Bilmiyorum öyle duydum bi arkadaştan o da yaptırmış öyle olduğu için.Yok hiç duymadım bunu benim En son doktor kontrolünde doktorum sordu istiyor musun diye yok dedim bişey demedi öyle bir şey olacak olsa derdi yapman lazım felan diye ayrıca kızamazlar öyle bi hakları yok ki
Güzel açıklamışsın canım detaylı zaten yapılmalı devlet hastanelerinde yapılıyo mu acaba detaylı onu merak ediyorum.BEN YAPTIRMIYORUM CANM..SONUÇTA DOKTORA SORDUK ÖĞRENSEK KARNIMDAYKEN YAPILABİLCEK BİŞEY VARMI DİYE YOK DEDİ TABİKİ OYÜZDEN YAPTIRMIYORUZ.. HATTA DEDİKİ BİZ KADIN DOĞUMCULAR BİRARAYA GELNCE ŞU İKİLİ TESTLER KEŞKE BİZM ÜLKEMİZDE KALKSA DİYE KONUŞUYORUZ DEDİ...DETAYLIYI KESNLKLE ÖNERİYOR..ÇÜNKÜ ALLAH KORUSUN Bİ PROBLEMİ VARSA DOĞUM ANINDA O RAHATSZLKLA İLGLİ DOKTR BULUNUYORMUŞ ..
devlette ikiliyi yaptırmadysan detaylı olmuyomuymuş ne öyle bişey kalmış aklımda canm..istanbuldamısınGüzel açıklamışsın canım detaylı zaten yapılmalı devlet hastanelerinde yapılıyo mu acaba detaylı onu merak ediyorum.
Hadi ya hiç duymadım yok İzmir deyim bendevlette ikiliyi yaptırmadysan detaylı olmuyomuymuş ne öyle bişey kalmış aklımda canm..istanbuldamısın
Servikal yetmezlik yada rahim ağzı yetmezliği aslında her zaman ölçülebilir birşey ama eğer böyle birşey varsa 12-14 haftalarında dikiş yapılması gerekir. Yanı 14.hafta gittiginizde doktorunuza sorabilirsiniz benim servikal uzunluğum nasıl diye ama gerekli görülürse ileri haftalarda yapılanlarda oluyor. Riskli gebeliklerde hep ölçülür.Anladım canım hiç duymamıştım, doktoruma sorucam ama 14. haftada çağırdı beni. çok geç mi olur acaba
Kaçıncı hafta canım , çok tatlış ya:) maşallah
bende nerden duydum hatrlamıyorm ama böyle bişy kalmş aklmda belki artk öyle bişey yoktur ve yaparlar bi randevu al sorarsın canm hemHadi ya hiç duymadım yok İzmir deyim ben
12.5 falandı heyecandan anladığım kadarıyla babası uzun ınsallah ona çekerBu arada boyu ne kadar çıktı canım? maşallah boylu poslu görünüyor :)
nift testiymiş,%99.9 sonucmus , ikili test yerine bunu yaptırmak daha iyi gibi. fiyati;1000-1500 tl arası diye duymustum.
Ay aynen hele birtanesinde resmen kafasını bize çevirdi baktı dr da güldü hattaMasaAllah kendi kendime guldum vallahibirinde oturmus digerinde noluyo deyip el salliyor sanki
Yok canım bizimki oturmuş keyfi yerinde göstermediCok guzel maşallah, cinsiyet tahmini yaptı mı peki :)
Peki serviks olcumu yaptircakmisin canim
Canım tabii ki burda benim kan aldırmaktan çekinmek derken demek istediğim kan aldırmaktan korkmak falan değil :) demek istediğim öğrenmek istiyorsanız ultrason etabından sonra bir tek kan aldırmak kalıyor onun da bebek için zararı yok. Kesinlikle çok kişisel bir karar bunun doğrusu yanlışı yok. Burada fikir sorulunca yapılsın diyenler de olacak, yapılmasın diyenler de olacak. Ben 3 aylık ultrasondan sonra devlete bebeği bildirdikten sonra bir daha ultrasona bile girmeyen insanlar biliyorum bebeğe zararı var ultrasonun diye. Herkesin kendi doğrusu var mesela ben doktor önerirse ve bebeğe riski yoksa her türlü testi yaptırmaktan yanayım ama hiç bilmek istemeyene de saygım sonsuz. Belki ben de öncesinde olumsuz bir şey yaşamış olsaydım ben de daha önyargılı olurdum.kan aldırmaktan çekinilicek kadar basit değilki canm durum..aldırmayı düşünmeyen kimse bence bunu yapmamalı..kalbi eli ayağı organları oluşan bi cana sadece bu kusuru için maalesefki kıyamicam için varsada böyle bi problem öğrenip kalan zamanda üzülmemeyi terch ettim...keşke karnımızdayken bi çözümü olsada hepimiz yaptırsak olası bi durumda.. Allahım hepimize sağlıkla kavuşmayı nasip etsinnnn
Sen burdakileri duy, dinleme :) herkesin fikri kendine, herkesin doğrusu kendine. Ben sanki bilmek istiyorsun gibi hissettim o yüzden çekinme bebeğe zararı yok dedim. Bebeğin annesi sensin, kendi bebeğin için en doğrusunu sen bilirsinKan aldırmadan bakılmasından kastım zaten kan testinde istatiksel olduğu için öyle düşünüyorum. Yani gerçekten hala kafam karışık yapılmasına da karşı değilim tabiki ama bazı hikayeleri duyunca çekiniyorum sadece.
12,5 miiii maşallaaaaah12.5 falandı heyecandan anladığım kadarıyla babası uzun ınsallah ona çeker
Canim servikal yetmezlik varmi dye yapiliyomus 12.haftadan itibaren yaptirilabiliyomus vajinal de yapilabiliyomus karindan da yapilabiliyomus .. yetmzlik varsa erken dogum bebek kaybi olabiliyomus bende haftaya gitcem yaptrcam insallah
belkide canm aynen öylee..ben bilmek istemeynlerdenim allahım en sağlıklısnı versn hepimizee inşallahCanım tabii ki burda benim kan aldırmaktan çekinmek derken demek istediğim kan aldırmaktan korkmak falan değil :) demek istediğim öğrenmek istiyorsanız ultrason etabından sonra bir tek kan aldırmak kalıyor onun da bebek için zararı yok. Kesinlikle çok kişisel bir karar bunun doğrusu yanlışı yok. Burada fikir sorulunca yapılsın diyenler de olacak, yapılmasın diyenler de olacak. Ben 3 aylık ultrasondan sonra devlete bebeği bildirdikten sonra bir daha ultrasona bile girmeyen insanlar biliyorum bebeğe zararı var ultrasonun diye. Herkesin kendi doğrusu var mesela ben doktor önerirse ve bebeğe riski yoksa her türlü testi yaptırmaktan yanayım ama hiç bilmek istemeyene de saygım sonsuz. Belki ben de öncesinde olumsuz bir şey yaşamış olsaydım ben de daha önyargılı olurdum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?