Hayırlı olsun, en erken 12 hafta civarı ogrenebiliniyor ama daha kesin olması 16 haftayı buluyorMerhabalar bende gebeolduğumu öğrendim 5. Haftadayım
Sizde bulantı ne zaman başladı bir decinsiyeti ne zaman öğreniyoruz ?
Canım sen hangisini kullanıyosun d vitaminiBence tamamen farklı bir doktora gidin. D vitamin düşüklüğü önemli birşey bebekte gelişim geriliği yapabiliyormuş ki normal insan sağlığı içinde önemli. Ben gebelikten öncede basında da şuanda hala kullanıyorum. Geçen banu hanımın gebelik uygulamasında bu konu vardı hatta 11.gebelik haftasının konusuydu.
Şöyle diyor;
"D vitamininin görevi, kalsiyum ve fosforun kan seviyelerini düzenlemektir. Bu elementler gebelikte, sizin olduğu kadar, bebeğinizin de kemik ve diş gelişiminde kullanılır. Gebelikte vitamin D eksikliği olursa, doğacak bebekte gelişme geriliği ve iskelet bozuklukları görülebilir. Aynı zamanda, bebeğin doğum kilosunu da etkilediğini biliyoruz.
Gebelikte eksik D vitamini alan bebekler, doğum sonrası da uzun dönemde bazı sorunlarla karşılaşabilirler. Bu bebekler düşük kemik yoğunluğu ile doğarlar ve 8-9 yaşına geldiklerinde de kemik kitleleri yaşıtlarına göre düşüktür. Yaşamın ilerleyen yıllarında da osteoporoz (kemik erimesi) riskiyle karşı karşıyadırlar.
Anne adayı da D vitamini eksikliğinden etkilenir. Gebelik zehirlenmesi (preeklempsi) ve sezaryen doğum olasılığı artar.
Gebe kadınlarda önerilen günlük D vitamini, güneş ışığına yeterli maruz kalamayan anne adaylarında 4000 IU dir.
D vitamini besinlerle çok az miktarda alınabilir. Asıl kaynak, gebelikte de güneş ışığına maruz kalan ciltteki yapımdır. Bu noktada bir çelişki doğmaktadır. Biz uzmanlar, gebelikte güneş ışığını kısıtlarken, güneş koruyucu kullanımı öneririz. Aynı zamanda gebelikte cilt değişiklikleri için de güneş ışığından korunulmalıdır. Bu nedenle D vitamini takviyesi gebelerde gereklidir.
D vitaminini günlük tablet olarak almaktansa, ampul formunda, oldukça ucuz olan Vitamin D kullanılabilir. Önerim eczaneden alabileceğiniz 300 bin ünite içeren bu ucuz D3 vitamini ampullerini, ayda 1 defa 1 tatlı kaşığı zeytinyağıyla karıştırıp, içmenizdir.
Bu aylık ihtiyacınızı karşılayacaktır. Yağda çözünen bir vitamin olduğu için, bu karışım gereklidir. Bu kullanım, gebelik dışında, tüm bireylerde ve çocuklarda, kullanılabilir. Günümüzde birçok hastalığın temelinde D vitamini eksikliği suçlanmakta ve kan testiyle bakıldığında, tüm bireylerde D vitamini eksikliğine çok sık rastlamaktayız."
Bende yaptırmayı düşünüyorum hatta doğum fotosu ve hastane süslemesi de istiyorum inşallah bir sıkıntı çıkmazYa birde ben böyle çekim yaptırcam sizde düşünüyormusunuz?
Coledan kullanıyorum genelde hem tadı güzel hemde dozu daha fazla, şuan mesela bitti evde devit3 var ondan kullanırım diğerini alana kadar.Canım sen hangisini kullanıyosun d vitamini
Bende erkek hissediyorum canım bakalım ne hayırlısı inşAllah.baka baka çözdm canmama tabi %100 değil hiçbiri..sadeece şunu biliyorum doktorlarda 11 12 de tahmnlerni nuba bakarak yapıyomuş
Si kız hissetmiştiniz ama bakalım ne çıkıcak bi nub tahmin sayfası var ya burda oraya da arıcam şimdi.Hakikaten nub u erkek gibi :) maşallah büyümüş kocaman olmuş :)
Damlamı o da , gebeler için dozu ne olmalı ?Coledan kullanıyorum genelde hem tadı güzel hemde dozu daha fazla, şuan mesela bitti evde devit3 var ondan kullanırım diğerini alana kadar.
Evet damla, d vit dozuna gore damla sayısı değişiyor, dozu yüksekse daha az damla kullanıyorsun, dozu azsa daha fazla. Eczaneden alıyorken kaç damla olacağını söylüyorlar genelde.Damlamı o da , gebeler için dozu ne olmalı ?
Evet ben belirtilerimizi benzetmiştim. Doktor bana kız olabilir diyince herhalde dedim sizin de kız. Ama nub erkek nubu gibi :) hayırlısıyla gelsin inşallahSi kız hissetmiştiniz ama bakalım ne çıkıcak bi nub tahmin sayfası var ya burda oraya da arıcam şimdi.
Evet ben belirtilerimizi benzetmiştim. Doktor bana kız olabilir diyince herhalde dedim sizin de kız. Ama nub erkek nubu gibi :) hayırlısıyla gelsin inşallahSi kız hissetmiştiniz ama bakalım ne çıkıcak bi nub tahmin sayfası var ya burda oraya da arıcam şimdi.
Bizimde bi iki hafta dayanmamız lazım ne yapak koca durmuyorBenim doktorum sağlıklı ise gebelik 3 ay yine de ilişki önermiyorum demişti. 13. Haftaya geliyor sanırım.
Evet canım ben kullanıyorum 10 damla her sabah tok karna yazdı bana doktorumKızlara yine ben :) aradım doktorun asistanını d vitaminim düşük dedim siz Demir ilacı vermişsiniz diye kontrol etti d vitaminini görmemişler ben söyleyince düşükmüş devit3 kullan dedi aranızda kullanan var mı ben sandımki kapsül şeklinde kullancam meğer damlaymış
evet evet insanların yorumlarıyla fikirlerin değişmediğini düşünüyorum ben kalbimizdeki illaki bir fikir yatıyor ve yaşarken gelişiyor :)Geçen seferde bana siz böyle demiştiniz demi hatırladım.Aynen doktor ne derse o hakkımızda hayırlısı sizinde az kalmış gitmenizekaç haftalık oluyorsunuz gittiğinizde
İnşallah bundan sonraki aylarımız rahat geçer temennisi içinde olalım :)O da bir şans işte, benim ablamda uniye gidiyordu hamileyken hiç bir sıkıntı sorunu olmadi en son cuma günü okula gitmişti, pazartesi doğum oldu :)) Rabbim her sıkıntının karşılığını elbet verecek, sabrediyoruz
Yani nuba göre öyleyse bakalım ultrason ne dicekEvet ben belirtilerimizi benzetmiştim. Doktor bana kız olabilir diyince herhalde dedim sizin de kız. Ama nub erkek nubu gibi :) hayırlısıyla gelsin inşallah
canım ben meyve yiyorum gün içindede yiyorum. Ama sabah kusma ile başlayıp aksamda kusma ile günü kapatıyorum.
YAA YERM ULTRASON ATSANA CANMMMKontrolden cktk kiza benzio dedi haftya netlesir dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?