- 26 Ekim 2018
- 2.047
- 1.555
- 83
- 34
12.haftadn sonra d vitamni vericem dediKızlar doktorunuz d vitamini yazdımı kan ilacı yani , yazdıysa ismini söylermisiniz ?
Doktoruma sorarım zaten canım inşAllah yoktur öyle bişey.bende nerden duydum hatrlamıyorm ama böyle bişy kalmş aklmda belki artk öyle bişey yoktur ve yaparlar bi randevu al sorarsın canm hem
Yanlış duymuş da olabiliriz tam bilmiyorum12,5 miiii maşallaaaaahbenim 12+4 de 6.3 cm di doktor bana 5,5-7,5 arasında normal gayet dedi seninki kocaman olmuş maşallah :))
8.9 cm yazıyor köşede o acaba boy12,5 miiii maşallaaaaahbenim 12+4 de 6.3 cm di doktor bana 5,5-7,5 arasında normal gayet dedi seninki kocaman olmuş maşallah :))
Bende yaptırmicamKızlar herkes yaptırıyor mu ikili testi kimse bişey yazmıyor bu konu hakkında.
Evet ben de baktım şimdi o boy :) yine maşallahı var kocaman olmuş annesi :)8.9 cm yazıyor köşede o acaba boy
ayın 4 ünde randevum var ikili test isteyecek doktor napacagım bilmiyorum ama yaptırıpta yine kötü çıkarsa stresi mahveder zaten gebe olduğumu bilmiyordum röntgen çeklidim dişlerimi yaptırıyordum ilaçlardan etkilendimi acaba diye taktım bir ara doktor etkilendiyse düşer dedi düşük riskim vardı şimdiye kadar bişey olmadı bundan sonrada olmaz insallah test yaptıracakların sonucu iyi çıkar umarım yoksa anne için gerçekten yıpratıcı bir süreç oluyor...Çok geçmiş olsun kötü bir tecrübe yaşamışsınız. Çok ince düşünülmesi gereken bir konu gerçekten çünkü yerinizde olsaydım muhtemelen amniyosentezi de yaptırırdım o şüpheyle sabredemezdim herhalde. Benim akrabalarımda, arkadaşlarımda hiç böyle bir olayla karşılaşan olmadı umarım da olmaz genelde ikili test temiz çıktı sadece bir yakınıma üçlü tarama yapalım dendi o da temiz çıktı sonrasında. Cinsiyet konusunda bile hala doğumda süprizle karşılaşanlar varken tabii ki böyle hassas testlerde yanılmalar olabiliyor. ki zaten amniyosentez yapılmadan kesin sonuç söylenemez aldır diyen doktorlar garip biraz. Umarım bizim sonuçlar iyi çıkar.
Kızlar doktorunuz d vitamini yazdımı kan ilacı yani , yazdıysa ismini söylermisiniz ?
8.9 cm yazıyor köşede o acaba boy
özellikle ona baktı mı bilmiyorum tabi ama geçen hafta vajinal muayene yapmıstı. kısalık söz konusu olsa söyler miydi sizce, yoksa dikkat etmemiş midir? İlk gebeliğim o yüzden böyle bir soru yöneltmedim hiç.Servikal yetmezlik yada rahim ağzı yetmezliği aslında her zaman ölçülebilir birşey ama eğer böyle birşey varsa 12-14 haftalarında dikiş yapılması gerekir. Yanı 14.hafta gittiginizde doktorunuza sorabilirsiniz benim servikal uzunluğum nasıl diye ama gerekli görülürse ileri haftalarda yapılanlarda oluyor. Riskli gebeliklerde hep ölçülür.
Bana da 12+4 de doktorum 5,5-7,5 arası olur demişti, 6.3 cm ölçtü :)O da boy degil :)
Bebeginiz ortalama 5 cm civarindadir suanda
12. haftadan sonra kullanmak uygunmus canım. benim d vitamini 11 olduğu halde yazmadı.Kızlar doktorunuz d vitamini yazdımı kan ilacı yani , yazdıysa ismini söylermisiniz ?
masallah boyu uzun olacak erkek olabilir kızlar biraz daha küçük oluyor :) haftasından önde gidiyor senin bebiş iyi beslemişsin :)Kızlar herşey yolunda çok şükür önde çıktık biraz oturuyor bizimki bildigin göstermedi iyi dedi bebiş iyi kalp atışı iyi 12+4 çıktık..Bu arada ikili test ve kan istedi ama 600 tl fiyat verdiler çok pahalı geldi oyuzden birkaç tane daha hastaneye sorcam ama yaptırcam ben sanırım.
Doktoru soranlar olmuştu medicana dr.hüseyin arık herşeyi sordum gönül rahatlığıyla güler yüzle gayet iyi bir dr devam edicem doktorumu buldum çok şükür tavsiye ederim dr çok önemli sizi dinliyor motive ediyor.
Teyzelerine el salladı size
ultrason çıktısında CRL(bebeğin bas popo uzuluğu) yazıyor 8.9 cm diyor cnm senin bebiş için ben öyle gördümYanlış duymuş da olabiliriz tam bilmiyorum
Bana da 12+4 de doktorum 5,5-7,5 arası olur demişti, 6.3 cm ölçtü :)
çok ısrar eden bir doktorsa başka doktora gitsen ? ama içini ferah tut her türlü iyi çıkar korkma bir talihsizlik yaşamışsın ama bir daha olmaz inşayın 4 ünde randevum var ikili test isteyecek doktor napacagım bilmiyorum ama yaptırıpta yine kötü çıkarsa stresi mahveder zaten gebe olduğumu bilmiyordum röntgen çeklidim dişlerimi yaptırıyordum ilaçlardan etkilendimi acaba diye taktım bir ara doktor etkilendiyse düşer dedi düşük riskim vardı şimdiye kadar bişey olmadı bundan sonrada olmaz insallah test yaptıracakların sonucu iyi çıkar umarım yoksa anne için gerçekten yıpratıcı bir süreç oluyor...
özellikle ona baktı mı bilmiyorum tabi ama geçen hafta vajinal muayene yapmıstı. kısalık söz konusu olsa söyler miydi sizce, yoksa dikkat etmemiş midir? İlk gebeliğim o yüzden böyle bir soru yöneltmedim hiç.
plesanta previa mı? eş aşağıda oluyo çocuk baskı yapıyor benımde kızımda ilk 5 ay asağıdaydı ve hep kanama oluyordu sonra yukarı çıktı kanamalar kesildi sezaryen doğum yaptım sezaryen sonrası yukarı çıkmayabiliyomuş ikinci bebekte şuanda da öyle olursa diye korkuyorum senin doğumun normal mi?Benim özellikle doğum sonrası plesanta yapışması sorunum var ve her doktor bu doğumda tecrübeli değil o yüzden bana riskli gebelik doktoru olup bu konuda tecrübesi olan biri lazım. Bende araştırıyorum bakalım.
tesekkür ederim :) 4 yıl sonra ilk kez gebe kalabildim. 2 yıllık tedaviyle, aşılamayla. kanamam tehlikem falan olmadı allaha sükür ama bi tanıdığımız 17 haftalık bebeğini doğurmak zorunda kaldı rahim ağzı kısalığından dolayı. çok korkuyorum o yüzden. rabbim kimseye yaşatmasın insallahSoylerdi bana her seferinde mesafe iyi rahim kapali gibi terimler soyluyo. Onlar rutin bakar mutlaka
çok ısrarcı olursa değiştirebilirim doktoru zaten develette kontrolleri yaptırıyorum, bebişlere sağlıkla kavuşalım hepimiz insallah :)çok ısrar eden bir doktorsa başka doktora gitsen ? ama içini ferah tut her türlü iyi çıkar korkma bir talihsizlik yaşamışsın ama bir daha olmaz inş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?