• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
D vitamininin düşüklüğü gebelerde ciddi sorunlara sebep olabilcek bişey siz mutlaka kullanin. Internettende bakabilirsiniz ne gibi sorunlar olacagina. Benim ilk gebeligimde de baya düşük çıkmıştı belki 10 tane serum şeklinde kullandım ancak biraz düzeldi. Şimdide gebelik öncesi ve sonrası hep kullanıyorum. Turkiyede genellikle kadınların d vitami düşük çıkıyor ve sürekli takviye gerekiyor çünkü vücut d vitaminini günlük olarak kullandığı için fazla depolayamiyor. Yeni doğan bebeklerde de doktorlar d vitamini ve kan ilacı verir, vücut için çok önemliler çünkü 😉
Aynen benimde zaten kendimi bildim bileli hep düşük teşekkür ederim canım kullanıyorum artık mecbur ☺️

Evet evet prilam kokuya care olamiyor bulaniyor benim de midem ama durduk yere bulandirmiyor en azinda cok sukur 😥

Prilam la bile kusuyorum:( bir anim bir animi tutmuyor. 12. Haftada gecmesi umudum🙏 Asiri halsizim kizlar 1 aydir hic birsey yapamiyorum koltuktan yataktan kalkamiyorum. Bulanti bide ogurmekten karnim agriyo😪 ins 3. Aydan sonra rahat raht keyfini cikaririz🙏

Herkesin hassasiyeti farklı malesef, ben geçen sene hep decavit kullandım beni hiç etkilemedi. Gün-de 2 3 kere progestanda kullanıyordum o da beni başkaları kadar etkilemiyordu, bende bi sorun var herhalde :) hatta kan ilaçları başkalarına kabızlık filan yapıyormuş bende yine tik yok. Herkes kendine en uygun olanı bulmadı.
masallah de kendine :) midende problem yoksa sıkıntı olmayabilir benim mide zaten problemliydi ara ara hep tedavi oluyordum her ilacı da kullanamıyorum bu yuzden, progestan da mideme dokunuyo doktor gunde 2-3 al dedi ben 1 tane alıyorum ki bazende iki günde bir aldığım oluyo ağrı yapıyo 12. hafta gelse de bıraksak insallah

Arkadaşlar inşallah 3 ayı bekliyoruz ama 3 hamilelik geçirdim bu 4 oluyor bu bulantılar 4 ayı buluyor geçiyor bile inşallah 3 aya girince düzeliriz 🤲🏻🤲🏻

Gözlerimden yaş geliyor midemin ağrısından bulantısından ense ağrısımı desem karin mı heryerim ağrıyor bazen rüyamda hastanede oluyorum doktora çok ağrım var diyorum bi uyanıyorum ağrım bulantım var :( inşallah düzelicez Allahım izniyle 🤲🏻

Öncelikle tüm anne adaylarına merhabalar diyorum. Haftalardır bu grubu takip ediyorum. Sat 9Eylül ve bende Allâhın izniyle Haziran annesi olacağım. Benim bir sorum olacaktı aynı durumu yaşayan ve Dr paylaşan olduysa bana cvp verirse cok sevinirim. 4 gündür bel ve karın ağrısı yaşıyorum beni baya rahatsız ediyor yürüdüğüm günlerde geceleri yatarken ağrı daha da artıyor.

11+3 de nasıl anlaşılıyor cinsiyet çok erken değil mi? ayrıntılı ultrasonla mı bakıyolar? meraklandım şimdi :)
Eğer sat a göre değil ultrasona göre 11. Haftaya girdiysen (sata göre ben 14. Haftadayım mesela ama ultrasonlara göre bebek 13. Haftada şu an), fazla kilon ve göbekte yağlanma yoksa, ultrason makinesi yeniyse ve bebeğin pozisyonu uygunsa 11. Haftadan itibaren yorumlayabiliyor doktorlar :) bana da 13. Haftaya girdiğim gün tahminde bulundu ama ufak bir yanılma payı olabilir dedi. Onu da daha erken diye söylüyorlar. Artık makineler cam gibi gösteriyor özellikle fazla kilonuz yoksa :)

Öncelikle tüm anne adaylarına merhabalar diyorum. Haftalardır bu grubu takip ediyorum. Sat 9Eylül ve bende Allâhın izniyle Haziran annesi olacağım. Benim bir sorum olacaktı aynı durumu yaşayan ve Dr paylaşan olduysa bana cvp verirse cok sevinirim. 4 gündür bel ve karın ağrısı yaşıyorum beni baya rahatsız ediyor yürüdüğüm günlerde geceleri yatarken ağrı daha da artıyor.
Ah canım bendede sırt göğüs omuz kasılmaları var derin nefes alırken batma kas spazmı dedi doktor sağ boyun kısımdan başladı şuan boşluğuna kadar indi 5 gündür çekiyorum aynı mı ağrılar bilmem ama bana sıcak uygulama ve parol iyi geliyor dik otur beline küçük yastık koy geçmiş olsun...

Keseye göre cinsiyet tahmini yapacak olan varmı öncelikle sağlık sıhhat tabiiki..

Eğer sat a göre değil ultrasona göre 11. Haftaya girdiysen (sata göre ben 14. Haftadayım mesela ama ultrasonlara göre bebek 13. Haftada şu an), fazla kilon ve göbekte yağlanma yoksa, ultrason makinesi yeniyse ve bebeğin pozisyonu uygunsa 11. Haftadan itibaren yorumlayabiliyor doktorlar :) bana da 13. Haftaya girdiğim gün tahminde bulundu ama ufak bir yanılma payı olabilir dedi. Onu da daha erken diye söylüyorlar. Artık makineler cam gibi gösteriyor özellikle fazla kilonuz yoksa :)
fazla kilo değil hatta zayıfım şuanda boyum 160. kilom 48 devlet hastanelerinde eski aletler var ancak özelde mümkün olabilir :) 11. haftaya yeni girdim erkek bebek daha önceden belli oluyor diyorlar ilk çocuğum kız net olarak 16. haftada kesinleşmişti hangi hastane doktora gidiyorsun istanbul anadolu yakasındayım

fazla kilo değil hatta zayıfım şuanda boyum 160. kilom 48 devlet hastanelerinde eski aletler var ancak özelde mümkün olabilir :) 11. haftaya yeni girdim erkek bebek daha önceden belli oluyor diyorlar ilk çocuğum kız net olarak 16. haftada kesinleşmişti hangi hastane doktora gidiyorsun istanbul anadolu yakasındayım
Benim de ya ozele gittim ilk cpcugumda 16. Haftada belli olmustu

Prilam la bile kusuyorum:( bir anim bir animi tutmuyor. 12. Haftada gecmesi umudum🙏 Asiri halsizim kizlar 1 aydir hic birsey yapamiyorum koltuktan yataktan kalkamiyorum. Bulanti bide ogurmekten karnim agriyo😪 ins 3. Aydan sonra rahat raht keyfini cikaririz🙏
Kendmi gordum resmen bende oyleyim 4 haftallken ogrendim 5..haftadan bu yana kusuyorm 2 aydr ztn ise de gidemiyorum bseyde yiemiorumm su bile icemiyorum 12. Haftamdayim dayanilmaz hal aldi artk ve bendeki en kotu sey 2 aydr hic tukrugmu yutamiorm ufack bisey gtse aninda kusuyorum elmde kagt bardak tukure tukure dolaniyorum.allah yardm etsn sizede ck uzuldm ve hala da gecmedi benim ilk hamilelgm de kotuydu ama bukdar degldi

Selam kızlar, uzun zamandır yazamadım ama ben çok zor bir hamilelik geçiyorum. Mide bulantısından 5 kilo verdim, idrar yolu enfeksiyonu yüzünden kasık ağrısı da yürüyemiyorum. İlaça karşıydı doktorum ama en son munorol diye bir toz verdi o da ishal yaptı. Sürekli rapor verip yat diyorlar. Allahımın izniyle şu ilk 3 ayı bir atlatsaydım.
Bende 6 kilo verdim ayni durumdayim yalniz degilsin kardesim.rabbim sifa versin

Back
X