Ben anlamadım ya. Benim tek şimdi 37 ye kadar çalışabilirim. Ama normalde rapor alırsam 32 ye kadar çalışabilirim oluyorum son sekiz hafta rapor da alamıyorum ve doğum iznine ayrılmam gerekiyor dimi. Şimdi 24 haflaığımYa su anda cok strese girdim bende gebelikte ben simdi bir ay rapor aldim 31. Haftamda rapor bitcek bendeki kafa sonuna kadar rapor almakti 37 de tekiller ayriliyor cogul gebelerde 35 inde ayriliyordu diye dusunmustum cunku cogul gebelere iki hafta fazla veriyor devlet izin.. neysee.. simdi ben 31. Haftamda raporum bitiyor ama ben gidip 30. Haftamdami calisamaz raporu alip devletin verdigi izinli gunleri yakmaya baslicam...Demirrrrr sanada duyrulur zaten izinlerimiz sinirli bak bebeklerimle dogumdan sonra fazla zaman geciremicem o vakit ( suanda rapor aldin aldin sona dayaninca alirsan sikinti... ben ne yapmam lazim calisan arkadaslar ne yaptilar? Beni bilgilendirirmisiniz??
Neresi merak ettım canım istanbulmuBende kaç tane hastaneye gittim. Şimdi de doktora çok kanım ısındı birde bir kaç referansta var kadında doğum yapmış. Ama gel gör ki eşim o hastanede doğum yapmamı istemiyor. Çok küçükmüş, eşimin çalışma odası bile doktorun odasından büyükmüş falan. Yatıcağın oda bile küçücüktür kesin dedi. Bende hastane odalarına bakıcam haftaya gittiğimde ama gidenlerin hepsi normal doğum yaptı doktorda. Doktor normal doğum yanlısı ve çok güleryüzlü. Tamam hastane çok küçük yenidoğan bakımı da var lüks bir hastane değil ama içime sindi benim. Millete oda süslüycem diyede içime sinmeyen bir doktorla doğum yapmak istemiyorum.
Kaloriferin ustune bile koydugunda 1 2 saate kuruyor zaten camasirlar :) gorumcem yetmez diye almis hep 2 kere anca giydirebildim dedi tabii iyikide cok almis bana verdi hepsini :)Allaha sukur maddi sikintimiz yok da gereksiz seyleri, gereksiz sayida almaktan yana da degilim. Nasil olur, yetistirebilir miyim kiyafet isini die, bilemedigimden kafamdan ayarlamaya calisiyorum acikcasi.
Titreme gobek kordonunu cekince veya bebisi hickirik tutunca oluyor demislerdi banaKizlar sizin de bebisiniz titreme hareketi yapıyor mu acaba ?? Tekme falan değil bildiğin titriyor ama nedenini bulamadım
Benim bir arkadaşımın yakın arkadaşı 24. Hafta doğum yaptı. Kozı çok şükğr 4 yaşında felan. Geçen sene amerikadaydı hamile kaldı. Orda bakmadılar buna. Bu ısrarla rahim ağzı yetmezliğini söylemesine rağmen. Haftada hemşireye yalvar yakar baktırıyormuş hatta bazen hemşire bakmıyormuş felan. Düşük yaptı neticede. Hala türkiyenin kıymetini bilin der. Allahım kızını ona bağışlasın. Hepimizin bebeklerini bağışlasın inşallahValla onu bende anlamıyorum ya bazı arkdslar diyor biz burda 3 kere ultrasona giriyoruz diye gerci usg dısında kontrolleri oluyormş ama usg önemli asıl, problem olursa bakıyolar belkide
Kuzum yıkadınmı hic havluyu bi yıkadıktan sonra deneyın dıyolardi sankiCanım bende özdilekten bambu havlu seti aldım 150 liraya. Yumuş yumuş diye nasıl sevdim anlatamam. Ben dışında herkes kötü dedi. Bambu olup yumuşacık olanlar suyu emmiyormuş boluna almışım sadece görseli güzelmiş vs vsAldığıma pişman ettiler beni. İnşallah seninki emen cinstendir. Ben denedim gerçekten emmiyor benimkisi
Bebişibe Havlu alacaklara duyrulur kızlar bambu emmiyor suyu
Sevindim senin adina :)Kızlar doktorumu aradım şimdi idrar kültürüm temiz çıkmış, üreme yok dedi, şükürler olsun
Oluyor canım. Eşim diyorki kesin gülüyor bu çocuk sende gülerken titriyorsun diyor bana hahahahahahNeymiş zıplayarak gülüyormuşum bebekte bana çekmiş
Benimde düşük baştan beri ilac alıyorum ama cok cok az bi artış oldu böyle giderse banada igne verecekkizlar ben b12 im dustugu icin igneye basladim belli bi haftaya kadar haftada bi doguma yakin ayds bi vurulcam
Yenidogan yogun bakimin olmasi gercektende onemli.benim ilk aradigim kriter o oldu zaten.Hastanenin odanın küçük olmasının hiçbir önemi yok da içine sindiyse. Ama yenidoğan bakım ünitesinin iyi olması önemli. O da küçük hastanelerde nasıl olur bilmiyorum. Bence ona dikkat edin
Surekli serum.fizyolojikle acmakda iyi degil bi dr demisti bana vucut alisiyormus o zaman daha kolay tikanmalara neden oluyormus gunde 3 4 kez zararli demisti 1 kez yapin gibisinden komusmustuBence çok gerekli iki kızımdada kullandım okadar rahat ettimki. Yeni doğduklarında bazen temizlenmemiş oluyor burunları sonra ilerleyen günlerde sıkıntı olabiliyor nefes almalarında. Tavsiye ederim herkese. Özellikle otri bebe burun aspiratörüyle beraber
Benim dr da bana hep sen bilirsin diyor :) birsey soruyorum aklimdaki soru isareti gitsin diye bi bakiyorum 1 soru oluyor 2 :)Ayniiii bizim dr. Artikk param kadar konus diyecem yahuu.. agzindan cimbizla almaya calisiyoz.. bide bunu sorsam cok mu yersiz diye bin kete dusunerek soru soruyorum.. aklimdaki tum sorulari unutuyorum boylelikleama sinirim bozulmuyor degil
Ya sen al bir ay sonra durumuna gore bir ay daha alirsin.. yani ben de anlamadimki hastanede doktor yaziyor oyle ya .. bu kadin sapa saglam calisabilir diye doktor imzali oluyor.. gidiyorsun 32. Haftanda huhu ben geldim cakisiyorum dersin... yani ben sana niye dedim haftan kucukken al raporu evinin islerini gor rahat rahat.. toparlan dinlen.. raporun bitincede calismak istiyosan izinlerinin bitmemesini cakisabilir raporunu 32. Haftanda dr undan alirsin sayet calisabilicek durumun olursa 37 ne kadar dayanabilirsen.. bebe de gelmek istemezse 37 den sonra mecburi devlet cikariyor seni izne... cocuk 40 haftada geldi mesela o zaman kotu 3 hafta bebegini gormeden gecen vakit gibi bana geliyor... 16 haftanin 3 haftasi gitti gibi dusun...Ben anlamadım ya. Benim tek şimdi 37 ye kadar çalışabilirim. Ama normalde rapor alırsam 32 ye kadar çalışabilirim oluyorum son sekiz hafta rapor da alamıyorum ve doğum iznine ayrılmam gerekiyor dimi. Şimdi 24 haflaığım
4 ay 4 ay alsam tam 32 oluyor. Kafam karıştı anlatır mısın bana ya ☺
Esime icirsemmi acaba kafa yapsin az :)Ah ah neler çektim, kayınvalidem yanımdan kaçtı, çok kötü oluyorsun diyekadın iki senedir yanıma gelmiyor
Fokal havaleyi ilk kez duydum bizim de EEG temiz çıktı çok şükür eğer çıkmasaydı ilaca başlanacaktı en son 2,5 yaşında geçirdi şubatta 6 yaş olacak ve daha havale geçirme riski yok yada çok az diye biliyorum o günler berbattı kendime çok zor geldim kızımı o şekilde görmek kaybediyorum sandım şuan yazarken bile gözlerim doldu ve doktora sorduğumda kardeşinde de havale geçirme riski olur demişti zaten halası falanda geçirmiş aile olunca risk yükseliyorEeg temiz cikti ama fokal havale gecirdigi icin kac dra sorduysak illa emarda cektirin denildi. İnsallah temiz cikar aklim orda kaldi 10 gun gecmez bana
Canim klima var hep. Normalde camasirin kurumamasi gibi bi durum olmuyor, sicak memleket malum kibris. Koyar koymaz kurur.Kaloriferin ustune bile koydugunda 1 2 saate kuruyor zaten camasirlar :) gorumcem yetmez diye almis hep 2 kere anca giydirebildim dedi tabii iyikide cok almis bana verdi hepsini :)
Evet canım istanbul kartal vera hastanesi.Neresi merak ettım canım istanbulmu
O zaman birsey diyemem :)Canim klima var hep. Normalde camasirin kurumamasi gibi bi durum olmuyor, sicak memleket malum kibris. Koyar koymaz kurur.
Ancak tam bebegin dogacagi aylarda sikinti oluyor kurutmak. 2 tam gun beklemesi gerek camasirlikta kurumasi icin bu sartlarda. Hafif nemli kaldirinca da koku yapiyor maalesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?