2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Kızlar bu ayki kontrolüme gidemicem doktor aynı ilaçları kullanmaya devam et dedi ilaçlar bitti yenisini almak için napıcam direk eczaneden yazdırmadan normal fiyatlarıylamı alıcam?

Kızlar özellikle bugün çok dikkatimi çekti yüzümün yan kısımları yani saç bitiminin altında başlayan kısım normalde de biraz tüy vardı ama bildiğiniz sakal gibi ya çok koyulasmıs ve olduğundan daha uzun ve tek taraf daha fazla koyu diğer taraf daha az eşim bile gördü şaşırdı . Aranızda bu durumu yaşayan var mı ya? Hormonlardan kaynaklı olduğunu düşünüyorum ama hadi kalıcı olursa diye korkuyorum

Kızlar 16. Haftada göbeğiniz çıkmış mıydı ve ilk hamileliği olanlar hareketini kaçıncı haftada hissettiniz ve hissettiğiniz şey nasıldı çok merakla bekliyorum da bu süreci
17.haftadayım 13.haftadan beri hissediyorum, seyirme, titreşim, uyuşma gibi bir his. Ikinci gebeliğim. Göbek tam anlamıyla çıkmadı. Çünkü bulantı ve kusmalarimdan dolayı 3 kilo verdim.

Kızlar şuan 18. Haftasında olan var mı
Detaylı ultrason a giren
Detaylı ultrason sanırım 20/21 haftalarda oluyormuş
İstanbul'da yaşıyorum en son 12.haftada ikili test için doktora gitmiştim
Korona olaylarından hastaneye gitmeye korkar oldum
Sağlık ocağı hemşirem ile konuştum asm nın dezenfekte olduğu gün gidip kalp atışı dinledim ve tetanoz aşısı oldum
Hemşire detaylı ultrason için gitmeden yine beni ara sor ben yönlendiririm seni dedi
Açıkcası nereye gideceğimi hiç bilmiyorum
Küçük bir hastaneye gideyim dedim arkadaşıma sordum çalışanı evet vaka var dedi
Büyük zincir hastanelerde keza pandemi hastanedesi oldu
Devlet asla gitmem
Muayenehane de çalışan arkadaşım vardı ona sordum Drun korona testinin pozitif çıktığını belirtti sıkıştım kaldım ne yapacağım ben
Cinsiyetini bile öğrenemedik yavrumun

Bence biraz daha beklemelisin şuan hepimiz aynı durumdayız ama cinsiyet için falanda gidip kendimizi riske atamayız ortalık gerçekten çok kötü bebeğimiz ve kendimiz için bir süre bekleyelim

Merhaba, ben 17. Haftada kontrole gittim, İstanbul’da büyük özele gidiyorum, hastane neredeyse boştu, personeli/doktorları dönüşümlü yapmışlar, normal polikliniklerde takip edilmesi gereken hastalıklardan başka hasta yok. Bu da hastaneyi epey ıssız bir yer yapmış. Özel hastanelerin hepsinin aynı durumda olduğunu düşünüyorum, içerde pandemi hastası olması virüsün koridorlarda gezdiği anlamına gelmiyor.Bence gideceksen geç kalmadan git çünkü çünkü dal doktorları ve hemşireleri de pamdemiyle mücadeleye dahil olunca o zaman hastaneler gitmekten korkulacak yerler olacak.
Detaylım 22. Haftada, ona gidebileceğimden şüphem var işte...

Baştan aşağı ayyyynı durumdayız R Renkli bukalemun bebeklerimizin doğum tarihi bile aynı neredeyse. Evet 18.haftadayım en son 12+5te ikili için gittim normalde bugün kontrolüm vardı ama hastane enfekte oldu gelmeyin dediler. Cinsiyeti bile öğrenemedik ve 21-24 arasında detaylı için gelin dediler. Ben beklemek istemiyorum açıkçası, zaten 5 haftadır görmemişim bebeğimi. Dün de sağlık ocağını aradım aile hekimim dedi ki 4 ultrason yeterli hamilelikte, biz Türkiyede çok ve gereksiz yapıyoruz hem bebeğin güzelce büyüyor endişelenme dedi. Ama dün akşam konuştuk eşimle haftaya 18+ olarak Anadolu yakasında bir kaç hastaneyi arayacağım artık vaka var mı, detaylıya gelebilir miyim diye. Detaylı olmasa bile bir kontrol olur işte.

Vaka var mı diye sormak yerine gebelik takibi kabul ediyor musunuz diye sor bence. Çünkü vaka konusunda bilgi vereceklerini sanmıyorum. Zaten senin kendi hstanenin dediği “enfekte oldu” lafı, çalışanlarda da çıkmaya başladı ve kaynağını henüz bulamadık dolayısıyla önlemini alamıyoruz anlamına geliyor. Yoksa şuan devlet, özel her hastanede var gibi düşünebiliriz. Önlem alıp gitmek yeterli. Ayrıca muayenehaneye de gidebilirsin bence, bir doktor bir sekreter muhattap olacağın, eğer korkuyorsun riskin bu şekilde küçüleceğini düşünüyorum.

*bu arada detaylı için erken haftalrdayız, 20 den sonra detaylı oluyor çünkü organlar tam anlamıyla o zaman başlıyor fonksiyonlarını yerine getiemeye.

Mantıklı, çok teşekkür ederim canım sağolasın

Kızlar bu ayki kontrolüme gidemicem doktor aynı ilaçları kullanmaya devam et dedi ilaçlar bitti yenisini almak için napıcam direk eczaneden yazdırmadan normal fiyatlarıylamı alıcam?
Bende bu ayki kontrolüme gidemiyorum. Doktorum banada ilaçları kullanmaya devam dedi demir ve vitamin kullanıyorum. Direk eczaneden parasını verip aldım.

Ayrıntılı usg 18-22 haftalar arası yapılıyor genelde 20-21 tercih ediyorlar hatta 22 yi geçirmeyin, İstanbul’daki arkadaşlar yardımcı olur hastane konusunda

Korkmayın geçiyor, arkadaşımın da sakalı çıkmıştı bariz doğum sonrası normale döndü

Canım istanbulda hangi yakadasin anadolu yakasindaysan önerebileceğim bir yer var artik bugün gittim bende 1 haftadır gidecek yer arıyordum korkumdan güvenip gidemedim başka yere burayi da ozellikle arayıp yoğunluk durumunu öğrendim sürekli dezenfekte halinde ve kimse yok kadın doğumda boştu hastanenin geneli boştu. Direk muayene oldum çıktım. İçim rahatladı istanbul anadolu yakasi maltepe tip merkezi doktorda çok tatlı

Kızlar ben şimdi sağlık ocağından geliyorum bana doktorum da hemşirem de detaylı ultrasyonun çok önemli olduğunu ve gerekirse özel kliniği olan Bi doktora gidip yaptırmamı söylediler yani hepimizin aklında bulunsun normalde hastaneye gitmeyi tavsiye etmiyorlar ama bunun çok önemli olduğunu söylediler Allah korusun bebeğin Bi hastalığı olursa doğumda da ona göre tedbir alınır dediler bilmek lazım bu yüzden dediler bende 21 veya 22 de giderim diye düşünüyorum inşAllah

Evet canım anne karnındada tedavi edilebilicek bazı durumlar varmış bunlarıda detaylı ultrasonda görebiliyomuş sanırım bende önemli olduğunu duymuştum

Yaa ben de doktor arıyordum ismi nedir acaba önümüzdeki hafta için sıra alayım inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…