- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #18.221
İnşllah annesini yormayan bebek olur . Bende gecenin üçünde uyanıp duruyorum , uyandıkça sizin sayfaları okudum zor imtihanlardan geçmişsin . Sonrası kolay olur inşallahRabbim kolaylaştırsın inşallah. Sıcaktan yerimde de uyuyamıyorum. Yoruldum artık. Çok yoruldum. Bebek doğunca daha çok yorgunluk olacak onuda biliyorum. Mevlam sen yardım et
Ne güzel dua. AmiiiiinnnGünaydın hayırlı cumalar
Bugün doktora gideceğiz bizde bakalım ne dicek vucud olarak çok yorulduk hepimiz doğunca inşallah sakin uyku düzenleri olan kusmaları olmayan bebeklerimiz olur
İnşallah. Elbet bir kolaylık verecek mevlam diye sabırla bekliyorum. Şuan kafamı meşgul eden tekşey devlette doğurmak. Covid sonrası için Dr lar tam donanımlı hastane önerisi. Bir odanın 5kişiye verilmesi vs vs.İnşllah annesini yormayan bebek olur . Bende gecenin üçünde uyanıp duruyorum , uyandıkça sizin sayfaları okudum zor imtihanlardan geçmişsin . Sonrası kolay olur inşallah
Benimde bebeğimde 2 hafta önden gidiyor 34+5te 3kilo çıktı ve 36 haftayla uyumlu dedi doktor banada haftaya sezaryen günü vereceğini söyledi. 37. hafta için.Kızlar bugun yeni bir doktora gttım, çok övülen, Devlet'te. Kendi doktorum tayin istemişti, demiştim. İçime çok sindi ama son adet tarihim 10 Aralık olmasına rağmen 2 Aralık'a aldı bebiş önden gidiyo diye. Üç hafta olmus fark. Heralde en gec 37de alacak. Ki 35+2yiz. Aslında istiyordum ama bir garip oldum heyecandan ciddileşince durumlar. Hep Eylülü hayal etmiştim yani 1i filan en kötü ☺ Acaba daha dursa mı bilmiyorum ki Kızım 39da olmuştu. Sanki haksızlık gibi geliyo.
Amin canım inşAllahGunaydin hanimlar. Eylul annelerinde durum nasil diye bir bakayim dedim.
Bebegin gelisiminin onde ya da geride olmasi muhim degil, miad SAT’a gore oluyor. Onde onde gidiyor diye erken alinmaz normalde.
Buyuk miyomu olan riskli gebeyim. 16. Haftaya kadar diken ustundeydim cunku bebegimin olculeri 16. Haftada miyomdan daha buyuk oldu ve dusuk tehditim o hafta gecti. Gebelik takibim ilk gunden itibaren perinatolog tarafindan yapildi. 3 defa detayli USG yapildi. Bebegim 2 hafta onden gidiyor. Fakat doktorum babasina cekmis diyerek ne SAT’i duzeltti, ne baska bir sey yapti. Riskli gebelikten dolayi kisitli hareket ettim.
24. Haftada rahim agzim 1 Gecede 1 cm İnceldi. Muayene sonrasi doktorum Lutinus Vajinal fitil (Progesteron hormonu) kullanimina Baslatti ve gunun 23 saati istirahat, 1 saati yuruyus olarak belirledi.
32. haftada erken dogum riski atlattim. Arada baska sorunlar yasadim... Sukur ki geldi gecti hepsi.
Allah’a sukur su an 38+3’e geldim. Bebegimin iriligi 2 haftadan 1 haftaya dustu. Gelisim olarak 39+5 Fakat buna ragmen doktorum anne karnindaki 1 gun bile cok onemli, Tutabildigimiz kadar tutalim dedi. Ben yatmaya devam ediyorum. Onumuzdeki hafta sezaryen gunu belirlenecek. Yani 39+ ‘larda. Belki de 40+’da olacak.
Demem o ki, sirf bebek onden gidiyor diye erkenden dogum baslatilmiyor. Bununla ilgili vaktiyle onlarca makale de okudum. Hatta konuyla ilgili fenomen doktorlarin (Kagan Kocatepe, Banu Ciftci gibi) videolari var.
35. - 36. Haftadan itibaren Zaten bebek gelisimiyle haftasini yakaliyor.
Sizi ya da bebeginizi riske atacak herhangi bir tehditiniz yoksa beklemek daha iyi.
Hepinize saglikli dogumlar diliyorum, kendime de.Yavrularimizi saglikla kucagimiza alalim insallah.
Amin canım inşAllah
Sen hangi. Perinatoloğa gidiyosun canım. Dr un söyledikleri benimkini çağrıştırdı da. Benimki de 23 saat istirahat 1 saat yürüyüş verdi
Yani Allah korusun benim korkum erken alininca bir solunum sıkıntısı olur kuvöze girer falan o yani.Yoksa bizde istemez miyiz erkenden kucağımızda olsunKonuşacagım canım. Çünkü nstde bile hiç sancı cıkmadı, cok güzel dedi. İkna etmeye calısacagım en azından 38 olsun, buna içim sinmeyecek. 38de alsa bile 40 olmus olacak hiç olmazsa. Doktorlar çok da karıstırmıyorlar ya işlerine ters tepkiden çekiniyorum. Tamam çok zor bu sıcakta, evde başka bir cocuk daha var ilgi bekleyen ama gönlüm de razı değil sırf önde diye alınmasına. Hatta suyu bile çok iyi dedi, hiçbir açılma yok. Bir hafta bir haftadır. Ultrason bı ortalama değer neticede bir elin beş parmağı bir mi demiş atalarımız, demeyi çok isterdim doktora tabi diyemiyorum☺
Aa doğru vallaisim hafızam yok pek nickleri de tutamıyorum çokProf. Dr. A. Nuri Danisman Altunizade Acibadem’de ☺ Daha once bana yazmistin sanki ayni doktordayiz diye hatirliyorum.
Merhaba Acıbadem ne kadar fiyat verdi size doğum için?Ben de başka bir şehir için Acıbadem düşünüyorum.Acıbadem altunizade düşünüyprum ben inşallah. Orada tecrübesi olanlar paylaşırsanız sevinirim
Aa doğru vallaisim hafızam yok pek nickleri de tutamıyorum çok
Peki karar verdin mi doğum için nerde olacağına?
Her acıbadem farklı fiyat politikası uyguluyor diye biliyorum ben canım. Biz doğum teminatlı sigorta ile gidicez. O da gebelik boyunca muayeneler ve doğum dahil 15 gibi tuttu.Merhaba Acıbadem ne kadar fiyat verdi size doğum için?Ben de başka bir şehir için Acıbadem düşünüyorum.
Hayırlısı olsun inşallah. Tecrübelerini bekliyorum. Allah hayırla sağlıkla mutlulukla kolaylıkla bebişlerimize kavuşup büyütebilmeyi nasip etsin inşallah.Su an icin orasi gorunuyor. Hayirlisi bakalim...
Kizlar gunaydin...BANA BI AKIL VERIN NOLURR...tabi ben yine bir saat bile uyuyamadim aslinda gozlerim aciyor kayiyor suan yazarken ama korkudan panikten uyuyamiyorum.Birsey sormam lazim TURNOSOL KAGIDI ILE PH TESTI KESIN SONUC VERIYORMU?BILENLER NOLUR ACIL CEVAPLASIN CILDIRACAGIM.dun coook yoruldum 3 gunluk uykusuzlukta eklenince daha oncede cok ayakta durunca gelen BAZEN SEFFAF BAZEN SARIMTIRAK KOKUSUZ IDRAR GIBI SIVI GELIYOR.TURNUSOL PED YAPIP KOYUYORUM KIRMIZI MAVIYE DONMUYOR.YANI AMNIYON SIVISI DEGIL GIBI GORUNUYO.YORGUNLUKTANMI BILMIYORUM BAYAGI KASIKLARIMDA KASILMAM ,YURURKEN BEBEK ASAGIDAN CIKIVERECEKMIS GIBI SIDDETLI BASINC,SIK IDRARA CIKMA VAR.
Aksi gibi dr um bugun izine ayriliyormus.24 une kadar yok((
KIZLAR BU HAFTA NORMALMI BUNLAR ANIDEN DOGUM BASLAR HASTANE UZAK YETISEMEM VE ISTANBULDA YALNIZIM DIYE COK KORKUYORUM.BENIM BU DURUMUMDA NORMAL DOGUM COK TEHLIKELI:''((
Canım ben açıkçası senin kadar dikkat etmiyorum hani dışarıdan gelince temizliğe felan dikkat ediyorum felan ama çok aşırı aşırı gelenleri yıkıyorum ne desem yalan olur insanın psikoloji bozuluyor bende bıraktım gelse eşimden gelmesi çok yüksek günde okadar çok insanla muhatap oluyor ki sen kendini yatıştr relax ol Allah esirgesin erken doğumu tetiklerBirde ciddi ciddi sormak istiyorum covit ve rahatsizliklarim nedeniyle o kadar korkuyorum ki evdekilerde bende cok bunalmis durumdayiz.Evin hic huzuru kalmadi.Sizler nasil onlemler aliyosunuz covit icin hamileler olarak???
Ben eve disardan giren her malzemeyi maddeyi camasir suyu ile yikayip kurulayip kaldiriyorum.Esim oglum disardan gelince ellerinin degdigi heryeri siliyorum .telefon cuzdan gozluk vs tum malzemeletini dezenfektan ve pecete yardimiyla temizliyorum.camasir suyuna bogdum bebegimi ve kendimi(Ellerimin cildini hissedemez oldum yara olmaya basladi.EVDE HER IS BANA BAKIYO.YEMEK ,BEBEK ALISVERISI VE ARASTIRMA GELEN KARGOLARIN MALZEMELERIN YIKANMASI UTULENMESI,EV BU ARALAR IYICE DUZENDEN CIKTI VE BEN AZ KALAN DOGUMA NASIL YETISECEGIM BILMIYORUM.O KADAR YORGUN DUSUYORUM KI BIDE PANIK VE UYKUSUZLUK EKLENIYOR.DAHA COK ERKEN DOGUMU TETIKLIYOR BU DURUMLAR ...
SIZLER NASIL YETISIYOSUNUZ MADOL SAKIN KALABILIYOSUNUZ DOGUMA AZ KALA VE NELER YAPIYOSUNUZ MERAK EDIYORUM???
Sanırım bu grubun çoğu ağustos annesi olucakMerhabalar, bir süredir ağustos grubundayım gidişat Ağustos’ta doğum olacak gibi gösteriyor ama ilk göz ağrım eylül grubunu da takibe devamdoktora gittim bebek kanalı iyice zorlamaya başlamış, zaten 3-4 gündür ciddi baskı ve acı hissediyorum. Sanırım sona yaklaşıyorum hayırlısıyla sona kavuşuruz umarım hepimiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?