- 24 Haziran 2014
- 2.581
- 3.534
- 133
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #18.261
Benim tüp bebek canım. Önceden kürtaj ve bir histeroskopim var rahimde kanama alanlarım vardı. Serklaj ihtimali vardı. Çok şükür serklaj sınırını geçtik şimdilik.Canım sana niye istirahat vermişti doktor
Benimde tüp bebek canım histeroskopi kanama alanı bende de vardı ilk 5 ay hep yattım 4,5ay kanama alanı geçmedi. Şimdilerde istirahatle ilgili bişey demedi doktorum yarım saat 40 dk yürü dedi hala risk varmıdır ama senin serklaj durumundan ötürü istirahat dedi herldeBenim tüp bebek canım. Önceden kürtaj ve bir histeroskopim var rahimde kanama alanlarım vardı. Serklaj ihtimali vardı. Çok şükür serklaj sınırını geçtik şimdilik.
Aslında şöyle benim ilk serklaj terimini daha tüp bebek tutmadan önce tüp bebek dr um Selma kahraman söylemişti. Tutarsa serklaj yapılsın diye. Ben de bunu şimdiki takibimi yapan perinatoloğa söyledim. Her kontrolümde alttan kontrolle ölçtü rahim uzunluğunu ve gerek görmedi. 45mm lerdeydi hep en son 40mm olmuştu. Öyle sürekli de yatmıyorum. Yatakta uzun oturuyorum iş pek yapmıyorum gün içinde yğrüme zamanlatımı da işlerime göre ayarlıyorum. Öyle zaman doldurmaya gayret ediyorum işte. Ama bebişler apırlaştıkça daha çok dşnlenme ihtiyacı hisseditor insan. Hele akşamları tok karnına şişiyorum çok.Benimde tüp bebek canım histeroskopi kanama alanı bende de vardı ilk 5 ay hep yattım 4,5ay kanama alanı geçmedi. Şimdilerde istirahatle ilgili bişey demedi doktorum yarım saat 40 dk yürü dedi hala risk varmıdır ama senin serklaj durumundan ötürü istirahat dedi herlde
Aynen normal iki katına kadar çıkabilir hamilelikte benimde yüksek doktor normal dediBenim yüksek çıktı bi arkadaşta normal dedi
Haklisinda canim iste insan kafayi takiyor. Dunden sonra dHa bi rahatladim doktorum saolsun. Yok kendi kilo almamida dert ediyodumCanım senınkı doğduktan sonra bır, bır bucuk kg alır ayda, benmki ayda yarım kilo zor alıyo. Ikı ayda eşitlenirr, doğanın kanunu bu. Kuzenım iki bucuk kg dogurdu ıkı ay sonra gördüm bebişi, çok şaşırdım tontiş bişi olmus cok tatlı, sadece anne sütü ile hem de. Kendi de ıkı bucuk kg doğmuş, 1.80 boyunda filinta gibidir maaşallah. Yani inan bu bebiş kilosu hıc tutarlı bir şey değil. Sezeryan olucam nasılsa dersen kılo aldıran bir şeyler var önerilen onları dene istersen.
Kiyamamya insanda uzulur boyle oldumu. Insallah bygune bulursun canimMaşAllah canım bizimki ne kadar oldu acaba hiç bilmiyroum bugün gittik sıra kalmamış mecbur randevu beklicem bende ne güzel gece heyecan yapmıştım görcem bebişi diye
Hayırlısı olsun inşallah canım ikimizin için de ben 38e kadar direncem bakalım.Canim benim devlet degilki ozel bebegin kilosuna bakti oyle soyledi tahmini dogumu bilmiyorumki canim o zaman 37+3 filan oluyor. Kendiligindenmi dogsa yoksa planlimi olsa bilemiyorum
Bugün gitmedim canım eşim nöbette o götürüyor normalde ayın 18ine randevu almıştım eşim dedi bayramdan önce gittin son haftaların zaten çok uzun süre değil mi normalde bile seni zaten 2 haftada çağırıyorlar gel gidelim sıra alıp gireriz dedi diye gittik nöbet çıkışı ama sıra kalmamış adam sıra yok dedi sinirimden gözlerim doldu zaten, eşim ikranur u göremedin diye sinirlendin dimi ehehehe diyip sırıtıyorKiyamamya insanda uzulur boyle oldumu. Insallah bygune bulursun canim
Şeker yoksa, bir problem yoksa ve sezaryen olacaksa neden bu kadar acele ediliyorlar anlayamıyorum.. Ben direncem canım içim rahat etmiyor 38den önce aldırmayı:)Benimde bebeğimde 2 hafta önden gidiyor 34+5te 3kilo çıktı ve 36 haftayla uyumlu dedi doktor banada haftaya sezaryen günü vereceğini söyledi. 37. hafta için.
Aminnnn cokca amin canim benimGünaydın hayırlı cumalar
Bugün doktora gideceğiz bizde bakalım ne dicek vucud olarak çok yorulduk hepimiz doğunca inşallah sakin uyku düzenleri olan kusmaları olmayan bebeklerimiz olur
İdrar yollarımda enfeksiyon var canım bebeğin baskısından dolayıda tam olarak geçmiyor bir türlü. Pruloton iğne oldum canım iki tane. Ve progestanla magnezyum kullanıyorum bayadırda. Karnın aşağıya iniyor olması normal bence bu haftalarda artık, benim karnım en başından beri aşağıda hiç yukarıda olmadı, bebeğin başı kanala yerleşelide baya oldu. Doktorum sürekli dinlenme verdi tuvalet banyo ihtiyaçlarım dışında. Kendini yorma biraz daha sabret bence az zamanın kalmış zaten. Ben bağırsak konusunda bir şey diyemicem ben her gün tuvalete çıkıyorum o yüzden öyle bir şey olduğunuda bilmiyordum. Bence hiç panik yapma bu yaşadıklarımız normal artık son haftalarımıza girdik. Kendini sakinleştirmeye çalış. Şuan kaç haftalıksın canım tam olarak.Canim gecmis olsun.nerde enfeksiyon varmis ki??Bebegin gelisini nasil engellediler?bdn.progesteron vd kan sulsndirici oksapar enjeksiyon kullaniyorum.ona ragmen boyle bir durum yasiyorum.dedigin gibi yorulunca uzunce oluyor daha cok. dr um hastanede olmadigi icin ve covit yuzunden bostan yere hastanede vakit gecirip tonla da para odemek istemiyorum da...bir kac gundur karnim biraz asagiya indi sanki SENDE DE VARMI BOYLE BIR DURUM? birde dogumdan bir hafta once bagirsaklar kendi kendini lavman ediyormus videolarda dinledigime gore....bende buda var bir haftadir.oysa ferro demir den hep kabiz olurdum afedersiniz..Hepsi biraraya gelince aksam panikledim bebegim daha cok kucuk(
Aynı fikirdeyim canım çok güzel anlatmışsınGunaydin hanimlar. Eylul annelerinde durum nasil diye bir bakayim dedim.
Bebegin gelisiminin onde ya da geride olmasi muhim degil, miad SAT’a gore oluyor. Onde onde gidiyor diye erken alinmaz normalde.
Buyuk miyomu olan riskli gebeyim. 16. Haftaya kadar diken ustundeydim cunku bebegimin olculeri 16. Haftada miyomdan daha buyuk oldu ve dusuk tehditim o hafta gecti. Gebelik takibim ilk gunden itibaren perinatolog tarafindan yapildi. 3 defa detayli USG yapildi. Bebegim 2 hafta onden gidiyor. Fakat doktorum babasina cekmis diyerek ne SAT’i duzeltti, ne baska bir sey yapti. Riskli gebelikten dolayi kisitli hareket ettim.
24. Haftada rahim agzim 1 Gecede 1 cm İnceldi. Muayene sonrasi doktorum Lutinus Vajinal fitil (Progesteron hormonu) kullanimina Baslatti ve gunun 23 saati istirahat, 1 saati yuruyus olarak belirledi.
32. haftada erken dogum riski atlattim. Arada baska sorunlar yasadim... Sukur ki geldi gecti hepsi.
Allah’a sukur su an 38+3’e geldim. Bebegimin iriligi 2 haftadan 1 haftaya dustu. Gelisim olarak 39+5 Fakat buna ragmen doktorum anne karnindaki 1 gun bile cok onemli, Tutabildigimiz kadar tutalim dedi. Ben yatmaya devam ediyorum. Onumuzdeki hafta sezaryen gunu belirlenecek. Yani 39+ ‘larda. Belki de 40+’da olacak.
Demem o ki, sirf bebek onden gidiyor diye erkenden dogum baslatilmiyor. Bununla ilgili vaktiyle onlarca makale de okudum. Hatta konuyla ilgili fenomen doktorlarin (Kagan Kocatepe, Banu Ciftci gibi) videolari var.
35. - 36. Haftadan itibaren Zaten bebek gelisimiyle haftasini yakaliyor.
Sizi ya da bebeginizi riske atacak herhangi bir tehditiniz yoksa beklemek daha iyi.
Hepinize saglikli dogumlar diliyorum, kendime de.Yavrularimizi saglikla kucagimiza alalim insallah.
Benim bebeğim çok aşağıda ve zor bir hamilelik yaşıyorum. Zaten ilaçlarla tuttu doktor bu haftama kadar bebeği. İki hafta sonunda da zaten 37 haftam bitmiş oluyor benim.Şeker yoksa, bir problem yoksa ve sezaryen olacaksa neden bu kadar acele ediliyorlar anlayamıyorum.. Ben direncem canım içim rahat etmiyor 38den önce aldırmayı:)
Neyseki az kalmis kuzum uzme kendini ama esinde hakli daha onceye alsaydin keske. Neyseki 4 gun kaldiBugün gitmedim canım eşim nöbette o götürüyor normalde ayın 18ine randevu almıştım eşim dedi bayramdan önce gittin son haftaların zaten çok uzun süre değil mi normalde bile seni zaten 2 haftada çağırıyorlar gel gidelim sıra alıp gireriz dedi diye gittik nöbet çıkışı ama sıra kalmamış adam sıra yok dedi sinirimden gözlerim doldu zaten, eşim ikranur u göremedin diye sinirlendin dimi ehehehe diyip sırıtıyor12sinde gidecektik olmadı 13ünde sıra bulamadık mecbur 18İni bekliycem
Canım randevu yoktu ki en yakın eşimin boş olduğu gün 18ine buldum zaten kendiside biliyor o yüzden dedi çok vakit giriyor araya sıra alıp gireriz gel diye ben bu randevuyu bile alalı 10 günden fazla oldu sen düşün. Yoksa eşim niye daha erkene almadın diye demedi biliyor bana kalsa haftada giderimNeyseki az kalmis kuzum uzme kendini ama esinde hakli daha onceye alsaydin keske. Neyseki 4 gun kaldi
Benim tüp bebek canım. Önceden kürtaj ve bir histeroskopim var rahimde kanama alanlarım vardı. Serklaj ihtimali vardı. Çok şükür serklaj sınırını geçtik şimdilik.
kızlar kontrole geldik. bebeğim çok ama çok iri çıktı. nst için bekliyorum. dua edin bi sorun çıkmasın
Maalesef ki sürekli tekrarlıyor hayır benim ilk gebeliğim ve 6. Ayda ağır bir enfeksiyon geçirdim suyumun azar azar gelmesine sebep olduGeçiyor gibi oluyor tekrarlıyor canım yaa çok gıcıkmış gerçektensancı enfeksiyondan mı olmuş daha önce ki gebeliğinde mi oldu canım su gelmesi gerçekten çok zor şu enfeksiyon işi geldimi gitmek bilmiyor şimdi geçti mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?