2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Olayım da olmasına doğumdan önce yani şimdi iğne yapalım diyor doğumdan sonra yapılıyor diye biliyorum

İlk iğneyi 28. Hafta da olman lazımdı canım oldun mu ? Doğumdan sonra da bebeğin kan grubuna bakılıyor anneninki gibi negatifse iğne olmicaksin . Babaya cekmisse iğne vurulman lazım sonraki gebeliklerde bebeği korumak için. Benimde var kan uyuşmazlığım .iki çocuğumda da böyle oldu iğne . Böbrek için ise bazen büyük veya sınırda olculebiliyor herşey yolunda mı diye bakmak istemiştir bence

Olayım da olmasına doğumdan önce yani şimdi iğne yapalım diyor doğumdan sonra yapılıyor diye biliyorum
28. Hafta olman lazımdı . Koruyulugu 12 hafta yani doğuma kadar. Hiç. Olmaduysan ondan ister tabi olmanda bı sakınca yok bence Dr ne diyorsa onu yap

Amin amin insallahh Bende tam aynısını istiyorum. Benimde kızım çok kardeş istedi, olmadığı için üzülüyordu, geçen sene 5 aylık bi düşüğüm oldu erkek, ömrü o kadar mis şimdide kızımızı bekliyoruz, inşallah sağlıkla gelir ama ikiz olması çok olması çok güzel olmuş, biraz daha riskli ama bi kerede kurtuluyorsun

Bilmem ki mayıs annelerinde yazmışlardı ben aldım ama bebeğim süt emiyor sadece 3 hafta kullanma tarihi var yazık oldu falan diye
Galiba kast ettiği şey şu kutu açıldıktan sonra 1 ay içinde bitirilmesi gerekir. Emiyorsa tabi öyle yazik olduğunu düşünebilir, bunuda göze almak gerekir. Yada lazım olunca alicaksin. Bebek alışverişlerinde alıpta kullanılmayan şeyler olabiliyor malesef, giysiden beze,biberondan emzige kadar hatta beşik bile herşey bir risk :)

Belki şüphelendiği bişey vardır o yüzden yeniden kontrol etmek istemiştir, bebeğin suyu nasıl mesela? Çok acil bi sorun olsaydı o kadar beklemezdi bence. Kan uyusmazliginda normalde iğne vurulur, ilk gebeliklerde çok sorun olmaz Genelde kan uyuşmazlığı ama daha sonrakilerde mutlaka yanlış hatırlamıyorsam 28.hafta civarı iğne yapılır.

Hastaneye kesin almıcaklardanyenidoğan çekimini diyorum.yapıp yapmamakta kararsızım. Siz yaptırcsk mısınız?
Ben de düşünüyorum yenidoğan çekimi. Korkuyorum da bir yandan ama hatıra kalsın istiyorum. Zaten doğuma giremiyorlar. Oda süsleme yok. Gelen giden yok. Hiç bir kutlama yapamıyoruz. Bari şirin güzel hatıralarımız olsun.
ilk 15 gün içinde yapmalı diyorlar. Bakalım bebeğim sağlıkla gelsin de. Tüm şartlar uygun olursa yaparım

Şu zor hamilelik ve karantina günlerinden sonra düşüncesi bile ürkütücü :)) 3. Çocuğun
Ben bilmem etmiş bulundum dua,hamile duası da kabul olur derlerişin şakası Allah gonlune gore versin .çocuk bir servet bence,insan geç ve zor elde edınce daha iyi anlıyor..

Ha birde bebeğim bir hafta önden gidiyor 35 haftalık gözüküyor kilosu 2700 gr ayrıca başı yukarda aşağı inermi sezeryan olmak istemiyorumm
Ben şuan 34+6 yim 32.haftaya kadar basasagidaydi ama sonra ilginç bir şekilde döndü şuan başı yukarda, doktorlar tam bişey diyemıyorlar donende var donmeyende, o yüzden bende sezeryan fikrine alıştırıyorum kendimi

Hastanelerın etrafı ful eczane, lazım olursa ulasamaz mıyız mamaya , ben almadım cantama ama bilemedım şimdi
Bende öyle düşündüm başta ama kapalı bir zamana denk gelebilir, nöbetçi aramakla uğraşmamak için, birde eczaneler de şuan çok mikroplu yerler mümkün olduğunca girmemek lazım. Önceden alıp temizleyip yanıma alirim. 1 numara 6 aya kadar kullanılabiliyor tabi açılmazsa, kutu açıldığında 1 ay süresi var.

Kızlar mama çabuk bozuluyor. Ben mama kabı alıp öyle birgünlük götürecektim. Annem onlar kutudan çıktı mı çabuk bozuluyor dedi. Hastaneye götürdüğümü eve getirmek istemedim. Ama şimdi mecbur kutusu ile alacağım yanıma. Aptamilin 1 numara, en küçük kutusu 65 lira.

ya eğer yaptıramazsam evde çekerim diyorum birkaç poz diyorum ama bilemedim..neyse son günlerde bakarız artık duruma göre
evet herseyi ipral oldu hersey içimde kaldı.hamile fotomuz yok doğru düzgün dışarı cıkamadığımızdan bari bu olsn istiyorum ama bakalaım.
Ne zamana kadar dönmezse alırlar? 38 de atıyorum hala dönmemişse alalım der mi doktorlar?

Hastanedeyken pamuk ve alkol bazlı dezenfektanla dezenfekte edip cantana öyle koyarsın canım

Benim de evde şipşak fotoğraf makinelerinden var onunla kendim cekicem fotoğraflarını
İlk sezaryenlerde çok sorun olmayabiliyor son ana kadar beklemek, kasılmalar başladığında hemen alınabilir makat geliş buna engel olmaz diye düşünüyorum. Eğer 2. Veya 3. Sezaryen doğumun olsaydı o zaman riske atmayıp erken almayı dusunebilirdi canım Dr un. Ama tabii yine en son kararı birlikte verirsiniz ☺

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…