Ben doymadığını günlerce uykuya dalamamasından şüphe ettim. Gazı yok tuvaletini yaptı emdi hatta bazen 2 memeyi bitirdi. Ama günlerce uykuya dalamadı ağladı hemde katıla katıla bi ağrısı olsa memede susmazdı. En son baktım ki meme bol bol akarken sorun yok sonlara doğru azalınca bırakıyo ağlamaya başlıyo. Mamayı verdim memenin üstüne uykudaykende emzirip uyanma aralıllarını takip ettim öylece buldum doymadığını. Doktorda kontrol etti herşeyini bi sorunu yok dedi. KiloDa aldı anne sütüyle.. Sütün besleyicidir ama doyurmuyordur normal bu dedi.Doymadığını nerden anlıyorsunuz canım benim bebek sadece Bi göğsümü emiyo artık emmiyor doymuş mu oluyor acaba
Süpersiinn. Benimde öyle takıntım yok tek istediğim biberona dalıp memeyi reddetmesin. 2-3 gündürmama veren anneler gıyabında kendime yazıyorum bunu çünkü lohusalık beni en çok burdan vurdu bazı geceler ağlıyarak dalıyorum uykuya.kendime hatırlatmadırbebek doymuyor ise mama vermek gerek zehir değil ya .iki ölçek mama demek bebeğe uyku anneye uyku göğüslere dolmak için zaman demek .stressiz süt demek mutlu anne mutlu uyumuş az gazlı bebek demek . Herkesin sütü foşur foşur olamıyor maalesef.hiç emmeyedebilrdi sağlıklı ya çok şükür öp kokla keyfine bak
Bi yerden başlaman lazım. Eninde sonunda bebişinle tek kalıcaksın. Allah dağına göre kar veriyor gerçekten ben bunu bir kez daha test ettim. Benim uykum çok ağır kalkmamam derdim etrafımda ki herkesinde tek korkusu buydu. Ama şimdi 2 saatle ayakta durmayı öğrendim :)) insan alışıyorKizlar bebeğe sadece kendim bakmak cok mu zor olur daha 20 gunluk annem calismaya basladi bir haftadir evde de kardeşlerim vardj onlar da calisiyo gunduz ben ve bebek tek kalicaz iki gun sonra annem de calistigi icin gece cok kalkamaz stres yapiyorum nasil yeticem bi basina ne ara uyuyabilecem bide bebek huysuzlanirsa emmiyo zateb ya sut sagamazsam kii artik uyaniklik suresi artti ve kucak istiyo
Benim bebeğimde uyanık oldu mu yarım saatte Bi emmek istiyor doymuyor ama sürekli kakasını tişini yapıyor Bu iki gündür uykusu çok iyi Ayy bilemedim bende sağdığım sütler var dolapta biraz bende gece uyduda biberonla onları vereyim bariBen doymadığını günlerce uykuya dalamamasından şüphe ettim. Gazı yok tuvaletini yaptı emdi hatta bazen 2 memeyi bitirdi. Ama günlerce uykuya dalamadı ağladı hemde katıla katıla bi ağrısı olsa memede susmazdı. En son baktım ki meme bol bol akarken sorun yok sonlara doğru azalınca bırakıyo ağlamaya başlıyo. Mamayı verdim memenin üstüne uykudaykende emzirip uyanma aralıllarını takip ettim öylece buldum doymadığını. Doktorda kontrol etti herşeyini bi sorunu yok dedi. KiloDa aldı anne sütüyle.. Sütün besleyicidir ama doyurmuyordur normal bu dedi.
Aynennnn :))) Allahtan ne zaman ararsam ulaşıyorum. Yoksa dön dolaş kafayı yer kapısında yatardımSiz de cocuk doktorundan cıktıktan sonra anlattıgı hiöbişeyı anlamamıs ve sormak istedugınuz bucok soruyu soramamıs gıbu hussedıyormusunuz
Güçlü olmak zorunda değiliz. Herşeyden önce bizde insanız yorulur, hata yaparız, sıkılırız ama onlar için en iyisini yine biz ister biz beceririz. Kendini böyle etiketleme lütfen. Oğlun çok şanslı senin gibi kendisini eleştirebilen bi annesi olduğu içinBen 3 haftadir memlekete geldim canim. Tek basima yapamazdim. Eylule kadar da nasip olursa burda kalmayi dusunuyorum.Yemek yemek aklima gelmezdi herhalde cunku oglum cok da uyuyan bir bebek degil. Yemege vaktim bile olmazdi. Bazen oglumu sanssiz goruyorum annesi ben oldugum icinsanki tek basima bisi yapamiyormusum gibi,guclu bir anne degilmisim gibi hissediyorum
Üzerimde acaip bi sinir var,bugun etrafımdakı herkese trip attım , hatta okdr sinirlıydım ki bebegımle bile konusmadım istemsiz, onu o an şanssız gordum ben de, dengesız bir annesı oldugunu düşündum:) hepımız zaman zaman boyle dusunecegız galıba . Herseye yetısememek benı strese sokuyo, bi yandan sütüm az ,cogaltmak için beslenmemi taktım kafaya, bi yandan saglıklı beslenmeye vakit yok vs , geceleri uykusuz kaldıgımda zaten cok huysuz oluyorum falan ve bu istemsızce bebege de yansıuo negatif enerjım vs ...Allah yardımcımız olsun hepımızınBen 3 haftadir memlekete geldim canim. Tek basima yapamazdim. Eylule kadar da nasip olursa burda kalmayi dusunuyorum.Yemek yemek aklima gelmezdi herhalde cunku oglum cok da uyuyan bir bebek degil. Yemege vaktim bile olmazdi. Bazen oglumu sanssiz goruyorum annesi ben oldugum icinsanki tek basima bisi yapamiyormusum gibi,guclu bir anne degilmisim gibi hissediyorum
Bana da oluyor zaman zaman. Bazen özgürlüğümün alıkonulduğunu düşünüyorum. İşimin başına gidemiyorum. Aktif olamıyorum. Gözlerimin etrafı siyah yüzğmün rengi sarı iyice çöktüm.Her günüm birbirini tekrar ediyor gibi. Hele de oğlan huzursuz ve ağlamaklı olduğu günlerde deliriyorum. Geçen sabaha karşı yine çığlıkçığlığa ağladı vakitte saçlarımı çekiştirdim artık kulağımda ağlama sesinden başka hiç bişey yoktu. Senin dediğin gibi Sinirlendim yani. Ama Huzursuz hissetmemin suçlusu o değil. O da benimle avunmayı bekliyor benim elbet bi hayatın var zamanla herşey yoluna girecek ama onun şuanda tek hayatı benim. Benden gelecek süt, benden gelecek bakım ve herşeyden önce şefkatime ihtiyacı var. Bunları düşünmek bana iyi geldi. Hissettiklerin çok normal. Yemek benimde sorunumdu Onu da çok halledemezsem dışarıdan söylüyorum lokantadan getiritolar bazen hergün dışardan söyledğim oluyo. Hurma aldım onu yiyorum faydasını gördüm. Hoşaf yapımı basit zaten koy kaynasın kapat koy şekerini tamam bu kadar. Dolaptan çıkar çıkar iç sana da enerji olur. İnşallah geçicek bugünler mesela bizimki agu demeye başladı öyle sevimli ki şimdi keyifli günler bizi bekliyor inşallahÜzerimde acaip bi sinir var,bugun etrafımdakı herkese trip attım , hatta okdr sinirlıydım ki bebegımle bile konusmadım istemsiz, onu o an şanssız gordum ben de, dengesız bir annesı oldugunu düşündum:) hepımız zaman zaman boyle dusunecegız galıba . Herseye yetısememek benı strese sokuyo, bi yandan sütüm az ,cogaltmak için beslenmemi taktım kafaya, bi yandan saglıklı beslenmeye vakit yok vs , geceleri uykusuz kaldıgımda zaten cok huysuz oluyorum falan ve bu istemsızce bebege de yansıuo negatif enerjım vs ...Allah yardımcımız olsun hepımızın
Öyle gerçekten . Her yeni gün yeni bir başlangıç getiriyor. Onlar da büyüyüp degisiyorlarSen çok yeterlisin öyle bişey düşünme ki mükemmel olmak zorunda da değilsin. Ben bu duyguya kaptırmamaya çalışıyorum kendimi. Girdap gibi o düşünceler. Düşündükçe içine çekiyo. Sende doğru bildiğini ve onun için en iyisini yapıyosun ama bazen şartlar farklı oluyo istediğimizden. Pes ettim deme erteledim ve tekrar denicem de. Çok çabuk adapte oluyolar canım yeni duruma merak etme. Sen denemekten vazgeçme. Bende verdim dün ama bugünümz daha kolay geçti memeyle daha uyumluydu.
Benimki 21.00dan beri uyuyor valla zar zor tek meme emzirdim, bıraktım uyusun. Butun gun huzursuzdu uyumadi cunku .. Kendiliğinden uyanınca bakicam duruma :)MadamMaria şimdi mamayı hazırladım :) uyuyor vericem bakalım bugün ne kadar uyutacak beni ve kendisini haydi bismillahh
Şimdide gaz çıkarmadı diye gözüme uyku girmiyo. O kadar uğraştım.Benimki 21.00dan beri uyuyor valla zar zor tek meme emzirdim, bıraktım uyusun. Butun gun huzursuzdu uyumadi cunku .. Kendiliğinden uyanınca bakicam duruma :)
Dikiş olmasın onlar canım benimde çünkü sarı iple yapmışlardı düşüyor yavaş yavaşAltan aynayla baktım dikiş yerlerinde sarılık çıkıyor
Biz bugün komple savaş halindeydik inşallah başarırız dua et lütfenCanım bende sağa sağa makine çekti ucunu çıkarttı sende dene bide bebeğe vermeden önce kendim elimle ucunu çekip kahve rengiyle ağzına sokmaya çalıyorum ilk silikonla sonra da çıplak tuttu
Ne kadar gaz cıkarmak gerekıyo, atıyorum 2 gegirme ,atıyırum şu kadar dakka , diye bişey var mı , ben emın olamıyorumŞimdide gaz çıkarmadı diye gözüme uyku girmiyo. O kadar uğraştım.
Bende gizli savaşlardanımSüpersiinn. Benimde öyle takıntım yok tek istediğim biberona dalıp memeyi reddetmesin. 2-3 gündürMadamMaria yla bunun savaşını veriyoruz :))
Ya onlar bizim hayatımızın anlamı ve en buyuk mucizemiz, dünyanın en büyük serveti , uyydugunda bile cok ozledıklerımız , hormonlar heralde .. zaten en buyuk vıcdan azabım ve uzuntum de bu stresımın ona da yansıması.. emerken gozlerımın içine bakıyo sanki bakısıyla konusuyo gibi , o an okdr kotu hıssettım ki kemdimi , alışıcaz ınsallah ,yetişices bişekılde , dayanıcaz uykusuz olsak ta mutlu olmayaBana da oluyor zaman zaman. Bazen özgürlüğümün alıkonulduğunu düşünüyorum. İşimin başına gidemiyorum. Aktif olamıyorum. Gözlerimin etrafı siyah yüzğmün rengi sarı iyice çöktüm.Her günüm birbirini tekrar ediyor gibi. Hele de oğlan huzursuz ve ağlamaklı olduğu günlerde deliriyorum. Geçen sabaha karşı yine çığlıkçığlığa ağladı vakitte saçlarımı çekiştirdim artık kulağımda ağlama sesinden başka hiç bişey yoktu. Senin dediğin gibi Sinirlendim yani. Ama Huzursuz hissetmemin suçlusu o değil. O da benimle avunmayı bekliyor benim elbet bi hayatın var zamanla herşey yoluna girecek ama onun şuanda tek hayatı benim. Benden gelecek süt, benden gelecek bakım ve herşeyden önce şefkatime ihtiyacı var. Bunları düşünmek bana iyi geldi. Hissettiklerin çok normal. Yemek benimde sorunumdu Onu da çok halledemezsem dışarıdan söylüyorum lokantadan getiritolar bazen hergün dışardan söyledğim oluyo. Hurma aldım onu yiyorum faydasını gördüm. Hoşaf yapımı basit zaten koy kaynasın kapat koy şekerini tamam bu kadar. Dolaptan çıkar çıkar iç sana da enerji olur. İnşallah geçicek bugünler mesela bizimki agu demeye başladı öyle sevimli ki şimdi keyifli günler bizi bekliyor inşallah ❤
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?