Benim beta hic bakılmadi. Ben evde 4+6 da testle ogrendim. Ayni gun dr da kese göründüCanim beta hcg kaç peki.
ilac kullandim ama hic fayda vermedi ki. Kendiliğinden gecti. Surekli salcali ekmek yedim o donemdeNe kullandınız , nasıl geçti ?
Sağol canim cok yardimci oldun ☺Bana doktorum vermedi sağlık ocağındaki ebe tahlil yapabiliriz dedi dediğimde olur dedi sadece. Gittim bu sabah gebe olduğumu söylediğimde gerekli tüm tahliller için kan aldılar aytıntılı bilmiyorum neler için aldılar :) Ama toksoplazma falan vardı içinde. Kağıt varsa elinde yarın sabah git muhtemelen hepsini yapıyorlardır yapamadıkları varsa baska cozum bakarsın.
Amin hepimize inşgerçekten beta kişiye göre farklılık gösteriyor bay yüksek gibi gelmişti iyi bari maşallah Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin
Merhaba daha önce böyle bir soru sormuştum iki tane doktorla görüştüm gyno ferro sanolun içindeki folik asitin yeterli olduğunu söylediler aklına takılan başka biri varsa diye söylemek istedim ama ilaç midemi bozduğu için ve Demir değerlerim düzeldiği için artık kullanmama gerek yokmuş doktor da ocean Mummy vinelac elevitten herhangi birisini kullanabilirsin dedi ocean mummy pahalı geldi vinelac ve elevit de bulamadım iki üç eczaneye sormama rağmen decavit aldım o da muadiliymiş siz ne kullanıyorsunuz sizce fark var mı aralarında ?Herkese Merhaba, ben de yeni üyeyim
Gyno ferro sanol kullanmaya başladım Demir depolarım boşaldığı için aile hekimim verdi içindeki folik asit yeterli mi yoksa ek olarak almam gerekir mi Hamilelik öncesi de kullanmadım daha 1 haftadır kullanıyorum .Ayrıca başka vitamin ,omega 3 vs kullanıyor musunuz ?
Tiroid tam kan sayımı smear testi yaptırdınız mı ?Ben sadece rutin biyokimya testi ve beta hcg baktırdım henüz kadın doğum doktoruna gidemedim son adet tarihim 1 Haziran dün beta hcg 9551 çıktı sizce normal mi ? Cevap verecek herkese teşekkürler
Hamile olduğumu öğrendiğimde tanıdık olan eczacı folbiol verdi bana. İlk gebeliğimde folio kullanmıştım doktor bunların ikisine de hayır diyerek Z-fol diye bir tane verdi onu kullanıyorum simdi b-12 falan var icinde. Üç aşağı beş yukarı aynı hepsi bazıları daha pahalı bazılarının dozu daha yüksekmiş vs. Ayrıca ilk gebeliğimde omega3 de multivitamin de demir ilacı da kullanmıstım :) Ama ilk trimesterde sadece folik asit.Merhaba daha önce böyle bir soru sormuştum iki tane doktorla görüştüm gyno ferro sanolun içindeki folik asitin yeterli olduğunu söylediler aklına takılan başka biri varsa diye söylemek istedim ama ilaç midemi bozduğu için ve Demir değerlerim düzeldiği için artık kullanmama gerek yokmuş doktor da ocean Mummy vinelac elevitten herhangi birisini kullanabilirsin dedi ocean mummy pahalı geldi vinelac ve elevit de bulamadım iki üç eczaneye sormama rağmen decavit aldım o da muadiliymiş siz ne kullanıyorsunuz sizce fark var mı aralarında ?
Ben yaptırdım sağlık ocağında yapıyorlar ama enfeksiyon testlerini özelde ya da devlet hastamesinde yaptırman lazım.Rubella toxoplazma .Gerçi bazı sağlık ocakları bu testleride yapıyormuş kafalarına göre iş yapıyorlar yanikızlar doktorum dün bazı kan tahlilleri istedi gebelikte istenilen tahliller işte.
Sağlık ocağında yapılıyor mu hepsi, yapan var mı aranizda?
KHoş geldin canım çok güzel katlamış değerin. Sağlıkla ilerlesin insallah
Canim ben daha once verdim tereddut etmekızlar aranızda hiç sağlık ocağında tahlil yapan olmadı mı ? neden kimse mesajıma yanıt vermiyor.
Canim benimde tam 5hafta.Bugün minicik görüldü kese değere göre mi değişiyor acaba senin değerin kaç?Benim kese yine görünürde yok, 5+1 bugün. Doktorum biraz panik olmus halde, öglen kan verdim, aksam sonucuna göre degerlendirip yükselme varsa cmtesi yine kan tahlili yapacak... nerede su fasulye, bi yakalasam kiricam bacaklarini
Yapıcam artik canım bu gece insallahCanım ben de çook zorlanıyorumAma fitil olarak direkt rahme gidiyor ve etkisi mükemmel. Ağızdan olunca maalesef mide asidinden dolayı ilaç ulaşana kadar etkisi azalıyormus.
Canim benimde tam 5hafta.Bugün minicik görüldü kese değere göre mi değişiyor acaba senin değerin kaç?
kese boyutu büyük olduğu için görünmus. Benim kese dün göründü 4+6 da. ama çok küçüktü 3.50mm .
sen en iyisi sonucunu bekle bakalım nasıl çıkacak doktorun gereken bilgiyi verecektır.
Değerim 2328 çıktı o gördüğüm yalancı kese dediCanim bu surecte doktoruna guvenmen cok onemli. Simdi biz ne desek bos doktor bu isin uzmani seni dogru yonlendirecektir. Biliyorum hepimiz yapiyoruz giriyoruz soruyoruz yada nette arastiriyoruz ve tam bir bilgi copluguyle ve kafa karisikligiyla kaliyoruz. Umarim hersey yolunda gider saglikla kucagina alirsin canim. Stress yapma doktoruna guven yada guvenecegin bir doktor bul. Guzel haberlerle gel insallah
DEtaylı açıklamanız için çok teşekkür ederim :) içim rahatladı biraz...Aaa neden ağlıyorsunuz ağlamayın :) Toksoplazma bir tür parazitin vucudumuza girmesiyle oluşan bir hastalık. Bu parazit önceden size bulaşmışsa bağışıklık kazanmış oluyorsunuz ve testiniz bu yüzden pozitif çıkıyor. Benim ilk gebeliğimde negatifti mesela ve evde kedim var epey bir savaş verdim kedim için. Negatif olduğu durumlarda hayvanlardan uzak durmak, çiğ etlerden uzak durmak, sebzeleri çılgınca yıkamak gibi durumlar oluyor. Bunlar her zaman dikkat edilmesi gereken durumlar aslına bakarsanız ama bu bakteriye hamilelikte maruz kalmak bebek için tehlikeli bir durum. Detaylı tahlille belki bağışıklık durumunuzla ilgili şeylere bakacaktır bilemiyorum ancak sakın ağlamayın ağlanacak bir durum yok korkmayın lütfen :)
Eğer atlatmışsam iyi bişey sanırım. ama şu anda var ise kötü bi durum diye anladımBende de negatif çıkmıştı hamilelik planlarken. Doktor negatif çıkması çok da iyi değil demişti. Pozitif olsaydı bağışıklık kazanmış olurdun önceden demişti. Şimdi bu hastalığa karşı savunmasızsın demişti. Ben de neredeyse ayda 1 yaptırıyorum. Bahçemde 3 kedi var. Ve bahçede ne yetişirse onu yemek durumundayım
İnşallah ccanım ya 1,75 yüksek bi değer de değil. İnşallah önceden atlatmışımdır.Sizin doktorunuz antibiyotik vererek iyi yapmış tedbir amaçlı. Belki önceden geçirip atlatıp bağışıklık kazanmışsındır. Belki de yeni bulaşmış vücudunda vardır die antibiyotik vermiş her ihtimaşe karşı. Ama genelde pozirif olanlar önceden geçirip atlatanlar
ilac kullandim ama hic fayda vermedi ki. Kendiliğinden gecti. Surekli salcali ekmek yedim o donemde
[/QUOTE
Bende sürekli salça ekmek yiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?