2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Kızlar
detaylı ve ayrıntılı ultrason aynı şeymi?
. Ve devlet hastaneleri de yapıomuş sanırım ama sıra bulmak için onceden randevu gerekiyormuş. İstanbul da olup devlette yaptıran yaptıracak olan varmı. Boş yere para vermeyelim devlete gideyim diyorum. Fikri olanlar varsa yazarsa sevinirim.

Evet canım öyleymiş önceden randevu almak lazımmış önce kadın doğuma oradan randevu veriyorlar galiba ben ikiliden sonra herşeye önyargılı olmaya başladım ya korkuyorum ya kötü bişey derlerse diye

Devlette her hastane yapmıyor canım. Mesela kadın doğum üzerine hastane varsa oraya yönlendiriyor önce poliklinikyen randevu alıyorsun sonra seni ordan yönlendiriyorlar. Haftanda göre randevu veriyorlar.

Ama bu gerekli canım bende sadece ense ölçtürdüm bende tam bilmiyorum nasıl bebegim. Sıkıntı olursa cıkıo en azından bazen dogar dogmaz mudahele gerekiyor..

Devlette her hastane yapmıyor canım. Mesela kadın doğum üzerine hastane varsa oraya yönlendiriyor önce poliklinikyen randevu alıyorsun sonra seni ordan yönlendiriyorlar. Haftanda göre randevu veriyorlar.
Anladım canım. Peki normal kadın dogum dan mı alayım randevu. Kanuni de varsa bakim sanırım orası da sizin dediğiniz gibi çalışıyorlar.

Beni 22 sinde çağırdı tekrar kontrole ozaman söyler herhalde detaylı usg yi bence en önemlisi de bu ben zaten özele gidiyorum ama perinotolog daha iyiymiş onu araştırıcam bebeğin organlarına bakıyor herşeyine çünkü araştırıp yaptırmak lazım nekadarsa iyi birine yaptırcam sonradan birşey çıksın istemem bir arkadaşın sıkıntı yok demişler böbreği yokmuş vs bunun gibi bisi yaşamak istemem sende araştır derim devlette çoğu şeyi sallıyorlar bence yoğunluktan..

Mayis annelerine geçen baktım orda yaptıran baya var ve yakın zamanda yaptırcak bir iki kişi isim verdi bana sende bir sor istersen oraya sonuçta gittiler bizden önceler yaptıranlardan öğrenmek daha iyi olur

Neye inancaz ya söyledikleri şeyde çıkmıyor muş bazen mesela şu var bu var diyolarmış sonradan geçiyomuş

Ama bu gerekli canım bende sadece ense ölçtürdüm bende tam bilmiyorum nasıl bebegim. Sıkıntı olursa cıkıo en azından bazen dogar dogmaz mudahele gerekiyor..
Öyleymiş te bazen şu var bu var diyorlarmış ama geçiyormuş sonradan olmuyomuş dedikleri şey mesela ben bu ikilide çok stres yaptım kayınvalidem yaptırma demişti yaptık artık bunu da yapma diyor geçen çok stres yaptığım için diyorum bu seferde yaptırırım dinlemem yine kötü bişey derler diye korkum oldu.

Çok üzüldüm cnm Allahtan ümit kesilmez inşallah size bağışlasıb rabbim

Canım benim kuzenimin cocugu diyafram hernisi idi anne karnında anlaşıldı ve dogar dogmaz ameliyata aldılar. Eger baktırmasalardı bebek solunumda sıkıntı yaşayacaktı . Ben biraz da o yüzden istiyorum. Ama burda bi arkadaşım da devlette oyle 1 dk suren yaptırdı ultrason cok iyi değildi sıkıntı yok dedi o da ozele falan gitmedi. Cok sukur saglıklı bebegi. Bilemion ki. Kapalı kutu işte anne karnı. Yine de sen bilirsin.

ben ikinci gebeligimde Zeynep kamilden perinatolojiye randevu alıp gitmiştim ama beni çok korkutmuslardi yok kalbin üstünde bi damar var seni riskli gebelik doktorlarına yonlendircez dowm sendromu olabilir falan bi sürü doktor geldi baktı 40 Dakka falan bende daha gitmedim dedim Allahtan gelene razıyım çok şükür bebeğim çok sağlıklı bi şekilde dünyaya geldi o yüzden bu hamileligimde oraya gitmeyi düşünmüyorum açıkçası

Kanuni den normal kadın doguma randevu buldum ayın 15 ine. O bakıyormuş haftana göre de sana gün veriyormuş. Oyle dedi bi arkadaş. Başka arkadaşta onceden di o direk perinatolojiden randevu alacaksın dedi kafam karıştı

Vala canım kanuniyi bilemem de Zeynep kamilden ben direk almistim istersen 182 yi arayıp sorabilirsin direk randevu alinmiyosa zaten söylüyorlar

Bende bugun detayli ultradson icin gun aldim canim 1 ay sonra dedi 30 ocak icin aldik. Hayirlisi bakalim

Kesinlikle sana katılıyorum yaptırmak lazım yani belki doğumdan sonra hemen müdahale edecekleri bir durum var riske atmamalıyız ben hic bisiyde kolay kolay gitmiyorum devlete doktoruna denk gelmek cok zor ulkemiz yetrrince kalabalık doğru dürüst bakmıyorlar para verince herşeye bir güzel ayrıntılı bakıyorlar valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…