2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Sağ salim al canım inşallah kucağına Allah yardımcın olsun

Sağlıkla gelsin, duam sizinle

Bende onu soyledim dr a ama üstünde bile durmadı sismistir elin ayağın ondan kasiniyordur dedi bakmadı bile
Kan tahlili yaptırdın mı? Benim 8. 9. Haftalarda çok hafif oldu. Vurulduğum progestan iğne yapıyordu. 12. Haftada o iğneyi kesince kaşıntı durdu. Ast ve alt değerimden alt yi yükselmişti. Dahiliye doktoruna gittim ultrasona girdim ciğere falan baktılar. Temiz çıktı. İğneyi bırakınca değerim zaten düştü. 27. Haftadan sonra tekrar kaşıntı başladı ama tüm vücudum deli gibi kaşındım 1 ay. Alt yine yüksek ama çok değil normali 35 de 56 çıktı. Doktor safradan şüphelendi yani gebelik kolestazı olur diye tahlil istedi. 96 üst sınır 88 geldi benim. İki bebek olunca oraya baskı var mutlaka dedi. Üç hafta öncesine delirecek gibiydim dermatoloji ye gittim alerji mi diye yok dedi. Kendi doktoruma 20 Mayıs ta gittim kendi hastanelerinde dahiliyeye yönlendirdi. Üç tane ilaç verdi o kadar rahatım ki durdu kaşıntı. On gündür kurtuldum dahiliye doktoru değer normal gibi olsada senin gebelik öncesi değerin daha düşüktür bu değer bile seni bu hale getirmiştir dedi. Safra görevi tam yapamadığı için oluyor verdiği ilaç safra nın çalışmasına destek olan bir ilaçtı. Önce alt, ast, apt değerlerine baktır. İyi bir dahiliye doktoruna git derim.

Bende onu soyledim dr a ama üstünde bile durmadı sismistir elin ayağın ondan kasiniyordur dedi bakmadı bile
Canım istersen aile hekiminden kan ver diyecektim ama bugün cuma ve sabah alıyorlar kanları :/ olmadı ptesi geçmezse verirsin
Açlık şekerine mi baktı canım ? Kaç çıktı sonucun? Senin bebis 2 hafta içinde aramızda olacak gibi geliyor bana

Maşallah kuzuya baya büyümüş sağlıkla vaktinde gelir inşallah az kaldı hayırlısıyla

Kizlar bugun doktora gittim bebegim hep 2 hafta onden giderdi ama ilaclar yuzunden mi bilmiyorum hizli kilo almiyor ya. Su an gayet iyi dedi doktor ama kafama takildi neden yavas kilo aliyor acaba? 2866 gram ama ilaclardan once olsaydi su an 3 kiloyu kesin gecmisti.Sizinkiler 35+4 civari neydi

Her bebek şişgo olmaz ki bazıları ne yaparsan yap zayıf kalabilir benım bebeğimde cok tosun degil hem 2500 ü geçmişse normal kabul ediliyor 2500 4000 gram arası bide ben 2750 dogöusum 40. Haftada pek bi şişman bebrk beklentim yok önemli olan gelişimi canım haftası ile uyumlu mu önemli olan o ki zayıf bebek daha güzel gelişir diyorlar 37 yi doldurması 2500 ü gecmedi önemli

Haftasindan onde birkac gun ama erken dogum icin ilac kullaniyorum ya onlardan sonra boyle yavasladi. Haftaya ilaci birakcam insaAllah. Bakalim sonuca yoksa evet kilosu az degil yine de 3500 dogurmak istiyor insangerci daha erken dogum riskim var 1 hafta daha gecsin de istedigi zaman gelebilir

B
Benim 35te 2500dü, şimdi 2700-2800 olduysa şükür diyorum

Kiloya takılma her alet farklı ölçüyor şahsen bunu denedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…