- 26 Nisan 2019
- 4.618
- 6.900
- 158
- 40
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #28.501
Sen bir kaç gündür çok yoruldun annesi, o yorgunluğun ve stresinin yansımasıdır. Allahın izniyle geçicek bugünler hiç merak etme. Destek alabileceğin yanına gelebilecek annen yada kardeşin var mı? Onlar biraz ilgilensin sen o sırada seni motive edecek şeylerle uğraş. Bebeğinden değil ama bir kaç günün gerginliğinden uzaklaş. Bak nasıl etkisini göreceksin..Ya sut var oyle bol bol degil ama hic yok degil derdi ne anlamiyorum bazen emiyo bazen emmiyo mama da veriyorum 1 olcek normalde takviye 2 3 gundur hepsinin ayari kacti memede cok sinirlenirse biberonla bile icmiyo. Beslenme zamanlari valla bende cok gerginim artik bebe hissediyo belki de
Nolcak nasil duzler bu is valla beslemeye korkuyorum bende millet ne guzel emziri geciriyo nasil ozeniyorum valla
Bana Dr 4saatten fazla uyumuycak dedi bizde arada kaldıralım derken bozukdu duzeniBebekleriniz akşam kaçta uyuyor ? Benim kızım memede uyuyor. Bir türlü vazgeçiremedim. Memede uyuduklarını saymazsa yatağın 8-9 saat uyuyor. Haftaya işe başlayacağım. Gece 2 de uyuyup 2-3 kere uyanıp emip 12- 1 kadar uyuyordu. Tabi akşam uykusu yok. Bu düzen işime geliyordu. Sabah 8-13 arası çalışacağım. Dün Dr en geç 21 de yatmış olacak ve sabah 7 de kalkacak dedi. Dediğini yaptım. Memede uyudu. Yine 1,5-2 de yatağında yattıııı ama her saat uyandı. O 5 saat kesintisiz uyuyan bebek gitti. Nasıl yapacağım bilmiyorum. Kollarım kopuyor. Uykusuzum ve üstüne tek başıma bakıyorum bir de işe başlayacağım. Oyyy ben nerelere gidemmm
Bende kendini görsün diye onun görüntüsünü büyütüyorum karşıdan zaten görüntü bulanık oluyor birde annemlerin kafasının yarısı gözüküyor telefonu tutarken, bende kendini keşfetsin diye öyle yapıyorumHaha benim gibi diyorsun yaşamadan net konuşamıyor insan bu bebekler herşeyi yaptırabiliryok öyle çizgi film izletmiyorim dediğin gibi dikkat dağınıklığı oluyor ki gözlerine zarar berir diye korkuyorum görüntülü konuşmaya alıştı bizimki şaşkaloz şaşkaloz telefona bakıyor
Aynen canım izletiiyorum etrafı zaten kendiside artık kafayı bir sağ bir sol sürekli döndürüyorCanım artık keşfediyorlar, elinden geldiğince etrafı görsün, sürekli konuş. Gercekten ne kadar etkileşim o kadar bilgi, beceri
Aynen asla diyince yapılıyor inatla yaBenimki de bir aydır tvye bakıyor.önüne kırlent koydum görmesin diye ama yine de o tarafa bakakaldı.
Valla canım ben de asla yapmam dediğim her şeyi yaptım.mesela diyordum ki aslaa ve aslaaa çocuğumu ekran bağımlısı yapmayacağım.ama gel gör ki laptoptan bebek çizgifilmleri açıyorum onaçünkü kucakta ne bel kaldı ne boyun ne omuz Tabiki de günde 1 saatten fazla çizgi film olayı olmuyor ama ne bilim yaa demek ki büyük konuşmamak gerekiyormuş.
Ah canim ya napicaz biz boylekızlar sütüm kesildi sanırım benim de. sol göğsümde zaten yok denecek kadar azdı sağ göğsümde vardı. sabah emdi dün gece de emmişti ama 3 gibi emzirmeyi denedim istemedi mama verdim. tekrar emzirmeyi denedim yine istemedi. sıktım göğsümü çok zor süt çıkardım. yumuşacık göğsüm.
Annem yanimdaydi 2 ay yeni gitti yarindan itibaren yalnizim onu mu hissetti acaba bebe :) Persembe de asi olmustu ayari biraz o zaman kacti kesinlikle ama kesinlikle hissediyorlar ben emzirmeye zorluyorum bazen sinirleniyorum aksine hic ama hic emmiyor o zaman. Bazen cani isterse keyfi yerindeyse emiyor valla yoruldum bende olmucaksa da mamayla buyusun diyorum boyle cocugun en guzel zamanlarini harciyom gibi hissediyorum. Ben elimden geleni yapiyorum gerekirse sagarveririm napalimSen bir kaç gündür çok yoruldun annesi, o yorgunluğun ve stresinin yansımasıdır. Allahın izniyle geçicek bugünler hiç merak etme. Destek alabileceğin yanına gelebilecek annen yada kardeşin var mı? Onlar biraz ilgilensin sen o sırada seni motive edecek şeylerle uğraş. Bebeğinden değil ama bir kaç günün gerginliğinden uzaklaş. Bak nasıl etkisini göreceksin..
Benim psikolojim emzirmemi çok etkiliyor, eşimle sıradan bir konuda atışsak bile sanki gerginliğim sütüme yansıyor. Tamamen benim uydurmamda olabilir bilmiyorum, ama ben stresli bir gün geçirdiğimde bebeğim akşam çok huysuz oluyor
Oyle tabi canim yeter ki saglikli olsunlar mama meme nasil olcaksa artik. Oteki turlu bebe de bende sinir kupuAnladım canım. Senı yoruyor sanırım emsin istiyorsun, uğraştırdığı için üzülüyorsun. Her şekilde zor ama güzel yönden bakmalı, canları sağ olsun yeter.
150 veriyorum. denedim 60 cc çıktı ama benimkinin ağzını dolduramıyor sanırımAh canim ya napicaz biz boylemama ne kadar veriyorsun emmedigi zaman ? Sagmayi denedin mi hic ?
Yaa o sallama işine asla dedim ve kararlı devam ettim.çok şükür oğlum sallanmayı da benimsemedi.Bende kendini görsün diye onun görüntüsünü büyütüyorum karşıdan zaten görüntü bulanık oluyor birde annemlerin kafasının yarısı gözüküyor telefonu tutarken, bende kendini keşfetsin diye öyle yapıyorum
Aynen canım izletiiyorum etrafı zaten kendiside artık kafayı bir sağ bir sol sürekli döndürüyor
Aynen asla diyince yapılıyor inatla yaben fazla izletmem diyorumda işe başlayınca bakalım bakan kişi izletmeden duracak mı o da var tabi bende dursun diye ayağımda sallıyorum ki yapmam ya diyordum bende
Memeyi istememesi iyi olmamış. Sağmayı da dene. Geçici de olabilir. Benim de bazen azalıyor. Zamanla göğüsler yumuşak olsa da süt oluyor. Yumuşamaya takılma.kızlar sütüm kesildi sanırım benim de. sol göğsümde zaten yok denecek kadar azdı sağ göğsümde vardı. sabah emdi dün gece de emmişti ama 3 gibi emzirmeyi denedim istemedi mama verdim. tekrar emzirmeyi denedim yine istemedi. sıktım göğsümü çok zor süt çıkardım. yumuşacık göğsüm.
Yeni çiş yaptıysa öyle oluyor sanırım, ucunda damla kalmıs oluyor minnacık. Ona yordum ben :)Erkek bebeği olanlara sorum olacak.
Sizin de oğlunuzun pipisi ereksiyon halindeymiş gibi dimdik oluyor mu?
İki gündür oğlumunki bazen bezini açtığımda dimdik ve semsert
Ah canım sorma aynı diş ve bende dışardan söylemiştik yemeği taş çıktı sandım ben şok dişim kırılmış.dişçi araştırıyorum ama bebekle nasıl gidecem,onu bıraksam bile ne kadar sürecek duracak mı bensiz?Neyse sağlık olsun yapacak bi şey yok.Aynen her hamilelik bir dişmiş.Hayır canım yaptırmadım,köpek dişimin bir arkasında kalan dişim, pandemiden dolayı biraz erteledim. Resmen yemek yerken, yemeğin içinden taş çıktı sandım meğerse dişim kırılmış büyüklerimiz derlermiş ya her çocuk bir diş diye o misal
Nasıl uyutuyorsun canım peki bende karşıyım sonra bir uzmandan aslında zararlı değil sakinlestirilmesi için iyi olduğunu okudum çok değilde arada saklarım meselaYaa o sallama işine asla dedim ve kararlı devam ettim.çok şükür oğlum sallanmayı da benimsemedi.
Yaşadığın her şey tecrübe, istiyor musun emzirmeyi canım asıl önemli olan okızlar sütüm kesildi sanırım benim de. sol göğsümde zaten yok denecek kadar azdı sağ göğsümde vardı. sabah emdi dün gece de emmişti ama 3 gibi emzirmeyi denedim istemedi mama verdim. tekrar emzirmeyi denedim yine istemedi. sıktım göğsümü çok zor süt çıkardım. yumuşacık göğsüm.
Yüzüstü yatırıyorum canım.oğlum ilk doğduğunda küvözde kalmıştı orda yüzüstü yatmaya alışmıştı ben de aynen devam ettirdim.Nasıl uyutuyorsun canım peki bende karşıyım sonra bir uzmandan aslında zararlı değil sakinlestirilmesi için iyi olduğunu okudum çok değilde arada saklarım mesela
Yok canım yeni çiş yapmamıştı.pipisi de birtürlü inmedi öyle dimdik kaldıYeni çiş yaptıysa öyle oluyor sanırım, ucunda damla kalmıs oluyor minnacık. Ona yordum ben :)
Çok iyi yaa tehlikeli diyorlar diye ben hiç yapamadım sadece oyun oynarken koyuyorum oyuncaklarla ilgileniyorYüzüstü yatırıyorum canım.oğlum ilk doğduğunda küvözde kalmıştı orda yüzüstü yatmaya alışmıştı ben de aynen devam ettirdim.
Bebeğim ağlıyor memeyi bırakıyor sağıyorum 10 ml süt anca geliyokendini böyle düşünüp strese sokma. belki atak dönemidir. sen bi süre biberon vermeyi ardından memeyi teklif et sonra biberonun süresini azalt memeyi arttır. sağ sürekli.
sütünün bittiğini nasıl anladın?
Hastanede sormuştum neden yüzüstü yatırıyorsunuz diye.onlar da bebeklerin gazının en iyi bu şekilde çıktığını söylemişlerdi.benim oğlumda gazman olduğu için o şekilde yatırmaya devam ettim.Çok iyi yaa tehlikeli diyorlar diye ben hiç yapamadım sadece oyun oynarken koyuyorum oyuncaklarla ilgileniyor
Aynen çok rahat çıkarıyor bende fark ettimHastanede sormuştum neden yüzüstü yatırıyorsunuz diye.onlar da bebeklerin gazının en iyi bu şekilde çıktığını söylemişlerdi.benim oğlumda gazman olduğu için o şekilde yatırmaya devam ettim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?