2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Ben 3 haftada bir gidiyorum canım bi dahaki kontrol 12 +4 de inşallah

3 haftada 1 demişti canım. En son 6+6'da gitmiştim. Bugün 10+0'da tekrar gideceğim.

Ilk gittim kalp atışı dinlemeye sonra da 12.haftada çağırdı işte ikili test falan için hemde gelişimine bakmak için şimdi 1 ay sonra çağırdı sıkıntı yoksa genelde ayda 1 çağırıyorlar

ÜYE ADITAHMİNİ DOĞUM TARİHİŞEHİR/HASTANEYAŞÇOCUKLAR ARASI YAŞ FARKIÇİN TAKVİMİCİNSİYET/İSİMDOĞUM TARİHİ
Canım anneler böyle bir takvimimiz olsa keşke :)
Evet çok güzelmiş ama su an için erken gibi cinsiyet bir belli olsun da burdakilerin çoğu su an 10 11 12 13 haftalarda çünkü

Medipol 400 dedi medilife 350dedi..ben önceden çocuk doktoru asistaniydim o yüzden indirim yaptılar 250ye yaptırdım ikisini kanla birlikte
Bu arada hic anlamadığım icin soruyorum kusura bakmayin size islem ekstra disarda kan tahli li istediler tüm işlemler yapilmadi orda o zaman ve dışarda özelde tum işlemlere o fiyat alindi degil mi

Çok sık ultrasona gırmenın zararı yok mucanım ?
Kanıtlanmış bir zararı yok. Benim daha onceki gebeliklerim sıkıntılı geçtiği için haftada bikackez kez gittiğim bile oluyordu. Zaten ultrason ses dalgası, içeriye ses dalgası gönderiyor ve dönen seslerden görüntü oluşturuyor, şuana kadar belki 15 farklı doktora gittim hiç biri zararlı çok sık gelme demedi. Baktigi en fazla 1 2 dakika zaten. Bebek inşallah 3.5 ay civarına gelsin o zaman el doppleri kullanırım kalp atışını duymak için, önceki gebeliklerimde de kullandım, iyi oluyor merakta kalmıyorsun, çok sıkta doktora gitmeye gerek kalmıyor :)

EL DOPPLERİ nedir canım biraz acıklar mısın, ne sıklıkla kullanıyorsun fln?

Bence tamamen farklı bir doktora gidin. D vitamin düşüklüğü önemli birşey bebekte gelişim geriliği yapabiliyormuş ki normal insan sağlığı içinde önemli. Ben gebelikten öncede basında da şuanda hala kullanıyorum. Geçen banu hanımın gebelik uygulamasında bu konu vardı hatta 11.gebelik haftasının konusuydu.

Şöyle diyor;

"D vitamininin görevi, kalsiyum ve fosforun kan seviyelerini düzenlemektir. Bu elementler gebelikte, sizin olduğu kadar, bebeğinizin de kemik ve diş gelişiminde kullanılır. Gebelikte vitamin D eksikliği olursa, doğacak bebekte gelişme geriliği ve iskelet bozuklukları görülebilir. Aynı zamanda, bebeğin doğum kilosunu da etkilediğini biliyoruz.

Gebelikte eksik D vitamini alan bebekler, doğum sonrası da uzun dönemde bazı sorunlarla karşılaşabilirler. Bu bebekler düşük kemik yoğunluğu ile doğarlar ve 8-9 yaşına geldiklerinde de kemik kitleleri yaşıtlarına göre düşüktür. Yaşamın ilerleyen yıllarında da osteoporoz (kemik erimesi) riskiyle karşı karşıyadırlar.

Anne adayı da D vitamini eksikliğinden etkilenir. Gebelik zehirlenmesi (preeklempsi) ve sezaryen doğum olasılığı artar.

Gebe kadınlarda önerilen günlük D vitamini, güneş ışığına yeterli maruz kalamayan anne adaylarında 4000 IU dir.

D vitamini besinlerle çok az miktarda alınabilir. Asıl kaynak, gebelikte de güneş ışığına maruz kalan ciltteki yapımdır. Bu noktada bir çelişki doğmaktadır. Biz uzmanlar, gebelikte güneş ışığını kısıtlarken, güneş koruyucu kullanımı öneririz. Aynı zamanda gebelikte cilt değişiklikleri için de güneş ışığından korunulmalıdır. Bu nedenle D vitamini takviyesi gebelerde gereklidir.

D vitaminini günlük tablet olarak almaktansa, ampul formunda, oldukça ucuz olan Vitamin D kullanılabilir. Önerim eczaneden alabileceğiniz 300 bin ünite içeren bu ucuz D3 vitamini ampullerini, ayda 1 defa 1 tatlı kaşığı zeytinyağıyla karıştırıp, içmenizdir.

Bu aylık ihtiyacınızı karşılayacaktır. Yağda çözünen bir vitamin olduğu için, bu karışım gereklidir. Bu kullanım, gebelik dışında, tüm bireylerde ve çocuklarda, kullanılabilir. Günümüzde birçok hastalığın temelinde D vitamini eksikliği suçlanmakta ve kan testiyle bakıldığında, tüm bireylerde D vitamini eksikliğine çok sık rastlamaktayız."

kalp atışını duyana kadr her hafta gittim sonra bide kontrol hakkımı kullandım...şimdi 1 ay sonraya verdi

Benim 2.gebeligimde 12.haftada söylemişti doktor erkekti. Erkekler kendini erken belli ediyor. Birde normalde karından doktor bebeğin boyunu ölçtüğü gibi ölçüyor yani anlaşılmak bişey değil ama emin olmak için vajinalde yapabilir onda da yine aynısı ekrandan ölçülüyor boyu, korkulacak bişey değil yani aklınıza farklı bişey gelmesin

ne taraftasn canm beylikdzü avcılar civarında önerebilirim..konuşmuyosa açıklamıyosa unutuyosa boşver o doktoru
Ben dün gece beylikdüzü birinci hastanesine gittim kontrol amaclı, nöbetçi bayan bir doktor vardı ama super bir doktordu, uzun uzun konustuk aklimda ne varsa sordum. Muayene 2 dk surdu, konusmamiz ennaz 10 15 dkka :) cok memnun ayrildim cok tecrubeli bir bayandı, gündüz bağcılarda bir hastanede çalışıyormuş gece nöbete geliyor buraya, normalde de ona gitmek çok isterdim. Hastanede su an gündüzde iki doktor var erkek olanından çok memnunlarmış ona da bakıcam. Birde kontrol süresi 15 gün hastanede.

Doktorlarin sirtimizi gogsumuzu dibledigi alet mi cok iyiymis ya gercekten oysa

arkadaşlar karın ultrasonu için idrara sıkışık mı gidiyorsunuz ve bu kaçıncı haftaya kadar devam edecek.
Şimdiye kadar hiç öyle gitmedim, bazen doktorlar ilk haftalarda istiyorlar kese daha kolay gözüksün diye ama sonrasında gerek yok

Reactions: mnt
ben sıkışık gidiyorum ama su içmekten midem bulanıyor 3.ayda gideceğim nasipse çok göbekliyim sıkışmadan gitsem görürmü acaba
Bende kiloluyum ama hic sorun yasamadim. Belki doktorunuzun makinası eskidir, iyi gözükmediği için öyle gelmenizi isteyebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…