2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Canım benim 2. Hamileliğin kızım emdi çok şükür süt de vardı ve ben hiç ihtiyaç duymadım sağmaya zaten ise dönmedim kendim baktım 2 yaşına dek. Ama sen emme yasinda ise döneceksen sagman gerekebilir. Modeller markalar hakkında bir bilgim yok ama hastanelerin süt sağma makinesi kiraladığını biliyorum ve en iyi sağım o makinelerle yapılıyormuş arkadaşlarımdan ogrendigim bu

Eki Görüntüle 2581735
peki sizce babyneste gerek var mı? kullanıslı mıdır acaba emin olamıyorum bu konuda
Canim ben almadım kullanmadım da hamak tarzı bi küçük basitiniz vardı her yere onla gittim onda yatırdım hem biraz yüksek olması benim acimdan iyiydi çünkü köye falan da gittik oralarda böcek olur korkusuyla yerde yatiramazdim

merhabalar bugün çıkacak sonuçlarım dilerim normal çıkarKaşıntı şikayetim vardı bunun üzerine tahlil istedi doktorum paylaşırım sonucunu

Off gerçekten şaka gibi... bana destan yazmışsın diyene bak paragraf paragraf saldırmış. artık çok sıkıldım sen gibilerden. Hiç cevap bile vermemeli o ‘tatlım yaaa’ vari konuşmalarına. Sadece bana cevap hakkı doğduğundan birkaç şey söyleyeceğim; ilki; o paylaşılan özel mesajlardan hiç biri bana ait değil, demek ki sandığından çok insan sen gibilerden rahatsız. İkincisi yine çöp bilgiler dolmaya başladı burası; eğilince kordonsal problemler olduğuna dair bana bir makale gönderin allah aşkına.bir de iddia edip insanların hamileliğini strese boğuyorsunuz. Duş konusunda ise kimse hamama gidip 40 dk kalmıyor hamileliğinde her halde. Kış günündeyiz buz gibi suyla yıkanacak halimiz yok. Normal suyla 10 dk da alır duşunu çıkarsın. Riskli durumlar olabilir ama sanki bu durum herkes için geçerliymiş gbi konuşulup insanları korkutulması gereksiz.
Her ay doktora elbette gidiyorum ne demek bu grupta işin ne? SEn doktor takibinde değil misin? Buradaki arkadaşları doktor olarak mı kullanıyorsun.? Üzücü bebeğin için...
Şu negarif yorum görmek istemeyen kendini hapsetsin muhabbetinden de çok sıkıldım. Geçiyorsunuz klavyenin arkasına, karşınızdaki hamile mi? İnsan mı umrunuzda değil. Şu an karşınızda hamile biri olsa insansanız oturup tüm kötü tecrübelerinizi durduk yere anlatmazsınız sabahtan akşama kadar hele ki bir faydası yoksa. Ama bu kişi internette olunca, ben istediğimi yazarım, havasına giriyor. Herkes duyarlı olacak arkadaşım kimse kusura bakmasın herşey yerli yerinde konuşulmalı. Sana saygımı hiç bozmadım ama mesajın saygısızca. Kendime olan saygımdan bu saatten sonra attığın hiçbir mesajı okumuyorum. Sana negatifliğinle iyi günler diliyorum.

Merhaba, bu konuda bir şey soracağım size. Bazı anneler bebeği emse de sağıyor yoksa bebek hepsini ememediğinden gögüste süt birikmesinden basit ödem ya da kist oluşuyormuş var mı böyle bir durum? Ona göre ben de ilk aydan hem emzirip hem sağacağım. Bir de bebeği bir yere bırakırken rahat olur sanırım.

Benim yiğenimde bu oldu canım. Annesinin çok ağrısı vardı tam kavrayamadı. Memeyi tam alamadığı için ağlıyordu sarılık olmasın diye iki üç hafta sağdılar çok ağlayınca onu verdiler.

Sanıyorum ben de alacağım her ihtimale karşı bir makine. Zaten çalışacağım için gerekli olacak ama ilk birkaç ay almayıp sonra sizlerin tecrübesine göre alayım diyordum ama baştan lazım olabilir. Teşekkür ederim :)

Benim iki tane onun için kesin alacağım yazarım durumu burdan

Bazı annelerin sütü akıyormuş evet ama ben bi kez yaşadım onu yazın taze incir yedim ve bi baktım tişörtüm tamamen ıslak eğer hep böyle bi durumum olsaydı boşa gitmesin diye sağmak isterdim ama benimkiler bebek emmedikçe akmazdı 2 sene kendim baktım kimsede bırakmadım ama ise başlayanlar için lazım olabilir uzun süre bebekten ayrı kalacaklar ek gıda dönemi bile olsa anne sütü gerekecek

merhabalar bugün çıkacak sonuçlarım dilerim normal çıkarKaşıntı şikayetim vardı bunun üzerine tahlil istedi doktorum paylaşırım sonucunu
canim ben ilk gebeligimde benzer bir sorun yasadim 24 saat hic durmadan kasiniyordum karaciger ve safraya bakildi temiz cikti gebelik alerjisi teshisi kondu 2 defa kortizon vurundum tam gecmedi kasintim ama baya rahatlamistim umarim ciddi bir sorun cikmaz cok iyi bilirim o kaşıntıyı Allah yardimcin olsun

sağmanin asil neden ne kadar memeler boşalirsa yeni sut uretimi okadar cok oluyor ozellikler gebeligin ilk 6 ayinda memeler henuz acemi oldugu icin sut bittikce surekli uretiliyor oyuzden sagmakta fayda var birde sutu etkileyen cok faktor oluyor bazen bir moral bozuklugu bile birkac gun sutunu kesebiliyor yani bende oylr olmustu uzulursem hemen sutum giderdi ozaman buzluktaki sutler kurtarici oluyor sagmakta fayda var

Ben maalesef hemen işe dönmeyi planlıyorum zaten o yüzden bana lazım olacak. Hangi markayı kullanmıştınız siz? Bazıları acıtıyormuş sanırım.

Benim aklımda şöyle bir durum da var aslında , hani bazen hastalık vs ya da hiçbir şey olmadan bebislerin sütten mecburen mahrum kalabildigi ya da sütun erken kesildiği durumlar olabiliyor ya. O zamanlar için sut varken nolur nolmaz diye fazlasını depolamak için kullanılabilir mi acaba diye bi de bebek emdikten sonra memede kalan son sütü boşaltmak da sütün artmasını sagliyormus ya...

Hanımlar,
hepinize sağlıklı bir gebelik ve hayırlı doğumlar diliyorum, süt kokulu meleklerinizi kucağınıza almak nasip olsun inşaallah

Gelelim topiğe yazma sebebime, ki normalde kendi aranızda toparlanacağınızı düşünüp sizleri de huzursuz etmemek adına yazmamaya gayret ederim ama belli ki birkaç gündür yaşanan tartışma uzayıp gidecek.

Polemik vb yasak, birkaç gündür tartışma içinde olan kişiler zaten banlanmışken gerek topik sahibesi olsun, gerek tartışmada yer alan ve banlanan kişi olsun yazışma görüntülerini atıp olayı ısıtıp yeniden ortaya sürmekle hoş bir şey yapmıyorlar maalesef, böyle anlaşmazlıkları güncel tutmanın kimseye yararı olmadığı gibi, tartışmaya müdahil olmayan, tek isteği gebelik sürecinde bu topikte aklına takılanları sormak, hamileliğe bağlı yaşadığı olumsuzlukları biraz olsun unutmak, kafa dağıtmak için yazanları da huzursuz etmekten başka bir şeye yaramıyor.

Siz birkaç kişi anlaşamıyorsunuz diye diğer hamile arkadaşlarınızı tedirgin etmeye, topikten uzaklaştırmaya hakkınız var mı?

Yazılan bazı şeyler tüm topiği etkiliyorsa bu özelden kibarca söylenir, topiğe yansıtmanız veya birbirinizi topikten men etmeniz hem sizleri kırıp incitiyor kavgayı büyütüyor, hem banlanmalarınıza neden oluyor hem de topiğin huzurunu bozuyor.

Lütfen artık tartışmalara son veriniz.

Kızlar çok merak ediyorum mesela dışarda yürürken (uzun süreli) beliniz ve karnınız Ağrıyomu ben dün dayak yemiş gibiydim akşam
Bel ağrım asla geçmiyor benim karın ağrısı bazen yorulunca belim önceden de çok agrirdi şimdi biraz daha arttı sadece

Benim Alt biraz yüksek cikmisdi Dr hiç birşey demedi canım aşırı bı anormallik yoksa geçici olarak yüksek cikabiliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…