2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Ya ben de sürekli sari akinti var ben hamilelikten zannediyordum sanrim mantardan dolayi. Bide hapi dun gece koydum bu gece de yatmadan koyayim dedim ama erimemis tam bi baktim elime geldi neden öyle oldu
Sarı olunca mantardan şüphe ediyorlar. Vajinal kültür testi yaptirabilirsin emin olmak için. Bende de bazen küçük parça geldiği oluyordu ama tam bilemiyorum sebebini belki iyi yerlesmemistir.

12. Haftada fışkırır şekilde kanamam oldu. Neden olduğu bulunamadı. Kanama alanı bebek çevresinde görülmedi.
Bende de 12. Hafta çok ciddi bir kanama oldu en yoğun regli günümde bile görmedim böyle bir kanama. Çok korkmuştum. Bebek rahim ağzına yakın. Bu sebeple dikkatli olmaya çalışıyorum.

Nerde o doktor canim bende simdiden almam lazim sanirim sira yokmus yoğunluktan öyle dediler bana
Istanbul Bahcesehirde yeri. Bende 3 hafta sonrası için alicam şimdi ama anadolu yakasında da daha önce sonomed goruntuleme merkezine gitmiştim orasida iyiydi ama fiyatı daha yüksekti.

Ya benim bildigim riskli risksiz her gebelikte bu tam tarama yapiliyor. Kuzenlerim de hep yaptirmis. He riskli gebelikte tabiki perinatolog takibi yapiliyor.

Cihat sen i ben de gordum, acibadem in doktoruymus. Anlatirsan sevinirim. Cok tesekkurler
Şu an memorialda. Evet her hamileye yapılıyor ama cihat hoca biraz pahalı diye dedim. Genelde o kadar pahalı yere gitmeye gerek yok diyorlar ama.
Cuma günü 14.00 da randevum çıkınca ilk bulduğum fırsatta anlatırım. Benim takibimi yapan doktorumun da hocasıymış zaten

Ya bende 4-5 kılo aldım ,bunalıma gırıyo gibiyimçok aldım diye hareketsızlıktenmi ki aslında cok yemıyorum ya ,ama işim butun gun oturarak pc başı. Bebege degıl de popoma gıdıyo sankı kilo
Bende 5 kg civarı aldım ama hiç bulantı tiksinme yaşamadım çok acıktı iştahım dikkat etmeye çalıştım ama çok hareketsizim bende.

Bende de 12. Hafta çok ciddi bir kanama oldu en yoğun regli günümde bile görmedim böyle bir kanama. Çok korkmuştum. Bebek rahim ağzına yakın. Bu sebeple dikkatli olmaya çalışıyorum.
Aynen benim de çok ciddiydi. Evde tektim bir de. Eşim il dışına gitmişti gece 3.5 da sabah ben de anneme geçecektim saat 5 de oldu. Fışkırdı benim resmen. Öyle bir kanama işiyor gibi affedersin. Ama benim sebep bulamadılar. Kaç doktora gittiysem de aynısını dedi.

Recep has hoca 900 tl nakit. Kredi 980

Kızlar siz uzanıp egılıyor musunuz ,normal gunluk hayatınıza dıkkat edıyor musunuz? Bugun biri bana egilme cocugun kordonu kopabılır dedi ,boyle bişey olma ıhtımalı varmı.bılgınız varmı

Siz erken mi aldınız acaba hafta olarak, benim doktorum 20-22.hafta arası önerdi, perinatalogta 20-23 hafta arası. Bende 3 hafta sonrasına randevu aldım. Bahcesehirde altan cebeci 600 tl. Göztepe medikal parka sormuştum 560 tl ydi yanlış hatırlamıyorsam, yine goztepe sonomed goruntuleme merkezinde 800 tl civarıydı ben sorduğumda şuan tam olarak ne kadar bilmiyorum.

Senin bebegin kilosu ne kadar bana hic.öyle normal dogumumla ilgili konusmuyolar ya sinir oluyorm bu hafta gidince sorucam benm 260.gr kilosu
Doktor bebeği ile alakalı değil kendisi az kilo aldığı için doğumu kolay olur demistir bence çünkü bebeğin kilosu için konuşmak şuan çok zor belki 37.hafta dogucak belki 40.haftayı geçicek, yani bebeğin kilosu şuan bir kriter olamaz doğum için. Eğer bebeğin kilosu haftasına gore en az 2 hafta az yada en az 2 hafta fazla ise o zaman bebeğin gelişimini incelerler.

Göğüslerim çok az büyüdü eskdien de küçüktü hal küçük. Bebeğime yetememekten korkuyorum.

Baya yağlı mı sürüyorsunuz ben bi fıs sürüyorum ama yeterli mi bilemedim
Etrafımdaki küçük gogusluler bebeklerini çok güzel emzirdiler çokta güzel sütleri oldu fiskirircasina. Yanı sütün göğüsün büyüklüğü ile bir alakası yok, biraz yapı meselesi, biraz bebeğin emmesi, biraz da bol sıvı alımı ile alakalı. Stres yapmayın aklınıza kötü bisey getirmeyin

Kızlar siz uzanıp egılıyor musunuz ,normal gunluk hayatınıza dıkkat edıyor musunuz? Bugun biri bana egilme cocugun kordonu kopabılır dedi ,boyle bişey olma ıhtımalı varmı.bılgınız varmı
Ben eğiliyorum ya. Bazen gazım olduğu zaman karnım şiş olıyor o günler zorluyor ama eğiliyorum genelde. Öyle birşey olacağını sanmam makasla kestikleri şey nasıl kopsun

Aynen çok kilo almazsan şeker riskin olmaz. Şeker riskin olmazsa bebek de çok iri olmaz. Normal doğum yaptırırız dedi.

Ben eğiliyorum ya. Bazen gazım olduğu zaman karnım şiş olıyor o günler zorluyor ama eğiliyorum genelde. Öyle birşey olacağını sanmam makasla kestikleri şey nasıl kopsun
Şuan çok küçük ya kordon kalınlıgı ondan mı ki bılmıyorum,Allahım korusun. saglıkla kucagımıze aldırsın hepımıze ınsallah .

Aynen çok kilo almazsan şeker riskin olmaz. Şeker riskin olmazsa bebek de çok iri olmaz. Normal doğum yaptırırız dedi.
Ben daha seker yüklemesi yaptırmadım ama mesela doktor en son gittiğimde bir kaç test istemişti ona gore aclik kan sekerim sinira yakin ciktigi icin simdiden takip istedi. Evde parmaktan kan ölçme cihazım var ondan az ve tok ölçüp doktora bildiriden. Yanı şeker önemli bişey ve şimdiden takip etmeye basladik. Anne içinde bebek içinde kilo iyi birşey değil aslında benim kızım 2410 gr doğdu 35.haftada, 40 gün içinde 1.5 kg almıştı. Yanı bebekler kendilerini toparliyorlar çok önemli bir sorun olmadikca. Annede kolay doğum yapıyor tabi çok iri bebek olmayınca. Özellikle kilo almaya çalışmamak lazım bence.

8 aylık oldukta sanki kilo muhabbetine geldik ya daha belki son aylarda kilo almayan alcak yada kilo alan son ayda almiycak bebek icin de gecerli bu gerçekten şimdi komik geliyor bunlar teyzem 30 kilo aldi normal doğurdu bir sürü örnek var kötülük tellalı gibisiniz gerçkten şimdi kilolu arkadaşlar da var burda hamile kalan veya hamileyken kilo fazla alan demoralize etmiş olunuyor sanırım moral bozuyor çoğu kişi de bazı kişilerden dolayı artık girmiyor sanırım buraya eski muhabbeti ozledim desem yeridir yani

Kaldi ki son aylar en cok kilo alinan aylar zaten, simdiden konusulmasina gerek yok bence de. Puset, besik vs konusurken gerilimli konulara geri donduk yine.

2-3 gündür hiç olumlu muhabbet konuşulmuyor zaten. nerde bizim grup, orda negatiflik. bebek arabası sorana kimse cevap vermiyor, akıntı rengine 20 tane cevap veriliyor. garip vallahi..
ayrıca ben 94le hamile kaldım, napıyım mesela kendimi mi parçalıyım kilo almamak için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…