2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Lokal anestezi dediginiz spinal mı epidural mı?
Çünkü hicbir sezaryeni lokalle yapan dr duymadım
Lokal dediginiz şey sadece tek bölgeyi uyuşturarak yapılan kesi işlemidir

Kızlar bugun tansiyonum 6/4e düştü. Öyle kötü oldum ki bayılmanın eşiğinden döndüm. Sıcaklardan sanırım. Kahvaltıda azıcık reçel yemiştim, tatlı da dokunuyor galiba. Halbuki şeker cıkmadı, daha gecen ölçtürdüm tekrar.. Bebiş iyi 1800 gr olmus. Bu arada hç iştahım yok, yemek yemesem aklıma gelmiyor. Galiba gerçekten zorlanıyorum. Normal doğum yapanları kahraman olarak görürdüm ama yazı hamile geçirmek asıl cesaret işiymiş:)

Kızlar merhaba birşey soracağım size şuan 30+1 günlük hamileyim çalışamaz raporunu 32+0 dan sonra istediğimiz tarihte alabiliyor muyuz ben iznim doğumdan sonraya aktarilsin istiyorum 1 ay sonra 34. Haftadan sonra almak istiyorum. Sizler naptınız bu konuda pek bilgi sahibi degilim

Lokal anestezi dediginiz spinal mı epidural mı?
Çünkü hicbir sezaryeni lokalle yapan dr duymadım
Lokal dediginiz şey sadece tek bölgeyi uyuşturarak yapılan kesi işlemidir
Belden aşağısının uyuşturulduğu yöntem lokal anestezi olmuyor mu? Hani belden iğne yapılıp uyuşturulan yöntem hangisiyse o işte adını bilmiyorum miyom ameliyatımda da ameliyat masasında bile en son soru oydu.lokal anestezi istemediğine emin misin diye sormuşlardı.Ben de son kararım demiştim ama yine de yöntemin adı bu değilse

Onun ismi spinal anestezi
Lokal çok daha küçük işlemler için kullanılıyor
Sezaryen buna dahil değil
O yüzden çok da korkutmayalım anneleri

Ben gecen gün sordum onu.hamileler 24 den itibaren idari izinli sayıldıkları için 32 den sonra calışamaz raporu veriyorlarmış SGK yani öyle yapıyormuş gibi bir açıklama yaptılar.yani 35 ya da 37 ye kadar olmuyor muş.ben de öğretmenim suanda okul yok diye sona aktarılsın diye düşündüm öyle dediler.bakalım daha bir sonraki kontrolde verilecek rapor. Bir değişiklik olur mu.

Kızlar gözümün birinde arpacık mı ne olduğunu anlayamaıdğım bişey çıktı göz kapağımda şişlik ağrılı bişey ne olabilir nasıl geçer doktoramı gitmeliyim sizce

Merhaba bana da açıklama yapar mısınız ben henüz okulla iletişime geçmedim çünkü seminer onlinedı ve toplantılara katıldım.37 den itibaren ayrılmıyor muyuz zaten okul yok.Nasıl bir yol izleyeceğiz

Ben de aynı sizin gibi düşünmüştüm.gecen gün hemşire söyledi.sgk vermiyor sonrası için biz yani hamileler zaten 24 haftadan itibaren çalışmıyor izinli.o yüzden çalışabilir raporu alamıyor dolayısıyla sonraya aktaramiyor.bana yapılan açıklama böyle.

Bu konuda net bilgisi olan var mı acaba hamile öğretmenlerden?Kaçıncı haftadan itibaren alıyoruz çalışamaz raporunu?

Kızlar gözümün birinde arpacık mı ne olduğunu anlayamaıdğım bişey çıktı göz kapağımda şişlik ağrılı bişey ne olabilir nasıl geçer doktoramı gitmeliyim sizce
it dirseği derler bizde

bende de tam düğünümden bikaç gün önce çıkmıştı. göz doktoruna gitmiştim. verdiği damlalar sağ olsun 2 güne bile kalmadan iyileşmişti gözüm.

Ben YKS de görev aldım. Seminerlere de katıldım. Okula idari iznimi kullanmıyorum dedim, herhangi bir belge götürmedim hamile olduğuma dair. Öğretmenlerde geçerli değilmiş bu durum. Zaten tatildeyiz öylesine 32de çalışabilir raporu alacağım. Ama onu 33`te veya 34`te alayım gibi bir durum olamaz. 34'te de gitseniz 32den hesaplarlar ıkı hafta karda olmazsınız. Bizzat doktoruma sordum. Şimdiye dek bir sorun çıkmadı çıkacağını sanmıyorum

Bi kaç gün girmeyince nasılda sayfalar birikiyor
Bende dün doktora gittim bebeğim çok şükür gayet iyimiş 1hafta önde gidiyormuş 30.haftadayız 1740gr çıktı biraz minyon olucak dedi uyruk kemiğimi ne ona baktı boyu sorduğum da minyon çıtıpıtı olur net demek yanıltıcı dedi rahim kanalı kapalı dedi beyne kalbe ve kordon kan akışlarını dinledi çok şükür hiç bir sıkıntı gözükmüyor erken doğum riski kalkmış gözüküyor ama bebeklerin işi belli olmaz dedi 6hafta da kontrole giderken artık 2haftada bir görüşmeye düşürdü nstlere başlanıcak sanırım artık

Erken dogum riskiniz mi vardi nasil gecti merak ettim Sag salim vakitlice kucaginiza alin insallah

bebeğim eşi öndeydi şuan o çekilmiş sanırım doktorum geçen ay yine gelecek ay netleşşin demişti açıklamamıştı şuan çok şükür Bi sıkıntı çıkmadı amin inşallah hepimiz bir avazda sıra sıra doğum yapalım
Erken dogum riskiniz mi vardi nasil gecti merak ettim Sag salim vakitlice kucaginiza alin insallah

Kaçıncı haftada çekildi? Salı günü perinatolog randevum var. 30lu haftalarda bir süpriz olur mu? Ben sanmıyorum artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…