- 26 Şubat 2019
- 3.370
- 3.401
- 133
Ne güzel uykular düzene girmiş darısı burda biz annelerin başınaMerhaba kızlar bızım dğn 40mız cıktı çok şükür hersey yolunda.
Bogaz öksuruk vardı bıraz dr gitmiştik aşı için aıle hekımımız baktı şükğr normal dedı sıcaktan annesı dedı. Ve burnunu temizlememı onerdı otri bebe markasıyla.
Onun dısında oglum toparlandı gıbi sankı buyuyor kerata. Ve önce muhakkak meme emmeyı ve mamayı cok doymadıgı için vermeyı bırakmadım. Hatta aptamil yerine öbur sefere bebelac gecıcez onuda denemek istiyorum. Ve bezde molfıx 2numara kullamıyoruz halen. Tek sıkıntımız arada bı çiş alt gaz cıkmadıgı surece huzursuz o kdr.
Artık saga uzun sure uyuyor. Gece bı kere kalkar bırde sabah 6 7 cıvarı. Bakalım asıl 40kından sonra herseyı ortaya cıkar dıyorlar. İnşallah bı sorun yasamayız. Bıraz evet iş güç gormekte zorlanıyorum. Uykusuzlukta cekıyorum ama alışmaya calısıyorum. Zorlanırsam annemı cagırıyorum. Onun dısında devıt3 devam edıyoruz. Bende ıyıyım şükür bı gobegım az kaldı 67 kıloyum 58le kalmıştım. Korse takamadım hiç sıcakta hıc gıtmedı. Derken ıdare ediyoruz bırde arada kimyon damlatıyorumnona kendımede rezene.
Bende 4 yada 5. Gün bırakmıştım 21.gün sürdüm mikrop varsa gitsin diye şuan 23 olduk biz senin epeyde olmuş ben devlette oldugum için bebekle gitmek istemiyrm muayene cnmama halen baticon surulur mu benimde terliyor karnim 32 gun oldu sursem mi baticon
Hahahaha çok iyi:))Valla bende hiç bilmiyorum iki kere vermek lazım aynı ğöğsü aslında tam boşaltamıyor ilk emerken çünkü benim göğüsler zaten orantısız yamuk yumuk büyüdü sağ göğüs aldı başını gidiyor
Bende aşırı takıyorumKızlar gobek için spor yapmayabaşlanır mı acaba artık, 43 gunluk olduk, kilolarıma takmaya basladım
Evet biz bugün ultrason çekildik ama böbrekte büyümeyi ultrasondamı gördü bizim sadece kalçaya baktıKalça ultrasonu çekılen vat mı? Bizim solbobrekte biraz genişleme varmış ,bilgisi olan var mı ,obemli bişeymi
Açılmamışı bilmiyorum da açılmışın süresimi var ?Kapağı açılmamış mama ne kadar süre kullanılabilir acaba
Acı elma yağını nereye sürüyosunİnşallah ya insan çok üzülüyor. Ben acı elma yağı kullanıyorum bi kaç gecedir yaptırmadan önce masaj yapıyorum sanki iyi geliyor dene istersen
Eğer okuyabilirim dersen Gina Ford un kitabını öneririm. Türkçesi sanırım mutlu bebek bakımı. Resmen saat saat anneye ne yapması gerektiğini yazıyor örnek olarak. Tabi hepsine uymak mümkün değil ama özellikle ilk çocuksa insan en azından fikir ediniyor. Mahallenin en mutlu bebeği, bebeğine fransız kal, bebek bakımına mucizevi çözümler vs vs bir sürü kitap okudum ama bir tek gina fordun kitabı sayesinde kızım akşamları 2 kere uykusunda beslenerek kesintisiz uyuyor. Akşam 10 sabah 11 şeklinde uyuyor ve gün içinde de yemek-oyun-uyku düzenini oturttuk. 20 gün kadar oldu düzen oturtalı ve bebek resmen huy değiştirdi. Huzursuz kızım gitti yerine mutlu bir bebek geldi. Ben de dinlendiğim için çok daha tahammüllü ve ilgili oldum haliyle.Kizlar bebekleriniz gece uykusuna kacta basliyor. Benimki aksam 7 veya 8 gibi cok derin uyuyor. Gece 12 den sonra da surekli uyanmaya basliyor ve gazi cok oluyor tabi. Uykusuzluk sinirlerimi mahvetti. Onceden guler yuzlu olan ben,gun icinde cok gergin ve durgunlastim. Herkes farkediyor. Bir de ilk cocuk ya ondan boylesin deyip duruyorlar iyice sinirleniyorum
Maşallah diyelim.. kızınız kaç günlük? Müsait zamanınızda şu programı özetlermisiniz?Eğer okuyabilirim dersen Gina Ford un kitabını öneririm. Türkçesi sanırım mutlu bebek bakımı. Resmen saat saat anneye ne yapması gerektiğini yazıyor örnek olarak. Tabi hepsine uymak mümkün değil ama özellikle ilk çocuksa insan en azından fikir ediniyor. Mahallenin en mutlu bebeği, bebeğine fransız kal, bebek bakımına mucizevi çözümler vs vs bir sürü kitap okudum ama bir tek gina fordun kitabı sayesinde kızım akşamları 2 kere uykusunda beslenerek kesintisiz uyuyor. Akşam 10 sabah 11 şeklinde uyuyor ve gün içinde de yemek-oyun-uyku düzenini oturttuk. 20 gün kadar oldu düzen oturtalı ve bebek resmen huy değiştirdi. Huzursuz kızım gitti yerine mutlu bir bebek geldi. Ben de dinlendiğim için çok daha tahammüllü ve ilgili oldum haliyle.
Bir de uyku öncesi rutini çok önemli. Her çocuk aynı değil ama gözlemlediğim kadarıyla çoğu çocuk rutin seviyor. Özellile her akşam banyo, masaj yağı ile masaj, yatakta biraz sarılmaca, ninni ya da white noise gibi mümkünse aynı sırayla tekrarlayacağınız rutinler güvende hissettiriyor, hızlı ve uzun uyuyorlar. Vakit bulabilir okursan umarım işine yarar :) ben işime en çok yarayan sayfaların fotosunu da atabilirim ama elimdeki kitap ingilizce.
Bnm her zaman yediğim şeyler gazmidir emin değilim artık dediğin gibi 4 gündür bnmde bebeğim öğleden sonra gece 12 bire kadar yatmiyor ve huysuz sürekliKizlar biz hergun istikrarli olarak sabah 7 den sonra huzursuz oluyoruz gece misil misil uyuyan bebek gündüz 5 e kadar uyumuyor gazi var sanirim kakasini da en son sabah degistirdim gun içinde sadece çişini yaptı cok yordu beni agladim sinirden sonra da caresiz bakışlarını görünce icim parçalandı kakasi normalmi sizce surekli de aglayinca meme veriyorum sakinliyor memede uyuyor bırakınca 5 dk uyaniyor ne iyi gelir sizce gaz damlasini kullanayim 31 günlük olduk bu arada..
Bildiğin iyi bir marka var mı? Bende bakayım bi çarşamba doktora gideceğiz sorarım onada.
Evet ama bizede cocuk doktoru yazdı surekli kullanma dediydi
Benimkide ayni o kadar da cok istemistiki hemde kardeş ama yinede zorlaniyor, cok haşin seviyor, hem zarar vermek istemiyor ama hemde kıskanıyor. Birde bana annem ablam kardesim yardim ediyor, mutlaka evde biri surekli onunla ilgileniyor ama yinede yetmiyor ve bana az ilgi gösteriyorsunuz diyorBen krese baslattim canim. 2 haftadir gidiyor..2 cocukla yalniz mumkun degil yoksa..su anda bile.aksamlari ve haftasonlari cok zorlaniyorum. Kizim normalde cok soz dinlerdi, uyumluydu..simdi hic dinlemiyor. Hep bebegi sevmek istiyor ama alttan alta canini yakabiliyor
Bebeği pamukcuk olam var mı, karbonatlı suuls temızlıyorum amadilin arka tarafına gıdemıyorum korkuyorum, bu nasıl geccek ya
Kalca ultrasonunda bobreklerede bakılıyor evet hem kalca hem bobrek bakılıyırEvet biz bugün ultrason çekildik ama böbrekte büyümeyi ultrasondamı gördü bizim sadece kalçaya baktı
Bebeğim 1 haziran doğumlu 53 günlük. Sizin bebeğiniz kaç haftalık ben size özelden fotografını atayım haftanıza göre program değişiyor basit bir ingilizceyle çözersiniz programı.Maşallah diyelim.. kızınız kaç günlük? Müsait zamanınızda şu programı özetlermisiniz?
Rutin olusturmak bana imkansiz gibi geliyor su an resmen. Gazi yuzunden neyi oturtmaya calissam elimde kaliyorEğer okuyabilirim dersen Gina Ford un kitabını öneririm. Türkçesi sanırım mutlu bebek bakımı. Resmen saat saat anneye ne yapması gerektiğini yazıyor örnek olarak. Tabi hepsine uymak mümkün değil ama özellikle ilk çocuksa insan en azından fikir ediniyor. Mahallenin en mutlu bebeği, bebeğine fransız kal, bebek bakımına mucizevi çözümler vs vs bir sürü kitap okudum ama bir tek gina fordun kitabı sayesinde kızım akşamları 2 kere uykusunda beslenerek kesintisiz uyuyor. Akşam 10 sabah 11 şeklinde uyuyor ve gün içinde de yemek-oyun-uyku düzenini oturttuk. 20 gün kadar oldu düzen oturtalı ve bebek resmen huy değiştirdi. Huzursuz kızım gitti yerine mutlu bir bebek geldi. Ben de dinlendiğim için çok daha tahammüllü ve ilgili oldum haliyle.
Bir de uyku öncesi rutini çok önemli. Her çocuk aynı değil ama gözlemlediğim kadarıyla çoğu çocuk rutin seviyor. Özellile her akşam banyo, masaj yağı ile masaj, yatakta biraz sarılmaca, ninni ya da white noise gibi mümkünse aynı sırayla tekrarlayacağınız rutinler güvende hissettiriyor, hızlı ve uzun uyuyorlar. Vakit bulabilir okursan umarım işine yarar :) ben işime en çok yarayan sayfaların fotosunu da atabilirim ama elimdeki kitap ingilizce.
Canım maalesef bizde de gaz var. Hepimizin ortak sorunu sanırım. Üstelik doktorum probiyotik dışında ilaç da asla kullandırmıyor. Her öğün sonrası en az 30 dakika gaz için uğraşıyorum ve genelde başarılı olamıyorum ama doktorum 3 aylık olunca azalacak dedi umutla bekliyoruz :) gaz yüzünden rutin oluşturamam diye düşünme hiç, bir tek gündüz uykuya geçişzor oluyor gaz olunca onu da öyle zamanlarda kucakta uyutuyorum. Bir de uykudan bağırarak uyanıyor birkaç kez ama istikrarlı bir şekilde rutin uygulayınca bir süre sonra uyanda da tekrar uyuyorlar. Kitabı bulamazsan da kendi rutinini oluşturabilirsin canım ama rutinde kendine de zaman ayır mutlaka. Bebek ne giydiğini ne yediğini ne başka şeyi hatırlayacak ama anne bebek arasındaki güven ve sevgi bağını hissediyor şimdiden. Stresli ve yorgun anne de çocuğa yansıyor. Çok çabuk büyüyecekler, her günün her dakikanın kıymetini bilmek lazım aslında.. umarım gaz sorununuz da en yakın zamanda hafifler annesi :)Rutin olusturmak bana imkansiz gibi geliyor su an resmen. Gazi yuzunden neyi oturtmaya calissam elimde kaliyoruyguladiklarin cok guzel canim tesekkur ederim ve insaAllah bulmaya caliscam kitabi. Bulamazsam senden ingilizcesini isterim esim cevirisini yapar artik. MasaAllah size tabi
Benimkide ayni o kadar da cok istemistiki hemde kardeş ama yinede zorlaniyor, cok haşin seviyor, hem zarar vermek istemiyor ama hemde kıskanıyor. Birde bana annem ablam kardesim yardim ediyor, mutlaka evde biri surekli onunla ilgileniyor ama yinede yetmiyor ve bana az ilgi gösteriyorsunuz diyorcidden çok zorlanıyorum bazen psikolojik olarakta ama bi sekilde bu duruma alışıp kabullenmesi lazım artık napalm cocuklarin araları az olsa ayrı dert cok olsa ayrı dert, her türlü zor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?