2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Aranızda covid geçiren var mı bana anlatma imkanınız var mı şuan eşim risk altında bizdede olur diye korkuyoruz

Doktordan çıktım plesanta previa aynı yerde. 36. Hafta sezaryen dedi. Bebek 2314 gr 45 cm boyu . Her hafta çağardı.
Merhaba yazınıza denk geldm benimde 34. Haftada plesanta previa magnelis dedi doktorum ama ne riskinden bahsetti ne bişey sadece normal doğum yapamazsın dedi sonraki hafta tabi ben araştırıp gittim kendim dedm böyle böyle riskleri varmış bana gün verin 38+6 ya alacaktım bu haftada öğrendmki en geç 37 de alınması gerekiyormuş
Sizin nasıl oldu ameliyat nasıl geçti
Çok korkuyorum bana bebeğime birşey olur diye

Dr bi haftaya kadar normal diyor

Ben bugün dogum yapali 43 gun oldu kizlar. Bitmisti kanamam lekelenme vs. Bugun tekrar basladi. Sizde durumlar neler dra gitmelimiyim az as geliyo bu sefer rengi kirmizi ama

Kanaman yoksa, bebek de sıkıntı yoksa en geç diye bir şey yok. Vaktinde gelsin stres yapma. 38 de sezaryen olan da gördüm, 40. Haftsya gelen de. Ben çok endişe ettim 36+2 de kanamam başladı. Bebek de huysuzlanınca acil sezaryan oldum. 2555 kilo doğdu kızım. Küveze girmedi ama 1 ay nerdeyse hiç büyümedi. 1 aydan sonra büyümeye başladı. Sıkı sıkıya sarılık takibi yapıldı. Değerleri bir süre düzelmedi. Sonra toparlandı Keşke daha rahat olabilseydim. karnımda az daha büyüseydi. dokturuna güven, karnındaki tekmelerin tadını çıkar.

Aranızda covid geçiren var mı bana anlatma imkanınız var mı şuan eşim risk altında bizdede olur diye korkuyoruz
nasıl yani esin pozitifmi çıktı cnm?valla benimde korktuğum başıma geldi her zaman ki gibi eşim grip mi desem soğuk algınlığımi bilmem gecirip atlatti.Dinlendi ben bitki caylari ilaclari fln baktim ona iyilesti.maske tak dedim umursamadi.Şimdi bana bulaştırdi.Evladım zaten gazdı kaka yapamama emmeme gibi bayagi eziyeti var birde burnucugu tıkanmasin ona bari bulaşmasın diye tıkalı burunla maske takıyorum evde :/( bosuna taktigimi eziyet cektigimi hissediyorum cunki her ne kadar gecti zannetsede esimin vücudunda o mikrop geziyor hala...ve takmamakta israr ediyor.)sanırım kizimada çoktan bulaştı bütün gün ağladı iştahı çok azaldı uyurken zorla 10 -15dk emziriyorum.uyanikken emmiyor zaten hâlâ.Umarin covit degilizdir.eşim atlattı ama ben ilaçsız tedavisiz böyle uykusuz dinlenmeden atlamiyacagim sanırım. Hastalıktan mi bilmiyorum sütümde çok azaldı ALLAH sonumuzu iyi etsin.
Riskli bir durum varsa son derece hijyen ve evde de maske,sık sık el yıkamak tavsiye ederim arkadasim.
KIZLAR YAZMISKEN ŞUNU SORAYIM EVDE BEBEĞİNİZİN KAFASINA SÜREKLİ UYURKENDE ŞAPKA TAKİYORMUSUNUZ? KIRK UCURMA TUZLAMA FALAN HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Kızlar birde bebeğimde hırıltılı var.Akciğer den yada genizden geliyo gibi sizde varmı böyle bir durum???Dr 5-6gun önce dinledi birsey yok dedi ama arttı sanki Burnunu temizlerken serum fizyolojik genizden midesinede biraz kaçıyor gibi geliyor bana korkuyorum.Emerken çok gılık guluk ses geliyor gaz yutuyor ve tikaniyor. Kaldırip sırtını patpatliyorum.Sanki bogzinda yutamadigi sutler soluk borusuna kaciyor.ondan olabilir mi ki acaba yalnıs mi yapıyorum?
Kirkinizda yaptığınız birsey varmı bu arada?kırk günü ne yapılır bilmiyorum. Bu halime pek birsey yapacak durumda değilim ama duşumu zor alıyorum ama :/

Son düzenleme:
Kızlar bugün bebeğim hep emmek istiyor uzun sürede emiyor sıkıntısı da yok aglamiyorda uyanık kaldığında hep meme istiyor memede uyuya kalıyor kusuyor cogunuda
Benimki de öyle. Emzik başladım mecburen ama emziği de çıkarmıyor ağzından. BĞımlı gibi resmen. Ağzı boş kalsın istemiyor

Benim annem demişti ki 40 tane taş topla,bir tane iğne ve makas hepsini bebeği yıkamak için hazırladığın suyu içine koy.bebeği o suyla yıka en son 40 tas su dök o 40 tas suyu dökerken de Allahım bebebğiöi her türlü kazadsn beladan kem gözden nazardan vs koru.hayırlı bir evlat olmasını nasip er gibi içinden gelen herşryi söyle.istersen dua da oku falan demişti.ben öyle çıkardım kırkını.sonra o aynı kovaya su doldurup aynı şekilde ben de yıkandım ekstra gusül de aldım

Testi pozitif değil canım ama iş yerindeki arkadaşında çıktı kuluçka süresi var risk altında ne olur olmaz diye öğrenmek istedim Allah korusun olursak kapmissak diyeemziriyormusun bebeğe kim bakıyor sen covidsin anladığım kadarıyla dokunabiliyormusun bebeğe emzirme akademisyendekiker anne sütünü aşka kesmeyin iyilestiriyor diyor ve bere olayına gelince takmaya çalışıyorum kafalarını çok usutuyorlar takmadığı gece burun tiianikligi çok oluyor

40tas iğne makas mi? ilginç niye koyuluyormus ki acaba onlar? bide tuzlama olayı varmış. Bilen var mı?

40tas iğne makas mi? ilginç niye koyuluyormus ki acaba onlar? bide tuzlama olayı varmış. Bilen var mı?
40 taş,bir iğne bir makas canım.hiç bilmiyorum nedenini tuzlama olayını biliyorum ama ben bebeğimi tuzlamadım açıkçası.doktorlar da önermiyorlar.bebeğin cildi taptazeyken o güzelim cildi tuzla yakmak bana saçma gelmişti açokçası

Yok cnm ALLAH korusun covit değilim sanırım. Covit olursam ben kurtaramam iyileşemem diye düşünüyorum zaten bu bağışıklıklabelki sogukalginligi belki nezle bilemiyorum. Sogukalginligi olsa eşimden bulaşmazdi herhalde grip...tabi umarım sadece hafif bir grip olsun.bebeğime mecburen dokunuyorum kimsem yok ki ! sanirim kucakta alisti.benim kokumu sesimi duymazsa surekli agliyor.ne esim ne emzik susturamiyor.kızıma bulasak bu gidisle cok korkuyorum.zaten emmiyor bi de hasta olursa iyice beslenemeyiz.eşim evde izindeydi bu hafta ama gece iki kere mama vermek zor geldi beyfendiye:/ halbuki ben hasta halimde uykusuz yorgun hem ona hem kızıma bakmaya çalıştım geçen hafta.hem uyardigim seylere dikkat etmeyip hastaligi bize bulastirdi hemde simdi ne halin varsa gor gibi takiliyor.Bilmiyor bakmasını da güvenip bırakSam uyusam azıcık ama bakımla ilgili konularda uyarı ve anlatimlarimida dinlemiyor kine çocuğu doğru tutuyor ne biberonu :/offf offfff

Son düzenleme:
Canım bnm ektim geçirdi 3aylıktı bebeği ilaç kullanmadığı için emzir Bi sıkıntı yok demişler eğer ağır geçirip ilaç kullancsksan 5gün yasak oluyor emzirme

Kullandıgın mama ile ilgili olabilir mi acaba?

Geçirip atlatıyosundur belkı ne guzel rahatlarsın canım. Valla bız de bazen eşimle dıyoruz Geçirip bitseydi de kurtulsaydık dıye:)

Kızlar benım bebış uc gundur gece bır kez uyanıyo artık. Sabah dört ya da beşte o kadar. Bugun dokuzda uyandı dun sekızde uyannmıstı sabah. Gece de en gec 11de uyuyor. Dün sağlık ocagına götürdüm 6650 olmuş tam 51 günlüğüz. 50.günde bişiler oluyo benim bebelere. Uyandrsam mı bilemedim ama bır yandan da vicdan yapıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…