2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Ben de bi duş aldıgı gun biraz dıkkat edıyorum ,onun dısında normalde hep kısakollu yada kolsuz tek zıbınla duruyor, uyurken de müsline sarıyorum, ben de bilemedım ya taktım kusmuga biraz

MaşAllah canım ne güzel düzen oturttun bizim de şu gaz sancıları olmasa çok güzel olucak ya bebeğim kıpkırmızı oluyo kıvranıyo sürekli uykusundan uyanıyor
Aynısı kıpkırmızı oluyor iki büklüm tam uyuyor sancı vuruyor mahfetti bu gece ne zaman gecer yavrum rahatlar insanın elinden bişey gelmmesi ne kotu
Kızlar benim bebeğim de aynı dediğiniz gibi oluyor hatta Bi gece hiç uyuyamadı bikaç gün devam etti şiddetli Bi şekilde. ben tohum şeklinde alıp kendim demleyerek rezene ve kimyon çayı içmeye başladım düzenli. Günde bazen bir bazen iki koca fincan içiyorum bence çok faydalı oldu. yine kakasını yaparken çok ıkınıyo kıpkırmızı oluyor ama uzun sürmüyor gece uykuları da güzel. Bir de ben üstüne badi giydirip altını çıplak bırakıyodum çorap oluyodu sadece bu gaz sancılarından sonra altına da giydirdim onun da etkisi oldu mu bilmiyorum. İzmirde oturuyorum bu arada ama evde klima açıyoruz ev 26 27 derece falan oluyor.

Aynen benimki de kakasini yaparken kızarıyor dediğin gibi deneyelim dur bakayım rezene sallama içtim bir de demleme alayım yazık öyle kizarip top gibi olunca icim gidiyor

Aynen benimki de kakasini yaparken kızarıyor dediğin gibi deneyelim dur bakayım rezene sallama içtim bir de demleme alayım yazık öyle kizarip top gibi olunca icim gidiyor
Tohum halinde rezene ve kimyon alıp french presste birer çay kaşığı koyarak demleyebilirsin bence faydası oluyor.

Bebek bakımı ne zormuş Allahım 5 saat sürekli emmek istedi dün gece iki büklüm olmaktan geberdim mama veriyoruz yine aranıyor uyuyor sonra pat yerine koyunca yine uyanık ne istiyor anlamıyorum ki.. o acemi ben acemi.. cok yoruldum

Hepsi aynı canım benimkide öyle acaba sutum.mu az diyorum gayet geliyor ama sürekli kitliktan çıkmış gibi aranıyor onun üstüne de gaz sancısı çekiyor kısır döngü gibi uyuymak için emziriyorum uyuyor bu defa gazını çıkaramıyorum sürekli aynı döngü tam bende uyuyayim yemek yiyeyim derken uyaniyor

Ben de bi duş aldıgı gun biraz dıkkat edıyorum ,onun dısında normalde hep kısakollu yada kolsuz tek zıbınla duruyor, uyurken de müsline sarıyorum, ben de bilemedım ya taktım kusmuga biraz
Bende taktım ya doktor ultrason la bakarız demişti ama gitmedik bi daha herkes normal deyip duruyor
Bende İzmir deyim canım klima açıyoruz mecbur bebeği başka odaya koyuyoruz o da çok sıcak oluyo çünkü benim ki kakasını yaparken değil alttan gaz çıkarırken çok zorlanıyo kimyon çayı bende içmeye başladım dğn bugünde içicem inşAllah faydası olur

Aynen canım tam yemek yiceğim zaman uyanıyor birde benim bebeğim çok sesli gaz çıkarıyor ya ağzından büyük adam gibi nerdeyse korkuyorum bazen gaz çıkarıyor ağlıyo sonra

Aynen canım tam yemek yiceğim zaman uyanıyor birde benim bebeğim çok sesli gaz çıkarıyor ya ağzından büyük adam gibi nerdeyse korkuyorum bazen gaz çıkarıyor ağlıyo sonra
Aynen bende öyle dedim eşime sanki büyük çocuk böyle uyurken den hep sesccikariyor ihhh diyor sanki yılların yükü omzunda hep acikliiyi olsun ben uykusuzluga razıyım inan

Kızlar selam Bizim dün doktorumuzda aylık rutin kontrolümüz vardı. Herşey yolunda. 2 temmuzdan bu güne 400 gr almış. Doktor çok beğendi gelişimini. Benim aklıma takılan bişey var. Sizinkileri kafa çapları ne kadar? Bizim bir ayda 4 cm genişlemiş 40 olmuş. Doktor bişey demedi gerçi benim kendi kuruntumda sanki 4 birden fazla gibi geldi :)

Ben kendim takip ediyorum canım ne kadar doğru olctum emin değilim tabii ama bizimkinin baş çevresi tam 1 ayda 3 cm büyümüş. Seninki 1.5 aya yakın sanırım . Kg olarak da 950 gr almış 1 ayda(bugün 1 aylık olduk). Boyu da 49du 54 ölçtüm...

Ne guzel uyumus canim masaAllah. Dun gece mamayla da uyumadisaatte bir uyaniyor. Zaten 20 dakika emzirme ve gaz suruyor. 40 dakika uyuyup uyaniuoruz. Gaz yuzunden mi uyaniuor yoksa tam doymuyor mu hala cozemedim. Saglikli olsun da insaAllah uyku da duzelir

Aynen öyle çıldır gelmiyor mu ne zaman düzelir nerede yanlış yapıyorum..

Hadi ya. Uzun süre uyumayınca uykuya dalışlarıda güçleşiyor. Elma yağıyla ovmayı denedin mi gazı rahatlatması için

Kızlar merhaba nasıl gidiyor annelik :) bizim 41 gün oldu. Şöyle genel bir yorumları okuyayım dedim de bebeği sürekli emen ve sonra kusan anneler; Bebeğiniz muhtemelen açlıktan değil gazdan bu kadar ağlıyordur. Ve maalesef gaz çıkmadan tekrar yiyince kusuyorlar. 2 hafta önceye kadar biz de aynısını yaşadık. Sürekli aç sanıyordum taa ki 1. Ay kontrolünde doktor bu konuda beni aydınlatana kadar. Aynı açlık gibi ağlıyor, ellerini emiyor, sürekli aranıyor ama emdimi de kusuyordu. Doktor saatli beslemeyi önerdi ( ben zaten doğduğundan beri öyle yapıyordum ama son zamanlar sürekli aç sandığımdan ağladı mı meme veriyordum meğerse değilmiş) ve gazı çıkmadan tekrar besleme mutlaka alttan ya da üstten gazını çıkar dedi ve gerçekten rahat ettik. Bir kere her istediğinde meme verince bebek sadece ön sütü alıyor ve ön süt gerçekten gaz yapıyor. Asıl yağlı olan arka süte ulaşmak için aralara 3 er saatlik zaman bırakmalı ve bir memeyi boşaltmadan diğerine geçmemeli dedi doktor. Sürekli dönrürerek emzirirseniz çocuk sürekli ön süt alıyor, gazı daha çok oluyor ancak arka süt yağ bakımından daha zengin olduğundan asıl bebeği tok tutan ve uzun uyumasını sağlayan kısmı o. Ben geceleri mama da verdiğimden 4,5 saat aralıklarla besliyorum artık gece. Doktor artık kendiniz uyandırmayın kendi acıkınca uyanır, bebeklerin açlık refleksi çok kuvvetlidir dedi. Artık geceleri ben d ok güzel dinleniyorum haliyle. Gündüzleri de 1 saat beslenme &gaz çıkarma&alt değiştirme-1 saat oyun-1 saat uyku ve sonra tekrar beslenme olarak düzenimizi oturttuk Bence rutine bağlarsanız en azından besin kısmını, bebeğin açlıktan ağlayıp ağlamadığını takip etmek daha kolay olur

Bir de ben bebeğim 8 günlük olduğundan itibaren her gün dışarı çıkarıp hava aldırdım ve her gün yıkadım. Tabii hepsi doktor tavsyesiyle. Hasta falan olmadı aksine inanılmaz serpildi. İlk ay 7,5 cm uzadı :) Giydirme konusunda doktor 25 derecenin üstü için kısa kollu body ve çorap yeterli dedi. 30 derecenin üstü sadece body dedi. Benim yaşadığım yer 22-27 derece arası gidip geliyor sırf body çorap giydiriyorum serinse altına tayt ya da üstüne tulum giydiriyorum gece de asla çok fazla örtmüyorum rahat uyuyor çocuk. İnce bir uyku kesesi var body ile onun içine sokuyorum gece. Siz üşümüyorsanız bebeğiniz de üşümez diyor doktorlar. Bebeklerin çok sıcağı sevdiği yanlış bir bilgi. Sonra pişik, isilik oluyor bebişler. Bir de gaz yüzünden sürekli kıpır kıpırlar ferah tutmak lazım bence rahat etmeleri için.
Bir de her akşam yıkamak hem uyku rutini için çok yardımcı oldu hem de bebişin gaz sorununu biraz hafifletti öneririm herkese. Banyodan sonra artık uyku saati olduğunu öğrendi, hemen esnemeye başlayıp uyku kesesine koyduğum an gözleri kapıyor. Womb sound ile kendi yatağına da alıştırdım yoksa hep kucakta uyumak istiyordu. ancak bütün gece açık şu an womb sound. Bu ay bitsin onu da bıraktırmaya başlayacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…