2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260

Bende de vardı monurol/uroday kullanınca geçiyordu. Şuanda da mantar var ama ilaç kullanmak istemediğim için bir şey yapmıyorum.

Bu arada benim de idrar yolu enfeksiyonum ciddiydi ve ben ilaçların yanında elma sirkeli su içiyordum gün içinde. Doğal, tertemiz bir kür bence sen de yapabilirsin

Zararı yok mu mantarın benim idrar tahlilinde çıktı enfeksiyon dediler herlde idrar yolları enfeksiyonu oluyordur deneyim bende ne kdr sirke koyuyordun bir bardağa

İnşallah canım.evet hamileyken diyet yapmak ölüm mesela az önce canım kaysı istedi ama yiyemiyorum
Akşam 6 buçukta yemeği yiyorum. Gece ara öğününde süt veya yoğurt var. Sanki benim için akşam yemeğinden sonra hayat bitiyor. Çok üzülüyorum nasıl gecircez böyle kalan zamanı

Canım benim de gebelik şekerim var, her hafta kontrolüm var diyabet bölümünde. İyi gidiyor çok şükür, sürekli ölçüm yapıyorum bu hafta bir kaç öğün sınırda çıktı. Ben de yasak diye birşey yok o yüzden rahatım galiba, herhangi bir listeye bağımlı değilim, günde 3 ana öğün, 3 ara öğün yapmam lazım.Eğer ara öğünü atlarsam, ana öğün sonrası ölçümüm yüksek çıkıyor, bir de beyaz ekmek arttırıyor. Yoksa her türlü meyve ve dondurmayı yiyorum ara öğünde, abartmamak şartıyla. Yemekle birlikte ayran, yoğurt tüketirseniz hızlı artmasını engelliyor şekerin. Zeytinyağ ile pişiriyorum yemekleri de, balık şekeri düşürüyor, et yemekleri de yavaş çıkartıyor şekeri. İlk gebeliğimde de şeker çıktığı için bana neyin iyi gelip gelmediğini biliyorum, ona göre besleniyorum. Ben aç kalınca strese giriyorum daha yüksek çıkıyor şekerim. O yüzden ara öğünlerimi de atlamamaya çalışıyorum.

Ben bugün yeşil fasulye salata 1 dilim tam bugday ekmeği ayran ile öğlen öğünümü yaptım ve şekerim fırladı. Çok şaşırdım. Aslında gayet hafif bir öğündü. Beni de dahiliye doktoru diyetisyene yönlendirmedi. Rahat biriydi. Ama kadın doğum doktoru git dedi. Ben de alet alıp ölçmeye başladım. Listem çok zor geliyor bana

Herkeste var galiba nefes alma problemi
Yetmiyo aldigim nefes dr herşeye normal diyo
Normal galiba

Ara öğününle ana öğünün arası kaç saatti? Ben ara öğün yapmaz, uzun süre aç kalıp yemek yersem yüksek çıkıyor şekerim. Aslında çok sağlıklı bir öğün yemişsin, acaba yediklerin az gelip vücut strese girip mi çıkartıyor şekeri

Akşam 6 buçukta yemeği yiyorum. Gece ara öğününde süt veya yoğurt var. Sanki benim için akşam yemeğinden sonra hayat bitiyor. Çok üzülüyorum nasıl gecircez böyle kalan zamanı
Ben de 6:30-7 arasında yiyorum yemeğimi.zaten hayatım boyunca homili gırtlak yememişimdir ki hamileliğimde hiç abartmadım zaten haşimato hastası olduğum için direkt diyetisyen eşliğinde devam etme kararı almıştım.iki haftada bir değişen listem ve günlük yediğim içtiğim her şey kontrol altında olmasına rağmen gebelik şekeri çıktı
Şimdi de diyetisyenim ekmeği iyiden iyiye azaltmamı söyledi.zatem bir dilim yiyordum bazen listede olmasına rağmen hiç yemiyordum.akşama da ara öğün koydu.esmer galeta ve kefir ya da peynir+galeta ya da süt/kefir 2 tam ceviz.bakalım inşallah şu süreci sağ salim atlatırız canım

taze fasulyede patates var mıydı canım?patates şekeri yükseltir çünkü.

Arkadaşlar merhaba, 29+5 günlük hamileyim. Nerdeyse 1.5 aydır tüm vücudumda kaşıntı var. gece uyku haram oldu bana. benim gibi şikayetleri olan var mı?

Zararı yok mu mantarın benim idrar tahlilinde çıktı enfeksiyon dediler herlde idrar yolları enfeksiyonu oluyordur deneyim bende ne kdr sirke koyuyordun bir bardağa

Seninki idrar yolu enfeksiyonu evet. Bir su bardağına 1 çay kaşığı elma sirkesi, bu kadar bendeki şiddetli enfeksiyondu bir de, geçti gitti çok şükür

Bende de mantar var doktor mantarın bebeğe bi zararı yok dedi ama benim iyi hissetmem için fitil verdi yani ben sormuştum bebeğe bir zararı var mı diye yok demişti

Stres sürekli var bende. Sürekli yemek düşünüyorum. Açlığımı düşünüyorum. Ana öğünde 2 buçuk saat sonra ara öğün yapıyorum. Ara öğünde 2 saat sonra yemek yiyorum. Beni en Cok öğlen yemeğini beklemek zorluyor. Sabah ara öğününde 1 porsiyon meyve var. Sanki o beni daha da acıktıroyor. Öğlen zor geliyor. Yemeği de hızla yiyorum zaten aç olduğum için.

Diyet yaparken şeker çıkması beni çok şaşırttı gercwkten. Ben homiligırtlak yiyen biriyim hep. Çok kilo da almamıştım ama çıktı yine de. Gerci gebelik şekeri ne kiloyla ne genetikle alakalı sanırım.

Arkadaşlar merhaba, 29+5 günlük hamileyim. Nerdeyse 1.5 aydır tüm vücudumda kaşıntı var. gece uyku haram oldu bana. benim gibi şikayetleri olan var mı?
Ben ilk Hamileliğimde yaşadım. Gebelik kolestazı deniyor. İlk tahlilde bişey çıkmadı. Kaşıntı lar ilerleyince tekrar tahlil yapıldı o zaman çıktı. Karaciğer enzimler bozuluyor. Bu da anne ve bebek için tehlikeli. Benim 39. Hafta da kesinleşmiş kolestaz. Onun için doktor hemen normal doğum başlattı suni sancıyla. Risk almak istemedi. Tüm vücudum yara bere içinde kaşınmaktan uykusuz doğum yaptım. Mutlaka doktorunuza söyleyin.

Bende de mantar var doktor mantarın bebeğe bi zararı yok dedi ama benim iyi hissetmem için fitil verdi yani ben sormuştum bebeğe bir zararı var mı diye yok demişti
Bana da fitil verdi atıcam birazdan yatmadan önce zararı olmaz dimi tabi olsa doktor vermez zatende ben kendi kendime herşeyi düşünüyorum bide antibiyotik içiyorum

Hayır. Ben patates koymam fasulyeye.
Ozaman gerçekten de çok ilginç.o saydığınız menüyle şekerin yüksek çıkması imkansız gibi ama hamilelikte artık her şeye olabilir gözüyle bakıyorum maalesef bebişlerimiz sağlıklı doğsunlar da her şeye katlanabiliriz Allah’ın izniyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…