2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Ne güzel uykular düzene girmiş darısı burda biz annelerin başına

Eğer okuyabilirim dersen Gina Ford un kitabını öneririm. Türkçesi sanırım mutlu bebek bakımı. Resmen saat saat anneye ne yapması gerektiğini yazıyor örnek olarak. Tabi hepsine uymak mümkün değil ama özellikle ilk çocuksa insan en azından fikir ediniyor. Mahallenin en mutlu bebeği, bebeğine fransız kal, bebek bakımına mucizevi çözümler vs vs bir sürü kitap okudum ama bir tek gina fordun kitabı sayesinde kızım akşamları 2 kere uykusunda beslenerek kesintisiz uyuyor. Akşam 10 sabah 11 şeklinde uyuyor ve gün içinde de yemek-oyun-uyku düzenini oturttuk. 20 gün kadar oldu düzen oturtalı ve bebek resmen huy değiştirdi. Huzursuz kızım gitti yerine mutlu bir bebek geldi. Ben de dinlendiğim için çok daha tahammüllü ve ilgili oldum haliyle.
Bir de uyku öncesi rutini çok önemli. Her çocuk aynı değil ama gözlemlediğim kadarıyla çoğu çocuk rutin seviyor. Özellile her akşam banyo, masaj yağı ile masaj, yatakta biraz sarılmaca, ninni ya da white noise gibi mümkünse aynı sırayla tekrarlayacağınız rutinler güvende hissettiriyor, hızlı ve uzun uyuyorlar. Vakit bulabilir okursan umarım işine yarar :) ben işime en çok yarayan sayfaların fotosunu da atabilirim ama elimdeki kitap ingilizce.

Maşallah diyelim.. kızınız kaç günlük? Müsait zamanınızda şu programı özetlermisiniz?

Bnm her zaman yediğim şeyler gazmidir emin değilim artık dediğin gibi 4 gündür bnmde bebeğim öğleden sonra gece 12 bire kadar yatmiyor ve huysuz sürekli

Benimkide ayni o kadar da cok istemistiki hemde kardeş ama yinede zorlaniyor, cok haşin seviyor, hem zarar vermek istemiyor ama hemde kıskanıyor. Birde bana annem ablam kardesim yardim ediyor, mutlaka evde biri surekli onunla ilgileniyor ama yinede yetmiyor ve bana az ilgi gösteriyorsunuz diyor cidden çok zorlanıyorum bazen psikolojik olarakta ama bi sekilde bu duruma alışıp kabullenmesi lazım artık napalm cocuklarin araları az olsa ayrı dert cok olsa ayrı dert, her türlü zor

Bebeği pamukcuk olam var mı, karbonatlı suuls temızlıyorum amadilin arka tarafına gıdemıyorum korkuyorum, bu nasıl geccek ya

Ilk kizimda olmuştu mikositatin diye bi ilaç kullanmistik geçmişti. Eger mama içiyorsa birazda su vermek gerekiyormuş, ağızda kalınca pamukcuk yapabiliyormus

Maşallah diyelim.. kızınız kaç günlük? Müsait zamanınızda şu programı özetlermisiniz?
Bebeğim 1 haziran doğumlu 53 günlük. Sizin bebeğiniz kaç haftalık ben size özelden fotografını atayım haftanıza göre program değişiyor basit bir ingilizceyle çözersiniz programı.
Her çocuk elbette kendine özel. Ben de kitabı tamamıyla uygulamıyorum ama genel hatlarıyla fikir olarak kullanıyorum. Bana iyi bir yol gösterici oldu çünkü ilk günden beri hiçbir yardımcım yok, ailem de uzakta dolayısıyla doğumdan beri tamamen yalnızım. Bir de diğer kitaplar gibi genel konuşmuyor, anne için hafta hafta program veriyor böylece çok daha yararlı oluyor. Her söylediğini tabii ki uygulamıyorum. Mesela uyuturken kundak yapmayı öneriyor ama ben hiç yapmadım. Ya da gündüzleri de karanlık odada uyutmayı öneriyor ama ben hep aydınlıkta uyuttum çünkü ışıkta uyumaya da alışmasını istedim. Sonuçta her zaman karanlık ve sessiz ortam bulmak kolay değil. Ama onun dışında emzik kullanımı, biberon kullanımı vs konusundaki tavisiyelerini uyguladım mesela ve hiç meme reddi yaşamadık biberon, emzik almasına rağmen.
Ben genel olarak kendi düzenimden bahsedecek olursam sabahları bebeğim 10-11 gibi uyanıyor. Emzirmeyle başlıyorum, alt açma, gaz çıkarmadan sonra bebeğimle aktivite yapıyorum. Sabah aktivitemiz genelde spor oluyor. Doktorun gösterdiği hareketlerle nazikçe spor yaptırıyorum ve sonrasında bütün gece sırt üstü yattığından yüz üstü biraz zaman geçirmesini sağlıyorım. Bebek spor hareketlerini internetten de bulabilirsiniz. Ortalama 1,5-2 saat bebeğimle oynadıktan sonra uyutuyorum( bu haftasına göre değişiyor artık bebeğim daha çok uyanık kalabiliyor önceden 45 dakika sonra uyutuyordum). Gündüz uykularıni yatağında yatması için zorlamıyorum. Aksine aydınlıkta ve biraz seste, babynestinde ya da salıncağında, zaman zaman ise kucağımda uyuyor. Uyumazsa çok huzursuz oluyor o yüzden gündüz uykuları önemli. O uyuyınca ben de kahvaltımı yapıyorum, süt sağıyorum, gece kullandığımız biberonları vs yıkıyorum.
14:00 gibi acıkıp uyanıyor. Tekrar yeme-gaz-alt değiştirme sonrası siyah beyaz zeka kartları ile aktivite yapıp ve biraz müzikle kucağımda dans ediyorum.1 saat kadar sonra yorulup huzursuzlanıyor. Bazen biraz salıncağında oyalayıp uyutuyorum bazen hemen uyutuyorum. Kızım uyuyunca mutlaka biraz kitap okuyup ya da dizi izleyip şekerleme yapıyorum ben de. sonrasında akşam için yemek vs hazırlayorum.
18:00 gibi kızım acıkınca tekrar uyanıyor. Yine beslenme, gaz, alt açmadan sonra pusetine koyup dışarı çıkarıyorum. Bu da doktor tavsiyesiyle 8. Günden beri yaptığım bir şey. Her ne kadar bir çok insan ilk 3 ay çocuklar alışkanlık edinmez dese de gayet ediniyorlar. Alışkanlık olmasa da adapte oluyorlar. Nasıl alıştırırsanız öyle gider ben buna çok inanıyorum. Genelde en az 1 saat yürüyoruz sonra pusetinde uyuyor ben de eve yakın bir yerlerde oturup bir şeyler okuyorum ya da kulaklıkla müzik dinliyorum o kadar iyi geliyor ki inanın. Uyanmaya başlayınca eve geçirip tekrar yediriyorum, gaz vs bittikten sonra banyoya sokuyorum. Sonra önceki mesajımda yazdığım akşam rutinini yapıyorız ve 11 gibi uyuyor. O uyuduktan sonra da duşumu alıyorum, evi topluyorum biraz. Bu arada ben gece mama veriyorum. Onu da uyku arasında içip uyumaya devam ediyor.
Özetle ortalama 4 er saat aralıklarla besleniyor. Beslenme gaz alt açma 1 saat - 2 saat aktivite -1 saat uyku şeklinde bir rutin diyebiliriz. Gece de 5-6 saate çıkabiliyor beslenmesi. Kendim uyandırmıyorum yemesi için ilk ay bittiğinden beri. Kilo alımı ve büyümesi yerinde olduğundan doktorum gerek yok uyandırmana dedi. Tabi dakikasına dakikasına program uymuyor. Kimi zaman çabuk yorulup daha çok uyuyor ya da daha az uyuyor ama ortalama olarak bu şekilde. Gece uykusunu mutlaka yatağında, gece lambası açarak karanlıkta uyutuyorum.
Bence en önemli şey istikrar ve gece rutini. Sabırlı ve istikrarlı olunca bir şekilde uyum sağlıuorlar. Bir de annenin stressiz olması çok önemli. Hamileliğimden beri bunu savunurum kesinlikle stres bebeğe geçiyor. Her şeyi kafasına takan, aşırı kuruntlu insanların bakıyorım bebekleri de zor bebek oluyor genelde. Önce kendiniz mutlu olun, pozitif olun i, bebeğinizle her anım tadını çıkarın gerisi kolay. Bir de linkini koyduğum sesle çok güzel uyuyor kızım. Bu da akşam rutinimizin bit parçası. Sadece akşam açıyorum. Kesinlikle tavsiye ederim.

Rutin olusturmak bana imkansiz gibi geliyor su an resmen. Gazi yuzunden neyi oturtmaya calissam elimde kaliyor uyguladiklarin cok guzel canim tesekkur ederim ve insaAllah bulmaya caliscam kitabi. Bulamazsam senden ingilizcesini isterim esim cevirisini yapar artik. MasaAllah size tabi

Canım maalesef bizde de gaz var. Hepimizin ortak sorunu sanırım. Üstelik doktorum probiyotik dışında ilaç da asla kullandırmıyor. Her öğün sonrası en az 30 dakika gaz için uğraşıyorum ve genelde başarılı olamıyorum ama doktorum 3 aylık olunca azalacak dedi umutla bekliyoruz :) gaz yüzünden rutin oluşturamam diye düşünme hiç, bir tek gündüz uykuya geçişzor oluyor gaz olunca onu da öyle zamanlarda kucakta uyutuyorum. Bir de uykudan bağırarak uyanıyor birkaç kez ama istikrarlı bir şekilde rutin uygulayınca bir süre sonra uyanda da tekrar uyuyorlar. Kitabı bulamazsan da kendi rutinini oluşturabilirsin canım ama rutinde kendine de zaman ayır mutlaka. Bebek ne giydiğini ne yediğini ne başka şeyi hatırlayacak ama anne bebek arasındaki güven ve sevgi bağını hissediyor şimdiden. Stresli ve yorgun anne de çocuğa yansıyor. Çok çabuk büyüyecekler, her günün her dakikanın kıymetini bilmek lazım aslında.. umarım gaz sorununuz da en yakın zamanda hafifler annesi :)

Herkes ayni durumda canim. Cok yakin arkadssim 2. Cocugunu gecen sene yapti. O yuzden bunlarla karşılasacagimi biliyordum. Benim annem de yanimdayken araliksiz onunla oynuyordu..kadin yemek bile o uyuyunca yiyebiliyordu. O zaman daha iyiydi..simdi yalnızız..bir de hamileligimin son zamanlarinda korona yuzunden eve kapanmistik. O donemde de kizim etkilendi..hic virus diye korkutmiyorduk, yaninda konusmuyorduk, tv de acilmaz bizde zaten ama yine de "ya virus gelirse" diye sormaya başlamıştı. O yuzden kresler acilinca iyi geldi. Virüs konusunda da genclerin ve cocuklarin hasta olmadigini ya da hafif atlattigini söyledik ki oyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…