• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
kızlar valla bende ikiliyi yaptırıp yaptırmama konusunda kararsızım...sizler ne dşünüyosunuz...detaylıya gidince zaten herşeyi her ayrntısını görücez ikili sonucu çoğu zaman yanlış çıkanlar var
Ben doktoruma dedim yaptırmayı düşünmüyorum ama dedim siz yaptır derseniz yaptırırım size güveniyorum o da yapalım dedi ama hala kararsızım bilmiyorum.

kızlar valla bende ikiliyi yaptırıp yaptırmama konusunda kararsızım...sizler ne dşünüyosunuz...detaylıya gidince zaten herşeyi her ayrntısını görücez ikili sonucu çoğu zaman yanlış çıkanlar var
Yaptırmakta fayda var ya butun testleri cunku dogum sonrası herhangi bir sıkıntı varsa mudahele gerekebiliyor. Eger bilinmezse doktorlar cok kızıyor sizin hatanuz bu die. Bi tanıdıgımın bebeginin dudagı morarmış dogduktan sonra doktor detaylı yaptırmadınızmı demiş. Ve kuzenimin cocugu diyafram hernisi idi oda dogar dogmaz ameliyata alındı. Bilinmese solunum sıkıntısı cekecekti bebek. Allah korusun daha başka şeylere sebep olur. Ben yaptırmak istiyorum herşey Allah tan bunun bilincinde olaraktan yaptırcam. Eski zaman gibi değil yenilen içilen şeyler ne kadar dikkay etsekte zararlı besleniyoryz aslında bebege yansıması da dogal bunun. Aşı da testlerde herşeyini yaptırmayı düşünüyorum

Ben doktoruma dedim yaptırmayı düşünmüyorum ama dedim siz yaptır derseniz yaptırırım size güveniyorum o da yapalım dedi ama hala kararsızım bilmiyorum.
valla normlde aldırmicaksanız niye yaptırıyosunuz diyolar.. bende devltten aldım randevu 11.haftama...gün verirse yaptırcam vermezse uğraşmicam

Yaptırmakta fayda var ya butun testleri cunku dogum sonrası herhangi bir sıkıntı varsa mudahele gerekebiliyor. Eger bilinmezse doktorlar cok kızıyor sizin hatanuz bu die. Bi tanıdıgımın bebeginin dudagı morarmış dogduktan sonra doktor detaylı yaptırmadınızmı demiş. Ve kuzenimin cocugu diyafram hernisi idi oda dogar dogmaz ameliyata alındı. Bilinmese solunum sıkıntısı cekecekti bebek. Allah korusun daha başka şeylere sebep olur. Ben yaptırmak istiyorum herşey Allah tan bunun bilincinde olaraktan yaptırcam. Eski zaman gibi değil yenilen içilen şeyler ne kadar dikkay etsekte zararlı besleniyoryz aslında bebege yansıması da dogal bunun. Aşı da testlerde herşeyini yaptırmayı düşünüyorum
canmm detaylıyı yaptırcam ama ikili down sendrmna bakıyo öyle çıksa allah korusun aldırmicaksak yaptırmak mantklı değil bence ki zaten çok olumsuz sonç alıp bebegi gayt sağlklı doğan var..buda fazla ve gereksz evhama sebep veriyo hem bize hem bebege

yanlısım varsa düzeltin ama ikili taramada sadece down sendromu olup olmadığı anlasılıyormus diye biliyorum. yada akraba evliliği varsa engelli olma durumuna bakılıyormus kanda. biz akraba değiiliz . down sendromlu olup olmadığıda bişeyi değiştirmeyecek sonuçta bir tedavisi yok

ikili tarama çok önemli ama evet. doğumda doktor bulunması açısından.

Zaten 20li haftalarda detaylı ultrason olmuyor mu onda herşey çıkıyor diye biliyorum gerçekten insanın kafası karışıyor ama doğru diyorsun eskilere göre şuan herşey hormonlu zararlı besleniyoruz biraz düşünmem gerekecek bu konuda herşeyin hayırlısı🤔

Ptesi gidicem isteyecek muhtemelen
Muhtemelen grubun ilk ikili taramasını ben yaptırdım bugün yapıldı. Ultrasonda cinsiyet tahmini bile geldi tabi kesin değil. Sonuçlarımız temiz çıksın umarım.

Canım hiçbir türlü aldırmayacaksan yaptırma bence. AMa detaylı ultrasonu bekliyorsan 20. Haftalarda oluyor genelde ve çok geç hamilelik sonlandırmak için.

aynen öyle son ana kadar bile down sendromlu dedikleri ama normal sağlıklı olarak doğan çok fazla bebek var o yüzden bende yaptırmıycam. doktorum da kafanı karıstırma, zaten aldırmak istesen bile zamanı doluyo en azından 30 hafta kafan bulanmaz dedi.
Canım ikili test tek başına zaten yeterli değil. İkili testte risk beklenenden yüksek çıkarsa başka testlere yönlendiriyor doktor. Plasentadan sıvı alınarak %100 ya da anne kanından bebek kanınını ayrıştırarak yurtdışına gönderdikleri testle %99 oranda kesin tanı konuyor artık. Yani günümüzde sadece ikili test sonucuna bakarak bebek aldırma kalmadı . Bİr de engelli çocuklarda aldırmak için yasal süre yok.4- 5 aya kadar alıyorlar. Kararı anneye bırakıyorlar. Çok ince düşünülmesi gereken bir karar. Hiç birimiz bunlarla sınanmayalım inşallah.

Valla ne gerekiyorsa yaptırmak gerekiyor sonradan pişman olmamak adına vicdan azabı çekmeyelim sonra elimizden gelen neyse ne diyorsa yapmak lazım benim fikrim ben gidince istiycek kesin yaptırcam şuanda zaman ilerledi eskiye göre düşünmek yorum yapmamak lazım ne yediğimiz içtiğimiz sağlıklı ne soluduğumuz hava bence yaptır canım..

Kızlar ya benim iştahım kapalı tamam ama su da içemiyorum. Önceden 2,5 litre gayet içerken şu anda günde 1 litreyi tiksinerek içiyorum. Ev yapımı portakal, vişne suyu gibi şeylere yöneldim. Öneriniz var mıdır?

Kızlar herşey iyi çıktı çok şükür normalde küçük çıkıyordu ultrason da ama haftasını yakalamış iki gün ileri de çıktı 11+1 olmuş.haftaya ikili tarama için çağırdı doktorum ama kararsızım yapma konusunda.
Nift diye bi test varmıs ,daha detaylıymıs ikili teste gore.dogruluk payı daha yuksekmiş

aynen öyle son ana kadar bile down sendromlu dedikleri ama normal sağlıklı olarak doğan çok fazla bebek var o yüzden bende yaptırmıycam. doktorum da kafanı karıstırma, zaten aldırmak istesen bile zamanı doluyo en azından 30 hafta kafan bulanmaz dedi.
İkili test doru sonuc vermeyebılıyormus,nifty daha garantiymiş

Merhaba, ben de çok karşıydım ama dün doktorum bakalım dedi. Ultrasonda ense kalınlığı normal çıkınca içim biraz daha rahatladı verdim kanı bakalım. İnşallah temiz çıkar.. Doktor bana ultrasonda %97 belli olur ama %3lük kısmı es geçemeyiz emin olmamız lazım dedi, yaptırdım. 2 hafta sonra kontrole gidicem.

İkili test doru sonuc vermeyebılıyormus,nifty daha garantiymiş
Arkadaşlar ikili test zaten bebeğin down sendromlu olup olmadığını söylemiyor. Sadece risk aralığı veriyor. Dolayısıyla bu testten kesin bir tanı beklenemez. Mesela diyor ki sendeki değerlere sahip 600 çocuktan biri down sendromlu doğdu ya da 10000 çocuktan biri down sendromlu vs. Eğer risk fazla ise doktor ekstra testler istiyor.
İkili test dediğimiz şey 3 ayı tamamladığınızda yaptığınız ultrason muayenesinden sonra kan aldırıp ikisinin oranını ve yaşınızı karşılaştırmak. Çok meşakkatli bir test değil. Önceden dediğim gibi yüzde yüz sonuç veren testler de var ancak çok pahalı olduğundan eğer risk grubunda değilseniz boşuna yaptırmıyor doktorlar. Anne göbeğinden iğneyle plasentaya ulaşıp alınan örnekle ise yüzde 100 kesin sonuç alınıyor ancak bu test sonucunda 100 çocuktan birinin düştüğü belirlenmiş dolayısıyla risk grubunda değilseniz doktorlar bu testi de yapmıyor.

Merhaba, ben de çok karşıydım ama dün doktorum bakalım dedi. Ultrasonda ense kalınlığı normal çıkınca içim biraz daha rahatladı verdim kanı bakalım. İnşallah temiz çıkar.. Doktor bana ultrasonda %97 belli olur ama %3lük kısmı es geçemeyiz emin olmamız lazım dedi, yaptırdım. 2 hafta sonra kontrole gidicem.
Canım ben de bugün yaptırdım. Ense kalınlığı kaç çıktı? Kaçıncı haftadasınız? Bir de cinsiyet tahmininde bulundu mu doktor?

Merhaba arkadaşlar size bir sorum olacak bugün tahlil verdim kan idrar ama sonucu için hemen doktora gidemicem bu beta HCG yazan hamilelik ile ilgili olan değermi anlayan varsa yardımcı olabilirmi

Eklentiler

• Screenshot_20191122-160538.webp
    Screenshot_20191122-160538.webp
    24 KB · Görüntüleme: 70
Merhaba arkadaşlar size bir sorum olacak bugün tahlil verdim kan idrar ama sonucu için hemen doktora gidemicem bu beta HCG yazan hamilelik ile ilgili olan değermi anlayan varsa yardımcı olabilirmi

evet. pozitif çıkmış bilmiyor muydunuz yoksa hamile olduğunuzu :)

Back
X