2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Ay kuzum aglayarak okudum ölümü öyle şey yetemedigini bir sen düşünmüyorsun bende biz gibi çok düşünen var ama hepimiz elimizden geleni yapıyoruz benimkinde de seninki gibi durmadan huysuz hep ağlıyor çok sakindi ama bende anlayamadım siz gibi ne emiyor ne uyuyor fakat bu bı surec bence gecicektir inşallah

Biberon kullaniyor musun. Benimkide iki cekip birakiyor haliyle goguslerim sisiyor. Sagip biberondan veriyim diyorum biberonuda agzinda cevirip duruyor, akan sut agzinin kenarindan suzuluyor onu bile yutmuyor yani.

Tamamen ac degil tabi ama hani dolu dolu emmiyor yani.

Biz de 22ocakta İtalya'dan dönmüştük sömestr tatilinde. Orda deliler gibi gezmiştik. Sırtımda canta . bazen kızımı kucagıma alıp gezmiştşm .Gecikme olmustu.hamilelik yoktur diye düşünüyorduk .çünkü bayadır korunmamaya ragmen bir sey yoktu. eve geçince eşim nöbetçi eczane den test alip getirmişti de öyle öğrenmiştim

Ben baya geç öğrenmiştim ya, 13 ocakta yapmıştım testi aahh ahh, zaman...
Ben de 20 ocakta öğrenmiştim.aşılamaydı benimki test tarihi ogündü ama aşılamadan sonra zaten mide bulantılarım ,kasık ağrılarım başlamıştı.hamile olduğumu hissediyordjm ama test yapmak aklıma bile gelmiyordu çünkü o ay çok fazla koşturmacam vardı.bir de üstüne üstlük ağır bir grip geçirip 2 gün baygın bir halde aç-susuz uyumuştum

Ah kuzumm olgun düşünceli yavrum benim. Ne güzel bi evlat yetiştirmişsin tebrik ediyorum sizi ondan özürdileyip anlayışı için teşekkür ederseniz gönlünü alırsınız bence

Yok kullanmiyorum tiksiniyor canım bı yolunu bulup emziriyorum fakat 3 gün olucak ama bugün ağlama nöbeti tarzinda bi anda ağlamaya başlıyor kramp girer gibi susturmak çok zor ve korkutuyor anlam veremedim

Maşallah kaç kilo doğmuştu. Bizimki daha 5.500 sütüm çok az geliyo iştahı yerinde maşallah ne versem alıyor ama kusuyor çok verirsem bende ayarlayamıyorum. Bu kusma normal mi bazıları diyor sen ver bolca fazlasını kussun doğru bi şey mi bu? Bi de mamanın üzerinde 4-5 saatte bir 150 yazıyor diye ben ona göre ayarlıyodum hep o zaman ben baya az veriyorum galiba

bu içli ağlama muhabbeti bizde de oldu bi iki defa. ama max 3 sn falan sürdü derin uykudayken. artık rüya mı gördü yoksa gündüz bişeyden mi etkilendi anlamadım.
Dün gece bizde de oldu. Öncesinde de yine derin uykudayken 3 sn kadar kahkaha attı birkaç saat sonrada sizdeki gibi ağladı. Rüyadır diye düşündüm bende

O bebekten bebeğe değişir bende hep bakıyodum kaç cc veriyor insanlar nasıl yapıyor diye kafam allak bullak olduyodu. Ben mesela günde iki kez 120 cc veriyorum geri kalan zamanlarda emziriyorum 7 kilo benim bebeğinde.

4. Ay aşısından bildiriyorum. Ateşi çıkmadı tinti mintinin. Yalnız 2. Gün ilaç vermedim geçti dedim ama dehşet huzursuz. Meğer zatürre aşısı çok ağrı yapıyormuş . Bugün eşim izin aldı ikimiz de pertiz

O bebekten bebeğe değişir bende hep bakıyodum kaç cc veriyor insanlar nasıl yapıyor diye kafam allak bullak olduyodu. Ben mesela günde iki kez 120 cc veriyorum geri kalan zamanlarda emziriyorum 7 kilo benim bebeğinde.
Nasıl veriyosunuz peki 120yi bi anda direk biberonla mı veriyosunuz? Emzirdikten sonra mı veriyosunuz? Ben emziriyorum bi süre sonra kıpırdanmaya başlıyor o zaman azalmaya başladığını düşünerek emzirme sondasını ağzına yerleştirip emzirmeye öyle devam ediyorum. 60ar cc den 120-240 arası veriyorum o günkü kendi doluluğum bebeğin açlık durumuna göre değişiyor. Artırsam mı acaba

Hep sondayla mi veriyorsunuz mamayı? Bebeginiz ne kadarlık oldu ? Ve kaç kilo acaba

ben de meme ve mama ile gidiyorum. max 3 saati geçmiyor acıkması hatta erken bile oluyor. bazen hiç meme istemiyor o zaman direkt mama veriyorum sadece. 160-170 cc arası.

sizin verdiğiniz 4 saatlik ara bana göre uzun sanki. fazla ver fazlasını kusar diyenleri de dinlemeyin bence. her yemekten sonra kustuğunuzu düşünün mideniz yemek borunuz ne hâle gelir ki küçücük bebek nasıl dayansın.

kilosuna göre hesaplama yapabilirsiniz aslında. aşağı yukarı kafanızda bir cc oluşur vermek için. şöyle ki bebeğinizin kilosu × min. alması gereken cc 150. çıkan sonucu da 8 e bölüyorsunuz çünkü 3 saatte 1 acıktığı düşünülürse 8 kereye denk geliyor.

örneğin bebeğiniz 5 kg ise 5×150= 750
750÷8= 93.75 hadi biz 95 diyelim. bebeğin 1 öğünde tüketmesi gereken mama. sadece sağıp da bu miktarı da verebilirsiniz. hareketlerinden de doyup doymadığı anlaşılır zaten ona göre bir yol izlersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…