıyor bize3 kahve miBende normalde cok duskunum ama iyice huysuzlanir uyumaz diye icemiyorum
Valla kaza oluyor ama yapacak bişi yok diğerleri de %100çözüm değil sonuçta ama çekilirken damla kaçıncada kalanlar var yani iki ucu da... Değnek naparsan yap risk varOneriyormusun yani kaza oldu diyorlar ya o etkiliyor eşim o kaza adam tutamayıp boşalmıştı içine yoksa nasıl olacak der ve gerçekten kendine hakim olabilecek biri spiral istemiyorum çünkü
ay kahkaha attımSüt verende kuruluk olur diyorlar biraz beni etkiliyor korkutuyor oküçükte olsa yanında yapmak benide utandırıyor ki eşim eminim hayatta odaklanamaz hele ufacık ses çıksa hemen orda biter herşey
2860 doğdu. 1 aylık 4, 2 hafta sonra da 4.450 olduCanım bizde de tiroid yüksek cıktı 2.tahlil alındı fazla gelişime neden oluyormuş senin bebişin kaç kilo
Seb nasılsın canım, yolunda mı her şey?Canım göğüs pedi bir süre sonra mantar yapabiliyor ben hiç kullanmadım o yüzden bebişin ağız bezi hep önümde ondan fazla aldım zaten çok ta rahat çok memnunum
Evet çay kahve etkileyebilir belki ama ben bebeğin yapısından kaynaklandığını düşünüyorum böyle şeylerin. İlk kızım daha 40 ı çıkmadan bile kolay uyumadı pek. Bu öyle değil. Gaz ilk kızımda vardı. Şimdi yine var ama daha iyi gibiyiz. Çay kahve de içiyorum. Uyuyan çocuğu etkilemiyor. Uyuyacaksa uyuyor tabi. 2. De biraz ben de rahatım. İlkini sallamaya alıştırmayın. Rahatlatıcı seslere alıştırmayım falan derken çok bunaldım. Bunda hepsini yapıyorum. Gaz için de benim gözlemim şu oldu. Gaz sancısı varken ne kadar uğraşsak da olmuyor. Onun için ben o anı atlatmaya bakıyorum. Uyutmaya çalışıyorum genellikle. Uyanınca kendiliğinden yapıyor çoğunlukla. Ama her bebek kendine özgü. Çok zor ilk kızımdan biliyorum.3 kahve miBende normalde cok duskunum ama iyice huysuzlanir uyumaz diye icemiyorum
Aynen öyle o yüzden rahat olalım ruh halimiz çok alıyorlar ben gerginsem oda hep gergin suratsız ağlar guluyorsam mutluysan oda huzurlu gece 3 te kalkmış süt veriyorum süt verdim gazını cikariyim yat normali böyle bizimki açmış gözünü bana bakıyor gülüyor ben ise uykusuzluktan oluyorum bende güldüm dayanamadım yarım saat salladım anca uyudu ben kendimi paralasamda uyumucakti rahat oluncada en azından rahat olunca yipranmiyorsunAy cok haklisin valla bi yerde de bebekler 3 ay erken doguyormus diye okudum o 3 ayda size bagimli yapisik gibi olmasi normal deniyordu. Hicbir seye alismazmis yani ilk 3 ay. Ama iste ana yuregi dayanmiyor
Aynen normalden fazla gelişmiş bizde öyleyiz çünkü 4250 gram doğdu şuan 5470 1 ay oldu bugün çocuk cerrahina yönlendirdi kilosu fazla diye2860 doğdu. 1 aylık 4, 2 hafta sonra da 4.450 oldu
Bebek için sabrediyorum şuan biraz daha büyüyüp kendini bilmesi lazım o yüzden elimden bisey gelmiyorSeb nasılsın canım, yolunda mı her şey?
Eve döndün mu canım eşin le nasıl aranız dualarım hep senleAynen normalden fazla gelişmiş bizde öyleyiz çünkü 4250 gram doğdu şuan 5470 1 ay oldu bugün çocuk cerrahina yönlendirdi kilosu fazla diye
Bebek için sabrediyorum şuan biraz daha büyüyüp kendini bilmesi lazım o yüzden elimden bisey gelmiyor
Bizimkinin de alın degil de yüzü böyle . geçer diye bir şey yapmadım ben. Hiç doktora da sormadım kiKızlar bebeğinde konak olan var mı? Kızımın yüzü çok kötü oldu. Doktor yanaklarına sivilce alnına konak dedi. Zeytinyağı sür yıka dedi ama daha da mı kötü oldu yoksa o şekilde mi iyileşiyor acaba. İlk resim zeytinyağından sonra
Allah razı olsun canım evet şuan evimdeyim işte bebek olmasa yapacağım belli de şuan elim kolum bağlıEve döndün mu canım eşin le nasıl aranız dualarım hep senle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?