2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Inanin bende anlamiyorum, hatta 2.kez kizim olsub okadar istedimki. Erkek evladi nasil duzgun yetistiririm telasindayim daha simdiden. Nasil toplumsal etkilerden irak buyuturum bilmiyorum. Ama en yakinlarimizda bile bu zihniyet varsa isimiz cok zor

Ben virüs acisindan demistim yoksa bende cok isterdim soyle 2 3 gun ne guzel gelirdi Ama o korkuyu atamadim icimden bi turlu
Kimsecikler yok zaten bomboş her yer. Açıkcası kızım için, yoksa evden çıkmak istemiyorum. Kreşe göndermeyeceğim mesela bu yıl, iyice sıkılacak. Ona değişiklik olsun istedik, virüs konusunda içimiz rahat kmse yok da bana ızdırap oldu:)

Kesinlikle ilk gebelik farklı. Bir de kışa denk geldiyse değme keyfine. Doyamamıştım hamileliğe o zaman. 38+3e kadar çalıştım, koşturup durdum, doğumdan bir gün önce bile araba kullanıyordum. Bir kez yakındığımı bilmem, bu defa resmen çıkarayım bir an önce diye gün sayıyorum:) Şimdi araba bile kullanamıyorum, kemer rahatsız ediyor. Her şey rahatsız ediyor daha doğrusu :) Tatil bile zor geliyor. İyice hamlaştık evde zaten iki adım yürüyemez olmuşum, tatil neyime dedim:) Allahtan kızımı mutlu ettik insan biraz teselli oluyor. Siz de en azından annenlerin yanına gitmişsiniz diğer yeri iptal etmekle doğru bir karar vermişsşnizdir, en iyi kendi kendisini tartıyor insan.

Vucudumuz hantallasti iyice galiba evde dura dura drumla bugün konuştum sezeryan olmasi icin kararlaştırdık ama 36.ci haftdada çatı muaynesi yapalim duruma bakalim dedik..tırstım iyice
Benim doktor sezeryana karşı. Daha doğrusu bebek belirleyecek doğum şeklini diyor. Ben de sezeryan istiyorum ama kendini çok kaptırma normal olma ihtimali daha fazla dedi

Inanin bende anlamiyorum, hatta 2.kez kizim olsub okadar istedimki. Erkek evladi nasil duzgun yetistiririm telasindayim daha simdiden. Nasil toplumsal etkilerden irak buyuturum bilmiyorum. Ama en yakinlarimizda bile bu zihniyet varsa isimiz cok zor
Ben de anlamıyorum maalesef. Çok üzücü, çok cahilce. Aynı endişe bende de var. Evlat yetiştirmek başlı başına zor zaten ama sanki erkek evlatlara ulaşmak daha zor. Babayla araları iyi olursa sanki daha kolay olur. Allah yardımcımız olsun inşallah

Cinsiyeti öğrenmeden önce kim sorsa bilmiyorum diyordum %80 i inşallah erkek olur erkeği tutturursun gibi laflar ediyorlardi inan çok sinir bozucu bir durum

Bizimkilerde hep kız istedi hatta ben bi oğlum olsun istemişimdir hep ama annem kaynanam eşim hepsi kız olur inşallah diyodu erkek olduğunu duyunca annem üzüldü kaynanam olsun kızım olsun diye teselli etti her tür ayrım çok saçma bence kız erkek ne fark eder layığınca yetiştiremedikten sonra

Eşiniz doğal olarak endişeleniyor ama sosyal mesafe ve maske kuralına uyarak arada dışarı çıkmak ikinizede iyi gelecektir. Sizi buhrandan çıkaracaktır. Hormonlarımız gereği zaten hassasız birde sürekli evde olmak iyice bunaltır insanı. Ilk bebeğinizmi bilmiyorum ama bebek doğunca zaten ilk 3 ay çok yoğun olacaksınız. Uykusuzluk vs derken depresyona girmeyesiniz Allah korusun. Temiz havanın ve oksijenin bol olduğu, kalabalık olmayan yerlere gidin arada ve kafa dağıtın. Doğuma kadar moral depolayın Hayırlı doğumlar olsun inşallah. Sağlıcakla alın evladınızı kucağınıza

Ilk doğumunuzmu bilmiyorum ama inanın doğum sonrası yalnızlık daha iyi. Aileler işin içine girince kaos oluyo. Doğum sonrası zaten hayatının 360 derece değiştiği ve özellikle ilk doğumsa şoklandığın bir dönem. Belki biraz zorlanırsınız başlarda ama o süreçte bana göre yalnız olmak, eşinle olmak daha iyi. Öbür türlü her kafadan bir ses çıkıyor ve "O onu dedi, bu bunu yapmadı" lar yıldırıyo insanı. Siz kendinize güvenin ve Evvel Allah deyip kolları sıvayın gerisi gelir. Ben doğum yaptığımda yanımda sadece eşim kalsın istedim, ve sonrasında da hep yalnızdım. Ne annemden, ne kayınvalidemden hiç destek almadım. Annem çalışıyordu ve hasta babama bakıyordu ondan gelemedi, kayınvalidemde aşırı panik ben istemedim, zaten onunda kalayım edeyim gibi bir girişimi olmadı. Ama Allah öyle bir güç verdiği hamdolsun, bebegimle kapıdan içeri ilk girdiğimde hiç tecrübem olmamasına rağmen sanki 10 çocuk büyütmüş gibi güçlü hissettim kendimi. Rabbim tüm taze annelerin yardımcısı olsun. Hepimize hayırlı doğumlar olsun

İnşallah doğuma yakın ailem gelicek yanıma ama dediğiniz gibi gelseler bi dert gelmeseler bi dert. Annem babam sigara bağımlısı hamileliğimin ilk zamanı geldiler ne kadar laf söylesem de anlatamadım anneme babam yine daha anlayışlı bu durumu düşündükçe ayrı bi stres oluyorum evimde küçük bakalım nasıl geçicek o süreç

Ben de tam tersi bu hamileliğim çok rahat masallah.diğeri neymiş diyorum böyle olsa daha dogururum diyorum

Vallahi bende oyleyim, 2 gun sicaklar geldi karalara bagladim :)) Allahtan annemlerin orda bana tek birsey yaptirmadilar sadece kizimla ilgilendim. Allah yardimcimiz olsun

kızlar özellikle tecrübeli anneler. hastane çantanıza ne koyduğunuzu detaylı yazar mısınız ekran görüntüsü alacağım. lüzumsuz bir şey götürüp eve gelince yeniden yıkamakla uğraşmak istemiyorum. en çok ne almalıyım mesela? neyi hiç almamalıyım?

ufak kabin boy valiz ve bebek puseti dışında bir şey almayacağım diye karar verdim kendim. pusete örtü lazım olur mu mesela?

Ne kadar.patavatsiz insanlar.var ya.Evladın kızı erkeği mi olur.Evlat evlattir

Kızlar ana kucağı mı Port bebe mi hangisini aldınız? Ben Port bebe iyidir ana kucağı biraz ağır diye düşünüyodum ama etrafta hep puset görünce bilemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…