2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
Evet olcumlerde amniyon sıvısı 5cm nin altına düşünce sıvı az deniyormus benimki tam 5cm o yüzden her hafta kontrol edilecek. 5-8 arası normalmiş. 8 cmden buyukse su fazlalığı oluyormus. Su an benimki tam sınırda normal su. Bir kaç hafta idare etse süper olacak

Gebelik zehirlenmesi geçiren arkadaş ve bebegi iyimi peki

Geçmiş olsun canım
Gebelık zehırlenmesi mi oldun cnm ?? Benımde sanırım oyle bırsey nasıl anlasılıyor bebekte mi sorun oluyor yoksa kan tahlılerındne mı anlasılıyor

Benim tansiyonumda 2 gündür 13-8 şimdi limon ıctim baş ağrım var enseden vuruyor yarın doktoruma söyleyeceğim

idrarda protein kaçağı olup olmadığına bakılmadı lazım. ayrıca usg de doppler yapılıp bebeğe giden damarlarda bir direnç varmı diye kontrol edilir. benim preaklampsi başlangıcı denildiği haftadan itibaren her hafta 2 kere çağırdı doktorum. idrarda protein kaçağı olup olmadığı kontrol edildi her hafta. usg de doppler yaptı. artık direnç artıp kilo alımı çok azalınca almamız daha iyi dendi ve aldı. eğer idrarda kaçak da varsa biraz daha önemli bir hal alıyor. ben 2 doktora gidiyordum kızıma hamileyken. diğer doktorda tansiyon üzerine çok uyarıyordu beni.

Bugun doktorum cagırdı gittim orda panıkmı oldum ne 14.8 cıktı büyüğü kucugu de kucuktu 7 miydi neydı. Doktora sasırdı tansıyon ılacı verıcekmıs bana simdi kullanan varmı daha once anlamadım. Onlem olsun dedi gunde 3 defa ıcıcekmısım bırde karacıger enzım testi ıstedi. Zehırlenmenın tam bir belırtısı yokmu nasıl anlasılcak

Kacıncı haftada dogdu pekı?? Benımde olabılır belırtıleri ne acaba
35inci haftasıydı sanırım. sadece baş ağrısı ve mide ağrısı demişti. dediğim gibi herkesin sonucu aynı olmayabilir ama doktoru bilgilendirmekte fayda var ve düzenli takip etmek lazım tansiyonu

Evet bugun dopller gibi birseye baktı sıkıntı yok sımdılık dedi kendı kendıne . Idrar testi geçen hafta yaptırdım protein kaçagı yok. Her haftamı yaptırmıstın ıdrar testini pekı?? Bırde dkkatımı cekti geçen çarşamba gittiğimde 2950 demıstı kılosuna bugun 2750 dedi . Nıye oyle dedim +- 300 oynar dedi bide bebek asagı ınmıs kafası baskın olabılır ordan kılo kaybı olabılır dedı ama pek tatmın etmedı soyledıkleri baska doktora da gıtmelımıyım sence ?

Birde sana tansıyon ılacı vermısmıydı doktor kontrol altına almak ıcın anı cıkmasını engellemek adına??

doppler yapmıştır. ekranda mavi ve kırmızı olarak kan akımları görülür. orda anlıyorlar işte direnç var mı yokmu. sorun yok dediyse panikleme. benden her hafta istemişti idrar tahlilini çünkü tansiyonum hep 13 14 gibiydi. ne olur ne olmaz diye veriyorduk tahlil. kilo kaybı değil de almamaya başlamıştı benim kızım. sendeki usgnin yanıltmasıdır. sen şimdi tansiyonunu günde 3 kere ölçüp not al. stres yapma, tuzdan uzak dur özellikle peyniri ve zeytini tuzunu çıkarıp ye. kırmızı meyvelerin suları iyi gelir tansiyona. yüksek seyrederse doktorunu bilgilendir. ama sen ilaç alacakmışsın o da dengeler

Birde sana tansıyon ılacı vermısmıydı doktor kontrol altına almak ıcın anı cıkmasını engellemek adına??
hayır vermedi. çünkü kaçak yoktu ve ani yükselişler olmadı hiç. 13ü pek geçmiyordu. risk görmedi sadece sık kontrole çağırdı. çok şükür sorun olmadı sonucunda.
bu gebeliğimde ben tuz olayına biraz daha fazla dikkat ettim. yine ilk zamanlar ne olur ne olmaz diye kardiyolojiye gönderdi beni doktorum. kardiyolog ilaçlık bir durum şu an için yok dedi. eğer ilerleyen haftalarda olursa başlarız ilaç demişti ama çok şükür 12yi geçmiyor.

Ben fulya acıbademde profa gidiorum muayene ücreti 775₺ doğum 11.400-15.000 arası ama bu fiyat personel yakını indirimi normal hasta fiyatını bilmiyorum valla

Yürüyüş yapmak iyi gelırmı pekı? Aşırı halsızım iki adım atsam yoruluyorum hemen bide. Sana da doktor tansıyon ılacı vermısmıydı? Bana baslama tahlıl sonucların gelsın oyle baslarsın dedi. Baslayınca hemen bırakılmıuor dedi ne demekse artık anlamadım:// evet eve aldım alet ölçücem hergün bakalım bebek hareketlı sukur hareketi azalırsa sıkıntı dimi dikkat etmem lazım

yürüyüş herşey için iyi de zaman yaratamıyoruz işte. ben ilaç kullanmadım. hareketlerinde bir sıkıntı olmuyor da işte gelişimini doktorun değerlendirmesi lazım

Hüseyin azer bey’e Hüseyin bey olmazsa giderim bende, çok iyi birisi, dinler güzelce muayene eder iyi yapmışsın ondan almakla, bende Pazartesi için randevu almaya çalışıyorum ama bi türlü açılmadı inşallah iyidir, olmazsa gitmeden sekreterine mesaj atarım ona göre giderim bende zaten. O olmazsa da Mehmet ak’a giderim büyük ihtimalle, onunla da görüşmüşlüğümüz tanışıklığımız var, kader kısmet bakalım yaa, Pandemi de yeniden çoştu zaten iyice sinir oluyorum

Taburcu oldum kızlarrrrrr. Hayatımda ilk defa hastanede yattım. Çıkınca ağladım valla Allah bi daha yaşatmasın inşAllah
Hadi gözün Aydın canım, bi dahaki sefer bebişini de sağlıkla kucağına alıp çıkmak olsun vakti zamanı gelince.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…