Valla aksine beni de hava korkutuyor, astimim var bahsetmisimdir, turkiyede maksimum 3. Gunun sonunda inhalere baslamak zorunda kaliyorum. Hava kirliliği mahvediyor. Buraya tasinana kadar cok agir ilac tedavisi gordum, tasinir tasinmaz tek bi hap bile almadim. Simdi de tatillerde maalesef hem kendim hem kizim nefes alamiyoruz.Insallah canim hic bi aksilik olmaz turkiyede havada daha yumusaktir iyi gelir hepinize hemen donunceyse supermis
En mantiklisi oyle yapmak cnmBenim kizimin göbek bağı 5. Gun yikarken banyo esnasinda düştü. Sonrasinda kanama yapmaya basladi. 17 gunlukken gumusle yakildi. Ama devam etti kanama polip oluşmuştu. Krem ve o gobek kitlerinden kullandık. Erken yikattigima cok pismanim. İlk cocukta bilmeyince tecrubesizsin kim ne derse ona guvenmek istiyorsun. Bu bebegimi yikamicam gobek bagi kendi dusene kadar, her gun silicem....
Canım lütfen yanlış anlama ama buraya yazdığın için fikrimi söylemek istedim. Henüz bebişin doğmadığı için böyle düşünüyorsun. Ve bu çok doğal. Ama inan bana senin ve eşinin ailenizin heyecanlanması ve mutlu olmaları, hazırlıklar yapmaları çok güzel şeyler. Üstelik doğum sonrası en küçük bi destek bi yardım bile öyle ferahlatıcı oluyor ki.. Doğum öncesi bunu bilmiyorsun. Bence tadını çıkar tabi. Zaten onlar sever oynar hoplatır zıplatır. Ama bebişin annesinin eğitim ve etkisini alır en çok. Bundan endişen olmasın. Ne kendini strese sok ne de kayınvalideni üzme ☺Kuzum aslında beni daha çok strese sokacak gelmesini istemiyorum ama eşim işte, tek çocuk bir de benimki. Beni kv demin en çok ısrarı yoruyor, illaki kendi fikrini kabul ettirecek. Mesala ben 23. Haftamda açılma oldu serklaj oldum bilakis uyardım ne olur anne bebeğe bişeyler alıp durma artık, ben daha evladıma çorap almadım, çok korkuyorum bu kadar özenince elimden kayacak gibi geliyo dedim, sanki ben bunu söylememişim gibi gitmiş bir sürü şey almış yine, bazıları alsın ne olacak daha iyi diye düşünebilir ama ben farklı bir psikolojiye sahibim evladımın ilk giyeceklerini ben almak isterdim
Her gece degil cnm :) bazen insana oyle bir agirlik cokuyor ki tatli uyku kalkmak isgence oluyor o zamanlar :) ay uykuyu cok seviyorum ben beni dusunduren sabaha karsi :)Gece mutlaka emzirmek gerek. Ben o hatayi yaptım. Sagip verdim, mama verdim ve sutumu arttiramadim. Yemeyle süt olmayacagini idrak edemedim. Annem hâla kiziyor bana geceleri emzirmedim diye..
Ben ilkinde alinmasin kirilmasinlar diye kendimi biraz tutmustum, ona ragmen baya ayar vermisligim var ama cadilik etmedimbazi seyler aklima gelir hala niye cirlamadim diye de ikincide affetmem, anneme de kvye de karistirtmam kesinlikle. Zaten birer hafta kalip donecekler, iyi gecinirlerse onlarin yararina.
Kv gecen gelisinde kizimi krese birakirken cocugun arkadaşlarina seslenip sevmeye kalkmis, zaten baska ulkedesin, burda kimse kimsenin cocuguna izin almadan birak ellemeyi seslenmez de, esim bi guzel cirlamis, diger gunler de iceri sokmamis bile
Uzaktan sevme kavramını bi ogretemedim kimseye, hamur gibi yogurmadan cocugu birakmiyorlar sinir oluyorum.
Ben de asigimdir uykuya. Ama ayni zmanda cok da heyecan yaparim sorumluluk duygumdan. Mesela sabah 8e alarmim kurulu her gun, progestan almam icin. Kendiligimden o saatte alarm calmadan uyanip, ilaci alir yine uyurum.Her gece degil cnm :) bazen insana oyle bir agirlik cokuyor ki tatli uyku kalkmak isgence oluyor o zamanlar :) ay uykuyu cok seviyorum ben beni dusunduren sabaha karsi :)
Tabiki canım haklı olduğun noktalar var senin de ama benim yakındığım özellikleri sadece bebeğimle alakalı değil, 2 buçuk senelik evliliğimde yaşadığım şeylerin birikimi olarak, bebek konusunda da beni şimdiden korkutmaya başladı işte bilmiyorum dedim ya bazılarına yanlış gelebilir belkş yakındığım şeyler milletin istediği durumlardır ama ben de biraz farklı hisler uyandırıyoCanım lütfen yanlış anlama ama buraya yazdığın için fikrimi söylemek istedim. Henüz bebişin doğmadığı için böyle düşünüyorsun. Ve bu çok doğal. Ama inan bana senin ve eşinin ailenizin heyecanlanması ve mutlu olmaları, hazırlıklar yapmaları çok güzel şeyler. Üstelik doğum sonrası en küçük bi destek bi yardım bile öyle ferahlatıcı oluyor ki.. Doğum öncesi bunu bilmiyorsun. Bence tadını çıkar tabi. Zaten onlar sever oynar hoplatır zıplatır. Ama bebişin annesinin eğitim ve etkisini alır en çok. Bundan endişen olmasın. Ne kendini strese sok ne de kayınvalideni üzme ☺
Ben biraz rahatim o konularda galiba :) ilk zamanlar zor olur da sonra alisiriz heralde ki alismayip napicaz :)Ben de asigimdir uykuya. Ama ayni zmanda cok da heyecan yaparim sorumluluk duygumdan. Mesela sabah 8e alarmim kurulu her gun, progestan almam icin. Kendiligimden o saatte alarm calmadan uyanip, ilaci alir yine uyurum.
Kafamda, bebegim ac kalir dusuncesiyle de rahat rahat uyku cekemem die dusunuyorum
İyyyykkkCocuga sülük gibi yapışıp opmeleri de deli ediyor benide bebekkende yok yuzunu opmedik elini opduk demelri zaten tum mikropu elinden aliyorlar cok zor bu eski nesil gercekten insani yıpratıyorlar
Düzenliden kasıt mesela nasıl canım?Doguma hazirlik kasilmalari doguma kadar surucek :) duzenli olup olmadigi onemli ama.benim cok hosuma gidiyor o kasilmalar ya :)
Anladım canım. Kendini üzme, düşünme. İnşallah herşey güzel olurTabiki canım haklı olduğun noktalar var senin de ama benim yakındığım özellikleri sadece bebeğimle alakalı değil, 2 buçuk senelik evliliğimde yaşadığım şeylerin birikimi olarak, bebek konusunda da beni şimdiden korkutmaya başladı işte bilmiyorum dedim ya bazılarına yanlış gelebilir belkş yakındığım şeyler milletin istediği durumlardır ama ben de biraz farklı hisler uyandırıyo
Bu sefer he he diyip bildiğimi okuyacam vallahNiyetin derinlikliklerinde evet kotuluk asla yoktur. Bizim cocugumuzsa, onlarinda torunu sonucta. Ama internetin, bilgiye ve doktora ulasimin kolay oldugu su donemde bile, hala bazi cahilliklerde direnmenin de sinir bozucu oldugunu dusunuyorum. Ozellikle lohusalikta.
Allah yardimcimiz olsun ins
Her 20 dk 1, her saatte 1 gibi takip etmek onemli. Sikligi arttikca, yani saatte 4 kasilman varsa, doktoruna haber vermen gerekicekDüzenliden kasıt mesela nasıl canım?
Allah o kolayligi veriyor inan bana. Ben ki 18 20 saat uyuyabilen bir insanken, evlendigimde tavuklarla yatiyodum calisiyorum diye. Bebekten sonra 1 hafta hic uyumadim. Sonrasinda kipirtisina uyanirdim. Saatlerce uyumadigim oldu. Evet o gece beslenmesi zor geldi baskalarini dinlemekten kaynaklandı hep... Ama uykusuzluga alisiyorsun. Yani demem o ki belki uyumadan once bir ogun o sekilde verip kendin dinlen ama gece emzirmeyi destekleyelim birbirimizeHer gece degil cnm :) bazen insana oyle bir agirlik cokuyor ki tatli uyku kalkmak isgence oluyor o zamanlar :) ay uykuyu cok seviyorum ben beni dusunduren sabaha karsi :)
Ucuk olmasi sart degil mikrobu olsa bile yetiyo :'(İyyyykkksapur supur opmeseler olmaz zaten. Ucuk varsa sakin opturmemeli. Olume bile sebep olmus aklinizda olsum
Aaa yok ya 3 5 saatte oluyor ama art arda oluyor sonra kesiliyorHer 20 dk 1, her saatte 1 gibi takip etmek onemli. Sikligi arttikca, yani saatte 4 kasilman varsa, doktoruna haber vermen gerekicek
10 dk da 1 15 dk da 1 gibi.Düzenliden kasıt mesela nasıl canım?
İnşallah canım çok sağolAnladım canım. Kendini üzme, düşünme. İnşallah herşey güzel olur
Birbirimize destekleyeceksen sen beni alma yine o destekleme grubuna uyku diyince uykum geldi :)Allah o kolayligi veriyor inan bana. Ben ki 18 20 saat uyuyabilen bir insanken, evlendigimde tavuklarla yatiyodum calisiyorum diye. Bebekten sonra 1 hafta hic uyumadim. Sonrasinda kipirtisina uyanirdim. Saatlerce uyumadigim oldu. Evet o gece beslenmesi zor geldi baskalarini dinlemekten kaynaklandı hep... Ama uykusuzluga alisiyorsun. Yani demem o ki belki uyumadan once bir ogun o sekilde verip kendin dinlen ama gece emzirmeyi destekleyelim birbirimize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?