- 12 Mart 2017
- 553
- 382
- 103
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #18.241
Canım benimde çamaşırı sürekli ıslanıyor günde kaç çamaşır değişiyorum bilmiyorum enfeksiyon olabilir koku bendede yok ileri derece enfeksiyon olsa koku yapar büyük ihtimal doğum sancısı belli aralıklarla düzenli girmesi gerekir mesela ben 20dk da anlamıştım acaba die sonra şimdi arada yine giriyor bakıyorum bidaha yok yalancı ozmn diyorumCevabin icin tesekkur ederim ama iyi ifade edememisim sanirim gelen sivi miktari oldukca fazla.yani şöyle dun 5 kez gunluk pedlerin cok ince olmayanindan full islandi degistirdim.bir kerede nasil desem iki üç corba kasigi kadar geliyor.delinme rahmin yukarsindaysa sizinti seklindede olabiliyormus.ama turnusol maviye donmuyor.amniyon sivisi degilse nedir bu anlamadim.idrar kacagi olsa kokmazmi???benimki kokusuz...Ilk cocugumda hic sanci yasamadan sezeryan oldum nasil birsey bilmiyorum.bu giren sancilar yalanci sancimi gercek dogum sancisimi nasil anliyacagiz deneyimli arkadaslardan yardim bekliyorum...
her kötü şeyin başı stres canım benim. bak dün buraya vajinamdaki sivilce benzeri şeyin ne olduğunu sordum ya tüm akşamım ve gecem zehir oldu. rüyalarımda bile bununla uğraştım. defalarca uyandım şu an ruh gibiyim. ve stresten yemek vakti öyle kasılmam oldu öyle şiddetliydi ki ilaç almak zorunda kaldım. kendini strese sokarsan inan bebeğe de zarar kendine de.Birde ciddi ciddi sormak istiyorum covit ve rahatsizliklarim nedeniyle o kadar korkuyorum ki evdekilerde bende cok bunalmis durumdayiz.Evin hic huzuru kalmadi.Sizler nasil onlemler aliyosunuz covit icin hamileler olarak???
Ben eve disardan giren her malzemeyi maddeyi camasir suyu ile yikayip kurulayip kaldiriyorum.Esim oglum disardan gelince ellerinin degdigi heryeri siliyorum .telefon cuzdan gozluk vs tum malzemeletini dezenfektan ve pecete yardimiyla temizliyorum.camasir suyuna bogdum bebegimi ve kendimi(Ellerimin cildini hissedemez oldum yara olmaya basladi.EVDE HER IS BANA BAKIYO.YEMEK ,BEBEK ALISVERISI VE ARASTIRMA GELEN KARGOLARIN MALZEMELERIN YIKANMASI UTULENMESI,EV BU ARALAR IYICE DUZENDEN CIKTI VE BEN AZ KALAN DOGUMA NASIL YETISECEGIM BILMIYORUM.O KADAR YORGUN DUSUYORUM KI BIDE PANIK VE UYKUSUZLUK EKLENIYOR.DAHA COK ERKEN DOGUMU TETIKLIYOR BU DURUMLAR ...
SIZLER NASIL YETISIYOSUNUZ MADOL SAKIN KALABILIYOSUNUZ DOGUMA AZ KALA VE NELER YAPIYOSUNUZ MERAK EDIYORUM???
Canım erken doğum riskim var 31. Haftadan beri bebeğim kanalda duruyor sancımda çıkıyordu onu engellediler. 2 gün önce senin gibi bir durum yaşadım ama enfensiyondanmış bebeğin suyu değilmiş. Hastanede ebe su gelişinin doğum sırasında yoğun olacağını söyledi ve nişan gelmesi gibi bir durumdan bahsetti. Ayrıca bebeğin aşağıya ağırlık yapması durumunu çok uzun süredir yaşıyorum ve ayakta çok kalamıyorum. Sende kendini çok yorduğundan dolayı yaşamış olabilirsin. Sancı şiddetli adet ağrısı gibi oluyor ve bebek karında toplanıyor.Cevabin icin tesekkur ederim ama iyi ifade edememisim sanirim gelen sivi miktari oldukca fazla.yani şöyle dun 5 kez gunluk pedlerin cok ince olmayanindan full islandi degistirdim.bir kerede nasil desem iki üç corba kasigi kadar geliyor.delinme rahmin yukarsindaysa sizinti seklindede olabiliyormus.ama turnusol maviye donmuyor.amniyon sivisi degilse nedir bu anlamadim.idrar kacagi olsa kokmazmi???benimki kokusuz...Ilk cocugumda hic sanci yasamadan sezeryan oldum nasil birsey bilmiyorum.bu giren sancilar yalanci sancimi gercek dogum sancisimi nasil anliyacagiz deneyimli arkadaslardan yardim bekliyorum...
Canim cok dogru soyluyorsun...da hicbirsey nedense yolunda gitmiyor kac aydir.tam gevsiyorum evdekilerde hep huzursuz gergin hep tartisilacak bir konu cikiyor.Hergun ama hetgun aglayan ayakta saatlerce duran bir hamile gormediyseniz iste o benimher kötü şeyin başı stres canım benim. bak dün buraya vajinamdaki sivilce benzeri şeyin ne olduğunu sordum ya tüm akşamım ve gecem zehir oldu. rüyalarımda bile bununla uğraştım. defalarca uyandım şu an ruh gibiyim. ve stresten yemek vakti öyle kasılmam oldu öyle şiddetliydi ki ilaç almak zorunda kaldım. kendini strese sokarsan inan bebeğe de zarar kendine de.
covid için bizim eşimle aldığımız önlemler ise eve kimseyi kabul etmemek, kimseye gitmemek, çöpe dâhi maskeyle çıkmak. temizlik bizde hak getire bir sil süpür yapıyorum silerken sirke çamaşır suyu kullanıyorum sadece. eve aldığımız her paketli şeyi yıkıyorum hala. kıyafet ve kitap tarzı kargoları balkonda bekletip öyle açıyorum. eşim işten gelince direkt banyoya giriyo zaten. sürekli meyve ve sebzelerden vitamin almaya çalışıyoruz. hazır gıda tüketmiyoruz zaten. hastane için dışarı çıktığımızda sürekli ellerimizi ve bileklerimizi kolonya ya da dezenfektanla steril etmeye çalışıyoruz. öyle ki biri yanlışlıkla üstümüze kibrit atsa tutuşuruz öyle kullanıyoruz kolonyayı. gerisi allaha kalmış bizde durum böyle.
ama sakınan göze çöp batar derler. kendini böyle strese sokma lütfen. inan bebeğin bunu hissediyor.
Canım ben sanmıyorum ki çoğu erkek dikkat etsin. Benimki de öyle pek dikkat etmiyor ama ona kalsa çok dikkatli. Gelen şeyleri ben de ya bekletiyorum ya yıkıyorum. Dışarda da sürekli dezenfektan maske. Zaten eve kimse gelmiyor biz de kimsenin evine gitmiyoruz. Burada covid atlatan bir arkadaş bile var. Biz tedbiri alacağız takdir Allah tan canım. Tevekkül et ki için rahatlasın. Hayatta herşeyi kontrol edemeyiz. Benim evim de dandini temizlik üstünkörü ne yapabiliyorsam. Dolap içlerini yavaş yavaş düzenleyip bir gün yardımcı çağırıcam genel temizliğe evden çıkarım o gün diye düşünüyorum. Yeter zaten yapacak çok şey yok başka. Allah hayırla sağlıkla mutlulukla kolaylıkla bebişlerimize kavuşup büyütebilmeyi nasip etsin inşallah hepimizeCanim butun hamileligim ayakta uykusuz yorgun ,istahsiz,ve saglik problemleriyle geciyor.hergun yarim kilo veriyorum.Artik cidden o kadar yoruldum ve yalnizim ki!Artik rahatliyim salayim desem inan esim ve oglum hepimiz covitten mahvoluruz cunki hic dikkat etmiyorlar.Bu kadar saglik problemi(varis,huysuz bacak sendromu,emboli atma olum riski,bel boyun fitiklari ,panik atak kolostrofobi vs..) erken dogum riski ve hazirlik arasinda covitten kurtulsak bile (ki beynim kurtulamazsin diyo baska birsey demiyo)nasil ugrasiriz :'((Kimsemiz yok ki! Dogum sezeryan dusunuyoruz mecburen ama inan sezeryanda kim bize bakacak bir kap yemek yapacak nasil sagsaglim atlatacagiz bi tek esim var hicbirseyi beceremeyen dusunemeyen ona guvenmek istiyorum ama oda bu gidisle covit olacak diye cok korkuyorum.Eve bir iki gun bari yardimci cagirayim diyorum.Covitten kimse gelmek istemedigi gibi bende gelen gidenden korkuyorum.etken dogum ve anestezi korkusu olan bir hamile olarak daha ameliyati drumla hic konusamadan izine cikmasida ayrica stres yapti.Aniden sancilar gelirse kime gidetim guvenirim oluyorum.(
GERCEKTEN ALINAN HERSEYI SILMEDEN YIKAMADANMI KALDIYORSUNUZ YA TASIYICI BIRILERI UZERINE SIZ ALMADAN ONCE HAPSIRDIYSA PIS ELIYLE ELLEDIYSE ??DIYE BEN COK HUZURSUZ OLUYORUM.MESELA DUN BESIK KURMUYA GELDI 3 KISI BIRDEN AYNI ODADA BIRI MASKELI BIRININ SADECE AGZINDA DIGERI MASKESIZ ...BIRSEY DESEN BILE BIRAZ SONRA SICSKTAN YINE ACIYORLAR.BIRDE HERYERI BATIRIP MOBILYAYI DAHA KULLNMADAN CIZIP GITTILER.ESIMDE AYRI BI LAF ANLAMAZ ERGEN SOSYSL MESAFEYI KORUMUYO DIPLERINE GIRIYO INSANLARIN...LAF ANLATMAYA CALISMAKTSN COK YORULDUM GERCEKTEN...(((
Canim gecmis olsun.nerde enfeksiyon varmis ki??Bebegin gelisini nasil engellediler?bdn.progesteron vd kan sulsndirici oksapar enjeksiyon kullaniyorum.ona ragmen boyle bir durum yasiyorum.dedigin gibi yorulunca uzunce oluyor daha cok. dr um hastanede olmadigi icin ve covit yuzunden bostan yere hastanede vakit gecirip tonla da para odemek istemiyorum da...bir kac gundur karnim biraz asagiya indi sanki SENDE DE VARMI BOYLE BIR DURUM? birde dogumdan bir hafta once bagirsaklar kendi kendini lavman ediyormus videolarda dinledigime gore....bende buda var bir haftadir.oysa ferro demir den hep kabiz olurdum afedersiniz..Hepsi biraraya gelince aksam panikledim bebegim daha cok kucukCanım erken doğum riskim var 31. Haftadan beri bebeğim kanalda duruyor sancımda çıkıyordu onu engellediler. 2 gün önce senin gibi bir durum yaşadım ama enfensiyondanmış bebeğin suyu değilmiş. Hastanede ebe su gelişinin doğum sırasında yoğun olacağını söyledi ve nişan gelmesi gibi bir durumdan bahsetti. Ayrıca bebeğin aşağıya ağırlık yapması durumunu çok uzun süredir yaşıyorum ve ayakta çok kalamıyorum. Sende kendini çok yorduğundan dolayı yaşamış olabilirsin. Sancı şiddetli adet ağrısı gibi oluyor ve bebek karında toplanıyor.
Aminn cnm insALLAH...Ben herseyi kontrol etmeye calisiyorum ve yoruldum.tek birseyi atlasam sanki hemen covit olacagiz hissinden uykularim kaciyo aklimdaki işi ayakta bayilana kadar yapmadan oturamiyorum.bazi meyvelere ve disarida satilan tatlilara fln ozeniyorum ama yiyemyorum hamile hamile ozenip hicbirsey icine sine sine yiyememek ne kotu yaaCanım ben sanmıyorum ki çoğu erkek dikkat etsin. Benimki de öyle pek dikkat etmiyor ama ona kalsa çok dikkatli. Gelen şeyleri ben de ya bekletiyorum ya yıkıyorum. Dışarda da sürekli dezenfektan maske. Zaten eve kimse gelmiyor biz de kimsenin evine gitmiyoruz. Burada covid atlatan bir arkadaş bile var. Biz tedbiri alacağız takdir Allah tan canım. Tevekkül et ki için rahatlasın. Hayatta herşeyi kontrol edemeyiz. Benim evim de dandini temizlik üstünkörü ne yapabiliyorsam. Dolap içlerini yavaş yavaş düzenleyip bir gün yardımcı çağırıcam genel temizliğe evden çıkarım o gün diye düşünüyorum. Yeter zaten yapacak çok şey yok başka. Allah hayırla sağlıkla mutlulukla kolaylıkla bebişlerimize kavuşup büyütebilmeyi nasip etsin inşallah hepimize
Merhabalar, bir süredir ağustos grubundayım gidişat Ağustos’ta doğum olacak gibi gösteriyor ama ilk göz ağrım eylül grubunu da takibe devamdoktora gittim bebek kanalı iyice zorlamaya başlamış, zaten 3-4 gündür ciddi baskı ve acı hissediyorum. Sanırım sona yaklaşıyorum hayırlısıyla sona kavuşuruz umarım hepimiz.
Bende bir ara suphelenmistim hatta soyledim dr.a her sey normal deyince ter oldugunu dusundum bende oyle bi sey olabilir mi sizinde ? Yazlari normalde de cok asiri terlerdim hele 2 is yapayim berbat islanirimCevabin icin tesekkur ederim ama iyi ifade edememisim sanirim gelen sivi miktari oldukca fazla.yani şöyle dun 5 kez gunluk pedlerin cok ince olmayanindan full islandi degistirdim.bir kerede nasil desem iki üç corba kasigi kadar geliyor.delinme rahmin yukarsindaysa sizinti seklindede olabiliyormus.ama turnusol maviye donmuyor.amniyon sivisi degilse nedir bu anlamadim.idrar kacagi olsa kokmazmi???benimki kokusuz...Ilk cocugumda hic sanci yasamadan sezeryan oldum nasil birsey bilmiyorum.bu giren sancilar yalanci sancimi gercek dogum sancisimi nasil anliyacagiz deneyimli arkadaslardan yardim bekliyorum...
Eve gelen paket ya da yapilan alisverislerle ilgili sanirim soyle bi durum var. Hastaliga yakalanma olayi viruse uzun sure ve yogun olarak maruz kalmak gerekiyormus yani esyadan yuzeyden gecme ihtimali cok dusuk diye okudum. Ancak hasta biriyle belli bir sure temas edip ona maruz kalinca yogun miktarda viruse maruz kaliniyormus. Tabi her gun baska bi sey diyorlar kafalar corbaaCanim butun hamileligim ayakta uykusuz yorgun ,istahsiz,ve saglik problemleriyle geciyor.hergun yarim kilo veriyorum.Artik cidden o kadar yoruldum ve yalnizim ki!Artik rahatliyim salayim desem inan esim ve oglum hepimiz covitten mahvoluruz cunki hic dikkat etmiyorlar.Bu kadar saglik problemi(varis,huysuz bacak sendromu,emboli atma olum riski,bel boyun fitiklari ,panik atak kolostrofobi vs..) erken dogum riski ve hazirlik arasinda covitten kurtulsak bile (ki beynim kurtulamazsin diyo baska birsey demiyo)nasil ugrasiriz :'((Kimsemiz yok ki! Dogum sezeryan dusunuyoruz mecburen ama inan sezeryanda kim bize bakacak bir kap yemek yapacak nasil sagsaglim atlatacagiz bi tek esim var hicbirseyi beceremeyen dusunemeyen ona guvenmek istiyorum ama oda bu gidisle covit olacak diye cok korkuyorum.Eve bir iki gun bari yardimci cagirayim diyorum.Covitten kimse gelmek istemedigi gibi bende gelen gidenden korkuyorum.etken dogum ve anestezi korkusu olan bir hamile olarak daha ameliyati drumla hic konusamadan izine cikmasida ayrica stres yapti.Aniden sancilar gelirse kime gidetim guvenirim oluyorum.(
GERCEKTEN ALINAN HERSEYI SILMEDEN YIKAMADANMI KALDIYORSUNUZ YA TASIYICI BIRILERI UZERINE SIZ ALMADAN ONCE HAPSIRDIYSA PIS ELIYLE ELLEDIYSE ??DIYE BEN COK HUZURSUZ OLUYORUM.MESELA DUN BESIK KURMUYA GELDI 3 KISI BIRDEN AYNI ODADA BIRI MASKELI BIRININ SADECE AGZINDA DIGERI MASKESIZ ...BIRSEY DESEN BILE BIRAZ SONRA SICSKTAN YINE ACIYORLAR.BIRDE HERYERI BATIRIP MOBILYAYI DAHA KULLNMADAN CIZIP GITTILER.ESIMDE AYRI BI LAF ANLAMAZ ERGEN SOSYSL MESAFEYI KORUMUYO DIPLERINE GIRIYO INSANLARIN...LAF ANLATMAYA CALISMAKTSN COK YORULDUM GERCEKTEN...(((
Öncelikle kolay gelsin . Nacizane ben de yazayım.biraz evham yapmışsınız gibi geldi sakın ysnliş anlamayın.zaten hamilelik hormonları insanı farkli hissettiriyor. Ama bence namazlarına geri dönmelisiniz .ben de 1 ay önce erken doğum riski dolayısıyla oturarak farzları kılmaya çalışıyorum.abdesttede ayagıma tas ile su döküyorum yani yukarı kaldırmıyorum. İnşirah suresini bol bol okuyun rahatlayacaksınız inanın. Bir de zaten bütün tedbirleri alıyorsunuz Allah'a birakın gerisini .o sizi darda koymayacaktır. İyi günler diliyorumAminn cnm insALLAH...Ben herseyi kontrol etmeye calisiyorum ve yoruldum.tek birseyi atlasam sanki hemen covit olacagiz hissinden uykularim kaciyo aklimdaki işi ayakta bayilana kadar yapmadan oturamiyorum.bazi meyvelere ve disarida satilan tatlilara fln ozeniyorum ama yiyemyorum hamile hamile ozenip hicbirsey icine sine sine yiyememek ne kotu yaa((Sanirim iyice paranoyaga baglamisim ben yaa bunu anlayilip kendimi degerlendirebilmek icinde sordum sizlere ...RABBIMbu mubarek gunun yuzu suyu hurmetine bizleri salgin hastaliklardan korusun ,bebeklerimizi sagsalim kucagimiza almayi nasil etsin Ne zamandir namazlarimida kilamiyorum huzursuzum.Bu durumda abdest ayak yikama egilip kalkmada sakincali olur herhalde zira nefesim kesilip duruyo egilince
normal yıkayıp kurutup yiyorum ne yersem. ama senin psikolojik bir yardım alman lazım. bebeğin doğduğunda kendine mukayyet olman lazım ama zor gibi görünüyor.Canim cok dogru soyluyorsun...da hicbirsey nedense yolunda gitmiyor kac aydir.tam gevsiyorum evdekilerde hep huzursuz gergin hep tartisilacak bir konu cikiyor.Hergun ama hetgun aglayan ayakta saatlerce duran bir hamile gormediyseniz iste o benim(.
Birsey sorucam ben korkudan meyve sebze yoyemez olfum bir tek kavun karpuz ...oda kabugu kalin diye az bulasik deyerjaniyla yikiyorumda yiyebiliyorum.siz meyve sebzeleri nasil yikiyosunuz???
Meyve sebze cok onemli aman diyim. Sirkeli suda bekletin ya da kabugu soyulan meyveler yiyin en azindan muz elma armut vsvsCanim cok dogru soyluyorsun...da hicbirsey nedense yolunda gitmiyor kac aydir.tam gevsiyorum evdekilerde hep huzursuz gergin hep tartisilacak bir konu cikiyor.Hergun ama hetgun aglayan ayakta saatlerce duran bir hamile gormediyseniz iste o benim(.
Birsey sorucam ben korkudan meyve sebze yoyemez olfum bir tek kavun karpuz ...oda kabugu kalin diye az bulasik deyerjaniyla yikiyorumda yiyebiliyorum.siz meyve sebzeleri nasil yikiyosunuz???
Canım sana niye istirahat vermişti doktorAmin canım inşAllah
Sen hangi. Perinatoloğa gidiyosun canım. Dr un söyledikleri benimkini çağrıştırdı da. Benimki de 23 saat istirahat 1 saat yürüyüş verdi
Okudugumdan anladigim su anki ruh halin covid ten daha tehlikeli. Anksiyete olduğunu hissediyorum. Akintin icin turnasol kagidi kullanmissin ama onun sonucuna dahi inanmiyorsun asiri panik durumundasin. Telkin ya da teskin de sanirim ise yaramiyor. Uykuya dalamamak yorgunluk da katmerlemis durumunu. Yani normal bir hamilelik hormonlarindan daha ileride bir evham gordum yazdiklarindan. Ne yapabilirsin onu da bilmiyorum. Esimde de anksiyete var ve ilac kullaniuor. Onun da elleri basta camasirsuyundan yara oldu ama simdi ilac dozuyla toparladi. Seni ne yapmak sakinlestirir meditasyon mu, dua etmek mi film izlemek mi onlara yogunlasabilirsen suresinde hamileligini tamamlarsin diye düşünüyorum.Canim butun hamileligim ayakta uykusuz yorgun ,istahsiz,ve saglik problemleriyle geciyor.hergun yarim kilo veriyorum.Artik cidden o kadar yoruldum ve yalnizim ki!Artik rahatliyim salayim desem inan esim ve oglum hepimiz covitten mahvoluruz cunki hic dikkat etmiyorlar.Bu kadar saglik problemi(varis,huysuz bacak sendromu,emboli atma olum riski,bel boyun fitiklari ,panik atak kolostrofobi vs..) erken dogum riski ve hazirlik arasinda covitten kurtulsak bile (ki beynim kurtulamazsin diyo baska birsey demiyo)nasil ugrasiriz :'((Kimsemiz yok ki! Dogum sezeryan dusunuyoruz mecburen ama inan sezeryanda kim bize bakacak bir kap yemek yapacak nasil sagsaglim atlatacagiz bi tek esim var hicbirseyi beceremeyen dusunemeyen ona guvenmek istiyorum ama oda bu gidisle covit olacak diye cok korkuyorum.Eve bir iki gun bari yardimci cagirayim diyorum.Covitten kimse gelmek istemedigi gibi bende gelen gidenden korkuyorum.etken dogum ve anestezi korkusu olan bir hamile olarak daha ameliyati drumla hic konusamadan izine cikmasida ayrica stres yapti.Aniden sancilar gelirse kime gidetim guvenirim oluyorum.(
Ben de eğilmiyorum ama duşakabinde yıkıyorum ayaklarımı suyu açıp altına tutuyorum sadece. Kılsan belki az daha sakinlersin hem abdest su ferahlatır negatif enerjini alır. En stresli anlarında Kendine elinden geleni yaptığını ve kontrol edemeyeceğin şeyler için stres yapmanın hem sana hem bebeğine bir faydası olmadığını hatırlat yüksek sesle kendine sürekli bunu söyle. Bunu yaparken de ben genelde kafamın üstüne hafif vuruşlar yapıyorum. Bu paniğini biraz azaltabilir. Barış muslu tekniği bu uygularsan belki iyi gelir. Çünkü sendeki tamamen takıntı boyutu olmuş. Hepimiz korkuyoruz ama herşey takdir i. İlahi. Allah tüm hamişleri ve bebişleri korusun inşallahAminn cnm insALLAH...Ben herseyi kontrol etmeye calisiyorum ve yoruldum.tek birseyi atlasam sanki hemen covit olacagiz hissinden uykularim kaciyo aklimdaki işi ayakta bayilana kadar yapmadan oturamiyorum.bazi meyvelere ve disarida satilan tatlilara fln ozeniyorum ama yiyemyorum hamile hamile ozenip hicbirsey icine sine sine yiyememek ne kotu yaa((Sanirim iyice paranoyaga baglamisim ben yaa bunu anlayilip kendimi degerlendirebilmek icinde sordum sizlere ...RABBIMbu mubarek gunun yuzu suyu hurmetine bizleri salgin hastaliklardan korusun ,bebeklerimizi sagsalim kucagimiza almayi nasil etsin Ne zamandir namazlarimida kilamiyorum huzursuzum.Bu durumda abdest ayak yikama egilip kalkmada sakincali olur herhalde zira nefesim kesilip duruyo egilince
Canim butun hamileligim ayakta uykusuz yorgun ,istahsiz,ve saglik problemleriyle geciyor.hergun yarim kilo veriyorum.Artik cidden o kadar yoruldum ve yalnizim ki!Artik rahatliyim salayim desem inan esim ve oglum hepimiz covitten mahvoluruz cunki hic dikkat etmiyorlar.Bu kadar saglik problemi(varis,huysuz bacak sendromu,emboli atma olum riski,bel boyun fitiklari ,panik atak kolostrofobi vs..) erken dogum riski ve hazirlik arasinda covitten kurtulsak bile (ki beynim kurtulamazsin diyo baska birsey demiyo)nasil ugrasiriz :'((Kimsemiz yok ki! Dogum sezeryan dusunuyoruz mecburen ama inan sezeryanda kim bize bakacak bir kap yemek yapacak nasil sagsaglim atlatacagiz bi tek esim var hicbirseyi beceremeyen dusunemeyen ona guvenmek istiyorum ama oda bu gidisle covit olacak diye cok korkuyorum.Eve bir iki gun bari yardimci cagirayim diyorum.Covitten kimse gelmek istemedigi gibi bende gelen gidenden korkuyorum.etken dogum ve anestezi korkusu olan bir hamile olarak daha ameliyati drumla hic konusamadan izine cikmasida ayrica stres yapti.Aniden sancilar gelirse kime gidetim guvenirim oluyorum.(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?