2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Ilk 5 ay kustum..ama şuan o kadar hafifim ki hamile deil gibi..masallah diyeyim kendime

Büyükler haklılar demekki zorluklar unutulmasa tekrar doğurmaz kadınlar diye
Tabi bide doğum süreci var önümüzde

Kızlar ana kucağı mı Port bebe mi hangisini aldınız? Ben Port bebe iyidir ana kucağı biraz ağır diye düşünüyodum ama etrafta hep puset görünce bilemedim
Bende hep puset görüyorum ama kullanımı açısından tereddütdeyim..küçücuk bebek icinde iki büklüm kaliyo ya icim gidiyo..
Şöyle pusetlerden gördüm bi iki kisi de cok hoşuma gitti dokusam mi diye düşünmüyo deilim açıkçası cok sirin deil mi

Eklentiler

• Screenshot_20200613-091707_Google.webp
    37,9 KB · Görüntüleme: 18

Deneyimsiz bir anneyim henüz çanta valiz hazırlaması hatta kıyafetleri yıkamadım bile ama ben puset için ekstra puset örtüsü yaptırmadım
Müslin örtü atarım diye düşünüyorum
Tam olarak o puset örtülerini neden kullanıyorlar onu da bilmiyorum

Muslin örtüler ince onlardan ortulebilir pusetin üstüne..

Hastane icin ufak kabin boy valiz puset götürmek yeterlidir heralde..

Tecrübesiz olarak yazıyorum araştırdıklarım ve yakın dönemde doğum yapan arkadaşlarımdan gördüklerimle yazıyorum.
Ben büyük boy valiz götürüyorum. Pandemi dolayısıyla kimse gelip gidemeyecek eşimle olacağız ve aileleri de şu eksik bu eksik bunu getirin diye hastaneye çağırıp uğraştırmak istemiyorum. Bu nedenle eşimin benim ve bebeğin ihtiyaçlarını hepsini tek valize koyacağım ki orada çanta çanta uğraşmayalım.

Bebek için-1 adet 10 lu set, 2 adet 5 li set, 1 adet tulum set, 4 atlet(zıbın mı demeli bilemedim), 4 çorap, ana kucağı(araba koltuğu), pişik kremi, 20 bez, 2 paket ıslak mendil, 3 müslim örtü, 7 ağız bezi, saç bandı☺

Bana- 2 gecelik, 2 pijama, sabahlıklar, 1 banyo+1 rahat terlik, 1 paket depend, 2 emzirme atleti, 2 emzirme sütyeni, 2 lohusa kilodu, 1 normal atlet, 1 normal kilot, 5-10 ped, hindistan cevizi yağı, diş fırçası-macunu, tarak, toka, şampuan 2 çorap, göğüs kremi, gümüş kapak, saç bandı

Eşime-2 tişört, 2 şort, terlik, boxer, diş fırçası

Diğer-sallama çay(eşim çok çay içiyor), minik bir havlu, kirli poşeti, bebek şekerleri(hemşire ve doktorlara ikram için), tripod(fotolarımızı çekmek için), kuruyemiş, pipet, plastik bardak(lohusa şerbeti vs içmek için) küçük bebek çantası(hastane ev arası 1 saat, bebekle yolda ihtiyacımız olabilecek ıvır zıvırı koymak için) ve bebeği hastaneden çıkarmak için ana kucağı.

Henüz çantayı doldurmasam da koyacaklarım bunlar, eksik varsa ekleyin önerilerinizi arkadaşlar

Son düzenleme:

Ya bunlar benim de çok hoşuma gidiyor ama eşim oyuncak gibi bulmuş bunları dayanaklı durmuyor diyor ikna edemiyorum

Bildiğim kadarıyla altına destek ped koyuluyor o iki büklümü engellemek için. Bi arkadaşım içindeki çukura müslin bez koyarak çözüyordu.
Bir de puset daha pratik çünkü araba koltuğu olarak da kullanıyorsun.

Kızlar ana kucağı mı Port bebe mi hangisini aldınız? Ben Port bebe iyidir ana kucağı biraz ağır diye düşünüyodum ama etrafta hep puset görünce bilemedim
bizim aldığımız bebek arabasının içinde port bebe de puset de vardı. valla ikisi de kullanışlı gözüküyo.

valla ben de anlamadım ama tüm instamomlarda var

Kızlar yeni doğan için kıyafet neler aldınız kaçar tane hangisinden alınmalı
ben yenidoğandan 9. ayına kadar giyebileceği kadar zıbın aldım. hem sıfır kollu hem yarım kollu malum önümüz kış ama ev sıcak uzun kollu almadım o yüzden.

3 tane alt üst takım aldım.
3 tane pijama aldım.
2 tane alt açma bezi aldım yastıklı.
3 takım günlük kıyafet aldım.
12'li çorap aldım.
1 banyo havlusu ve kesesi aldım.
10'lu ağız mendili aldım.
10 tane müslin örtü aldım.
fazladan 3 er tane patikli patiksiz alt ve onlara uyumlu 6 tane uzun kollu aldım.

2 tane de 11 li hastane çıkışı var kızımın. annemler de bir şeyler alırsa yazı çıkarırız sanırım

Kontrole gidicem birazdan endişeler bastı beni. Doktora, hastaneye gitmek istemiyorum. Şimdi suyun az, suyun çok, rahim ağzın, sancın, bu bebek niye büyük...
Nasıl doğurcam ben?

Aynen canım çıkartırsın bencede yenidoğan için aldkların 0mı 0-3ay mı oluyor

Kontrole gidicem birazdan endişeler bastı beni. Doktora, hastaneye gitmek istemiyorum. Şimdi suyun az, suyun çok, rahim ağzın, sancın, bu bebek niye büyük...
Nasıl doğurcam ben?
İnşallah pozitif haberlerle dönersiniz Plasenta previa vardı sizde de galiba, biraz araştırdım, 34. Haftaya kadar yukarı çekilme şansı varmış, hayırlısını diliyorum hepimiz için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…