2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Az kaldı canım inşallah bekler vaktini , sancı sırasında agrın oluyor mu ne oldu evde doktora gitmeni gerektiren acaba
Dunden onceki gece agrim vardi sirtima vuruyodu sehirdisindaydim dra gidemedim dun 5 gibi geldim iste sancilarim baslamis yatis verdi. Durdurmaya calisiyolar. Kasilma haricinde regl agrisi gibi agri giriyo o anlarda ozel bolgeme ve kuyruk sokumuma da agri giriyo ayni zamanda.

Senin belirtin baya fazlaymış canım ama inanıyroum ilaçlar işe yarayacak , okuduğum mesajlarda hep sancı gelip durdulumus ve zamanında doğum yapmış çoğu kişi

Evet ben de 2019 eylul annesiyim morcivertkedi ile birlikte. Dedigi seyler cok onemli gercekten bunlari sakin unutmayin. Ben de bir sey eklemek istiyorum. Mumkunse dogumda sadece ssinizle kalin. Aileler evde de gorur. Evde ise cok kalabalik olmamaya calisin zaten korona var ama, buyuklersen de 1er kisi kalsin yaninizda. Ne kadar cok kisi olursa o kadar laf kalabaligi olur hem kafaniz karisir hem stres sinir vs.. sizi anlayacagini dusundugunuz 2 kisi 20 gun biri 20 gun biri baksa yeter. Tecrubeyle sabittir
Ilk zamanlar bebise alisana kadar cok zor zamanlar gecirdiginizi dusunebilirsiniz. Ama unutmayin saglikli bir bebeginiz var ve size muhtac. Gececek bu gunler. Bana simdi yeni dogum yapmis arkadaslarim sorular soruyor neredeyse hatirlayamiyorum o zamanlari. O gunler gecmeyecek gibi gelmisti oysa.
Bol bol fotograf video cekin. esinizle varsa bebisin abisi ablasi ile, kisacasi cekirdek aileniz ile bol bol fotograflar cekinin
Bir de seviyorsaniz yazmayi mutlaka notlar alin, bugun ilk defa sunu yapti bunu yapti diye. Benim aklima biraz gec geldi pisman oldum

Kızlar 36. Haftamdayım dünki kpntrolümde bebek çok aşşağıdaydı 2 cm de açıklık vardı perşembe tekrar çağırdı öyle bi sancı gibi bişey hissetmiyorum gece biraz olur gibi oldu 2 cm açık ilerlermi yarına kadar ilerlemedende böyle devam edermiyim sizce bebeğin kilosu 2.700 dü korkuyorum küveze girmesinden

36. Haftam biticek ama hep bir erken doğum riskim vardı canım 31. Haftamdan beri bebeğimin çok aşağıda olması, 2 hafta önde olması ve kanala çok erken yerleşmesinden dolayı. Hayırlısı bakalım.
İçini rahat tut kuzum şu saatten sonra doğsa da drlar erken saymıyor

Senin belirtin baya fazlaymış canım ama inanıyroum ilaçlar işe yarayacak , okuduğum mesajlarda hep sancı gelip durdulumus ve zamanında doğum yapmış çoğu kişi
Drda hemen dogum olacagini sanmiyorum dedi. Amacim seni rahatlatarak gondermek dedi. Dogarsa belki kuvezde kalmaz dedi aksama kadar burdayim simdilik gece kalip kalmicagima karar vercek

37 itibariyle pramatüre sayılmıyor ve sağlıklı doğabilir durumda duruyor. Korkma doğarsa da tehlike yaratacak kadar erken değil.
Dr dinlenmeni/yatmanı söyledi mi? Bu süreçte doktorunun tavsiyelerine uysan yeter.

Drda hemen dogum olacagini sanmiyorum dedi. Amacim seni rahatlatarak gondermek dedi. Dogarsa belki kuvezde kalmaz dedi aksama kadar burdayim simdilik gece kalip kalmicagima karar vercek
Canım bir hastanedesin bir evde di mi son günlerde? Takip edebildiğim kadarıyla öyle anladım. Hayırlısı olsun inşallah bebeğine en doğru anda kavuşursun.

Arkadaşlar bişey sormak istiyorum kaçıncı haftadan itibaren kontrollerde nst ye bağlıyorlar ve rahim ağzı açıklık kontrolü yapılmaya başlıyor ?
Sanırım nst belirli bi haftadan sonra her kontrolde düzenli olarak yapılıyor ama bu rahim ağzı açıklığı illa ki yapılıyor mu yoksa ağrı sızı sancı filan olunca mı yapılıyor?

Ağrı sızı sancı olunca duruma göre nst veya açıklık kontrolü yapılabilir ama normalinde giden bir gebelikte nst de açıklık da tamamen doktorun tarzına göre değişiyor. Hatta açıklık/çatı kontrolünü doğum başlamadan bakmayan doktorlar var. Nst ise kimi doktor 32 den itibaren her hafta bakıyor, kimi doktor daha geç bakıyor. Örneğin ben 38. Haftamda ilk kez bu hafta gircem nst ye.

Saol canim benim aminn insallah. Simdi nstde yine biraz sanci cikti. Okadar seruma sanci durdurucuya ragmen. Drumun gelmesini bekliyorum bakalim ne diyecek. Bi yawrumda evde bekliyor, ah ne zormus
Geçmiş olsun canım inşşalah bebiş günlerini tamamlar ben de bir hafta önce hastanede yattım sancı kesici ilaç ve serumlar kullanıldı şu an bir haftamı atlattım bir hafta sancı kesic
Çok sağolun kızlar 34+3tük sağsalim doğdu normal Doğum oldu şuan için küvozede girmeyecek
Çok şükür sağlıkla kucağını aldın ya en önemlisi bebişin kaç kilo doğdu canım

Yok canim dunden beri hastanedeyim bu gecede kalabilirmisim karar verecek dr
Amin saolasin hepimizi ins
Canım yazıyordum da yarım kaldı hayırlısı ile tamamla günlerini bende aynı durumdayım doktor 35. Haftayı atlat bir sıkıntı olmaz artık dedi 36 ya yarın gireceğim 37 de alırız korkma 2 kilo üzeri bebekler doğsa da bir sıkıntı olmaz der tabiki anne karnı en iyi küvezdir dedi inşşalah günlerimizi atlatırız

Bugün benim kontrolüm vardı doktorum 36 dan sonra haftada bir kontrol var ve nst bakılacak dedi. Nst neyse de ben açıklık veya çatı kontrolünden çok çekiniyorum İnşAllah doğum anına kadar yapılmadan süreci atlatırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…