- 17 Eylül 2020
- 744
- 474
- 33
- 40
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #28.661
Allah yardım etsin rabbim sagkik versin modunuzu düşürmeyin.bizimki de kilo alamadı hemotoloji ye gönderdi Dr hemotoloji onkoloji aynı bolummus ordakikeri görünce çıktım tabelaya bı daha baktım yanlış yere mi geldim ki diye.rabbim ağır imtihanlar vermesin.surekli sütüm az kesilcek diye düşünmeyin güvenin memelereBen hâlâ hiç âdet görmedim kızlarbirde benim gibi doğumdan beri kötü kokulu sarı akıntsi gelen varmı aranızda ?öyle zor bi dönemden geçiyorum ki gerçi olsam mi daha iyi olmasammi bilemedim.Zaten ememiyoruz birde adet olup sütüm azalırsa dediğiniz gibi zaten fosur fosur değil ama..Dun yine Dr daydik.Kizimin kakası yeşil ve nokta kadar kan vardı.Besin ya ada süt alerjisi büyük ihtimalle ve ayrıca Reflü dedi Dr tahlil sonuçlarını bekliyoruz bakalım.o kadar üzgünüm ki emmiyor kızım emdigini de kusuyor çok az kilo almaya başladı.Zaten gaz yapar diye ne yiyecegimi şaşırmıştım şimdi sıkı bir de diyete gireceğim gibi görünüyor
Ne zaman geçecek bu akintimiz normalmi acabaBen hala adet olmadım ve dediğiniz gibi akıntım var sütüm az mama destekli gidiyoruz gazdan kıvrım kıvrım kıvranan uyuyamayan bir oğlum varAdet olunduğunda sütün azalması durumu bana çok geleneksel bi bilgi gibi geldi bana o yüzden çok takmıyorum. Yavrunuza da geçmiş olsun
Aminn canım tabi ağır hastaları ve insanların ne dertlerle uğraştığını görünce insan utanıyor kaygilarindan, şikayetlerinden.Ama kızımın gaz ,kusma, emmek istemeyisi ,derin uykuya gecememesi, onunda benide perişan etti gerçekten.hic susmadan ağlamasi kıvrım kıvrım kivranmasi, çok aç olmasına açım diye aglamasina rağmen yedi sekiz saat boyunca ememeyisi ister istemez modumuzu düşürüyor.hergun iki üç saat oda bölük bölük uyuyabiliyorum,evin günlük işlerine yetişemiyorum.yemegimi bile çoğu zaman yapamıyorum ki yiyeyim süt olsun.inanin geçen gün sabah kahvaltısından sonra sadece gece onbirde yemek yiyebildim.birde ne yiyecegim ki derdi var.Kizim sadece uykuda emiyor ve çit sesine uyaniyor.Uyanmadan emzirme işini halletmeye çalışıyorum.Evde ister istemez gürültü çıkıyor.Bu durumda sadece modumuz düşmuyor ailecek gerilip kavga ediyoruz.off off sabah sabah içinizi şişirmeyeyim.şişen memeler olsun insALLAHAllah yardım etsin rabbim sagkik versin modunuzu düşürmeyin.bizimki de kilo alamadı hemotoloji ye gönderdi Dr hemotoloji onkoloji aynı bolummus ordakikeri görünce çıktım tabelaya bı daha baktım yanlış yere mi geldim ki diye.rabbim ağır imtihanlar vermesin.surekli sütüm az kesilcek diye düşünmeyin güvenin memelere
Protein ağırlıklı besleniyorum.kahvaltıda da yumurtamı yulaflı ve dereotlu yapıyorum.Aralarda da kavrulmamış fındık,badem vs medine hurması yiyorum.o saydıklarınız da pırasa ve kereviz haricindekiler sütün tadını bozuyormuş.bir de tahin de yiyorum o da iyi süt yapıyor.günde de en az ama en az 2 litre su içiyorum asla iki litrenin altında kalmıyorumBu arada merak ediyorum hepimiz bebelerimizin gazından şikayet ediyoruz ama neredeyse tüm kış sebzeleri gaz yapıyor genelde.(lahana,kereviz, pırasa , karnabahar vs.)tuketiyormusunuz?
Tüketmiyorsanız hergun ne pişirip yiyorsunuz ALLAH aşkına bı aydinlativerin beni
Elinden gelsigince pozitif ol yoksa sütüne çok yansıyor canım sabret gecicek çok şükür yavrun kollarında sağlıklı bunlar asilamayacak şeyler değilBen hâlâ hiç âdet görmedim kızlarbirde benim gibi doğumdan beri kötü kokulu sarı akıntsi gelen varmı aranızda ?öyle zor bi dönemden geçiyorum ki gerçi olsam mi daha iyi olmasammi bilemedim.Zaten ememiyoruz birde adet olup sütüm azalırsa dediğiniz gibi zaten fosur fosur değil ama...biz dun yine Dr daydik.Kizimin kakası yeşil ve nokta kadar kan vardı.Besin ya ada süt alerjisi büyük ihtimalle ve ayrıca Reflüsu var bu çocuğun dedi Dr tahlil sonuçlarını bekliyoruz bakalım.o kadar üzgünüm ki emmiyor kızım emdigini de kusuyor çok az kilo almaya başladı.Zaten gaz yapar diye ne yiyecegimi şaşırmıştım şimdi sıkı bir de diyete gireceğim gibi görünüyor
Merhaba cevap verilmistir belki ama ben yinede yanitlayayim.
Ilk cocugumda adet doneminde sut azaliyordu fakat adet bitince yine artiyor.
O donemde sut yeterli gelmeyebilir.
Birkac yakinimdada aynisi oldu. Hatta arkadasim sutu kesiliyor sanmis. Takip etmesini soylemistim onunda adetten sonra artmisti.
Birde sutun tadida degisiyor sanirim o donem. Fazla emmek istemiyorlar
Kızlar siirt tarafında olan var mı ya iyi sallandı çünkü, bende felâket tellalı gibiyim doğuda ne kadar deprem olsa bizide sallıyor gelip söylüyorum burda tam emziriyordum aklım çıktı sallanınca birden
Bu arada merak ediyorum hepimiz bebelerimizin gazından şikayet ediyoruz ama neredeyse tüm kış sebzeleri gaz yapıyor genelde.(lahana,kereviz, pırasa , karnabahar vs.)tuketiyormusunuz?
Tüketmiyorsanız hergun ne pişirip yiyorsunuz ALLAH aşkına bı aydinlativerin beni
Sağolasın canım siirtte değilim ben ama yakın olduğumuz için sallandık hamile kaldığımdan beri 7 defa sallandım böyle ve hep tek yakalandım 1 defa haricindeÇok geçmiş olsun, Allah beterinden korusun
Bilemiyorum oylede olabilir ama ben duzenli olarak sagiyordum sutumu ve nezaman az gelmeye baslasa ertesi gune adet oluyordum. Tarihe hic dikkat etmeden anliyordum olacagimi.Benim bebeğim geçen ay hiç kilo almamis 10gun daha bakalım olmazsa mama başlayalım dedi bu 10gunun 5inde regl dim yine de 350gr almış.bu süt azalması psikolojik bence
İnanın ben de ailevi problemlerim var belji boşanma esigindeyz 4 7tasinda 2tane daha var sürekli evdeker sikikiyrkar acikiyrlar ben bebeyu memeden çekip eve bakamiyrm bı makarnayi kaç postada pisiriyrm kendimi geçtim bebeler aç bu da geçer ya hu diyelim geçecek inşallahAminn canım tabi ağır hastaları ve insanların ne dertlerle uğraştığını görünce insan utanıyor kaygilarindan, şikayetlerinden.Ama kızımın gaz ,kusma, emmek istemeyisi ,derin uykuya gecememesi, onunda benide perişan etti gerçekten.hic susmadan ağlamasi kıvrım kıvrım kivranmasi, çok aç olmasına açım diye aglamasina rağmen yedi sekiz saat boyunca ememeyisi ister istemez modumuzu düşürüyor.hergun iki üç saat oda bölük bölük uyuyabiliyorum,evin günlük işlerine yetişemiyorum.yemegimi bile çoğu zaman yapamıyorum ki yiyeyim süt olsun.inanin geçen gün sabah kahvaltısından sonra sadece gece onbirde yemek yiyebildim.birde ne yiyecegim ki derdi var.Kizim sadece uykuda emiyor ve çit sesine uyaniyor.Uyanmadan emzirme işini halletmeye çalışıyorum.Evde ister istemez gürültü çıkıyor.Bu durumda sadece modumuz düşmuyor ailecek gerilip kavga ediyoruz.off off sabah sabah içinizi şişirmeyeyim.şişen memeler olsun insALLAH
Bende bebegimin kakasinda birkac kez kan gordum. Sut urunlerini tamamen kes dedi doktorumuz ama ben deneyerek gitmek istedim cunku cok fazla yemek secen bir insanim sut urunlerini de cikarinca geriye pek birsey kalmiyor yiyecek.Ne zaman geçecek bu akintimiz normalmi acababebeğimle uğraşırken bir dr umu arayıp soramadım. Gaz sancısı olmayan bebek yok sanırım.benim kızımda aynen kıvranıp duruyor canım .Damlalar biraz olsun işe yaramıyor mu sizde?bizi azda olsa rahatlattı.ama Dr reflü içinde ilaçlar verdi çok ilaçta yüklemek istemiyorum yavruma ki zaten dr.da sab simplex i çok gerekmedikçe vermeyin dedi.sütüm uzulunce ve kızım emmedigi için zaten azalıyor bende takmamaya çalışıyorum ama arttırmak için de yiyeceğim içeceğim şeyler de acaba oluyorum alerjisi var diye .o kadar zor ki umarım net bir şekilde bulabilirim alerji yapan besini geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim.
Geçiyor bence. Yani komik olacak ama ilkbaharda süt aldığımızda bildiğin çimen kokuyor süt (ev yoğurdu yaptığım için sütümü ineği olan çiftçiden alıyoruz.) o dönem almamayı tercih ediyoruz süt olarak kahveli filan tüketmeyeceksek. Geçtiğimiz akşam karnabahar yemiştim bolca ertesi gün gerçekten istekli emmedi. Yani heyecanlanarak alır memeyı, sanki alayım bari diyerek aldı, maksat doymak olsun diye.Çok teşekkür ederim cevabınız için; gerçekten merak ettiğim bir konuydu. Burda bir arkadaşımızda sizin söylediklerinizin aynısını söyledi. Demek ki doğrudan olmasa da dolaylı olarak etkisi var reglinin. Birşey daha sormak istiyorum bilginiz yada tecrübeniz varsa, yediklerimizin tadı sütümüze geçer mi? Örneğin süt yapması için tahin helvası tükettiğim günler bebeğim daha istekli emiyor gibi hissediyorum, tesadüf mü yoksa o tadı mı beğeniyor diye merak ediyorum
Gecmiş olsun canımKızlar siirt tarafında olan var mı ya iyi sallandı çünkü, bende felâket tellalı gibiyim doğuda ne kadar deprem olsa bizide sallıyor gelip söylüyorum burda tam emziriyordum aklım çıktı sallanınca birden
Tat olarak geciyormu cok emin degilim acikcasi ama bazen benim bebegimde biberona sagdigimi bile zor iciyor. Bazense cok istahli cekiyor. Muhtemelen geciyor olabilir.Çok teşekkür ederim cevabınız için; gerçekten merak ettiğim bir konuydu. Burda bir arkadaşımızda sizin söylediklerinizin aynısını söyledi. Demek ki doğrudan olmasa da dolaylı olarak etkisi var reglinin. Birşey daha sormak istiyorum bilginiz yada tecrübeniz varsa, yediklerimizin tadı sütümüze geçer mi? Örneğin süt yapması için tahin helvası tükettiğim günler bebeğim daha istekli emiyor gibi hissediyorum, tesadüf mü yoksa o tadı mı beğeniyor diye merak ediyorum
Bende Dr a dün onu söyledim süt alerjisi olsa kaç gündür denemek için zaten süt ürünlerini kesmiştim.Ama doğduğundan beri peynir yoğurt tükettim niye sadece şimdi kakası yeşil ve kanlı?o zaman yoktu dedim.dr da alerji varsa çocukta cok daha sonraları da ortaya çıkabiliyor belirtiler dedi.Bende bebegimin kakasinda birkac kez kan gordum. Sut urunlerini tamamen kes dedi doktorumuz ama ben deneyerek gitmek istedim cunku cok fazla yemek secen bir insanim sut urunlerini de cikarinca geriye pek birsey kalmiyor yiyecek.
Ben 3 kez gordum kani ve dusundum Son 3 gun icinde neler yedim diye. Sut urunleri olsa her sabah peynir yiyorum devamli sikayet olurdu.
O donemden kek fazla tuketmistim ve saniyorumki yumurta alerji yapti cunku normalde yumurta yemem hic.
Ozamandan beri yumurtali birsey yemiyorum ve sorunumuz yok cok sukur.
Fazla uzattim farkindayim ama ozetle son gunlerde neyi fazla yedigini dusunerek diyete baslayabilirsin. Diger turlu tum sut urunlerini cikartinca secenekler cok fazla artiyor. Kirmizi et dahil bu arada sut alerjisine
Benimki ilk kan gordugumde 45 gunluktu. Alerji dogru sonuc vermez suan dedi.Bende Dr a dün onu söyledim süt alerjisi olsa kaç gündür denemek için zaten süt ürünlerini kesmiştim.Ama doğduğundan beri peynir yoğurt tükettim niye sadece şimdi kakası yeşil ve kanlı?o zaman yoktu dedim.dr da alerji varsa çocukta cok daha sonraları da ortaya çıkabiliyor belirtiler dedi.
Bende aynı sizin gibi bu hafta en çok ne yediğimi sorguluyorum. Et ve balık çok tükettim mesela bide sütüm artsın diye boza ve tahin helvayı hep tüketiyorum,yumurtayı da her Sabah muhakkak...Hangisi olabilir acaba.belkide çoklu Besin alerjisi de olabilir ALLAH korusun...
Peki alerji testi fln yapılmadı mı size?test yapmadan mi söyledi Dr süt ürünlerini kesin diye?testler iyi kötü bir fikir verir kesin olmasada diye düşünüyorum ama...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?