- 24 Kasım 2013
- 3.003
- 2.105
- 133
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #25.761
Merhaba yazınıza denk geldm benimde 34. Haftada plesanta previa magnelis dedi doktorum ama ne riskinden bahsetti ne bişey sadece normal doğum yapamazsın dedi sonraki hafta tabi ben araştırıp gittim kendim dedm böyle böyle riskleri varmış bana gün verin 38+6 ya alacaktım bu haftada öğrendmki en geç 37 de alınması gerekiyormuşDoktordan çıktım plesanta previa aynı yerde. 36. Hafta sezaryen dedi. Bebek 2314 gr 45 cm boyu . Her hafta çağardı.
Ocean kullanıyorum ben hem jendi araştırmalarım sonucu karar vermiştim hemde doktorumuz onu önerdiAsm nin verdigi D vitaminlerini kullanmak sakincali mi simdi bize monovit d3 vermislerdi. Aylik kontrolde sorcaktim dr una ama baska ne kullaniyorsunuz siz ?
Bunları verdi canım.ama mutlaka doktoruna başvurarak çözüme gitmeni tavsiye ederim canım.Size hangi kremleri verdi. Bizimde kotu bide gun asiri yikayin dedi
Dr bi haftaya kadar normal diyorHatunlar merhaba bebişler nasıl büyük kızımın okulu ev bebe derken yazamaz oldum okuyorum sadece valla benim kızçe günde 2 defa mama içiyor Bazende 1 defa 90 ml yapıyorum her seferinde bitiriyor maşaallah öğle bir akşam 1 defa veriyorum en son pazartesi kaka yaptık daha yok biraz huzursuz çok ta değil normal mi bir önce ki kakayıda 4 gün sonra yaptı ne yapayım ne öneriyorsunuz 25 Ağustos doğumluyuz bu arada
Bize kortizonlu krem verdi en hafifinden veriyorum dedi 3 gunden fazla surme birak deeiBunları verdi canım.ama mutlaka doktoruna başvurarak çözüme gitmeni tavsiye ederim canım.
Kanaman yoksa, bebek de sıkıntı yoksa en geç diye bir şey yok. Vaktinde gelsin stres yapma. 38 de sezaryen olan da gördüm, 40. Haftsya gelen de. Ben çok endişe ettim 36+2 de kanamam başladı. Bebek de huysuzlanınca acil sezaryan oldum. 2555 kilo doğdu kızım. Küveze girmedi ama 1 ay nerdeyse hiç büyümedi. 1 aydan sonra büyümeye başladı. Sıkı sıkıya sarılık takibi yapıldı. Değerleri bir süre düzelmedi. Sonra toparlandı Keşke daha rahat olabilseydim. karnımda az daha büyüseydi. dokturuna güven, karnındaki tekmelerin tadını çıkar.Merhaba yazınıza denk geldm benimde 34. Haftada plesanta previa magnelis dedi doktorum ama ne riskinden bahsetti ne bişey sadece normal doğum yapamazsın dedi sonraki hafta tabi ben araştırıp gittim kendim dedm böyle böyle riskleri varmış bana gün verin 38+6 ya alacaktım bu haftada öğrendmki en geç 37 de alınması gerekiyormuş
Sizin nasıl oldu ameliyat nasıl geçti
Çok korkuyorum bana bebeğime birşey olur diye
nasıl yani esin pozitifmi çıktı cnm?valla benimde korktuğum başıma geldi her zaman ki gibiAranızda covid geçiren var mı bana anlatma imkanınız var mı şuan eşim risk altında bizdede olur diye korkuyoruz
Benimki de öyle. Emzik başladım mecburen ama emziği de çıkarmıyor ağzından. BĞımlı gibi resmen. Ağzı boş kalsın istemiyorKızlar bugün bebeğim hep emmek istiyor uzun sürede emiyor sıkıntısı da yok aglamiyorda uyanık kaldığında hep meme istiyor memede uyuya kalıyor kusuyor cogunuda
Benim annem demişti ki 40 tane taş topla,bir tane iğne ve makas hepsini bebeği yıkamak için hazırladığın suyu içine koy.bebeği o suyla yıka en son 40 tas su dök o 40 tas suyu dökerken de Allahım bebebğiöi her türlü kazadsn beladan kem gözden nazardan vs koru.hayırlı bir evlat olmasını nasip er gibi içinden gelen herşryi söyle.istersen dua da oku falan demişti.ben öyle çıkardım kırkını.sonra o aynı kovaya su doldurup aynı şekilde ben de yıkandım ekstra gusül de aldımKızlar birde bebeğimde hırıltılı var.Akciğer den yada genizden geliyo gibisizde varmı böyle bir durum???Dr 5-6gun önce dinledi birsey yok dedi ama arttı sanki Burnunu temizlerken serum fizyolojik genizden midesinede biraz kaçıyor gibi geliyor bana korkuyorum.Emerken çok gılık guluk ses geliyor gaz yutuyor ve tikaniyor. Kaldırip sırtını patpatliyorum.Sanki bogzinda yutamadigi sutler soluk borusuna kaciyor.ondan olabilir mi ki acaba yalnıs mi yapıyorum?
Kirkinizda yaptığınız birsey varmı bu arada?kırk günü ne yapılır bilmiyorum. Bu halime pek birsey yapacak durumda değilim ama duşumu zor alıyorum ama :/
Testi pozitif değil canım ama iş yerindeki arkadaşında çıktı kuluçka süresi var risk altında ne olur olmaz diye öğrenmek istedim Allah korusun olursak kapmissak diyeemziriyormusun bebeğe kim bakıyor sen covidsin anladığım kadarıyla dokunabiliyormusun bebeğe emzirme akademisyendekiker anne sütünü aşka kesmeyin iyilestiriyor diyor ve bere olayına gelince takmaya çalışıyorum kafalarını çok usutuyorlar takmadığı gece burun tiianikligi çok oluyornasıl yani esin pozitifmi çıktı cnm?valla benimde korktuğum başıma geldi her zaman ki gibieşim grip mi desem soğuk algınlığımi bilmem gecirip atlatti.Dinlendi ben bitki caylari ilaclari fln baktim ona iyilesti.maske tak dedim umursamadi.Şimdi bana bulaştırdi.Evladım zaten gazdı kaka yapamama emmeme gibi bayagi eziyeti var birde burnucugu tıkanmasin ona bari bulaşmasın diye tıkalı burunla maske takıyorum evde :/( bosuna taktigimi eziyet cektigimi hissediyorum cunki her ne kadar gecti zannetsede esimin vücudunda o mikrop geziyor hala...ve takmamakta israr ediyor.)sanırım kizimada çoktan bulaştı bütün gün ağladı iştahı çok azaldı uyurken zorla 10 -15dk emziriyorum.uyanikken emmiyor zaten hâlâ.Umarin covit degilizdir.eşim atlattı ama ben ilaçsız tedavisiz böyle uykusuz dinlenmeden atlamiyacagim sanırım. Hastalıktan mi bilmiyorum sütümde çok azaldı ALLAH sonumuzu iyi etsin.
Riskli bir durum varsa son derece hijyen ve evde de maske,sık sık el yıkamak tavsiye ederim arkadasim.
KIZLAR YAZMISKEN ŞUNU SORAYIM EVDE BEBEĞİNİZİN KAFASINA SÜREKLİ UYURKENDE ŞAPKA TAKİYORMUSUNUZ? KIRK UCURMA TUZLAMA FALAN HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?
Benim annem demişti ki 40 tane taş topla,bir tane iğne ve makas hepsini bebeği yıkamak için hazırladığın suyu içine koy.bebeği o suyla yıka en son 40 tas su dök o 40 tas suyu dökerken de Allahım bebebğiöi her türlü kazadsn beladan kem gözden nazardan vs koru.hayırlı bir evlat olmasını nasip er gibi içinden gelen herşryi söyle.istersen dua da oku falan demişti.ben öyle çıkardım kırkını.sonra o aynı kovaya su doldurup aynı şekilde ben de yıkandım ekstra
40 taş,bir iğne bir makas canım.hiç bilmiyorum nedenini40tas iğne makas mi? ilginç niye koyuluyormus ki acaba onlar? bide tuzlama olayı varmış. Bilen var mı?
Yok cnm ALLAH korusun covit değilim sanırım. Covit olursam ben kurtaramam iyileşemem diye düşünüyorum zaten bu bağışıklıklaTesti pozitif değil canım ama iş yerindeki arkadaşında çıktı kuluçka süresi var risk altında ne olur olmaz diye öğrenmek istedim Allah korusun olursak kapmissak diyeemziriyormusun bebeğe kim bakıyor sen covidsin anladığım kadarıyla dokunabiliyormusun bebeğe emzirme akademisyendekiker anne sütünü aşka kesmeyin iyilestiriyor diyor ve bere olayına gelince takmaya çalışıyorum kafalarını çok usutuyorlar takmadığı gece burun tiianikligi çok oluyor
Canım bnm ektim geçirdi 3aylıktı bebeği ilaç kullanmadığı için emzir Bi sıkıntı yok demişler eğer ağır geçirip ilaç kullancsksan 5gün yasak oluyor emzirmeTesti pozitif değil canım ama iş yerindeki arkadaşında çıktı kuluçka süresi var risk altında ne olur olmaz diye öğrenmek istedim Allah korusun olursak kapmissak diyeemziriyormusun bebeğe kim bakıyor sen covidsin anladığım kadarıyla dokunabiliyormusun bebeğe emzirme akademisyendekiker anne sütünü aşka kesmeyin iyilestiriyor diyor ve bere olayına gelince takmaya çalışıyorum kafalarını çok usutuyorlar takmadığı gece burun tiianikligi çok oluyor
Kullandıgın mama ile ilgili olabilir mi acaba?Hatunlar merhaba bebişler nasıl büyük kızımın okulu ev bebe derken yazamaz oldum okuyorum sadece valla benim kızçe günde 2 defa mama içiyor Bazende 1 defa 90 ml yapıyorum her seferinde bitiriyor maşaallah öğle bir akşam 1 defa veriyorum en son pazartesi kaka yaptık daha yok biraz huzursuz çok ta değil normal mi bir önce ki kakayıda 4 gün sonra yaptı ne yapayım ne öneriyorsunuz 25 Ağustos doğumluyuz bu arada
Geçirip atlatıyosundur belkı ne guzel rahatlarsın canım. Valla bız de bazen eşimle dıyoruz Geçirip bitseydi de kurtulsaydık dıye:)nasıl yani esin pozitifmi çıktı cnm?valla benimde korktuğum başıma geldi her zaman ki gibieşim grip mi desem soğuk algınlığımi bilmem gecirip atlatti.Dinlendi ben bitki caylari ilaclari fln baktim ona iyilesti.maske tak dedim umursamadi.Şimdi bana bulaştırdi.Evladım zaten gazdı kaka yapamama emmeme gibi bayagi eziyeti var birde burnucugu tıkanmasin ona bari bulaşmasın diye tıkalı burunla maske takıyorum evde :/( bosuna taktigimi eziyet cektigimi hissediyorum cunki her ne kadar gecti zannetsede esimin vücudunda o mikrop geziyor hala...ve takmamakta israr ediyor.)sanırım kizimada çoktan bulaştı bütün gün ağladı iştahı çok azaldı uyurken zorla 10 -15dk emziriyorum.uyanikken emmiyor zaten hâlâ.Umarin covit degilizdir.eşim atlattı ama ben ilaçsız tedavisiz böyle uykusuz dinlenmeden atlamiyacagim sanırım. Hastalıktan mi bilmiyorum sütümde çok azaldı ALLAH sonumuzu iyi etsin.
Riskli bir durum varsa son derece hijyen ve evde de maske,sık sık el yıkamak tavsiye ederim arkadasim.
KIZLAR YAZMISKEN ŞUNU SORAYIM EVDE BEBEĞİNİZİN KAFASINA SÜREKLİ UYURKENDE ŞAPKA TAKİYORMUSUNUZ? KIRK UCURMA TUZLAMA FALAN HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?