2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Kızlar bişey sorucam uzun uykudan önce kaç gibi en son uyanıyor sizin bebitolar ben biseyi yanlış mı yapıyorum acaba çünkü gece uykusu en fazla 3 saat sürüyorsa benimki her gün değişiyor ama en geç gece 8 de uyanıyor 10.30 yada 11 gibi uzun uykuya dalar ve 3 te en geç kalkar gündüzde ortalama uykuları bir saat sürer bir buçuk 2 saatte bir uyur 4+1 şeklinde uyutmaya çalışıyorum fakat örnek olsun diye sizler nasıl yapiyorsunuz

benim bebeğim 3 aylık olmadan hemen önce geceleri 5 saate kadar uzun uyumaya başlamıştı. şu anda sabah 8 gibi kalkıyoruz gündüz 3-4 defa uyuyor max 1 saatlik. gece de 11 den sonra bazen 12 ye uzuyor, uzun uykuya geçiyor. gündüz beslenmesi iyi diye mi bilmiyorum geceleri nadiren kalkıyor artık. doktorumuz da uyandırma dediği için artık ellemiyorum. sabah kalkar kalkmaz da emziriyorum hemen.

Aa bizde de uzamış sarılık vardı geçti şükür. Ben aslında bu az kilo almayı gece emzirme aralıklarımın çok fazla olmasına bağlamıştım, 2 saate çekeyim diyorum ama mışıl mışıl uyuyor çocuk. Uykuyu da bölemem ki. Emzirme danışmanları, çocuk doktorları o kadar çok kişiye yazdım o kadar çok araştırma yaptım ki... Düzelecek bakalım inşallah...

benimki de o saatlerde uzun uykuya yatıyor. çok mu geç sence? 9-10 olsa fena olmaz gibime geliyor bilemedim. bu sefer de sabaha karşı uyanır sanırım.

Bence geç ya, biz de geç yatıyoruz ve ister istemez kızın düzenini bizimki gibi yaptım, çok memnun değilim aslında ama böyle oldu. 9-10 ideal olurdu çocuklar için, 1 gibi acıksa sen de tam uyumadan emzirirsin sonra 4-5 arasında gene acıkır ve 8de de güne başlarsın. Örnek plan yani

Biz yakında nurse harveysin fabrikasını satın alacağız günde 4 kez veriyorum ve halaaaaa ve halaaaaa ve halaaaaaa gazman.kıvrım kıvrım kıvrılıyor yavrum.ultrason bile çekildi karnı gaz dolu
Yediklerinize dikkat etmenize rağmen mi oluyor bu? Bebeğin yapısıyla mı alakalı acaba onu merak ediyorum da

Biz yakında nurse harveysin fabrikasını satın alacağız günde 4 kez veriyorum ve halaaaaa ve halaaaaa ve halaaaaaa gazman.kıvrım kıvrım kıvrılıyor yavrum.ultrason bile çekildi karnı gaz dolu
Canım bebeği secde pozisyonunda tutsan 1-2 dakika? Ayaklarıyla da ileri geri yaparsın sanki emekliyor gibi, bizimki o pozisyonda çok rahatlıyor belki seninki de rahat eder

Kızlar tam kaynana yazmaya geldim ki hepiniz aynı konuyu konusmussunuz normalde biz başka şehirdeyiz evleneli 2 buçuk sene oldu en son 2 sene önce gelmişti kaynanam öyle söyleyeyim yani öyle sık sık gelen biri değil akraba getirince geldi, neyse konuya geçelim çocuğun herşeyi ne bir yorum yapıyor ki ben işime karısılmasını hiç sevmem normalde çok iyi kadındır birşeyini gormedim ama böyle olunca tuhaf oldum. Mesela kafasının altına yastık koydurmak istiyor diyorum 2 yasına kadar önermiyorlar boynuna birşey olurmuş ince bir yastık koymak lazim diyor çocuk tv na bakacak oldu bakmasın diye donderdim diyor nolacak baksın ben bastırırdım koyardım karşısına işimi tutardım o izlerken diyor, cocuk gaz yapıyor azıcık bende ayağını karnına bastırıyoruz ya masaj gibi yapıp ondan yapıyroum devamı varsa çıksın diye günde 1 defa yap diyor kaç defa yapmışım geldiğinden beri , altını değiştirirken krem sürdüm (gece uykusundan önce sürüyorum ben her gün uzun saat takılı kalıyor diye ) çocuğun altı pişik mı ki sürüyorsun diyor, birkaç gün önce hamak gibi tavana asılan birşey aldık içine babynest i koydum sade kumaşa yatmasın diye cocuk içine gömülüyormuş olmazmış, babynest yerine normal minder koyacak yarın kafasına da yastık koyacakmış birde belki basit şeyler olabilir ama ben işime karısılmasından gıcık alıyorum , normalde işe başlarken millet diyordu kaynanan gelsin baksın diye oda dedi nasıl bakayım ben baban napacak memlekette filan , aslında bende istiyordum çocuğa yabancı kişi bakmasındansa nenesi baksın diye ama vazgeçtim farkettim ki evde başkası olup birde akıl verince kasılıyorum iyice ,baksa çocuk kesin akşama kadar tv izler artık

Aynı benim kaynana. 40 günlükken çocuğu oturtuyodu hala onun savaşını veriyorum biz böyle büyüttük, erkek çocuğunun bezi ince olurmuş toplarına bişi olmasınmış biz öyle büyüttük, başının altına yastık koymalıymışım, etek bezine sarmalıymışım (kundak), ayakalarının üstüne bastırmalıymışım, ağzına bilimum baharatlar sürmeliymişim, bacaklarını düzlemeliymişim, emzik vermeliymişim... uzar gider önceden drlar tam tersini sölüyo deyip açıklama yapardım uzun uzun aman ne bilcek onlar derdi bide yastık koydu mesela alcam ya eliyle engel olmaya çalışır tam cinnetlik ha ayağında sallaması var bide Benim kaynana bilime terslik olsun diye var her şeyin aksini nasıl iddaa edebiliyor hayret edersiniz

Buarada gaz konusu... Ah gaz damla veriyorum, masaj yapıyorum, spor yaptırıyorum, yüzüstü yatırıyorum, çocuk afedersiniz çatır çatır büyük adam gibi pırtlasada yinede kıvranarak uyanıyo içim gidiyor artık. Bağırsaklarında mı sorun var acaba diyorum. Doktorada götürdüm karınıa iki vurdu çok gazı var dedi(!) Ben büyük bi inançla 4 aylık olmasını bekliyorum. Gel artık be 2021.
Ha bide 12 aralıkta en son adet olmuştum seneyi devriyesini doldurduk. 1 seneyi geçti valla nası bişidi unuttum

Çok iyi maşallah gündüz tam doyuma ulaşmadığı için mi gece çok uyaniyor olabilir mi dersiniz

Onun bakışı düşünceleri tekn dogru havasında seninki ben kendi annemi bile çekemem açıkçası karismasinda

Bütün kayınvalideler mi aynı olur yaa ben de işime karışılmasından nefret ederim ve durmadan da bana akıl vermeye çalışır.ben de bildiğimi okurum.en nefret ettiğim huyu da durmadan oğluma “aç mısın,anne seni emzirsin mi ?” Demesi.ben o kadına oğlum tok demekten o da oğluma bu soruları sormaktan vazgeçmedi.geçen gün kızdım ona.ee diyo çocuk ağlıyo.çocuk ağlıyo diye durmadan meme mi verecem dedim????? Sonra bozuldu evine gitti.defolsun gitsin

Sudocrem di galiba bana onu çok öneren var ama hametan bence gayet iyi tafsiye ederim
ilk dogdugunda benimkinin poposu hep hafif bir pisikti. mustela denedim sadece artmasini onledi bepantol da pek ise yaramadi. sudocrem denedim. bir de kasiklarindan poposuna kadar her yerine yaydirdim. kremin degdigi her yer ciger gibi kizardi.

hametan surdum ertesi gune hemen toparladi. bu arada sudocremi esim eline surdu egzamasi var. felaket kasinti yapti onada. yani mumkunse sudocremi denemeden almamak lazim biraz alerjik bir krem.

bu arada soruyu kim sormustu unuttum direk senin onerini gorunce yazmak istedim

kizimin asi defterine baktim gecende ilk ay 1200, ikinci ay 1000 ucuncu ay 700 gr almis. dorduncu aydan sonra aylik ortalama 300 gr civari almis mama takviyesi oldugu halde.

oglumda ilk uc ay bir kilo veya biraz ustu aldi ama bu ay 10 gunde sadece 100gr aldi.

kilo vermesine birsey diyemem fakat uc aydan sonra zaten kilo alimi yavasliyor. cunku artik hareketlenmeler basladi efor sarfediyorlar.

Bir hafta kadar mama+ meme vererek deneye bilirsin. yine kilo kaybi oluyorsa dr gidersin

Gece 11-12 gibi uzun uykuya yatıyor en geç 5-5buçukta acıkıyor.

İzleme 2 hafta kaldı, merakla bekliyorum bakalım
benimkide gece ilk uykusunu 11-12 arasi uyur 5 gibi kalkar. sonrasinda iki saat arayla uyaniyor. gunduz hic uyku yok gibi birsey o yuzden sıkıntıdan 1.5 saat arayla emmek ister.

gece uykusu normal bence

Ben sormıştım canım.evet benim bebeğimin cildi aşırı hassas.hemen her şeye alerji oluyor.mesela mustelanın pişik kremini poposuna,vücut losyonunu vücuduna sürdüm alerji oldu.sebamed ve dalin şampuanlar da kafasında alerjiye neden oldu.ne yapacağımızı şaşırdık.boyuna şampuan krem alıyoruz.sağlıklı rahat olsun da başka bir şey istemiyorum

dalin bizede alerji yapmisti. hatta bircok sampuan alerji yapiyordu. kizim 4 yasinda hala unibaby sampuan kullaniyorum. arada degistirsemde yine unibaby ye donus yapiyorum. onda hic sorun yasamadim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…