bana doktorum normal diyor ölçüp. ama kaç olduğunu falan sormuyorum hiç.Arkadaşlar bu haftalarda sizin amniyo sivilariniz nasıl?
Evet olcumlerde amniyon sıvısı 5cm nin altına düşünce sıvı az deniyormus benimki tam 5cm o yüzden her hafta kontrol edilecek. 5-8 arası normalmiş. 8 cmden buyukse su fazlalığı oluyormus. Su an benimki tam sınırda normal su. Bir kaç hafta idare etse süper olacakMaşallah bebeğine canım çok güzel büyümüş sen de 36. Haftadasın ilk doğum yapacaklardan birisin artık su azalmaya plesenta eskimeye başlarmış yavaş yavaş hayırla 38 leri bulalım da normal yada sezaryen hayırlısıyla doğuralım
Gebelık zehırlenmesi mi oldun cnm ?? Benımde sanırım oyle bırsey nasıl anlasılıyor bebekte mi sorun oluyor yoksa kan tahlılerındne mı anlasılıyorGebelik zehirlenmesi geçiren arkadaş ve bebegi iyimi peki
Geçmiş olsun canım
Kacıncı haftada dogdu pekı?? Benımde olabılır belırtıleri ne acabaewt iyiler. sadece erken doğdu
idrarda protein kaçağı olup olmadığına bakılmadı lazım. ayrıca usg de doppler yapılıp bebeğe giden damarlarda bir direnç varmı diye kontrol edilir. benim preaklampsi başlangıcı denildiği haftadan itibaren her hafta 2 kere çağırdı doktorum. idrarda protein kaçağı olup olmadığı kontrol edildi her hafta. usg de doppler yaptı. artık direnç artıp kilo alımı çok azalınca almamız daha iyi dendi ve aldı. eğer idrarda kaçak da varsa biraz daha önemli bir hal alıyor. ben 2 doktora gidiyordum kızıma hamileyken. diğer doktorda tansiyon üzerine çok uyarıyordu beni.Yaa gerçekten mi peki zehırlenmeyi nasıl anlıyor doktor bir testi vs bırseyı varmı yaptırsam?? Bugun gittim doktora nst ye baktılar normal dedi sonra tansıyon olcu buyugu 14.8 cıktı. Bebegın suyu iyi dedi ama kafama takıldı. Yuzum ve ellerim şiş . Birde sap göğsümün altı agrıyor karacıger enzımlerimle alakalı ollabılırmıs enzım kan testi istedi yarın gidicem. Sizde nasıl karar verdıler almamız lazım diye ? ? Bebegın suyumu azalmıstı kan testlerınde mı bırsey cıktı nasıl anlasıldı
Bugun doktorum cagırdı gittim orda panıkmı oldum ne 14.8 cıktı büyüğü kucugu de kucuktu 7 miydi neydı. Doktora sasırdı tansıyon ılacı verıcekmıs bana simdi kullanan varmı daha once anlamadım. Onlem olsun dedi gunde 3 defa ıcıcekmısım bırde karacıger enzım testi ıstedi. Zehırlenmenın tam bir belırtısı yokmu nasıl anlasılcakCanım normal tansiyon 12-8dir senin ikisi de 1.5 değer fazla çıkmış aslında öyle çok çok çok aşırı bi yüksek değil. Bazı insanların tansiyonu stabil seviyelerde kalır , kimisinin düşüktür kendini iyi hisseder kimisinin biraz yüksektir ama yine kendini iyi hisseder yani bu durum kişiden kişiye göre değişir . Ben hastanede pleeklamsi gebelerde ne tansiyonlar ölçtüm 17-11 16-12 yani kendine stres yapma çok öyle aman aman yüksek değil sadece takip et daha fazl yükselmesin
35inci haftasıydı sanırım. sadece baş ağrısı ve mide ağrısı demişti. dediğim gibi herkesin sonucu aynı olmayabilir ama doktoru bilgilendirmekte fayda var ve düzenli takip etmek lazım tansiyonuKacıncı haftada dogdu pekı?? Benımde olabılır belırtıleri ne acaba
Evet bugun dopller gibi birseye baktı sıkıntı yok sımdılık dedi kendı kendıne . Idrar testi geçen hafta yaptırdım protein kaçagı yok. Her haftamı yaptırmıstın ıdrar testini pekı?? Bırde dkkatımı cekti geçen çarşamba gittiğimde 2950 demıstı kılosuna bugun 2750 dedi . Nıye oyle dedim +- 300 oynar dedi bide bebek asagı ınmıs kafası baskın olabılır ordan kılo kaybı olabılır dedı ama pek tatmın etmedı soyledıkleri baska doktora da gıtmelımıyım sence ?idrarda protein kaçağı olup olmadığına bakılmadı lazım. ayrıca usg de doppler yapılıp bebeğe giden damarlarda bir direnç varmı diye kontrol edilir. benim preaklampsi başlangıcı denildiği haftadan itibaren her hafta 2 kere çağırdı doktorum. idrarda protein kaçağı olup olmadığı kontrol edildi her hafta. usg de doppler yaptı. artık direnç artıp kilo alımı çok azalınca almamız daha iyi dendi ve aldı. eğer idrarda kaçak da varsa biraz daha önemli bir hal alıyor. ben 2 doktora gidiyordum kızıma hamileyken. diğer doktorda tansiyon üzerine çok uyarıyordu beni.
Birde sana tansıyon ılacı vermısmıydı doktor kontrol altına almak ıcın anı cıkmasını engellemek adına??idrarda protein kaçağı olup olmadığına bakılmadı lazım. ayrıca usg de doppler yapılıp bebeğe giden damarlarda bir direnç varmı diye kontrol edilir. benim preaklampsi başlangıcı denildiği haftadan itibaren her hafta 2 kere çağırdı doktorum. idrarda protein kaçağı olup olmadığı kontrol edildi her hafta. usg de doppler yaptı. artık direnç artıp kilo alımı çok azalınca almamız daha iyi dendi ve aldı. eğer idrarda kaçak da varsa biraz daha önemli bir hal alıyor. ben 2 doktora gidiyordum kızıma hamileyken. diğer doktorda tansiyon üzerine çok uyarıyordu beni.
doppler yapmıştır. ekranda mavi ve kırmızı olarak kan akımları görülür. orda anlıyorlar işte direnç var mı yokmu. sorun yok dediyse panikleme. benden her hafta istemişti idrar tahlilini çünkü tansiyonum hep 13 14 gibiydi. ne olur ne olmaz diye veriyorduk tahlil. kilo kaybı değil de almamaya başlamıştı benim kızım. sendeki usgnin yanıltmasıdır. sen şimdi tansiyonunu günde 3 kere ölçüp not al. stres yapma, tuzdan uzak dur özellikle peyniri ve zeytini tuzunu çıkarıp ye. kırmızı meyvelerin suları iyi gelir tansiyona. yüksek seyrederse doktorunu bilgilendir. ama sen ilaç alacakmışsın o da dengelerEvet bugun dopller gibi birseye baktı sıkıntı yok sımdılık dedi kendı kendıne . Idrar testi geçen hafta yaptırdım protein kaçagı yok. Her haftamı yaptırmıstın ıdrar testini pekı?? Bırde dkkatımı cekti geçen çarşamba gittiğimde 2950 demıstı kılosuna bugun 2750 dedi . Nıye oyle dedim +- 300 oynar dedi bide bebek asagı ınmıs kafası baskın olabılır ordan kılo kaybı olabılır dedı ama pek tatmın etmedı soyledıkleri baska doktora da gıtmelımıyım sence ?
hayır vermedi. çünkü kaçak yoktu ve ani yükselişler olmadı hiç. 13ü pek geçmiyordu. risk görmedi sadece sık kontrole çağırdı. çok şükür sorun olmadı sonucunda.Birde sana tansıyon ılacı vermısmıydı doktor kontrol altına almak ıcın anı cıkmasını engellemek adına??
Ben fulya acıbademde profa gidiorum muayene ücreti 775₺ doğum 11.400-15.000 arası ama bu fiyat personel yakını indirimi normal hasta fiyatını bilmiyorum vallaİbrahim hocayı da biliyorum canım, Recep hoca yoğun diye asistanı ona yönlendirmişti hatta ilk başta. Sonra Recep hocaya bulmuştum randevu. Çok geçmiş olsun.Ben Medical Park Bahçelievlere gidiyorum. Memorialdeydim ama fiyatlar aşırı gelince Medical'de normal doğumları çok başarılı olan bir hocaya başladım. Ama şimdi sezeryan denilince aşırı canım sıkıldı. Sen Acıbademden ne kadar fiyat aldın? Pandemi dönemi o kadr para da vermek istemiyorum yahu, 16 mı ne dedi Memorial. Medical uygun ama hastane çok kalabalık hiç istemiyorum orayı sezeryan olursa. Doktorun da başka hastaneye gelmesi yasakmış.
hadi gözünaydınTaburcu oldum kızlarrrrrr. Hayatımda ilk defa hastanede yattım. Çıkınca ağladım vallaAllah bi daha yaşatmasın inşAllah
Yürüyüş yapmak iyi gelırmı pekı? Aşırı halsızım iki adım atsam yoruluyorum hemen bide. Sana da doktor tansıyon ılacı vermısmıydı? Bana baslama tahlıl sonucların gelsın oyle baslarsın dedi. Baslayınca hemen bırakılmıuor dedi ne demekse artık anlamadım:// evet eve aldım alet ölçücem hergün bakalım bebek hareketlı sukur hareketi azalırsa sıkıntı dimi dikkat etmem lazımdoppler yapmıştır. ekranda mavi ve kırmızı olarak kan akımları görülür. orda anlıyorlar işte direnç var mı yokmu. sorun yok dediyse panikleme. benden her hafta istemişti idrar tahlilini çünkü tansiyonum hep 13 14 gibiydi. ne olur ne olmaz diye veriyorduk tahlil. kilo kaybı değil de almamaya başlamıştı benim kızım. sendeki usgnin yanıltmasıdır. sen şimdi tansiyonunu günde 3 kere ölçüp not al. stres yapma, tuzdan uzak dur özellikle peyniri ve zeytini tuzunu çıkarıp ye. kırmızı meyvelerin suları iyi gelir tansiyona. yüksek seyrederse doktorunu bilgilendir. ama sen ilaç alacakmışsın o da dengeler
yürüyüş herşey için iyi de zaman yaratamıyoruz işte. ben ilaç kullanmadım. hareketlerinde bir sıkıntı olmuyor da işte gelişimini doktorun değerlendirmesi lazımYürüyüş yapmak iyi gelırmı pekı? Aşırı halsızım iki adım atsam yoruluyorum hemen bide. Sana da doktor tansıyon ılacı vermısmıydı? Bana baslama tahlıl sonucların gelsın oyle baslarsın dedi. Baslayınca hemen bırakılmıuor dedi ne demekse artık anlamadım:// evet eve aldım alet ölçücem hergün bakalım bebek hareketlı sukur hareketi azalırsa sıkıntı dimi dikkat etmem lazım
Hüseyin azer bey’e Hüseyin bey olmazsa giderim bende, çok iyi birisi, dinler güzelce muayene eder iyi yapmışsın ondan almakla, bende Pazartesi için randevu almaya çalışıyorum ama bi türlü açılmadı inşallah iyidir, olmazsa gitmeden sekreterine mesaj atarım ona göre giderim bende zaten. O olmazsa da Mehmet ak’a giderim büyük ihtimalle, onunla da görüşmüşlüğümüz tanışıklığımız var, kader kısmet bakalım yaa, Pandemi de yeniden çoştu zaten iyice sinir oluyorumWendy ya sana birşey soracağım epeydir hüseyin bey 'in randevuları açılmıyor izinde mi yada rahatsız falan mi dün başka bir doktordan randevu aldım cumaya son tahlillerin yapılacak demişti bana hüseyin bey 35 dolunca bende tahlillerimi yaptırayım diye hüseyin azer yılmaz dan aldım randevu sonra zaten doğum için gün vereceğim demişti ben doğumu özelde yapmaya karar verdim gibi o yüzden hangi dr olduğu farketmez diye düşündüm aslında ama yinede hüseyin aksoy bey olmazsa tavsiye edeceğin başka bir dr var mi
Hadi gözün Aydın canım, bi dahaki sefer bebişini de sağlıkla kucağına alıp çıkmak olsun vakti zamanı gelince.Taburcu oldum kızlarrrrrr. Hayatımda ilk defa hastanede yattım. Çıkınca ağladım vallaAllah bi daha yaşatmasın inşAllah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?