Kizlar bebekleriniz gece uykusuna kacta basliyor. Benimki aksam 7 veya 8 gibi cok derin uyuyor. Gece 12 den sonra da surekli uyanmaya basliyor ve gazi cok oluyor tabi. Uykusuzluk sinirlerimi mahvetti. Onceden guler yuzlu olan ben,gun icinde cok gergin ve durgunlastim. Herkes farkediyor. Bir de ilk cocuk ya ondan boylesin deyip duruyorlar iyice sinirleniyorum
Benim bebe Bi göğsü tek emip yatıyor ne kadar yapsam da diğerini tutmuyor uyuyor göğsümde doymuyordur tek göğüsle büyük ihtimalle ama ne yapmam lazım sonradan sağıp mı versem yoksa Bi saat sonra kalkıyor diğerini veriyorm öyle mi devam etsem Doymadığı için de çok sık uyanıyor
Bebeğim 1 haziran doğumlu 53 günlük. Sizin bebeğiniz kaç haftalık ben size özelden fotografını atayım haftanıza göre program değişiyor basit bir ingilizceyle çözersiniz programı.
Her çocuk elbette kendine özel. Ben de kitabı tamamıyla uygulamıyorum ama genel hatlarıyla fikir olarak kullanıyorum. Bana iyi bir yol gösterici oldu çünkü ilk günden beri hiçbir yardımcım yok, ailem de uzakta dolayısıyla doğumdan beri tamamen yalnızım. Bir de diğer kitaplar gibi genel konuşmuyor, anne için hafta hafta program veriyor böylece çok daha yararlı oluyor. Her söylediğini tabii ki uygulamıyorum. Mesela uyuturken kundak yapmayı öneriyor ama ben hiç yapmadım. Ya da gündüzleri de karanlık odada uyutmayı öneriyor ama ben hep aydınlıkta uyuttum çünkü ışıkta uyumaya da alışmasını istedim. Sonuçta her zaman karanlık ve sessiz ortam bulmak kolay değil. Ama onun dışında emzik kullanımı, biberon kullanımı vs konusundaki tavisiyelerini uyguladım mesela ve hiç meme reddi yaşamadık biberon, emzik almasına rağmen.
Ben genel olarak kendi düzenimden bahsedecek olursam sabahları bebeğim 10-11 gibi uyanıyor. Emzirmeyle başlıyorum, alt açma, gaz çıkarmadan sonra bebeğimle aktivite yapıyorum. Sabah aktivitemiz genelde spor oluyor. Doktorun gösterdiği hareketlerle nazikçe spor yaptırıyorum ve sonrasında bütün gece sırt üstü yattığından yüz üstü biraz zaman geçirmesini sağlıyorım. Bebek spor hareketlerini internetten de bulabilirsiniz. Ortalama 1,5-2 saat bebeğimle oynadıktan sonra uyutuyorum( bu haftasına göre değişiyor artık bebeğim daha çok uyanık kalabiliyor önceden 45 dakika sonra uyutuyordum). Gündüz uykularıni yatağında yatması için zorlamıyorum. Aksine aydınlıkta ve biraz seste, babynestinde ya da salıncağında, zaman zaman ise kucağımda uyuyor. Uyumazsa çok huzursuz oluyor o yüzden gündüz uykuları önemli. O uyuyınca ben de kahvaltımı yapıyorum, süt sağıyorum, gece kullandığımız biberonları vs yıkıyorum.
14:00 gibi acıkıp uyanıyor. Tekrar yeme-gaz-alt değiştirme sonrası siyah beyaz zeka kartları ile aktivite yapıp ve biraz müzikle kucağımda dans ediyorum.1 saat kadar sonra yorulup huzursuzlanıyor. Bazen biraz salıncağında oyalayıp uyutuyorum bazen hemen uyutuyorum. Kızım uyuyunca mutlaka biraz kitap okuyup ya da dizi izleyip şekerleme yapıyorum ben de. sonrasında akşam için yemek vs hazırlayorum.
18:00 gibi kızım acıkınca tekrar uyanıyor. Yine beslenme, gaz, alt açmadan sonra pusetine koyup dışarı çıkarıyorum. Bu da doktor tavsiyesiyle 8. Günden beri yaptığım bir şey. Her ne kadar bir çok insan ilk 3 ay çocuklar alışkanlık edinmez dese de gayet ediniyorlar. Alışkanlık olmasa da adapte oluyorlar. Nasıl alıştırırsanız öyle gider ben buna çok inanıyorum. Genelde en az 1 saat yürüyoruz sonra pusetinde uyuyor ben de eve yakın bir yerlerde oturup bir şeyler okuyorum ya da kulaklıkla müzik dinliyorum o kadar iyi geliyor ki inanın. Uyanmaya başlayınca eve geçirip tekrar yediriyorum, gaz vs bittikten sonra banyoya sokuyorum. Sonra önceki mesajımda yazdığım akşam rutinini yapıyorız ve 11 gibi uyuyor. O uyuduktan sonra da duşumu alıyorum, evi topluyorum biraz. Bu arada ben gece mama veriyorum. Onu da uyku arasında içip uyumaya devam ediyor.
Özetle ortalama 4 er saat aralıklarla besleniyor. Beslenme gaz alt açma 1 saat - 2 saat aktivite -1 saat uyku şeklinde bir rutin diyebiliriz. Gece de 5-6 saate çıkabiliyor beslenmesi. Kendim uyandırmıyorum yemesi için ilk ay bittiğinden beri. Kilo alımı ve büyümesi yerinde olduğundan doktorum gerek yok uyandırmana dedi. Tabi dakikasına dakikasına program uymuyor. Kimi zaman çabuk yorulup daha çok uyuyor ya da daha az uyuyor ama ortalama olarak bu şekilde. Gece uykusunu mutlaka yatağında, gece lambası açarak karanlıkta uyutuyorum.
Bence en önemli şey istikrar ve gece rutini. Sabırlı ve istikrarlı olunca bir şekilde uyum sağlıuorlar. Bir de annenin stressiz olması çok önemli. Hamileliğimden beri bunu savunurum kesinlikle stres bebeğe geçiyor. Her şeyi kafasına takan, aşırı kuruntlu insanların bakıyorım bebekleri de zor bebek oluyor genelde. Önce kendiniz mutlu olun, pozitif olun i, bebeğinizle her anım tadını çıkarın gerisi kolay. Bir de linkini koyduğum sesle çok güzel uyuyor kızım. Bu da akşam rutinimizin bit parçası. Sadece akşam açıyorum. Kesinlikle tavsiye ederim.
TopuklarınaAcı elma yağını nereye sürüyosun
Bende hiç bilmiyorum şuan kilo alımını da inşallah bizimkide normaldırBenim hep tek gogsumu emdi canim..hatta 4..haftadan beri 3 saatte bir tek memeden 10.dk emiyor en fazla. Genelde 7, 8 dk..2 saatte bir emerse 5 dk emiyor. Yine tek. Kilo almi normal..gunluk 20-40 gr arasi kilo alimi olmasi lazim
Zaten su mucize 3 ayi bekliyorum sabirlaCanım maalesef bizde de gaz var. Hepimizin ortak sorunu sanırım. Üstelik doktorum probiyotik dışında ilaç da asla kullandırmıyor. Her öğün sonrası en az 30 dakika gaz için uğraşıyorum ve genelde başarılı olamıyorum ama doktorum 3 aylık olunca azalacak dedi umutla bekliyoruz :) gaz yüzünden rutin oluşturamam diye düşünme hiç, bir tek gündüz uykuya geçişzor oluyor gaz olunca onu da öyle zamanlarda kucakta uyutuyorum. Bir de uykudan bağırarak uyanıyor birkaç kez ama istikrarlı bir şekilde rutin uygulayınca bir süre sonra uyanda da tekrar uyuyorlar. Kitabı bulamazsan da kendi rutinini oluşturabilirsin canım ama rutinde kendine de zaman ayır mutlaka. Bebek ne giydiğini ne yediğini ne başka şeyi hatırlayacak ama anne bebek arasındaki güven ve sevgi bağını hissediyor şimdiden. Stresli ve yorgun anne de çocuğa yansıyor. Çok çabuk büyüyecekler, her günün her dakikanın kıymetini bilmek lazım aslında.. umarım gaz sorununuz da en yakın zamanda hafifler annesi :)
Evet canim haklisin. Saglikli olsunlar da bu da gececek.Henuz gece gunduz ayrimi var diyemem. O yuzden bebek uyudukca uyuyorum. Yarim saatlik uykular halinde uyusam bile faydasi oluyor. Ki evde bir kizim daha var. Bazen kresten geldiginde hic goremiyorum bile..cunku bebek seninki gibi aksam ustu uyuyabiliyor.
Mumkun oldugu kadar uyumaya calis. Gece gunduz farketmez. Benim ilk kizim bebeklikten 1.5 yasina kadar dogru duzgun uyumazdi. Ayagimda sallarken 10dklik uyudugum bile olurdu. Onlarin bile faydası olur. Eskisi gibi bi yatinca saatlerce uyumayi beklememek gerek. Yoksa sinirleri bozuluyor insanin. Ama tabi daha ilk andan 3, 4 saat araliksis uyuyan bebekler de var. Uyku isi genetik biraz
36 gunluguz gözleri bizimde sarı yüzü baya azaldı artık diğer cocuklarimda da ta iki aylık olana kadar düzelmedi gözleri gayet sagliklilar simdi o yüzden takmıyorumKızlar benim oğlum un gözlerinde sarılık hala devam ediyor 27 günlük oldu ama hala geçmedi böyle olan var mı acaba
1 dj mikrofalga da hatta yüksek ayarda değil arada açıp bakarak kontrol et sicakliginiCanim kiraz cekirdeklerini nasil ısıtıyorsun..ben de aldim ondan..15 dk firinda isitilir yazıyor. Ama koca firini calistirmasam, ocakta bir tavayi kizdirip mi isitsam diyorum. Mikrodalgada da ısıtılir mi acaba?
Canım ben gazı olduğunda ve çok yoruldugumda sırt üstü uzanıp, bebeği de yüzüstü karnıma uzandirip, iki yana sallanıyorum rahatlatıyor ikimizi de . Bazen karnının altına elimi koyuyorum sallanırken daha aktif bi karın masajı oluyor . Kolik bebekler yüzüstü rahat ederler zaten. Aynı zamanda anne teni ve kokusu aldığı için doğum sonrası bebeklerin yaşadığı uyum stresini de azaltır. Bunun tek handikapı o esnada uyuyakalabiliyor insan. Eğer uykun derinse, yanınızda sizi gozleyecek biri varken yap bunu, bir iki saat bu şekilde dinlenebilirse emme aralığı açılır, hem aciktigi hem dinlendiği için daha aktif emer ve sürekli emip sürekli gazı olma döngüsü biraz kırılır . Sen de en azından uzanmış olursun ... ama bunu emmeden bı yarım saat vs sonra uygula ki gaz etkisiyle basınç oluşturup kusmasin, yediklerini biraz sindirmis olsunZaten su mucize 3 ayi bekliyorum sabirlaama soyle dusun gece saat basi uyaniyor bebegim emmek icin hatta son gunlerde gazdan uyuyamiyor. Bu durumda ne yapilir ki. Illa kucagimda veya yatakta gazla ugrasmam lazim ki cikaramiyor zatwn. Sirtini sivazliyorum pış pışlıyorum. Mesela bugun aksam 9 dan beri gazi var. Kaka yaptigi halde ikiniyor agliyor kipkirmizi oluyor. Zor canim ya hic bilmiyordum bu kadar zor oldugunu bebeklerin
Çok teşekkür ederm zahmet etmişsiniz çokta güzel anlatmışsınız tekrar maşallah bizde hiç bir düzen yok daha 23 günlüğüz meme + mama şeklinde gidiyoruz ama gaz problemi başladı.. onun içinde uyguladığınız şeyler var mı?Bebeğim 1 haziran doğumlu 53 günlük. Sizin bebeğiniz kaç haftalık ben size özelden fotografını atayım haftanıza göre program değişiyor basit bir ingilizceyle çözersiniz programı.
Her çocuk elbette kendine özel. Ben de kitabı tamamıyla uygulamıyorum ama genel hatlarıyla fikir olarak kullanıyorum. Bana iyi bir yol gösterici oldu çünkü ilk günden beri hiçbir yardımcım yok, ailem de uzakta dolayısıyla doğumdan beri tamamen yalnızım. Bir de diğer kitaplar gibi genel konuşmuyor, anne için hafta hafta program veriyor böylece çok daha yararlı oluyor. Her söylediğini tabii ki uygulamıyorum. Mesela uyuturken kundak yapmayı öneriyor ama ben hiç yapmadım. Ya da gündüzleri de karanlık odada uyutmayı öneriyor ama ben hep aydınlıkta uyuttum çünkü ışıkta uyumaya da alışmasını istedim. Sonuçta her zaman karanlık ve sessiz ortam bulmak kolay değil. Ama onun dışında emzik kullanımı, biberon kullanımı vs konusundaki tavisiyelerini uyguladım mesela ve hiç meme reddi yaşamadık biberon, emzik almasına rağmen.
Ben genel olarak kendi düzenimden bahsedecek olursam sabahları bebeğim 10-11 gibi uyanıyor. Emzirmeyle başlıyorum, alt açma, gaz çıkarmadan sonra bebeğimle aktivite yapıyorum. Sabah aktivitemiz genelde spor oluyor. Doktorun gösterdiği hareketlerle nazikçe spor yaptırıyorum ve sonrasında bütün gece sırt üstü yattığından yüz üstü biraz zaman geçirmesini sağlıyorım. Bebek spor hareketlerini internetten de bulabilirsiniz. Ortalama 1,5-2 saat bebeğimle oynadıktan sonra uyutuyorum( bu haftasına göre değişiyor artık bebeğim daha çok uyanık kalabiliyor önceden 45 dakika sonra uyutuyordum). Gündüz uykularıni yatağında yatması için zorlamıyorum. Aksine aydınlıkta ve biraz seste, babynestinde ya da salıncağında, zaman zaman ise kucağımda uyuyor. Uyumazsa çok huzursuz oluyor o yüzden gündüz uykuları önemli. O uyuyınca ben de kahvaltımı yapıyorum, süt sağıyorum, gece kullandığımız biberonları vs yıkıyorum.
14:00 gibi acıkıp uyanıyor. Tekrar yeme-gaz-alt değiştirme sonrası siyah beyaz zeka kartları ile aktivite yapıp ve biraz müzikle kucağımda dans ediyorum.1 saat kadar sonra yorulup huzursuzlanıyor. Bazen biraz salıncağında oyalayıp uyutuyorum bazen hemen uyutuyorum. Kızım uyuyunca mutlaka biraz kitap okuyup ya da dizi izleyip şekerleme yapıyorum ben de. sonrasında akşam için yemek vs hazırlayorum.
18:00 gibi kızım acıkınca tekrar uyanıyor. Yine beslenme, gaz, alt açmadan sonra pusetine koyup dışarı çıkarıyorum. Bu da doktor tavsiyesiyle 8. Günden beri yaptığım bir şey. Her ne kadar bir çok insan ilk 3 ay çocuklar alışkanlık edinmez dese de gayet ediniyorlar. Alışkanlık olmasa da adapte oluyorlar. Nasıl alıştırırsanız öyle gider ben buna çok inanıyorum. Genelde en az 1 saat yürüyoruz sonra pusetinde uyuyor ben de eve yakın bir yerlerde oturup bir şeyler okuyorum ya da kulaklıkla müzik dinliyorum o kadar iyi geliyor ki inanın. Uyanmaya başlayınca eve geçirip tekrar yediriyorum, gaz vs bittikten sonra banyoya sokuyorum. Sonra önceki mesajımda yazdığım akşam rutinini yapıyorız ve 11 gibi uyuyor. O uyuduktan sonra da duşumu alıyorum, evi topluyorum biraz. Bu arada ben gece mama veriyorum. Onu da uyku arasında içip uyumaya devam ediyor.
Özetle ortalama 4 er saat aralıklarla besleniyor. Beslenme gaz alt açma 1 saat - 2 saat aktivite -1 saat uyku şeklinde bir rutin diyebiliriz. Gece de 5-6 saate çıkabiliyor beslenmesi. Kendim uyandırmıyorum yemesi için ilk ay bittiğinden beri. Kilo alımı ve büyümesi yerinde olduğundan doktorum gerek yok uyandırmana dedi. Tabi dakikasına dakikasına program uymuyor. Kimi zaman çabuk yorulup daha çok uyuyor ya da daha az uyuyor ama ortalama olarak bu şekilde. Gece uykusunu mutlaka yatağında, gece lambası açarak karanlıkta uyutuyorum.
Bence en önemli şey istikrar ve gece rutini. Sabırlı ve istikrarlı olunca bir şekilde uyum sağlıuorlar. Bir de annenin stressiz olması çok önemli. Hamileliğimden beri bunu savunurum kesinlikle stres bebeğe geçiyor. Her şeyi kafasına takan, aşırı kuruntlu insanların bakıyorım bebekleri de zor bebek oluyor genelde. Önce kendiniz mutlu olun, pozitif olun i, bebeğinizle her anım tadını çıkarın gerisi kolay. Bir de linkini koyduğum sesle çok güzel uyuyor kızım. Bu da akşam rutinimizin bit parçası. Sadece akşam açıyorum. Kesinlikle tavsiye ederim.
Çok süper anlatmışsınız bayıldım. Ama merak ettiğim bişi var bu arada yemek yapmaya yemeye ve temizliğe nasıl zaman ayırıyırsunuzBebeğim 1 haziran doğumlu 53 günlük. Sizin bebeğiniz kaç haftalık ben size özelden fotografını atayım haftanıza göre program değişiyor basit bir ingilizceyle çözersiniz programı.
Onu da deneyeyim canim. Bazen huzursuz oluyor acaba baska bir seyi mi var diyorum. Daha gecen gun bu bahaneyle doktora gittim. Babamlar kiziyor artik goturme bebek bu aglayacak diye. Galiba panik ve kontrolumun disinda bir seyin gelismesine alismadigim icin bu durumdayim. Bebek iste aglayacak gulecek buyuyecek diyerek bakmak gerek aslinda ama aliscaz buna da derken bi bakacaz buyumusCanım ben gazı olduğunda ve çok yoruldugumda sırt üstü uzanıp, bebeği de yüzüstü karnıma uzandirip, iki yana sallanıyorum rahatlatıyor ikimizi de . Bazen karnının altına elimi koyuyorum sallanırken daha aktif bi karın masajı oluyor . Kolik bebekler yüzüstü rahat ederler zaten. Aynı zamanda anne teni ve kokusu aldığı için doğum sonrası bebeklerin yaşadığı uyum stresini de azaltır. Bunun tek handikapı o esnada uyuyakalabiliyor insan. Eğer uykun derinse, yanınızda sizi gozleyecek biri varken yap bunu, bir iki saat bu şekilde dinlenebilirse emme aralığı açılır, hem aciktigi hem dinlendiği için daha aktif emer ve sürekli emip sürekli gazı olma döngüsü biraz kırılır . Sen de en azından uzanmış olursun ... ama bunu emmeden bı yarım saat vs sonra uygula ki gaz etkisiyle basınç oluşturup kusmasin, yediklerini biraz sindirmis olsun
Aynen öyle. Ama diyorlar ki bebeği baştan sıkıntılı olan rahatlıyor, sıkıntılı olmayanın sıkıntısı başlıyormuş 3 aydan sonraOnu da deneyeyim canim. Bazen huzursuz oluyor acaba baska bir seyi mi var diyorum. Daha gecen gun bu bahaneyle doktora gittim. Babamlar kiziyor artik goturme bebek bu aglayacak diye. Galiba panik ve kontrolumun disinda bir seyin gelismesine alismadigim icin bu durumdayim. Bebek iste aglayacak gulecek buyuyecek diyerek bakmak gerek aslinda ama aliscaz buna da derken bi bakacaz buyumusBebegi 4 aylik olanlara bi ozeniyorum sorma gitsin sanki 4 aylik olunca duracakmis gibi bi umut halbuki dis sıkıntısı basliyormus. 1 yil boyle devam
Bana Dr keçi sütü iç demişti. Ama tadı kivami değişik geldi içemedim benKizlar inek sutu icemiyorum gaz olur diye babam keci sutu bulmus getirmis icmem icin. O da gaz yapar mi cok bi yorum bulamadim. Emziren annelerde gaz yapar mi acaba?
Canım emzik konuşu şöyle; bazı bebekler doyduktan sonra da içgüdüsel olarak emnek istiyor ve anne boş memeyi veriyor ve sürekli kucağında bebekle çok yoruluyor. Böyle durumlarda bebeğin yaşına uygun emziği rahatlatıcı olarak verin diyor hem anne dinlensin hem çocuk tatmin olsun diye. Bir emziği almıyor oluşu emzik almayacağı anlamına da gelmez 3-4 çeşit emzik denemek gerekiyor. Açsa emzik vermiyoruz, emziği bir şeye batırıp ya da süt sürüp vermiyoruz böylece emziği meme yerine koymuyor. Memeyi doymak için, emziği sakinleşmek için almayı öğreniyor ve memeyi reddetmiyor. Ben özellikle gaz sancısı olduğunda sakinleştirmek için veriyorum.Emzik konusunda ne söylüyor kitap canim?
Çok mucizevi şeyler uygulamıyorum aslında. Gaz problemi bizde de var ama artık bunu sorun olarak görmeyi bıraktık ve kabullendik. Tüm bebekler bu süreçten geçiyor ve gayet normal, 1,5 ay sonra azalacak diye kendimizi avutuyoruz.Çok teşekkür ederm zahmet etmişsiniz çokta güzel anlatmışsınız tekrar maşallah bizde hiç bir düzen yok daha 23 günlüğüz meme + mama şeklinde gidiyoruz ama gaz problemi başladı.. onun içinde uyguladığınız şeyler var mı?
Canım teşekkür ederim. Yemek konusunu bebeğim 16 gibi uyuduğnda önce kendim bir yarım saat şekerleme yapıp sonra mutfağa geçerek hallediyorum. Dolapta genelde 3-4 çeşit zeytinyağlı oluyor. Aynı gün içinde hıxlıca birkaç çeşit zeytinyaplı yapıp dolaba koyuyorum ve 3-4 çeşit meyve yıkıyorım. Kavun karpuz kesiyorum kiraz yıkıkıyorum vs. 1 saate mutfaktn çıkıyorum. Zeytinyağlılaro biraz çok yapıyorım böylece birkaç gün götürüyor. Öğlenleri genelde zeytinyağlı yoğurt meyve şeklinde yiyorum. Akşama da yürüyüşümüzden sonra ekmek alıp eve geliyorum. Tavaya hızlıca tavuk, et, somon, hindi vs atıyorum zaten 5-10 dk sürmüyor pişmesi. O pişerken 5 dkda bir salata yapıyorum. Yanına eşim zeytinyağlılardan da yiyor. Bazen de türlü gibi çiğden sebzeleri koyup kendi kendine pişmeye bırakıyorum o da 5 dkda hazırlanıyor. Sonra kendi kendine pişiyor arada gidip kontrol ediyorum. Yoğurtla yiyoruz. Üstüne yine meyve, dondurma falan yiyoruz. Zaten yaz günü ağır yenmiyor bu şekilde karnımızı doyuruyoruz.Çok süper anlatmışsınız bayıldım. Ama merak ettiğim bişi var bu arada yemek yapmaya yemeye ve temizliğe nasıl zaman ayırıyırsunuz
Herkes ayni durumda canim. Cok yakin arkadssim 2. Cocugunu gecen sene yapti. O yuzden bunlarla karşılasacagimi biliyordum. Benim annem de yanimdayken araliksiz onunla oynuyordu..kadin yemek bile o uyuyunca yiyebiliyordu. O zaman daha iyiydi..simdi yalnızız..bir de hamileligimin son zamanlarinda korona yuzunden eve kapanmistik. O donemde de kizim etkilendi..hic virus diye korkutmiyorduk, yaninda konusmuyorduk, tv de acilmaz bizde zaten ama yine de "ya virus gelirse" diye sormaya başlamıştı. O yuzden kresler acilinca iyi geldi. Virüs konusunda da genclerin ve cocuklarin hasta olmadigini ya da hafif atlattigini söyledik ki oyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?