- 24 Kasım 2019
- 1.066
- 1.115
- 83
- 34
Aynen elinde hurç varsa çok iyi olur benim öyle bir şeyim yok malesef o yüzden eşyalarımı koymak için bişeyler lazımCeyizimi hazirlarken annem kucuk hurclar almisti bana. Memlekete gidince de valizi bu hurclarla duzenliyorum cok rahatlik oluyor. Hastane cantami da hurclarla hazirlayacam insaAllah. Sadece hemsireye verilecek olani seffaf keseye koycam uzerine de yazarim diye dusunuyorum.
Saol canım bende bu ve buna benzer çok şey okudum bugün . Allah korusun inşallah öyle bir şeyle karşilaşmam hamilelik boyunca hiç şeker düşmesi açlıl el titremesi vs görmedim ama tedbirli olmak laziim . Çok teşekkür ederimSeninki tam olarak hipoglisemimi bilemiyorum, ama eğer öyleyse şöyle bir açıklama var;
"Özellikle beyin ve kalp gibi yaşamsal organların tek enerji kaynağı şekerdir. Kan şekerindeki ani düşüşler, bu organların çalışmasını hemen etkiler. Beynimizin tek enerji kaynağı şeker olduğu için kan şekerinin uzun bir süre düşük düzeyde olması hayati tehlike taşımaktadır. Eğer hamilelik sürecinde diyabete bağlı hipoglisemi yaşıyorsanız, bu hastalığın düzgün bir şekilde yönetilmesiyle siz ve doğacak çocuğunuz sağlık açısından daha az risk teşkil etmiş olursunuz. Eğer hipoglisemi hastalığını önemsemeden tedavi için yardım almazsanız, hamileliğinizde düşük yapma olasılığınız yüksektir."
Mutlaka bi doktora görün yinede
Daha çok değişecek o zaman ☺27 deyken babaya benzetti doktor bizde
Ama 32 de kız kardeşime benzettim ben. baba ısrarla baba benziyor diyor
InşallahAynen aynen erken doğum riski olan ve 36 37 lerde doğum yapan var bizimde hayırlısıyla inşallah öyle olur
Gelişimi iyi dedi doktorum
Rica ederim, geçmiş olsun, Allah şifa versinSaol canım bende bu ve buna benzer çok şey okudum bugün . Allah korusun inşallah öyle bir şeyle karşilaşmam hamilelik boyunca hiç şeker düşmesi açlıl el titremesi vs görmedim ama tedbirli olmak laziim . Çok teşekkür ederim
AynenDaha çok değişecek o zaman ☺
Kilitli buzdolabı poşeti işinizi görmez miEvet hastane için
Bende aynısını düşündümKilitli buzdolabı poşeti işinizi görmez mi
Beslenme programın neydi canı. , bende kapatayım bir hafta farkısabah ıkı yumurta aksam hep et fln mı
Kıyafetleri için görür de kendi kıyafetlerim için yeterli olur mu bilemedim o da aklıma geldi hatta bir video da izlemiştimKilitli buzdolabı poşeti işinizi görmez mi
Sagpl canımBana sormadiniz ama ben de gebelik diyeti yapiyorum. Doktor bir ara geri demisti. Sonra ya yanlis olculdugunu dusunduk ya da duzeldi ama ayni listeye devam.ediyorum. yumurta ve eti arttirmisti diyetisyen o zaman. Bendeki liste ile bazen doymuyorum bile, kilo hic almadim diyete basladigimdan beri ama bebek gelisiyor.
Sabah 2 yumurta, 2 kibrit kutusu peynir, 5 zeytin, yesillik, 25 gr yani yarim dilim tam bugday ekmegi; oglen yarim corba, 8 kasik sebze yemegi, 1 bardak yogurt; aksam 150 gr et/balik/tavuk (5 kofte yapiyor), 25 gr tam Bugday ekmegi, 1 kase corba, yesillik.
Gun icindeki ara ogunleri de toplarsam: 300 gr meyve ( 3 minik boy elma gibi dusunun), 2 bardak ayran/sut/yogurt, 1 kb.kutusu peynir, 25 gr ekmek, 8 badem ya da 2 ceviz
Bana sormadiniz ama ben de gebelik diyeti yapiyorum. Doktor bir ara geri demisti. Sonra ya yanlis olculdugunu dusunduk ya da duzeldi ama ayni listeye devam.ediyorum. yumurta ve eti arttirmisti diyetisyen o zaman. Bendeki liste ile bazen doymuyorum bile, kilo hic almadim diyete basladigimdan beri ama bebek gelisiyor.
Sabah 2 yumurta, 2 kibrit kutusu peynir, 5 zeytin, yesillik, 25 gr yani yarim dilim tam bugday ekmegi; oglen yarim corba, 8 kasik sebze yemegi, 1 bardak yogurt; aksam 150 gr et/balik/tavuk (5 kofte yapiyor), 25 gr tam Bugday ekmegi, 1 kase corba, yesillik.
Gun icindeki ara ogunleri de toplarsam: 300 gr meyve ( 3 minik boy elma gibi dusunun), 2 bardak ayran/sut/yogurt, 1 kb.kutusu peynir, 25 gr ekmek, 8 badem ya da 2 ceviz
Bu listeyi yüksek şeker için mi kullanıyorsun. Ben 3 ana öğünü bile zor yiyorum ara öğün yapmak bana zor geliyor, nefes alicak yerim kalmiyor
Baya baya yaklaşmış :) çantan hazır olduktan sonra gerisi çok önemli değil aslında, inşallah sağlıkla gelirbiz bugün gittik doktora. Çok şükür herşey yolunda. Gelişimi 10 gün kadar önden gidiyor. En erken 18 mayıs tan sonra bekleriz dedi. Haziranın ilk haftasına kadar bekleyebiliriz dedi. Bi telaş sardı beni. Sanki yapmam gereken bi sürü şey varmışta geç kalmışım gibi hissettim bi an. Benimde adet sancısı gibi olan ağrılarıma eğer ki dinlenince geçmiyorsa korkalım dedi.
Beni bile heyecan sardı okurken . Gercekden günler yaklaşıyor artık demisdin bı ara Mayıs 15 den sonra Haziran başı olan anneler başlar doğumlara . Hayırlı saatte hayırlısıyla bı avazda kucagimiza alalım inşallah hepimizdebiz bugün gittik doktora. Çok şükür herşey yolunda. Gelişimi 10 gün kadar önden gidiyor. En erken 18 mayıs tan sonra bekleriz dedi. Haziranın ilk haftasına kadar bekleyebiliriz dedi. Bi telaş sardı beni. Sanki yapmam gereken bi sürü şey varmışta geç kalmışım gibi hissettim bi an. Benimde adet sancısı gibi olan ağrılarıma eğer ki dinlenince geçmiyorsa korkalım dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?