- 17 Şubat 2019
- 3.967
- 7.208
- 78
- 37
Karanfilli cay neye iyi geliyor sekere felanmi canim?1 haftadir karanfilli çay içiyorum çay sevmeyen ben :)
Hadi yaa kontrolüm haftaya sorarım bakalım. Ben hamlıktan diye düşünmüştüm. En son ki randevumda rahim uzunluğumun iyi olduğunu bir sıkıntı olmadığını söylemişti çünkü.Ya ben 61 le hamile kaldım şimdi 65,5 oldum. Az değil mi ya. Gerçi akşamları mide yanmasından yiyemiyorum. Birde önceden akşamları çok abur cubur yerdim. Onları kesince vücut şaşırdı galiba
Beb
Arkadaşım yürüyünce bende belde ağrı vs oluyordu. Dr a gittim dinlenmen lazım kesinlikle yürüme vs dedi. Bence kontrolünde sorduktan sonra ona göre karar ver yürümeye.
Çocuk olunca öyle oluyor galiba. Evlenmeden önce bizde de bir ritüeldi yemekten sonra çay içilir annem meyve doğrar bizde yerdik. Evlendikten sonra bir iki meyve aldım baktım kesen yok bende yememeye başladım hahahahaİyiym şükür bende canımm yemek yapmakla uğraşıyorum ☺ benim eşim hiç öyle aramaz tatlı anca haftasonu dısarı cıkarsak dayanamaz yerizönceden bende cok meyve yemezdım şimdi evde cocuk olunca alıştım elim hep meyveye gidiyo
Malesef o kadar basit değil ve benceyle yürümüyor. Aktarabilmenin şartları var ve bunlardan biri
ogretmenler somestr tatilinden once aktif calisabilirse bir gun ve yahut iki gun sonestr tatili tatilinden sayilmiyor mu?Malesef o kadar basit değil ve benceyle yürümüyor. Aktarabilmenin şartları var ve bunlardan biri aktif olarak çalışmak. Öğretmenler sömestr ve yaz tatillerinde izinli sayılıyorlar. Seminer dönemi olsaydı olurdu ama öğretmen tatilde evinde. Ha okul idaresi ya da milli eğitim bu konuda bir şey yapabiliyor mu onu bilmiyorum ve sanmıyorum da.
Hehehe al bendende o kadar evde sadece ben meyve yiyince zor geldi ev temizle yemekle ugras cayla ugras meyveyle de ugrasÇocuk olunca öyle oluyor galiba. Evlenmeden önce bizde de bir ritüeldi yemekten sonra çay içilir annem meyve doğrar bizde yerdik. Evlendikten sonra bir iki meyve aldım baktım kesen yok bende yememeye başladım hahahaha
Ogretmen 657 ye tabi degilmi? Yani devlet 37. Haftadan sonra mecburi isten ayiriyor ister calissin ister calismasin eger cocukta 40 inda gelirse 3 hafta zaten yaniyor dogumdan sonraya aktarilamiyor.. ama 657 sayili devlet memurlari kanununu bu.. ogretmenlerin ozel baska kanunu varmi? Kendine ait.. ama sen 37 de ayrildin cocuk geldi o hafta devletin verdigi kanunda memurlara ve tekil gebelikte 8 hafta sizin o uc haftada dogumdan sonraya aktariliyor. Somestr tatili olsun olmasin neye denk geldigi onemli degil.Ben 37 de ayrılmayı düşünüyorum şubatın iki haftası devam edeceğim yanı ayın 14 ü gibi ayrılacağım sömestr iznimden gitmez değil mi ya aktif olarak çalışıyorum suanda
Ayyy bende tatli sevmezdim simdilerde canimi cektiriyorBenim de canım bu hamilelikte çok çay çekiyor hemde böyle demli demli açık çay kandırmıyor normalde çay seven bi insan değildim
dimiii biz iyi olalım da kilo alınır verilir çok önemli değil :))Kizimda 25 kiloyla bitirdim, bu sefer takmiyorum, gidiyor dogumdan sonra, sıkma canını bunun icin.
ahh ahhh annelik valla bizde de yenmiyor meyve bekarken anneciğim tek tek soyar dilimler ağzıma kadar verirdi çoğu zaman... biz de öyle oluruz inşallah :))Çocuk olunca öyle oluyor galiba. Evlenmeden önce bizde de bir ritüeldi yemekten sonra çay içilir annem meyve doğrar bizde yerdik. Evlendikten sonra bir iki meyve aldım baktım kesen yok bende yememeye başladım hahahaha
Bebişin gayet iyi bence 25 hatanın içindeyim bu hafta yarın 26 ya giricem dün baktık bebişe 850 grm dedi doktorum bir hafta önden dedi.Senin tam haftasına göre kilosunda bence.Bol protein ağırlıklı beslen bende kansızlık var o kadar çaya benimki iyiyse nedeni bu değildir.Ya ben okadar kasmiyim diyorum kan ilacimi iciyorum en az yarim saat sonra kahvaltimi yapiyorum caysiz asla durmama 3 bardak sabah 3 bardak aksam icerim doktorumda hic uyarmiyor bu konuda. Bebis biraz zayif gibi sizinkiler nasil bilmiyorum ama gununden kucuk cikiyor benimki yani dun 26+0 da 805 gramdi bana az gibi geldi acaba bundan dolayimidirkiBirde gec uyaniyorum baya gece uyuyamiyorum sabah uyanamiyorum ama ara ogunlerimi sut ve meyvemide eksik etmiyorum
Aktif çalışabilecekleri bir durum yok ki. Okullar tatil. Müdür ya da yardımcısının durumu farklıdır. Onlar tatilde de geliyorlar. Ama öğretmen evinde.ogretmenler somestr tatilinden once aktif calisabilirse bir gun ve yahut iki gun sonestr tatili tatilinden sayilmiyor mu?
37. haftam sömestr sonrası olduğu için 10 gün daha çalışıp izne ayarlayacağım ve doğum sonrasına aktarılıyor diye biliyorum. Normalde yaz tatili aktarılmıyor ama bu farklı daha net öğrenip yazacağımBiz sömestr tatilini doğum sonrasına aktaramıyormuşuz. Kızım eylülde doğmuştu. Yaz tatili olduğu için aktaramamıştım. Bu sefer de sömestr alıyor biz öğretmenlerin 2 haftasını.
Umarım öyledir. Cevap bekliyorum. Memurlar.nette aktif çalışmadığımız için aktaramayacağımız yazıyor. Aksi beni de mutlu eder.37. haftam sömestr sonrası olduğu için 10 gün daha çalışıp izne ayarlayacağım ve doğum sonrasına aktarılıyor diye biliyorum. Normalde yaz tatili aktarılmıyor ama bu farklı daha net öğrenip yazacağım
Bende sizin bildiğiniz gibi biliyorum. Geçen yıl arkadaşım martta doğum yaptı.ondan bu şekilde hatırlıyorum. Biz sömestr sonrası çalışıyoruz ve aranın tatil olması bizim insiyatifimizde bir durum değilBen 32. Haftada izne çıkmayacağım canım, sömestr dönüşü doktordan kağıt alıp öyle vercem dilekçemi 2 haftam bu şekilde kurtulacak galiba
Bende öyle biliyorum canım, Ocak ayının ilk haftası gibi müdür yardımcımı arar bilgi alırım sizinle de paylaşırımBende sizin bildiğiniz gibi biliyorum. Geçen yıl arkadaşım martta doğum yaptı.ondan bu şekilde hatırlıyorum. Biz sömestr sonrası çalışıyoruz ve aranın tatil olması bizim insiyatifimizde bir durum değil
Gittinmi kuzum merak ediyoruz seni çokAgrim sancim yok dun biraz pazarda dolandim ayakta kaldim okadar ondan olabilirmiki
657 tabi degilmisiniz. Hanim efendi zaten 37 sine gelen gebe bayan zorunlu olarak devlet isten ayiriyorki somestr olsun olmasin.. siz ogretmenlerin farkli yonetmeligimi var diye sordum.Aktif çalışabilecekleri bir durum yok ki. Okullar tatil. Müdür ya da yardımcısının durumu farklıdır. Onlar tatilde de geliyorlar. Ama öğretmen evinde.
Bebekten bebeğe değişiyor. Benim kızım çok kusuyordu ve kaka taşırıyordu. 20 tane yetmiyordu diyebilirim. Ama kuzenim 7 taneyle idare ediyordu.Evet evet en son o sekilde yapmaya karar verdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?