- 19 Ekim 2019
- 1.399
- 1.288
- 53
kayinvaliden kizkardesin falan gelemez mi canim ama su var tek basina halleden bir suru kisi okudum burda. Ben de icguduyle ve sakinligi korumakla hallolacagini dusunuyorum. Ne kadar panik olursak o kadar yuk gelecektir bize her yaptigimiz. Rabbime sukur bu duyguyu yasatiyor bize tamamina da ersin insaAllah. O gunler de gececekUmarim iyi olurlar onlar da, biz de iyi oluruzbana yardımcı olacak kimse de yok, ilk bebek, gozum epey korktu ama sonuçta binlerce yıldır kadınlar içgüdüsel olarak yapmış her şeyi bi şekilde, biz de hallederiz elbet değil mi :)
Tek dusundugum o biliyor musun? Bi daha asla tek olmayacagim ve kendimi dusunmeyecegim diyorum. Buyuk sorumluluk ve bambaska bir hayat ama cok guzeldir eminim aile olmakElbette ilk basta çok zor bazen bikac ay sürüyor, bazen coook daha fazla :) gelsin uykusuz geceler, ağlamalar zirlamalar, endişeler, krizler ve mutluluklar :) özellikle ilk bebekleri olacaklar için hayat artık eskisi gibi bir daha olmiyacak çünkü hiç aklınızdan çıkmayacak, her an her saniye her olayda düşüneceginiz bi bebeğiniz olacak ama tabiki hep iyiki diyeceksiniz :)
Bende 3 gündür diyet yapıyorum düşeceğine yükseliyor.Sanırım bu gidişle düzene girmiycek sonunda ünsilin vericekBenim de ayni sekilde cikti..2..yuklemeyi yapti. Sonra diyetisyene yonlendirdi. cok siki bir sekilde diyet yapiyorum. Mutfak tartisiyla olcuyorum filan. Ona ragmen zor duzene girdi. Hatta bir ara bebegin kalbinde buyume gordu. Seker yuzunden diye cok korktuk..sonra iyi dediler. Ama seker onemliymis. Ihmal etme. İnsulinin diyeti farklı oluyor. degerlerine bakinca seni de diyetisyene yonlendirir, insuline gerek kalmaz diye dusunuyorum.
Bir de yuruyus cok onemli. Aksamlari bir saat yurumeye calisiyorum artik
Ben de evde olcuyorum surekli. Aclik 90, 95 alti cikmasi gerek, 1 saatlik tokluk 140 alti cikmasi gerek.
Peki bu diyetler bebeğin kilo alımını etkiliyormu benim bebeğim zaten gününden 1 hafta küçük dahada arayı açacak diye korkuyorumYurumek cok etkili dusurmek icin..bir de stres ve uykusuzluk acligi arttiriyor bende. Ama tokluk icin diyete uydugun zaman normal cikar demisti doktor..gercekten öyle oldu..mesela benim kahvaltim: 2 yumurta, 25 gr tam bugday ekmegi(1 ince dilim demisler ama yarim dilime geliyor aslinda tartinca), 5 zeytin ve 2 kibrit kutusu peynir ve yeşillik. hatta ilk zamanlar 1 yumurtaydi..resmen ac kaliyordum.
Mesela 25 gr yerine 50 gr ekmek yesem hemen yuksek cikiyor. Ya da tam bugday bulamazsam.normal yesem gene cikiyor..bolca tam bugday alip buzluga koydum ben. Onlara dikkat edersen belki duser.
oUmarim iyi olurlar onlar da, biz de iyi oluruzbana yardımcı olacak kimse de yok, ilk bebek, gozum epey korktu ama sonuçta binlerce yıldır kadınlar içgüdüsel olarak yapmış her şeyi bi şekilde, biz de hallederiz elbet değil mi :)
Paha biçilemezTek dusundugum o biliyor musun? Bi daha asla tek olmayacagim ve kendimi dusunmeyecegim diyorum. Buyuk sorumluluk ve bambaska bir hayat ama cok guzeldir eminim aile olmak
Ilk başlarda garip bi duygu oluyor, biraz da lohusaligin verdiği duygusal hassasiyet oluyor ama zamanla daha rahatlıyorsun tabi. Okula başlayınca da hareket özgürlüğü başlıyor ama cidden zor iş anne ve baba olmak, heleki dünyanın suanki düzeninde, durumundaTek dusundugum o biliyor musun? Bi daha asla tek olmayacagim ve kendimi dusunmeyecegim diyorum. Buyuk sorumluluk ve bambaska bir hayat ama cok guzeldir eminim aile olmak
Geçen sanki burda biri yazmıştı yada baska topukta gordum, çok araştırdım doğum için izin alınamıyor diyorlardı ama yinede aramak lazım, 190 di galiba numarasiArkadaslar seyehat izin belgesi 1. Derece yakini dogum yapacaklar da cikartabiliyor mu. Yasadigim yerde yalnizim ne benim ne esimin ailesinden kimse yok acaba bu sekilde cozebilir miyiz olayi. Agir hastasi olanlara belge cikiyor ama bu da olsa bizim icin cok iyi olur
Hemen emzik verilen bebekler anneyi emmeyebiliyor diye önerilmiyorNiye canm zararlımıymış emzik bulunsun da yanımızda bakalım.
Kayinvalidem taa ilk evlendiğim zaman bile çocuğun olursa yardima gelemem, sadece bikac gün bebeği görmeye gelebilirim eşim uzun süre bırakmaz demisti. Zaten açıkçası ilk gunden beri beni biraz üzen hirpalayan bi yapısı da var, bazen ağzından çıkanı kulağı duymayabiliyor, yeri geldi bebeğin ikizler burcu ve kız olacak olmasina bile laf soyleyebildi,gelmemesi daha hayırlı bile olabilir ... kız kardeşim de kendi küçük bebeğiyle anca ilgileniyor daha 3 aylık oğlu ve başka şehirde ..kayinvaliden kizkardesin falan gelemez mi canim ama su var tek basina halleden bir suru kisi okudum burda. Ben de icguduyle ve sakinligi korumakla hallolacagini dusunuyorum. Ne kadar panik olursak o kadar yuk gelecektir bize her yaptigimiz. Rabbime sukur bu duyguyu yasatiyor bize tamamina da ersin insaAllah. O gunler de gececek
Tek başına olmanın bazen daha iyi olduğuna katılıyorum :)o
İnan bazen kendi başına olmak daha iyi annemler virusden gelemezler kayınvalidem de görümcem hamile onun yanında Antalya da kendim daha rahat olurum hastanede de eşim gelir çocuklar var işte tek onları düşünüyorum senin ilk daha da sakin geçer inşallahsarılık falan olursa işte o çok zor oluyor benim 3 er gece yattı iki çocuğumda çok zor dusdu hep
bayramımız kutlu olsun nice bayramlarda vatanseven evlatlrımızı Atatürk'ün izinde görelim inşallahGünaydın herkese,
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Biz de bebeklerimizi, geleceğin çocuklarını sağlıklı, mutlu, özgür ve güzel bir dünyada büyütebilelim
Kızım3 günlükken yalnız kalmıştık kolay değil tabik i oldu fakat en azından kafa sakin .emzirsene, aç bu çocuk aç ,üşüdü,sütünü üşüttün ondan gazlı ,ay niye böyle uyumuyo benim çocuklar hiç böyle değildi .............. diye her kafadan bir ses çıkmıyorKayinvalidem taa ilk evlendiğim zaman bile çocuğun olursa yardima gelemem, sadece bikac gün bebeği görmeye gelebilirim eşim uzun süre bırakmaz demisti. Zaten açıkçası ilk gunden beri beni biraz üzen hirpalayan bi yapısı da var, bazen ağzından çıkanı kulağı duymayabiliyor, yeri geldi bebeğin ikizler burcu ve kız olacak olmasina bile laf soyleyebildi,gelmemesi daha hayırlı bile olabilir ... kız kardeşim de kendi küçük bebeğiyle anca ilgileniyor daha 3 aylık oğlu ve başka şehirde ..
Ben de bu durumdan epey korkuyorum ve kayınvalidem gelirse maruz kalacagimdan çok eminim ... böyle zamanlarda keşke annem sağ olsaydı diyorum . Beni hirpalarken onun yokluğundan da baya faydalanabiliyor zira :/ sanırım çok kırgınım..Kızım3 günlükken yalnız kalmıştık kolay değil tabik i oldu fakat en azından kafa sakin .emzirsene, aç bu çocuk aç ,üşüdü,sütünü üşüttün ondan gazlı ,ay niye böyle uyumuyo benim çocuklar hiç böyle değildi .............. diye her kafadan bir ses çıkmıyor
Başın sagolsun canim ,kayinvalidenin gelmemesi daha hayirlu olur deseneBen de bu durumdan epey korkuyorum ve kayınvalidem gelirse maruz kalacagimdan çok eminim ... böyle zamanlarda keşke annem sağ olsaydı diyorum . Beni hirpalarken onun yokluğundan da baya faydalanabiliyor zira :/ sanırım çok kırgınım..
Gelmemesi daha hayirli kesinlikle. Hem boyle olup oglumun evi diyerek yardim adi altinda yük olmaya gelen bir suru kisi var. Tek basina daha rahat olur kafan canim. Eminim hepimiz cok iyi anne olcaz ustesinden geliriz. Lohusayken cok zor oluyormus insanlarla ugrasmak. Hep bu tarz seyler duydum ve okudum cunku. Bazen yalnizlik daha iyidirKayinvalidem taa ilk evlendiğim zaman bile çocuğun olursa yardima gelemem, sadece bikac gün bebeği görmeye gelebilirim eşim uzun süre bırakmaz demisti. Zaten açıkçası ilk gunden beri beni biraz üzen hirpalayan bi yapısı da var, bazen ağzından çıkanı kulağı duymayabiliyor, yeri geldi bebeğin ikizler burcu ve kız olacak olmasina bile laf soyleyebildi,gelmemesi daha hayırlı bile olabilir ... kız kardeşim de kendi küçük bebeğiyle anca ilgileniyor daha 3 aylık oğlu ve başka şehirde ..
tek basina bakmak daha guzel hic endise etmeyin Rabbim veriyor kolayligini. ilk gebeligimde yalnizdim ve hic birsey bilmiyordumkayinvalidem biraz yaşlı rahatsiz gelemedi kiz kardesim benden 20 gun once dogum yapti annem saglik sektorunde calistigi icin ne kardesime ne bana gelemedi dogru duzgun bebegi yikamaya bile haftada 1 ancak gelebiliyordu baktim olmadi kendi basima halletmekten baska care yok ic gudusel olarak herseyide yaptim 40 i ciktiktan sonra babasiyla biz yikadik hep. kiz kardesime ise kayinvalidesi yardim etti ama etmes3 daha iyiydi cunku malesefki buyuklerde soyle bir beklenti oluyor bebek ben ilgileneyim anne evle ilgilensin yeni annede bebegine alismak istiyor bu sefer beklentiler yuzunden alinganliklar oluyor . en temizi kendin yalniz bakmak simdi 5 hafta sonra 2 bebegimi kucagima alacayim koronadan dolayi saglikcilarin izinleri iptal yine yalnizimKayinvalidem taa ilk evlendiğim zaman bile çocuğun olursa yardima gelemem, sadece bikac gün bebeği görmeye gelebilirim eşim uzun süre bırakmaz demisti. Zaten açıkçası ilk gunden beri beni biraz üzen hirpalayan bi yapısı da var, bazen ağzından çıkanı kulağı duymayabiliyor, yeri geldi bebeğin ikizler burcu ve kız olacak olmasina bile laf soyleyebildi,gelmemesi daha hayırlı bile olabilir ... kız kardeşim de kendi küçük bebeğiyle anca ilgileniyor daha 3 aylık oğlu ve başka şehirde ..
Yok arkadasım hırpalayan anası sag olanı da hırpalıyo Allah merhamet versinBen de bu durumdan epey korkuyorum ve kayınvalidem gelirse maruz kalacagimdan çok eminim ... böyle zamanlarda keşke annem sağ olsaydı diyorum . Beni hirpalarken onun yokluğundan da baya faydalanabiliyor zira :/ sanırım çok kırgınım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?