2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229

Henuz gece gunduz ayrimi var diyemem. O yuzden bebek uyudukca uyuyorum. Yarim saatlik uykular halinde uyusam bile faydasi oluyor. Ki evde bir kizim daha var. Bazen kresten geldiginde hic goremiyorum bile..cunku bebek seninki gibi aksam ustu uyuyabiliyor.

Mumkun oldugu kadar uyumaya calis. Gece gunduz farketmez. Benim ilk kizim bebeklikten 1.5 yasina kadar dogru duzgun uyumazdi. Ayagimda sallarken 10dklik uyudugum bile olurdu. Onlarin bile faydası olur. Eskisi gibi bi yatinca saatlerce uyumayi beklememek gerek. Yoksa sinirleri bozuluyor insanin. Ama tabi daha ilk andan 3, 4 saat araliksis uyuyan bebekler de var. Uyku isi genetik biraz

Benim hep tek gogsumu emdi canim..hatta 4..haftadan beri 3 saatte bir tek memeden 10.dk emiyor en fazla. Genelde 7, 8 dk..2 saatte bir emerse 5 dk emiyor. Yine tek. Kilo almi normal..gunluk 20-40 gr arasi kilo alimi olmasi lazim

Emzik konusunda ne söylüyor kitap canim?

Benim hep tek gogsumu emdi canim..hatta 4..haftadan beri 3 saatte bir tek memeden 10.dk emiyor en fazla. Genelde 7, 8 dk..2 saatte bir emerse 5 dk emiyor. Yine tek. Kilo almi normal..gunluk 20-40 gr arasi kilo alimi olmasi lazim
Bende hiç bilmiyorum şuan kilo alımını da inşallah bizimkide normaldır

Zaten su mucize 3 ayi bekliyorum sabirla ama soyle dusun gece saat basi uyaniyor bebegim emmek icin hatta son gunlerde gazdan uyuyamiyor. Bu durumda ne yapilir ki. Illa kucagimda veya yatakta gazla ugrasmam lazim ki cikaramiyor zatwn. Sirtini sivazliyorum pış pışlıyorum. Mesela bugun aksam 9 dan beri gazi var. Kaka yaptigi halde ikiniyor agliyor kipkirmizi oluyor. Zor canim ya hic bilmiyordum bu kadar zor oldugunu bebeklerin

Evet canim haklisin. Saglikli olsunlar da bu da gececek.

Kızlar benim oğlum un gözlerinde sarılık hala devam ediyor 27 günlük oldu ama hala geçmedi böyle olan var mı acaba
36 gunluguz gözleri bizimde sarı yüzü baya azaldı artık diğer cocuklarimda da ta iki aylık olana kadar düzelmedi gözleri gayet sagliklilar simdi o yüzden takmıyorum

Canim kiraz cekirdeklerini nasil ısıtıyorsun..ben de aldim ondan..15 dk firinda isitilir yazıyor. Ama koca firini calistirmasam, ocakta bir tavayi kizdirip mi isitsam diyorum. Mikrodalgada da ısıtılir mi acaba?
1 dj mikrofalga da hatta yüksek ayarda değil arada açıp bakarak kontrol et sicakligini

Canım ben gazı olduğunda ve çok yoruldugumda sırt üstü uzanıp, bebeği de yüzüstü karnıma uzandirip, iki yana sallanıyorum rahatlatıyor ikimizi de . Bazen karnının altına elimi koyuyorum sallanırken daha aktif bi karın masajı oluyor . Kolik bebekler yüzüstü rahat ederler zaten. Aynı zamanda anne teni ve kokusu aldığı için doğum sonrası bebeklerin yaşadığı uyum stresini de azaltır. Bunun tek handikapı o esnada uyuyakalabiliyor insan. Eğer uykun derinse, yanınızda sizi gozleyecek biri varken yap bunu, bir iki saat bu şekilde dinlenebilirse emme aralığı açılır, hem aciktigi hem dinlendiği için daha aktif emer ve sürekli emip sürekli gazı olma döngüsü biraz kırılır . Sen de en azından uzanmış olursun ... ama bunu emmeden bı yarım saat vs sonra uygula ki gaz etkisiyle basınç oluşturup kusmasin, yediklerini biraz sindirmis olsun

Çok teşekkür ederm zahmet etmişsiniz çokta güzel anlatmışsınız tekrar maşallah bizde hiç bir düzen yok daha 23 günlüğüz meme + mama şeklinde gidiyoruz ama gaz problemi başladı.. onun içinde uyguladığınız şeyler var mı?

Çok süper anlatmışsınız bayıldım. Ama merak ettiğim bişi var bu arada yemek yapmaya yemeye ve temizliğe nasıl zaman ayırıyırsunuz

Onu da deneyeyim canim. Bazen huzursuz oluyor acaba baska bir seyi mi var diyorum. Daha gecen gun bu bahaneyle doktora gittim. Babamlar kiziyor artik goturme bebek bu aglayacak diye. Galiba panik ve kontrolumun disinda bir seyin gelismesine alismadigim icin bu durumdayim. Bebek iste aglayacak gulecek buyuyecek diyerek bakmak gerek aslinda ama aliscaz buna da derken bi bakacaz buyumus Bebegi 4 aylik olanlara bi ozeniyorum sorma gitsin sanki 4 aylik olunca duracakmis gibi bi umut halbuki dis sıkıntısı basliyormus. 1 yil boyle devam

Kizlar inek sutu icemiyorum gaz olur diye babam keci sutu bulmus getirmis icmem icin. O da gaz yapar mi cok bi yorum bulamadim. Emziren annelerde gaz yapar mi acaba?

Aynen öyle. Ama diyorlar ki bebeği baştan sıkıntılı olan rahatlıyor, sıkıntılı olmayanın sıkıntısı başlıyormuş 3 aydan sonra

Emzik konusunda ne söylüyor kitap canim?
Canım emzik konuşu şöyle; bazı bebekler doyduktan sonra da içgüdüsel olarak emnek istiyor ve anne boş memeyi veriyor ve sürekli kucağında bebekle çok yoruluyor. Böyle durumlarda bebeğin yaşına uygun emziği rahatlatıcı olarak verin diyor hem anne dinlensin hem çocuk tatmin olsun diye. Bir emziği almıyor oluşu emzik almayacağı anlamına da gelmez 3-4 çeşit emzik denemek gerekiyor. Açsa emzik vermiyoruz, emziği bir şeye batırıp ya da süt sürüp vermiyoruz böylece emziği meme yerine koymuyor. Memeyi doymak için, emziği sakinleşmek için almayı öğreniyor ve memeyi reddetmiyor. Ben özellikle gaz sancısı olduğunda sakinleştirmek için veriyorum.
Burada püf nokta çocuğu emzikle uyutmaya alıştırmamak. Çünkü bu memede emerek uyumaya alıştırmakla nerdeyse aynı şey ve bebeğin derin uyumasını engelliyor. Emzik düştükçe uyanıyor ve uykusu bölünüyor. Özellikle büyüdükçe yeni doğan gibi uyumuyorlar. Sese, kapının ya da telefonun çalmasına, emziğinin ağızdan düşmesine vs hemen uyanıyorlar. Bizimki şimdiden daha duyarlı olmaya başladı bu tarz şeylere karşı. Dolayısıyla emzikle uyutmaya alıştırırsanız ilerde uyku bölünmesi, derin uykuya geçmekte zorlanma ve emziği bırakmakta zorluk yaşayabilir bebiş. Üstelik bebeğin sallanmadan, emmeden kendini sakinleşyirmeyi öğrenmesi gerekiyor.
Ben tam uyumadan önce ağzından alıyorım emziği ve usulca artık uyuma zamanı meme emmiyoruz ben yanındayım vs konuşma yapıyorum çekerken. İlk zamanlar çok zor, emziği çekince hemen ağlıyor, uykusu açılıyor, gözler fal taşı gibi oluyor. Yorgun anne olunca aman uyusun da isterse emzikle uyusun diyor veriyor insan ama istikrar çok önemli. Rutin uygulamanın en zor kısmı da bu bence. 15-20 gün insanın canını çıkarıyorlar. Bebek rutine alışana kadar inanılmaz zor ama sonrası büyük rahatlık.

Çok mucizevi şeyler uygulamıyorum aslında. Gaz problemi bizde de var ama artık bunu sorun olarak görmeyi bıraktık ve kabullendik. Tüm bebekler bu süreçten geçiyor ve gayet normal, 1,5 ay sonra azalacak diye kendimizi avutuyoruz.
Gaz için kendim bol kimyon tüketiyorum yemeklerde. Her yemeği yiyorum bu arada. Beslenmemden bazı ürünleri çıkarmayı denedim neredeyse hiçbir fark olmadı gazda.
Mam biberon kullanıyorum ki bence en önemli etken bu oldu gazı hafifletmekte. Evde bir sürü biberon var hediye vs geldi. Philips avent, nuk, tommy tippee vs vs. Hepsi de güya anti kolik. En çok mam ve doddie işe yaradı kızımda. Ciddi fark gördüm ben.
Mama verdiğimde novalac anti colique veriyorum. Muhtemelen türkiye de yoktur ama koliğe karşı muadil bir mama vardır ondan alabilirsiniz.
Biberon verirken hava yutmayacak şekilde dike yakın tutuyorum ve biberonun başlık kısmının hep mamayla dolu olmasına özen gösteriyorum yoksa hava yutuyorlar. Aynı şekilde biberonu tamamen bitirtmeyip dibini birkaç damla bırakıyorum çünkü onu içeceğim derken hava çekiyor çocuk.
Sabah sporunda gaz azaltıcı hareketler yaptırmaya çalışıyorum internetten bulabilirsiniz.
Probiyotik kullanıyorum. Akşam 5 damla biberonuna damlatıyorum.
Gündüz gözümün önümdeyken yüz üstü yatırıp sırtını ovalıyarak uyutuyorum ya da yüz üstü şekide gögüsüme alıyorum uyutuyorum. Yüz üstü daha rahat gaz çıkarıyorlar.
Ilık banyo yaptırıyorum akşam. O inanılmaz rahatlatıyor. Banyo sonrası da mustelanın masaj yağıyla tüm vücuduna masaj yapıyorum. Özellikle göbeğine ve ayaklarına bol bol masaj yapıyorum.
Çok sıkıntısı varsa bol bol kucak ve sarılma, öpüşmece koklaşmaca, biraz kucakta gezdirip konuşmaca :)
Bunları yapıyorum ama gaz sorunu yok mu? Var. Ama en azından elimden geldiğince rahatlatıyorum. Bazen uykusundan bağırarak ağlıyarak uyanıyor gazdan. Loş ortamda sakinleştirip tekrar yatırıyorum.

Çok süper anlatmışsınız bayıldım. Ama merak ettiğim bişi var bu arada yemek yapmaya yemeye ve temizliğe nasıl zaman ayırıyırsunuz
Canım teşekkür ederim. Yemek konusunu bebeğim 16 gibi uyuduğnda önce kendim bir yarım saat şekerleme yapıp sonra mutfağa geçerek hallediyorum. Dolapta genelde 3-4 çeşit zeytinyağlı oluyor. Aynı gün içinde hıxlıca birkaç çeşit zeytinyaplı yapıp dolaba koyuyorum ve 3-4 çeşit meyve yıkıyorım. Kavun karpuz kesiyorum kiraz yıkıkıyorum vs. 1 saate mutfaktn çıkıyorum. Zeytinyağlılaro biraz çok yapıyorım böylece birkaç gün götürüyor. Öğlenleri genelde zeytinyağlı yoğurt meyve şeklinde yiyorum. Akşama da yürüyüşümüzden sonra ekmek alıp eve geliyorum. Tavaya hızlıca tavuk, et, somon, hindi vs atıyorum zaten 5-10 dk sürmüyor pişmesi. O pişerken 5 dkda bir salata yapıyorum. Yanına eşim zeytinyağlılardan da yiyor. Bazen de türlü gibi çiğden sebzeleri koyup kendi kendine pişmeye bırakıyorum o da 5 dkda hazırlanıyor. Sonra kendi kendine pişiyor arada gidip kontrol ediyorum. Yoğurtla yiyoruz. Üstüne yine meyve, dondurma falan yiyoruz. Zaten yaz günü ağır yenmiyor bu şekilde karnımızı doyuruyoruz.
Temizlik konusunda ise ben günlük süpürge olarak irobot kullanıyorum evi kendi kendine süpürüyor hergün :)) haftada 1-2 kere de kendim süpürgeyle daha dip köşe süpürüyorum yine kızım 16:00 uyumasındayken. Zaten dediğim gibi her gün yemek yapmıyorum zeytinyağlılar 3-4 gün gidiyor o yüzden onun yerine temizlik koyuyorum bazı günler. Toz alma, silme, banyo temizliği gibi komşuları rahatsız etmeyecek sessiz işleri ise kızım uyuduktan sonra 1-1,5 saat içinde yapıp duşa girip yatıyorum.
Bu arada yeri geliyor ev göçüyor :) benim eşim coronadan dolayı evden bilgisayar üzerinden çalışıypr. Sağolsun yardım ediyor ama bir o kadar da dağıtıyor. Hiç önemsemiyoruz ikimiz de ne yemeği me dağınıklığı ne başka şeyi. Öncelik bebek. Bu arada mutlaka önce kendi ihtiyaçlarımı karşılayıp sonra yemek temizlik yapıyorum. Yemek saatimse önce yemeğimi yiyorum, dinlenme saatimse önce uyuyorum. Kendimi ihmal ettiğimde hiçbir işe yetişemediğimi farketim. Mesela kızım şu an uyuyor. Kahvaltımı yaptım, mutfağı topladım, süt sağdım öyle aldım telefonu elime. Şimdi benimki 14:00 gibi acıkıp uyanır yavaştan gideyim ben :))))

Cidden çok zor iki yada daha çok çocuk, tek cocuk kolayligini simdi daha iyi anlıyorum. Annemler biraz daha büyüyüne kadar benimle insallah ama yalnız olanlara Allah kolaylık versin, güç versin sabir versin. Benim kızimda temizlik konusunda titiz davranıyor ama cok korkusu yok maske takıp giderim diyor hayırlısı artık insallah korkulan 2.dalga olmaz yavaşça biter de herkes rahatlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…