Hahaha çok iyimiş, öyle bagırılmsz bole bagırılır dıyosun:)))Kızlar selam herkese. Farkettiğim birşeyi paylaşıcam acil durumlarda memeyi almamak için ağlayıp direnirken işime yaradı. Biraz tuhaf ama :) bebek ağlarken sizde kesintisiz bir şekilde aaaaaa veya eeeee diyin. Sesi duyunca susuyor :) bende bu arada memeyi veriyorum susuyoruz :
Doğru taktik ama benimkinde de cok işliyor kesinlikle kendini bastıran ses olunca afallayip susuyor bi sakinlesip o arada alt da değiştiriyorum memeyi de tıkıyorum ağzına vallaHahaha çok iyimiş, öyle bagırılmsz bole bagırılır dıyosun:)))
Sanki beni anlatmışsın benim kızımda aynı bebeği koklayamıyorum o varken beni böyle sevmiyosun benimle ilgilenmiuiyosun diyor uykularım kaçıyor üzülüyorum
Arkadaşlar bebislerinizin vücudunu banyo sonrası ne ile nemlendiriyor sunuz, ozellkle boyun kol kıvrımı kısımlarını
Hiç moral bozmayın 23 gün daha çok erken. Ben 40 ına kadar neredeyse boşa kürek çektim. Özellikle 5. Hafta atağını dibine kadar yaşdık. Sonra her gün biraz daha adapte oldu. Ama elbette bazı günler daha zor geçiyor. Mesela 23:30 da gece uykusuna yattı ama şu an arada gözünü açıp bana bakıyor. Normalde deliksiz uyurdu arada böyle nispeten daha zor günler oluyor :) önümüzde 8. Hafta atağı var. Umarım kolay atlatırız :)Vallahi tek başınıza çok güzel çözmüşsünüz helal olsun ben ne yapacağımı şaşırıyorum kafam donuyor uykusuzluk yorgunluktan ki iki kişi var yanımda.. çok üzülüyorum öyle ağlayınca..
Kızımın gözü capak tuttu kayinvalidem diyor ki gogsum büyükmüş çocuğun gözüne geldiği için olmuş ne saçma. Halbuki bebeklerde sık olan bişey suçlu çıkarmakta üstlerine yok
Atakları programdan mi takip ediyorsunHiç moral bozmayın 23 gün daha çok erken. Ben 40 ına kadar neredeyse boşa kürek çektim. Özellikle 5. Hafta atağını dibine kadar yaşdık. Sonra her gün biraz daha adapte oldu. Ama elbette bazı günler daha zor geçiyor. Mesela 23:30 da gece uykusuna yattı ama şu an arada gözünü açıp bana bakıyor. Normalde deliksiz uyurdu arada böyle nispeten daha zor günler oluyor :) önümüzde 8. Hafta atağı var. Umarım kolay atlatırız :)
Aynı şekilde çok yüksek sesle kulağına doğru şşşşşşşş sesi de işe yarıyor :) bir de ağlama krizine girdiğinde sağa sola değil de koltuk altlarından tutup yukarı aşağıya sallamak da susturuyor sakinleşiyor :)Kızlar selam herkese. Farkettiğim birşeyi paylaşıcam acil durumlarda memeyi almamak için ağlayıp direnirken işime yaradı. Biraz tuhaf ama :) bebek ağlarken sizde kesintisiz bir şekilde aaaaaa veya eeeee diyin. Sesi duyunca susuyor :) bende bu arada memeyi veriyorum susuyoruz :
Beni doktor bilgilendiriyor aylık kontrolde ama 7 hazirana göre hesaplıyor atak haftalarını tahmini doğum tarihim 7 si olduğundan yani 41 haftanın sonuna göre. Ama aynı zamanda harika haftalar diye bir uygulama var o da birebir doktorun söylediği tarihlerle tutuyor. Zaten tahmini doğum tarihiyle giriş yapıyorsun uygulamaya. Ordan da okuyorum ne gibi gelişmeler gösterecek vs gibi.Atakları programdan mi takip ediyorsun
AhahahahHahaha çok iyimiş, öyle bagırılmsz bole bagırılır dıyosun:)))
:) daha bilmediğimiz ne sırları vardır acaba :)) koltuk altından tutup Zıplatır gibi mi yani?Aynı şekilde çok yüksek sesle kulağına doğru şşşşşşşş sesi de işe yarıyor :) bir de ağlama krizine girdiğinde sağa sola değil de koltuk altlarından tutup yukarı aşağıya sallamak da susturuyor sakinleşiyor :)
Bu 8. Hafta atağı aşının olduğu haftaya denk gelecek sanırım onunla ilişkilidir. Doktorumuz her zaman ateş yapmaz ama bela bi aşıdır dedi. Mutlak surette biraz dengeleri kaydırır dedi. Rahat ve hazır ol geçici bi dönem dedi. Ben biraz gözümde büyütüyorum sanırım.Hiç moral bozmayın 23 gün daha çok erken. Ben 40 ına kadar neredeyse boşa kürek çektim. Özellikle 5. Hafta atağını dibine kadar yaşdık. Sonra her gün biraz daha adapte oldu. Ama elbette bazı günler daha zor geçiyor. Mesela 23:30 da gece uykusuna yattı ama şu an arada gözünü açıp bana bakıyor. Normalde deliksiz uyurdu arada böyle nispeten daha zor günler oluyor :) önümüzde 8. Hafta atağı var. Umarım kolay atlatırız :)
Canım emzik konuşu şöyle; bazı bebekler doyduktan sonra da içgüdüsel olarak emnek istiyor ve anne boş memeyi veriyor ve sürekli kucağında bebekle çok yoruluyor. Böyle durumlarda bebeğin yaşına uygun emziği rahatlatıcı olarak verin diyor hem anne dinlensin hem çocuk tatmin olsun diye. Bir emziği almıyor oluşu emzik almayacağı anlamına da gelmez 3-4 çeşit emzik denemek gerekiyor. Açsa emzik vermiyoruz, emziği bir şeye batırıp ya da süt sürüp vermiyoruz böylece emziği meme yerine koymuyor. Memeyi doymak için, emziği sakinleşmek için almayı öğreniyor ve memeyi reddetmiyor. Ben özellikle gaz sancısı olduğunda sakinleştirmek için veriyorum.
Burada püf nokta çocuğu emzikle uyutmaya alıştırmamak. Çünkü bu memede emerek uyumaya alıştırmakla nerdeyse aynı şey ve bebeğin derin uyumasını engelliyor. Emzik düştükçe uyanıyor ve uykusu bölünüyor. Özellikle büyüdükçe yeni doğan gibi uyumuyorlar. Sese, kapının ya da telefonun çalmasına, emziğinin ağızdan düşmesine vs hemen uyanıyorlar. Bizimki şimdiden daha duyarlı olmaya başladı bu tarz şeylere karşı. Dolayısıyla emzikle uyutmaya alıştırırsanız ilerde uyku bölünmesi, derin uykuya geçmekte zorlanma ve emziği bırakmakta zorluk yaşayabilir bebiş. Üstelik bebeğin sallanmadan, emmeden kendini sakinleşyirmeyi öğrenmesi gerekiyor.
Ben tam uyumadan önce ağzından alıyorım emziği ve usulca artık uyuma zamanı meme emmiyoruz ben yanındayım vs konuşma yapıyorum çekerken. İlk zamanlar çok zor, emziği çekince hemen ağlıyor, uykusu açılıyor, gözler fal taşı gibi oluyor. Yorgun anne olunca aman uyusun da isterse emzikle uyusun diyor veriyor insan ama istikrar çok önemli. Rutin uygulamanın en zor kısmı da bu bence. 15-20 gün insanın canını çıkarıyorlar. Bebek rutine alışana kadar inanılmaz zor ama sonrası büyük rahatlık.
Kizlar inek sutu icemiyorum gaz olur diye babam keci sutu bulmus getirmis icmem icin. O da gaz yapar mi cok bi yorum bulamadim. Emziren annelerde gaz yapar mi acaba?
Gazdir muhtemelen canim benim benim de öyle çünküBnm her zaman yediğim şeyler gazmidir emin değilim artık dediğin gibi 4 gündür bnmde bebeğim öğleden sonra gece 12 bire kadar yatmiyor ve huysuz sürekli
Bu atak haftssı hesabı dogumtarihine gore mi hesaplanıyoe yoksa dogması gerekentarihe goremi . İnt de dogması gereken tarihe yani 40, haftays gore hesaplanıyor diye okumustum, bilginiz varmı, biz 37+2 de dogduk cunku 3 hagta farkedıyoBu 8. Hafta atağı aşının olduğu haftaya denk gelecek sanırım onunla ilişkilidir. Doktorumuz her zaman ateş yapmaz ama bela bi aşıdır dedi. Mutlak surette biraz dengeleri kaydırır dedi. Rahat ve hazır ol geçici bi dönem dedi. Ben biraz gözümde büyütüyorum sanırım.
Keci sutu kokusu cok kotu ya. Mecburen ictim ama daha fazla icemem galibaCanim icim'in laktozsuz sutu var. Bana hastanede ara ogun olarak ondan vermislerdi. Artık hep ondan alip içiyorum ben
Evet ya ben de 1 saattir onu arastiriyorum. 37+0 da dogduk biz. 3 hafta fark ediyor. Bu hafta zorlu gecti benim icin. InsaAllah haftaya degildir atak haftasiBu atak haftssı hesabı dogumtarihine gore mi hesaplanıyoe yoksa dogması gerekentarihe goremi . İnt de dogması gereken tarihe yani 40, haftays gore hesaplanıyor diye okumustum, bilginiz varmı, biz 37+2 de dogduk cunku 3 hagta farkedıyo
Bu hafta bana da cok zor gecıyo, ozaman bizim atak bu hafta :)) yani inşş bitiyodurEvet ya ben de 1 saattir onu arastiriyorum. 37+0 da dogduk biz. 3 hafta fark ediyor. Bu hafta zorlu gecti benim icin. InsaAllah haftaya degildir atak haftasi
Senle bizim beklenen dogum tarihimiz 29 hazırandı demi . Ikımızde 37 de dogurmusuz . Senın erken olmasınınsebebı neydi kaçırmışımEvet ya ben de 1 saattir onu arastiriyorum. 37+0 da dogduk biz. 3 hafta fark ediyor. Bu hafta zorlu gecti benim icin. InsaAllah haftaya degildir atak haftasi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?