- 8 Haziran 2019
- 2.689
- 3.449
- 133
- 27
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #28.481
Zaten ayağa kalkıp gezdirince yönü nereye bakarsa baksın fark etmiyorbizimki de öyle. babasında öyle geziyosa hele değme keyfine
Bende kucagımda hafif destekliyorum ama tv işi bizde genelde goruntulu konuşurken oluyor normalde tv tersinde oluyor ama telefona doğru çevirince tam karşısına tv geliyor bir bakıyorum tv na gitmiş gözlerBizimkide aynı şekilde etrafı izlemek istiyor yatirinca mirinkirin başlıyor ya kucağımda oturuyorum yada ana kucagina koyuyorum dik şekilde bakicak etrafa bide bizimki televizyon izliyoryüzünü ceviriyorum sürekli ama sürekli kendini televizyona bakmaya çalışırken yakalıyorum bende eğitici şeyler hayvanlar rakamlar gibi açıp uzak koyuyorum
onu ben de fark ettim. altını değiştirirken bi baktım tv izliyor. hemen kapattım tv yi. ne kadar erken fark etmeye başladılar tv yi şaşırdım.Bizimkide aynı şekilde etrafı izlemek istiyor yatirinca mirinkirin başlıyor ya kucağımda oturuyorum yada ana kucagina koyuyorum dik şekilde bakicak etrafa bide bizimki televizyon izliyoryüzünü ceviriyorum sürekli ama sürekli kendini televizyona bakmaya çalışırken yakalıyorum bende eğitici şeyler hayvanlar rakamlar gibi açıp uzak koyuyorum
Oturmalarina az kaldı önüne ilgi çekici oyuncak koyucam bendeBeşiğin kenarına takıyorsunuz oyuncak ya böyle dönüyor falan :) ben evden çalışmaya başlayacağım. Mila 3 aylık oldu . 4 - 5 saat çalışacağım evde tekim . Onu oyalayacak bir şeyler arıyorum.
Bebeğe yeni düzeni alistirken bunları yaşaman çok normalmiş sabret 1 hafta 10 gün sürebilir ki bebek o her günü her haftası farklı olacak demişti bir uzanan benimki 10 da yatağa gidiyoruz oynuyoruz ediyoruz uykuya hazırlık yapıyoruz 11 gibi yada 12 gibi uyuyor ama asla vazgeçip salona getirmiyorim bazen yarım saate uyuya kalıyor bazen 2 saat sürer sikilirsam onu odada bırakıyorum Salonda duruyorum yoksa agresiflesiyorum sonra uğrasa devamBebekleriniz akşam kaçta uyuyor ? Benim kızım memede uyuyor. Bir türlü vazgeçiremedim. Memede uyuduklarını saymazsa yatağın 8-9 saat uyuyor. Haftaya işe başlayacağım. Gece 2 de uyuyup 2-3 kere uyanıp emip 12- 1 kadar uyuyordu. Tabi akşam uykusu yok. Bu düzen işime geliyordu. Sabah 8-13 arası çalışacağım. Dün Dr en geç 21 de yatmış olacak ve sabah 7 de kalkacak dedi. Dediğini yaptım. Memede uyudu. Yine 1,5-2 de yatağında yattıııı ama her saat uyandı. O 5 saat kesintisiz uyuyan bebek gitti. Nasıl yapacağım bilmiyorum. Kollarım kopuyor. Uykusuzum ve üstüne tek başıma bakıyorum bir de işe başlayacağım. Oyyy ben nerelere gidemmm
Haha benim gibi diyorsun yaşamadan net konuşamıyor insan bu bebekler herşeyi yaptırabilirZaten ayağa kalkıp gezdirince yönü nereye bakarsa baksın fark etmiyor
Bende kucagımda hafif destekliyorum ama tv işi bizde genelde goruntulu konuşurken oluyor normalde tv tersinde oluyor ama telefona doğru çevirince tam karşısına tv geliyor bir bakıyorum tv na gitmiş gözlerama dikkat dağınıklığı için önermiyorlar tv canım öğretici de olsa dikkat dagınıklıgına yol açabilir ilerde sürekli hareket eden görüntüler olduğu için biraz daha büyüsün anlasın izlemek istesin o zaman günlük kota koyacağım atıyorum 1,2 çizgifilm veya şarkı şeklinde ama tabi bu dediklerimi pratikte yasaya yasaya gorecegim
Kafa üstünden bakıyor yaa boynu agricak diye korkuyorum hayır nasıl ilgisini çekiyor anlatamam kitleniyor resmen hatta benle kavga etti ben başını çeviriyorum o illaki o tarafa bakıyor sonrada bagiriyroonu ben de fark ettim. altını değiştirirken bi baktım tv izliyor. hemen kapattım tv yi. ne kadar erken fark etmeye başladılar tv yi şaşırdım.
Canım bzmkne gaviscon gercekten fayda ettı. Gazı kalırsa yıne kusuyo ama hıcbır sekılde gazı kalmayacak üstten. Insallah sıze de mama fayda ederCanım bu kusmadan ötürü doktora söyledim aptamil Ar alın dedi aldık başladık bugün inşallah fayda eder yoksa sma da bana kafayı yedirtiyordu arka arkaya bi çıtçıtı takmadan kusuyordu sanada söyleyim dedim sende öyle yap olmazsa bu ar mama koyu kıvamlı diğerlerinden iyi duruyor
Bunun için az caba sarf etmedım canım. Konfor değil asıl zorluk sadece memeyle beslemek. Mamayı verıyosun, on dakıka surer. Sonra da verirsin emziği bitti gitti. Gece emzirmek yırmişerden kırk dakıka en az alt almakla beraber. Ikı saatte bir uyanrdı benm bebek maksimum ıkı bucuk saat ilk 45-50 gün. Uyuyayım dıe mamayı verıvereyım demedım eşim vereyım derdi ben bır kez verırsen ver kalkarım ben derdım. Sonra ıkıye, şimdi bire düştü. Bazen yıne ıkı kez emıyo. Azalmasın dıye de sağıyorum gece uykumu bölüp. Emzk de vereblrdım büyük rahatlık oldugunun farkındayım, yemeği zor yiyorum gündüz hep memede. Gecen kas spazmı gecrdım şükür çabuk gectı. Emzır gazını al derken sekız küsür kilo kucakta sürekli. Yani büyük konfor değil arkadaşım kusura bakma, asıl zor olan saatlerce gece gündüz emzırmek. Yakınıyor muyum, asla. Allah a şükürler olsun ki her şey istediğim gibi.Valla ozeniyorum ne yalan soyleyim cok buyuk konfor ya sadece memeyle beslemek
Canım artık keşfediyorlar, elinden geldiğince etrafı görsün, sürekli konuş. Gercekten ne kadar etkileşim o kadar bilgi, beceriKızlar bizim cimcime ne ara yatmaktan sıkıldı anlamadım ya düşen daha 2 buçuk aylık bebesinyatakta bile değil kendi üzerime dogru sırtı vücuduma gelecek şekilde koyunca bile ağlıyor boynuma doğru kafası gelecek şekilde kucaklıyorum ağlıyor ama önüne bakacak şekilde destekleyerek dik tuttugumda tık diye sesi kesiliyor dün akşam fark ettim bunu da çocuk bildiğin yatmak istemiyor
Benimki de bir aydır tvye bakıyor.önüne kırlent koydum görmesin diye ama yine de o tarafa bakakaldı.Zaten ayağa kalkıp gezdirince yönü nereye bakarsa baksın fark etmiyor
Bende kucagımda hafif destekliyorum ama tv işi bizde genelde goruntulu konuşurken oluyor normalde tv tersinde oluyor ama telefona doğru çevirince tam karşısına tv geliyor bir bakıyorum tv na gitmiş gözlerama dikkat dağınıklığı için önermiyorlar tv canım öğretici de olsa dikkat dagınıklıgına yol açabilir ilerde sürekli hareket eden görüntüler olduğu için biraz daha büyüsün anlasın izlemek istesin o zaman günlük kota koyacağım atıyorum 1,2 çizgifilm veya şarkı şeklinde ama tabi bu dediklerimi pratikte yasaya yasaya gorecegim
Bzm de öyle. Yat yat yat nereye kadar onlar da can:))bizimki de öyle. babasında öyle geziyosa hele değme keyfine
Canım cok erken daha, özellikle tv ya da ekran diyim erkek bebeklerin hem gec konuşmasına, hem sesleri düzgün çıkaramamasına sebep oluyor. Araştır lütfen. Hatta otizme kadarBenimki de bir aydır tvye bakıyor.önüne kırlent koydum görmesin diye ama yine de o tarafa bakakaldı.
Valla canım ben de asla yapmam dediğim her şeyi yaptım.mesela diyordum ki aslaa ve aslaaa çocuğumu ekran bağımlısı yapmayacağım.ama gel gör ki laptoptan bebek çizgifilmleri açıyorum onaçünkü kucakta ne bel kaldı ne boyun ne omuz Tabiki de günde 1 saatten fazla çizgi film olayı olmuyor ama ne bilim yaa demek ki büyük konuşmamak gerekiyormuş.
Tmm canım dikkat edeceğimCanım cok erken daha, özellikle tv ya da ekran diyim erkek bebeklerin hem gec konuşmasına, hem sesleri düzgün çıkaramamasına sebep oluyor. Araştır lütfen. Hatta otizme kadar
Kesinlikle çok tehlikeli ekranCanım cok erken daha, özellikle tv ya da ekran diyim erkek bebeklerin hem gec konuşmasına, hem sesleri düzgün çıkaramamasına sebep oluyor. Araştır lütfen. Hatta otizme kadar
Yok yanlis anladin :) Bende emziriyorum zaten sadece mama olsa sut gelmese dedigin dogru. Hem emziriyorum hem mama veriyorum mecbur bu yuzden de sanirim memeden uzaklasiyor. Keske yetse de hic ugrasmasak boyle seylerle sadece anne sutu alsa. Mamayi hazirla onu yika kaynat arada meme ver almazsa sag falan gercekten yorucu. Isterdim sadece memeyle besleyeyim bebegimi.Bunun için az caba sarf etmedım canım. Konfor değil asıl zorluk sadece memeyle beslemek. Mamayı verıyosun, on dakıka surer. Sonra da verirsin emziği bitti gitti. Gece emzirmek yırmişerden kırk dakıka en az alt almakla beraber. Ikı saatte bir uyanrdı benm bebek maksimum ıkı bucuk saat ilk 45-50 gün. Uyuyayım dıe mamayı verıvereyım demedım eşim vereyım derdi ben bır kez verırsen ver kalkarım ben derdım. Sonra ıkıye, şimdi bire düştü. Bazen yıne ıkı kez emıyo. Azalmasın dıye de sağıyorum gece uykumu bölüp. Emzk de vereblrdım büyük rahatlık oldugunun farkındayım, yemeği zor yiyorum gündüz hep memede. Gecen kas spazmı gecrdım şükür çabuk gectı. Emzır gazını al derken sekız küsür kilo kucakta sürekli. Yani büyük konfor değil arkadaşım kusura bakma, asıl zor olan saatlerce gece gündüz emzırmek. Yakınıyor muyum, asla. Allah a şükürler olsun ki her şey istediğim gibi.
Anladım canım. Senı yoruyor sanırım emsin istiyorsun, uğraştırdığı için üzülüyorsun. Her şekilde zor ama güzel yönden bakmalı, canları sağ olsun yeter.Yok yanlis anladin :) Bende emziriyorum zaten sadece mama olsa sut gelmese dedigin dogru. Hem emziriyorum hem mama veriyorum mecbur bu yuzden de sanirim memeden uzaklasiyor. Keske yetse de hic ugrasmasak boyle seylerle sadece anne sutu alsa. Mamayi hazirla onu yika kaynat arada meme ver almazsa sag falan gercekten yorucu. Isterdim sadece memeyle besleyeyim bebegimi.
Aynı şekilde benimde öyle.Keşke hamileyken de kalsiyum alsaymışım.süt içmiyorum ben de gaz olur diye ayran,peynir ama yeterli olmamış demekki çok üzgünüm.Bu pandemide hemde minik bebekle nasıl dişçiye gidecem de tedavi olacam bilmiyorum.Benim bir dişim hamileyken gitti.doğumdan sonra çektiler.implant takılacak yerine
Yaptırdın mı canım?Nasıl bir süreç.Gözüken dişim bir de estetik açıdan da çok kötü.o yüzden moralim çok bozuk.Benim de dişim kırıldı canım, ben hiç bir multivitaminde kullanmıyorumemzirirken sür hiç içmedim, gaz yapmasından korktuğum için . Peynir yemeyi arttıtirdim. Cevapları bende takip ediyim
Yaptırdın mı canım?Nasıl bir süreç.Gözüken dişim bir de estetik açıdan da çok kötü.o yüzden moralim çok bozuk.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?