- 21 Nisan 2019
- 5.284
- 8.257
- 198
İnşallah toparlar bitanem kendini , yoksa çekeceğim var. Ama şunu diyeceğim”sen evladını kendine göre, annem de beni kendine göre büyütmüş, hevesinizi almışsınız ben de bebeğimi kendime göre büyütmek istiyorum, yardımınıza ihtiyacım elbette olabilir ama benim istediğim ölçüde lütfen diyeceğimBu konuda da sonuna kadar hakli oldugunu dusunuyorum. Evet, her kadinin ayri bi cumhuriyeti var kendi evinin icinde. Ama senin hanene, senin cocuguna mudahalede bu kadar baskici olmasi seni yipratir. Birkac defa azarla barianca toparlanacak
İnşallah canım benim, zamanında sağlıklı sağlıklı gelsin kuzularımızÇok haklısın ama işte bazen mecbur kalıyoruz. Seni iyi anlıyorum ben ileri haftalara gelmeden aşırı alışverişe kendimi kaptırmıyorum. İlk hamilelikte de öyle yaptım. İnşallah bebekler zamanında kalır
Aynen öyle kuzumAy bende aynı böyle düşünüyorum bizi bizden başkası anlamaz canım
Zaten anlamiyorum boyle insanlari git evinde uyuValla çok dinlenecek bir konu değil. Benim oğlum doğduğunda sürekli uyuyordu ve emmiyordu uykudan. O kadar zorluyorduk ki uyandım diye annem ben hemşireyi çağırıyorsun öyle hafifçede değil baya sert şekilde ayağını sıkıyorduk ama uyanmıyordu. İlk gecem böyle geçti bebeği uyandırıp emzirmekle ama sınırdan döndü sarılığı. Kv de bunlar yaşanırken hastanede bir oda bulup sabaha kadar uyudu . Bana acayip yardımı bulundu! Bu doğuma istemiyorum kendisini mümkünse
Hih tam aradigimiz ruh bu, ozellikle 'lutfen' kismini soylemeyi sakin unutmaİnşallah toparlar bitanem kendini , yoksa çekeceğim var. Ama şunu diyeceğim”sen evladını kendine göre, annem de beni kendine göre büyütmüş, hevesinizi almışsınız ben de bebeğimi kendime göre büyütmek istiyorum, yardımınıza ihtiyacım elbette olabilir ama benim istediğim ölçüde lütfen diyeceğim
Belki kendi evinde oyle rahat yatagi yoktur. Yazik kadina yaZaten anlamiyorum boyle insanlari git evinde uyu
Hih tam aradigimiz ruh bu, ozellikle 'lutfen' kismini soylemeyi sakin unutma
Yahu arkadasim, cekil surdan cadaloz kadin die baslarsan daha etkili olacak o ladina gibi ama neyse
Hic bu acidan dusunmemistim :)Belki kendi evinde oyle rahat yatagi yoktur. Yazik kadina ya
Ben soyledim bile simdiden :) her iki aileyede cocugun surasi burasi ellenmicek dogum aninda laf soylersem alinmayin sinirli olabilirim regl donemlerim genellikle sinirlilikle gecmistir diye :)umarım o noktaya getirmez beni kuzum yoksa pek lafımı ağzımda tutamam ben söyleyiveririm
Senin gibi isin icinde olan, yenidogan tecrubesi olan birine de, dur tuzlayalim, dur saei bez ortelim demeye de cesaret ederlerse, ayakta alkislarim vallaBen soyledim bile simdiden :) her iki aileyede cocugun surasi burasi ellenmicek dogum aninda laf soylersem alinmayin sinirli olabilirim regl donemlerim genellikle sinirlilikle gecmistir diye :)
En iyisini yapmışsın canım, ben de söylemeyi düşünüyorum doğumdan önceBen soyledim bile simdiden :) her iki aileyede cocugun surasi burasi ellenmicek dogum aninda laf soylersem alinmayin sinirli olabilirim regl donemlerim genellikle sinirlilikle gecmistir diye :)
Bir de büyükler bilir diyorsun.O da anne sütünden kopmasın diye öyle ısrar etti kötülüğünden değil de.Doktoru dinlemek lazım işte.Ben sütümü sağıp da verdim.Ama onu da içmiyordu zilli.Zar zor birbuçuk ay verdim süt sonra gelmedi süt.Aynen.. onlarla arani duzeltirsin bi sekilde, lohusaydim sudur budur die sonradan. Ama o sirada olan bebege olmasin yani.
Yaa alakasız bi konunun altına yorum yapıyorum ama grubunuzda bi hemşirenin olması be kadar güzel ya.seni biraz fazla bunaltcaz galibaZaten anlamiyorum boyle insanlari git evinde uyu
Niyetin derinlikliklerinde evet kotuluk asla yoktur. Bizim cocugumuzsa, onlarinda torunu sonucta. Ama internetin, bilgiye ve doktora ulasimin kolay oldugu su donemde bile, hala bazi cahilliklerde direnmenin de sinir bozucu oldugunu dusunuyorum. Ozellikle lohusalikta.Bir de büyükler bilir diyorsun.O da anne sütünden kopmasın diye öyle ısrar etti kötülüğünden değil de.Doktoru dinlemek lazım işte.Ben sütümü sağıp da verdim.Ama onu da içmiyordu zilli.Zar zor birbuçuk ay verdim süt sonra gelmedi süt.
Ebem turk oldugu icin aklima takilanlari ona soruyorum zaten canım, boylece eksik bisey kalmiyor. Bi sikayetim olursa illaki giderim de durduk yere gidip kafa karistirmaya da gerek yok. Zaten tatilden doner donmez randevum var 7 ocakta. Bi sag salim gidip gelelim de.
Yok demezler benim yuzumden degil esim yuzumden demezler emin ol cnm o cok karsi :) ama iclerinde varsa sari bez ortmek gibi yapsinlar zarari yok sonucta :)Senin gibi isin icinde olan, yenidogan tecrubesi olan birine de, dur tuzlayalim, dur saei bez ortelim demeye de cesaret ederlerse, ayakta alkislarim valla
Ben ilkinde alinmasin kirilmasinlar diye kendimi biraz tutmustum, ona ragmen baya ayar vermisligim var ama cadilik etmedimBen soyledim bile simdiden :) her iki aileyede cocugun surasi burasi ellenmicek dogum aninda laf soylersem alinmayin sinirli olabilirim regl donemlerim genellikle sinirlilikle gecmistir diye :)
Benim kizimin göbek bağı 5. Gun yikarken banyo esnasinda düştü. Sonrasinda kanama yapmaya basladi. 17 gunlukken gumusle yakildi. Ama devam etti kanama polip oluşmuştu. Krem ve o gobek kitlerinden kullandık. Erken yikattigima cok pismanim. İlk cocukta bilmeyince tecrubesizsin kim ne derse ona guvenmek istiyorsun. Bu bebegimi yikamicam gobek bagi kendi dusene kadar, her gun silicem....Sor tabikide cnm bildigim kadar aydinlatirim :) su degince enf.kapma ihtimali yukseliyor ve nemli oldugu icin gec dusuyor.tutma yontemi var bebisi yuzustu tutuyorsun gobis asagida kalacak sekilde yikiyorsun cnm ha illa enf.kapicak diye birsey de yok :) en guzeli bebisi silmek pamuklarla bence :) eczanelerde gobek bakim kit leride var cnm cok gereklimi diye sorarsan degil.ben almicam :)
Olsun cnm bilgi paylastikca cogalir cebimden para vermiyorum ya :) yok yikamicam ilk 2 gun hic ellemicem uzerindeki verniks dedigimiz beyaz katman bebegi enf karsi koruyor kalsin zaten 2 gune o katman ya ucuyor ya da kiyafetlerine geciyor vucudundan gidiyor 2 3 gun sonrada kaynamis ilitilmis su ve pamukla silicem boyun arasi ense koltuk altini gobegi dustukten 1 gun sonra yikamayi dusunuyorumYaa alakasız bi konunun altına yorum yapıyorum ama grubunuzda bi hemşirenin olması be kadar güzel ya.seni biraz fazla bunaltcaz galibabu arada sen bebeği doğdugunda yıkayacakmışn yoksa göbeğin düşmesini bekleyeceksin
Gece mutlaka emzirmek gerek. Ben o hatayi yaptım. Sagip verdim, mama verdim ve sutumu arttiramadim. Yemeyle süt olmayacagini idrak edemedim. Annem hâla kiziyor bana geceleri emzirmedim diye..Amin cnm.senin ikiz gerekli zaten ben sirf kendimi dusundugumden aldim ne yalan soyliyeyim sagip birakirim uyurum 2 3 saat baksin annemler veya esim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?