2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Yok hiç duymadım bunu benim En son doktor kontrolünde doktorum sordu istiyor musun diye yok dedim bişey demedi öyle bir şey olacak olsa derdi yapman lazım felan diye ayrıca kızamazlar öyle bi hakları yok ki
Bilmiyorum öyle duydum bi arkadaştan o da yaptırmış öyle olduğu için.

Güzel açıklamışsın canım detaylı zaten yapılmalı devlet hastanelerinde yapılıyo mu acaba detaylı onu merak ediyorum.

Anladım canım hiç duymamıştım, doktoruma sorucam ama 14. haftada çağırdı beni. çok geç mi olur acaba
Servikal yetmezlik yada rahim ağzı yetmezliği aslında her zaman ölçülebilir birşey ama eğer böyle birşey varsa 12-14 haftalarında dikiş yapılması gerekir. Yanı 14.hafta gittiginizde doktorunuza sorabilirsiniz benim servikal uzunluğum nasıl diye ama gerekli görülürse ileri haftalarda yapılanlarda oluyor. Riskli gebeliklerde hep ölçülür.

Canım tabii ki burda benim kan aldırmaktan çekinmek derken demek istediğim kan aldırmaktan korkmak falan değil :) demek istediğim öğrenmek istiyorsanız ultrason etabından sonra bir tek kan aldırmak kalıyor onun da bebek için zararı yok. Kesinlikle çok kişisel bir karar bunun doğrusu yanlışı yok. Burada fikir sorulunca yapılsın diyenler de olacak, yapılmasın diyenler de olacak. Ben 3 aylık ultrasondan sonra devlete bebeği bildirdikten sonra bir daha ultrasona bile girmeyen insanlar biliyorum bebeğe zararı var ultrasonun diye. Herkesin kendi doğrusu var mesela ben doktor önerirse ve bebeğe riski yoksa her türlü testi yaptırmaktan yanayım ama hiç bilmek istemeyene de saygım sonsuz. Belki ben de öncesinde olumsuz bir şey yaşamış olsaydım ben de daha önyargılı olurdum.

Sen burdakileri duy, dinleme :) herkesin fikri kendine, herkesin doğrusu kendine. Ben sanki bilmek istiyorsun gibi hissettim o yüzden çekinme bebeğe zararı yok dedim. Bebeğin annesi sensin, kendi bebeğin için en doğrusunu sen bilirsin

Allaha emanet eskiden test mi varmış çok şükür yaşıyoruz sağlam.etrafimda hic birini yaptırmayan cok arkadaşım var yaptırma diyorlar öğrenince dediğiiniz gibi daha zor geçicek allah korusun benimde aldırma gibi bir düşüncem yok oyuzden kararsız kaldım bakalım nasılsa vakit var biraz daha..

Canim servikal yetmezlik varmi dye yapiliyomus 12.haftadan itibaren yaptirilabiliyomus vajinal de yapilabiliyomus karindan da yapilabiliyomus .. yetmzlik varsa erken dogum bebek kaybi olabiliyomus bende haftaya gitcem yaptrcam insallah

Bunu doktor rutin zaten hamilelik olusmasindan beri bakiyor rahime uzakligi rahim kapaliligi vs

belkide canm aynen öylee..ben bilmek istemeynlerdenim allahım en sağlıklısnı versn hepimizee inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…