- 2 Mayıs 2019
- 7.480
- 14.055
- 198
Dinlenince geciyor mu ? Once uzan, sonra dizini bukup, agzindan aldigin havayla gobegini sisir, yavas yavas ver nefesini agizdan. Rahatlatir seni.Aaa yok ya 3 5 saatte oluyor ama art arda oluyor sonra kesiliyor
Ben deliksiz uyurdum çocuktan önce çocuk olunca bir gün bile uyuyup kaldığımı bilmem.O duygu bambaşka birşey.Sana muhtaç herşeyiyle.Gece kalkıp kalkıp mama harici nefesini bile dinlediğim olurdu.İlk bir ay ameliyat ağrısı alışma falan zorlayabiliyor da sonra alışıyorsun.Allah o kolayligi veriyor inan bana. Ben ki 18 20 saat uyuyabilen bir insanken, evlendigimde tavuklarla yatiyodum calisiyorum diye. Bebekten sonra 1 hafta hic uyumadim. Sonrasinda kipirtisina uyanirdim. Saatlerce uyumadigim oldu. Evet o gece beslenmesi zor geldi baskalarini dinlemekten kaynaklandı hep... Ama uykusuzluga alisiyorsun. Yani demem o ki belki uyumadan once bir ogun o sekilde verip kendin dinlen ama gece emzirmeyi destekleyelim birbirimize
Ah canim simdi boyle diyorsun da onu bir gor bak. Ben dogum yaptım. Yanimda annemde var kaynanamda anneme bakiyorum o uyuyor, kaynanama bakiyorum o uyuyor.cocuk surekli kusuyor(mama verildi sutum yokru) bir yandan biri gelir bebegi alir mi... Eve gectik ben yine git yat deselerde donmekten uyumazdim bebegi uyurken izlerdim vsBirbirimize destekleyeceksen sen beni alma yine o destekleme grubuna uyku diyince uykum geldi :)
Hey hey neler neler yasamissin. Sokla okudum bi nefesteKaynana lohusalik konulari konuşulmuş, lohusaligi diplerde yasadim. Kaynanamin yaptigi tek bir seyi söyleyim kizim yaklasik 25 gunlukken falan kahvaltı esnasinda yanimizda pusetinde yatiyordu. Kaynanam emzigi eline aldi ben anlayamadım saniyeler icinde menemen yagina bandirip cocuga verdi. Ben ay verme diyene kadar yani... Cevap o da tatsin. Devamini anlatmama gerek yok, hala 40 kerede anlatsak biseyi israrla devam ediyorlar. Asiri inatcilar. Yaşadığım cok fazla sey var dillendirmeme gerek yok. Son kez insanca doguma yakin annemi de onu da karşıma alip konusucam. Bana sormadan cocuklara birsey yedirmeyin, bana sormadan birsey yapmayın. Ben birseyi kabul etmiyorsam israr etmeyin vs. Yok ben bildigimi okurum derlerse iste o zaman beni kimse tutamaz. Zaten ben anneme lafimi esirgemem sonradan uzulsemde.. ama bu defa kv saglam nasibini alir.
Ha birde benim asil sorunum bebekle ilgili olmayacak bence, buyuk kizim konusunda sorunlar yaşayacağım biliyorum..
Ben o uykunun agir bastigi zamanlarda uyudum canim, esim ya da annem kim varsa sagdigim sutu biberonla verdi. Uykusuzluk da sutu olumsuz etkiliyor, dinlenmek lazim.Her gece degil cnm :) bazen insana oyle bir agirlik cokuyor ki tatli uyku kalkmak isgence oluyor o zamanlar :) ay uykuyu cok seviyorum ben beni dusunduren sabaha karsi :)
Kizim 29 aylik. O hic uyanmadigi gecelerde bile defalarca kez kalkıyodum. Eylulde havale gecirdi inan max 2 3 saatte bir uyanmaya devam ediyorum. Hatta bazen daha sıklaşıyor. Zaten suan wcye uyanınca en az 1 saat uyumaz. Ee gaz sorunu da devam ediyor. Bize 5 yil daha uyku yasakBen deliksiz uyurdum çocuktan önce çocuk olunca bir gün bile uyuyup kaldığımı bilmem.O duygu bambaşka birşey.Sana muhtaç herşeyiyle.Gece kalkıp kalkıp mama harici nefesini bile dinlediğim olurdu.İlk bir ay ameliyat ağrısı alışma falan zorlayabiliyor da sonra alışıyorsun.
Daha neler neler var da anlatmicam korkmayınHey hey neler neler yasamissin. Sokla okudum bi nefestekuzim benim ya.
Yani sen benim gibi de degilsin, tecruben var sonucta, dedigin gibi konusmalisin bence de. Karismasin kimse cocuguna, bebegine fln
Birak yansin ortalik bebegimDaha neler neler var da anlatmicam korkmayın
Sabahta yazmistim zaten asiri sinirliyim. Kendimi cok tutuyorum. Bu tutmanin sonucu lohusalikta alev alir buralar
Herkes cocuk bakimini bizden iyi bildigi icinCocuga sülük gibi yapışıp opmeleri de deli ediyor benide bebekkende yok yuzunu opmedik elini opduk demelri zaten tum mikropu elinden aliyorlar cok zor bu eski nesil gercekten insani yıpratıyorlar
Kızım 8 yaşında inan bir yıldır deliksiz uyuyor üstelik yalnız yatamıyor.Uzun süre sabaha kadar yatağına götür gel yok o gelsin bıktık artık bizle yatıyor.5 yaşında hala sallıyordum.Hasta olunca da ayağımda sallar şekilde yatıyordu ben hafif kaykılıp uyuyordum. Daha bebekken gece iki üç ancak uyurdu zaten.Daha kötüsü olamaz diye düşünüyorum.Kardeşi İnşallah uykucu olur birazKizim 29 aylik. O hic uyanmadigi gecelerde bile defalarca kez kalkıyodum. Eylulde havale gecirdi inan max 2 3 saatte bir uyanmaya devam ediyorum. Hatta bazen daha sıklaşıyor. Zaten suan wcye uyanınca en az 1 saat uyumaz. Ee gaz sorunu da devam ediyor. Bize 5 yil daha uyku yasak
Kuzumm Allah yardimcin olaun sen tecrubelisin ilkinden biliyosunnaz bucuk ben neler yasicam hic bilmiyorum.. annemler babamlar burdalar kv kp gelecek mecbur ilk torunlari nasil olacak neler yasicam tam bir macera... annem deli gibi dolanirda kv yine misafir gibi oturursa gitmede gitmezler.. e bende cok eski bi gelin degilimki sizin gibi konusayim... iki yavrum birden neye ugrucagini sasirmazlar... ilk tecrubesizligimi onlara yasatirim diye cok korkuyorum... herseyi ogrenmek istiyorum neler yasadiysaniz anne olanlar siz paylasin tecrubenizi ben dinleyeyim.. tecrubeye saygim sonsuz.. her bebek yeni bir kazanim ama benimki bi anda ikisi bi anda olunca yetemem diye dusunuyorum... eger imkanim olursa hic elime almadan yatagimin kki yaninda bi bitaraftan birini halledecem bi digerini ne ele alistirmak istiyorum ne kucaga ne biseye sonra herkes gidecek bana kalacak mecbur kalana kadar bu sekilde... herkes elinde dolandirmaya caliscak ama yok yani ... buyusun oyle ... mesela odaya kimseyide yanastirmak istemiyorum en az lohusalik ana en azindan gobegi dusene kadar... openden de nefret ederim... pis pis yavrulara yazik... ayy ne olacak ne yasicam nerelerimi sikarim hic bilmiyorum... hic sevmedigim seyler...Kaynana lohusalik konulari konuşulmuş, lohusaligi diplerde yasadim. Kaynanamin yaptigi tek bir seyi söyleyim kizim yaklasik 25 gunlukken falan kahvaltı esnasinda yanimizda pusetinde yatiyordu. Kaynanam emzigi eline aldi ben anlayamadım saniyeler icinde menemen yagina bandirip cocuga verdi. Ben ay verme diyene kadar yani... Cevap o da tatsin. Devamini anlatmama gerek yok, hala 40 kerede anlatsak biseyi israrla devam ediyorlar. Asiri inatcilar. Yaşadığım cok fazla sey var dillendirmeme gerek yok. Son kez insanca doguma yakin annemi de onu da karşıma alip konusucam. Bana sormadan cocuklara birsey yedirmeyin, bana sormadan birsey yapmayın. Ben birseyi kabul etmiyorsam israr etmeyin vs. Yok ben bildigimi okurum derlerse iste o zaman beni kimse tutamaz. Zaten ben anneme lafimi esirgemem sonradan uzulsemde.. ama bu defa kv saglam nasibini alir.
Ha birde benim asil sorunum bebekle ilgili olmayacak bence, buyuk kizim konusunda sorunlar yaşayacağım biliyorum..
Guya ilgileniyorHerkes cocuk bakimini bizden iyi bildigi icin
Gecen hafta kv gelince iki gece kizimi o yatirmak istedi, birinde hic tuvalete goturmemis, digerinde de basinda beklememis yapip yapmadigi bilmeden yatirmis oylece. Sonuc 2de 2 sabah cisle kalkti bizimki. Noldu dedim aradan 40 sene gecince unutuluyomus di mi
Ah ahh doğumdan çok kaynana ve anne sürtüşmesinden korkuyorum sadece dertleri kendilerini övmek bıraksalar kimse olmasa sadece eşim ne iyi olurda işte yapcak bir şey yokKaynana lohusalik konulari konuşulmuş, lohusaligi diplerde yasadim. Kaynanamin yaptigi tek bir seyi söyleyim kizim yaklasik 25 gunlukken falan kahvaltı esnasinda yanimizda pusetinde yatiyordu. Kaynanam emzigi eline aldi ben anlayamadım saniyeler icinde menemen yagina bandirip cocuga verdi. Ben ay verme diyene kadar yani... Cevap o da tatsin. Devamini anlatmama gerek yok, hala 40 kerede anlatsak biseyi israrla devam ediyorlar. Asiri inatcilar. Yaşadığım cok fazla sey var dillendirmeme gerek yok. Son kez insanca doguma yakin annemi de onu da karşıma alip konusucam. Bana sormadan cocuklara birsey yedirmeyin, bana sormadan birsey yapmayın. Ben birseyi kabul etmiyorsam israr etmeyin vs. Yok ben bildigimi okurum derlerse iste o zaman beni kimse tutamaz. Zaten ben anneme lafimi esirgemem sonradan uzulsemde.. ama bu defa kv saglam nasibini alir.
Ben de kızımla sorunlar yaşayacağımızı düşünüyorum.Eşime şimdiden dedim bebek doğunca daha çok ilgileneceksin kızla diye.Küçüğü bana muhtaç olacak zaten.Okuldan sonra da eve gelince bebek düzene girince kızımla daha çok ilgilenicem.Kaynana lohusalik konulari konuşulmuş, lohusaligi diplerde yasadim. Kaynanamin yaptigi tek bir seyi söyleyim kizim yaklasik 25 gunlukken falan kahvaltı esnasinda yanimizda pusetinde yatiyordu. Kaynanam emzigi eline aldi ben anlayamadım saniyeler icinde menemen yagina bandirip cocuga verdi. Ben ay verme diyene kadar yani... Cevap o da tatsin. Devamini anlatmama gerek yok, hala 40 kerede anlatsak biseyi israrla devam ediyorlar. Asiri inatcilar. Yaşadığım cok fazla sey var dillendirmeme gerek yok. Son kez insanca doguma yakin annemi de onu da karşıma alip konusucam. Bana sormadan cocuklara birsey yedirmeyin, bana sormadan birsey yapmayın. Ben birseyi kabul etmiyorsam israr etmeyin vs. Yok ben bildigimi okurum derlerse iste o zaman beni kimse tutamaz. Zaten ben anneme lafimi esirgemem sonradan uzulsemde.. ama bu defa kv saglam nasibini alir.
Her yerde hissediyorum. Bazen göbek deligin üstünde, bazen yanlarda,bazen kasiklarda.Kızlar bebeklerinizin hareketleri nerde hissediyorsunuz?
Ben hala kasık bölgemde daha çok hissediyorum. Hafta olarak normal mi. Bir de sol kasığım ağrıyor arada. Sizin de oluyor mu. Yardımcı olun korktum açıkçası
Orasi kesin, bu cocuk kasik kadar kalmis, hap kadar kalmis, siz buna hic bakamiyosunuzdan baslayip liste uzar giderKaynana lohusalik konulari konuşulmuş, lohusaligi diplerde yasadim. Kaynanamin yaptigi tek bir seyi söyleyim kizim yaklasik 25 gunlukken falan kahvaltı esnasinda yanimizda pusetinde yatiyordu. Kaynanam emzigi eline aldi ben anlayamadım saniyeler icinde menemen yagina bandirip cocuga verdi. Ben ay verme diyene kadar yani... Cevap o da tatsin. Devamini anlatmama gerek yok, hala 40 kerede anlatsak biseyi israrla devam ediyorlar. Asiri inatcilar. Yaşadığım cok fazla sey var dillendirmeme gerek yok. Son kez insanca doguma yakin annemi de onu da karşıma alip konusucam. Bana sormadan cocuklara birsey yedirmeyin, bana sormadan birsey yapmayın. Ben birseyi kabul etmiyorsam israr etmeyin vs. Yok ben bildigimi okurum derlerse iste o zaman beni kimse tutamaz. Zaten ben anneme lafimi esirgemem sonradan uzulsemde.. ama bu defa kv saglam nasibini alir.
Yok yok bi anda şişmeyelim... ben gaz alinca ucuyorum zatenBirak yansin ortalik bebegim
Oncelikle Allah hayirlisiyla saglikla kucagina almayi nasip etsin.. bebegin cok sansli.. bence senin icine sinmisse en guzeli zaten.. hersey dusunulmus.. bence guzelbu yatak ve besigi aldim... umarim bu urunlerle rahat ederim... sizce edermiyim?
bebegimin mobilyasini almis oldum sonunda cok sukur..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?