- 19 Mayıs 2018
- 3.742
- 6.377
- 158
- 32
Bende de sağ kalçamda uyuşma değilde batma var. Geceleri ne ağrısız dönebiliyorum ne doğru düzgün yatabiliyorum. Dediğin gibi soluma yatsam yine sağ kalçam ağrıyor. Normal mi bilmiyorum doktora da gitmedim daha bu konu için ama çok zorlamaya başladı beni. Oturup kalkarken bile canım acıyor kitlenip kalıyorum öyle.Kızlar gece uyuyamıyorum artık.sol kalçamın yan kısmı uyuşuyor geçmiyor gece uyutmuyor.sağ tarafa uyumama rağmen sol yanım uyuşuyor .ve sadece sol taraf .neden böyle oluyor bu normal mi sizce
Ayyy evet zaten cok mantikli kuzucum cogu anne ablamlarda dahil 4 sene sinra ikinci cicuklari kiz oldu... ilkide cok yaramaz hasere bisi bikmislar ondan... cocukta annesine rahat hizur vermiyor o da ayri ama .. kizimda kizim kizimda kizim.. ayy cok uzuluyorum buyugune.. anlamiyorlar ama cocuk artik abiligi unuttum kucukle kucuk oluyor ilgi cekmeye calisiyor ama tahammulleri hic kalmiyor... ve olan buyugune oluyor kucugu zagen kucuk pek bisi anlamiyor ama kucuguyle degilde buyuguyle ilgilenilse hem abi bu kadar huysuz olmicak hem kardesi abiye saygi duyucak ilgi duyacak... ahh ahhhhhBen de kızımla sorunlar yaşayacağımızı düşünüyorum.Eşime şimdiden dedim bebek doğunca daha çok ilgileneceksin kızla diye.Küçüğü bana muhtaç olacak zaten.Okuldan sonra da eve gelince bebek düzene girince kızımla daha çok ilgilenicem.
Benim kv emziğini ağzına alıp bebeğe öyle verirdi çay içirirdi ne kızardım anlatamam ama laftan anlamaz yine bildiğini okur küçücük bebekle senin ağzın bir mi ben bile ağzıma alıp emzik vermem offf bana da şimdiden basıyo sütün yetiyor mu yok zayıf sütun yaramıyor mu acaba kaç gün yaticaksin soruları başka bir şehirde oturuyor ordan da yapacağını yapıyor yok beyaz tenli olsun oğlu çok esmer bu arada ben kumralim yok kilolu olsun öyle siparişle olmuyo bu işler önce saglikli olsun desem de kendi kendime sinir oluyorumİyyyykkksapur supur opmeseler olmaz zaten. Ucuk varsa sakin opturmemeli. Olume bile sebep olmus aklinizda olsum
allah razi olsun... rabbim hepimizin bebislerini saglikla kucagimizq almayi nasip etsin..Oncelikle Allah hayirlisiyla saglikla kucagina almayi nasip etsin.. bebegin cok sansli.. bence senin icine sinmisse en guzeli zaten.. hersey dusunulmus.. bence guzelmontesorri ebatlari ne? Besigin ebatlari ne ? Ne kadardi fiyatlari?
Senin ikiz olacağı için her tür yardıma ihtiyacın olacak inan bana.Yalnız doğumdan bir iki gün sonra iyiyim deyip yorma kendini.Mümkün olduğu kadar dinlenmek gerekiyor.İkinci gün doğum yapıp ta eski yaşantıdına dönmeye başlayanlar ağrı dikişlerde açılma olarak geri dönüyor.Ailenle bir sıkıntın olursa da tatlı dille söylemek lohusallıkta zor oluyor.Tutabildiğin kadar tutacan kendini ya da kocana patlıcanKuzumm Allah yardimcin olaun sen tecrubelisin ilkinden biliyosunnaz bucuk ben neler yasicam hic bilmiyorum.. annemler babamlar burdalar kv kp gelecek mecbur ilk torunlari nasil olacak neler yasicam tam bir macera... annem deli gibi dolanirda kv yine misafir gibi oturursa gitmede gitmezler.. e bende cok eski bi gelin degilimki sizin gibi konusayim... iki yavrum birden neye ugrucagini sasirmazlar... ilk tecrubesizligimi onlara yasatirim diye cok korkuyorum... herseyi ogrenmek istiyorum neler yasadiysaniz anne olanlar siz paylasin tecrubenizi ben dinleyeyim.. tecrubeye saygim sonsuz.. her bebek yeni bir kazanim ama benimki bi anda ikisi bi anda olunca yetemem diye dusunuyorum... eger imkanim olursa hic elime almadan yatagimin kki yaninda bi bitaraftan birini halledecem bi digerini ne ele alistirmak istiyorum ne kucaga ne biseye sonra herkes gidecek bana kalacak mecbur kalana kadar bu sekilde... herkes elinde dolandirmaya caliscak ama yok yani ... buyusun oyle ... mesela odaya kimseyide yanastirmak istemiyorum en az lohusalik ana en azindan gobegi dusene kadar... openden de nefret ederim... pis pis yavrulara yazik... ayy ne olacak ne yasicam nerelerimi sikarim hic bilmiyorum... hic sevmedigim seyler...
Birebir katılıyorum kaynanam ebeeee annemde benim dediğim der ohooooo işimiz varAh ahh doğumdan çok kaynana ve anne sürtüşmesinden korkuyorum sadece dertleri kendilerini övmek bıraksalar kimse olmasa sadece eşim ne iyi olurda işte yapcak bir şey yok
Ucuk olan virus varya her an ucuk yapmaya biliyo ama bebegin bagisikligi dusuk oldugu icin onu tehlikeye sokabiliyir.. yani ucuk olmasina gerek yokİyyyykkksapur supur opmeseler olmaz zaten. Ucuk varsa sakin opturmemeli. Olume bile sebep olmus aklinizda olsum
Ay sorma ya, hani ev soguk degil ama gece yarisi banyoya sokunca baya huysuzlandi cocuk, dedik bak babannesi duydun mu neden agladigini diye. Yani sen yatmadan cisini yapmiomusun arkadas, 3 yasinda bebe bu, en onemli sey.. Neyse, gene de biz bilmeyiz onlar herseyin daha iyisini bilirler hepGuya ilgileniyoryaa iste buyuguyle alistirma olmus.. ama yavrucak poposu islak kalmasi daha uzucu...
Bizde ayni yollardan gectik, geciyoruz. Birbirimize burda destek olucaz. Saglikli olsunlar hersey halledilir, o gunlerde geçer :)Kuzumm Allah yardimcin olaun sen tecrubelisin ilkinden biliyosunnaz bucuk ben neler yasicam hic bilmiyorum.. annemler babamlar burdalar kv kp gelecek mecbur ilk torunlari nasil olacak neler yasicam tam bir macera... annem deli gibi dolanirda kv yine misafir gibi oturursa gitmede gitmezler.. e bende cok eski bi gelin degilimki sizin gibi konusayim... iki yavrum birden neye ugrucagini sasirmazlar... ilk tecrubesizligimi onlara yasatirim diye cok korkuyorum... herseyi ogrenmek istiyorum neler yasadiysaniz anne olanlar siz paylasin tecrubenizi ben dinleyeyim.. tecrubeye saygim sonsuz.. her bebek yeni bir kazanim ama benimki bi anda ikisi bi anda olunca yetemem diye dusunuyorum... eger imkanim olursa hic elime almadan yatagimin kki yaninda bi bitaraftan birini halledecem bi digerini ne ele alistirmak istiyorum ne kucaga ne biseye sonra herkes gidecek bana kalacak mecbur kalana kadar bu sekilde... herkes elinde dolandirmaya caliscak ama yok yani ... buyusun oyle ... mesela odaya kimseyide yanastirmak istemiyorum en az lohusalik ana en azindan gobegi dusene kadar... openden de nefret ederim... pis pis yavrulara yazik... ayy ne olacak ne yasicam nerelerimi sikarim hic bilmiyorum... hic sevmedigim seyler...
Ayy saolasin benim adama ihtiyacim olacak ama cenemi tutarak siserek nasil olacak onu bilmiyorum... kocamada yazik o da herkesin gonlunu yaomaya caliscak... kv kalsa annem kalsa iyi gerisi gidebilir... ya yada naparlarsa yapsinlar ama orda birde yemek yaoilcak o kadar kisiye nasil olacak o zaman bide iki bebek ya Allah yardimcim olsunSenin ikiz olacağı için her tür yardıma ihtiyacın olacak inan bana.Yalnız doğumdan bir iki gün sonra iyiyim deyip yorma kendini.Mümkün olduğu kadar dinlenmek gerekiyor.İkinci gün doğum yapıp ta eski yaşantıdına dönmeye başlayanlar ağrı dikişlerde açılma olarak geri dönüyor.Ailenle bir sıkıntın olursa da tatlı dille söylemek lohusallıkta zor oluyor.Tutabildiğin kadar tutacan kendini ya da kocana patlıcanHala aynı devam ediyorsa herkese patlayabiliyorsun.Ben kimseye patlamadım da ağlama krizlerine giriyordum rahatlıyordum sonra.Misafir falan çok gelirse de beş dakika görünüp kusura bakmayın dinlenmem lazım yok çocuk emzirecem diye odana kapanabilirsin.Herkes iyi kötü yorum yapar hiçbirini takmıcan kafana.Evin düzeni tamamen değişiyor.Yeni düzene alışmak zaman alabiliyor.Çocukların huyu günbegün değişebiliyor.Bunlar aklımda kalanlar
Senin bi de iki bebis canim, en buyuk is esine dusuyor. Tek basina yeticem diye sakin kendini parcalama, bak lohusalik donemi cok hassas, bu lohusa depresyonu denen meret sirf yetememe korkusuyla basliyor ve cok ciddi boyutlara gidebiliyor.Kuzumm Allah yardimcin olaun sen tecrubelisin ilkinden biliyosunnaz bucuk ben neler yasicam hic bilmiyorum.. annemler babamlar burdalar kv kp gelecek mecbur ilk torunlari nasil olacak neler yasicam tam bir macera... annem deli gibi dolanirda kv yine misafir gibi oturursa gitmede gitmezler.. e bende cok eski bi gelin degilimki sizin gibi konusayim... iki yavrum birden neye ugrucagini sasirmazlar... ilk tecrubesizligimi onlara yasatirim diye cok korkuyorum... herseyi ogrenmek istiyorum neler yasadiysaniz anne olanlar siz paylasin tecrubenizi ben dinleyeyim.. tecrubeye saygim sonsuz.. her bebek yeni bir kazanim ama benimki bi anda ikisi bi anda olunca yetemem diye dusunuyorum... eger imkanim olursa hic elime almadan yatagimin kki yaninda bi bitaraftan birini halledecem bi digerini ne ele alistirmak istiyorum ne kucaga ne biseye sonra herkes gidecek bana kalacak mecbur kalana kadar bu sekilde... herkes elinde dolandirmaya caliscak ama yok yani ... buyusun oyle ... mesela odaya kimseyide yanastirmak istemiyorum en az lohusalik ana en azindan gobegi dusene kadar... openden de nefret ederim... pis pis yavrulara yazik... ayy ne olacak ne yasicam nerelerimi sikarim hic bilmiyorum... hic sevmedigim seyler...
Montessoriye bayildim ne kadara aldin. Gule gule kullanınbu yatak ve besigi aldim... umarim bu urunlerle rahat ederim... sizce edermiyim?
bebegimin mobilyasini almis oldum sonunda cok sukur..
Gecen sene kizimi ac biraktigimi ima etti kayınpeder kac defa. Salak kafam neden cırlamadin diyorum. Artik surekli laf sokuyorum bende, eşimde söylüyoruz. Ama bizimkiler öyle ki dedigim dedik ya illa bagirip cagirip kavga istiyorlarOrasi kesin, bu cocuk kasik kadar kalmis, hap kadar kalmis, siz buna hic bakamiyosunuzdan baslayip liste uzar gider
Guzel gunlerde kullanin canim.allah razi olsun... rabbim hepimizin bebislerini saglikla kucagimizq almayi nasip etsin..
montesorri 90-1.90 normal yetiskin yatak olcusu... besigi bilmiyorum sormadim :)) acemice alinca oyle oluyor ama icinde 1 yasa kadar yatabilir dedi satan bayan... besik 1300 du yatagi takim olarak aldim.. 4 lu gardirop komidin ve yatak... masko dan aldim odasini...
Ahahah kitap okusalar ne olcak onlarin kendi tecrubeleri varAy sorma ya, hani ev soguk degil ama gece yarisi banyoya sokunca baya huysuzlandi cocuk, dedik bak babannesi duydun mu neden agladigini diye. Yani sen yatmadan cisini yapmiomusun arkadas, 3 yasinda bebe bu, en onemli sey.. Neyse, gene de biz bilmeyiz onlar herseyin daha iyisini bilirler hepannemin de agustos sıcağında çocuğun ustune battaniye ortup ateşini cikarmisligi var, 1 aylıkti ter bezleri kapali, sen ne diye ortersin. Yok uyuyanin üstüne kar yagarmis. Doktor ustunu mu orttunuz diyince citi cikmadiydi. Hepsi ayni iste ne diim, bi de cocuk bakimi kitabi okuttum sozde dogumdan once.
Çok haklısn canım insanın çok zoruna gider sanane yani benim evladım o sen benden daha mı iyi bakacaksın!Gecen sene kizimi ac biraktigimi ima etti kayınpeder kac defa. Salak kafam neden cırlamadin diyorum. Artik surekli laf sokuyorum bende, eşimde söylüyoruz. Ama bizimkiler öyle ki dedigim dedik ya illa bagirip cagirip kavga istiyorlar
Yaaa yağlama mııYağlama o yağlama. Bende kayseriliyim valla benim bile canım çekti haaaa
İyi daha ne olsun... guzel gunlerde kullanin..allah razi olsun... rabbim hepimizin bebislerini saglikla kucagimizq almayi nasip etsin..
montesorri 90-1.90 normal yetiskin yatak olcusu... besigi bilmiyorum sormadim :)) acemice alinca oyle oluyor ama icinde 1 yasa kadar yatabilir dedi satan bayan... besik 1300 du yatagi takim olarak aldim.. 4 lu gardirop komidin ve yatak... masko dan aldim odasini...
Bide diyen kayınpeder. Yani evde birsey konusuluyor ki adam bana aç bırakmayın sürekli doyurun diyebiliyor. Kaynanamsa bu da market seyleriyle buyusun bazisi oyle buyur diyebiliyor. Son hastalandiginda esimle ikimizde de dedik. İstahsiz sebze meyve yemiyor evet falan dedi. Bende dedim bak gördün mü market seyiyle cocuk buyur ama nasil buyurÇok haklısn canım insanın çok zoruna gider sanane yani benim evladım o sen benden daha mı iyi bakacaksın!
Benim kocam anlamazki... ona nasik diyecem kocam babasina nasil diyecek... evde ne eksik var kp e denir mi ayiptirSenin bi de iki bebis canim, en buyuk is esine dusuyor. Tek basina yeticem diye sakin kendini parcalama, bak lohusalik donemi cok hassas, bu lohusa depresyonu denen meret sirf yetememe korkusuyla basliyor ve cok ciddi boyutlara gidebiliyor.
Mesela bebeklerle esin ve sen ilgilen sadece ama ev islerine de biri yardim etsin. Ilk zamanlar dogumun yorgunluğu, bebeklerin duzeni derken hem evine hem kendine hem bebeklere yeticem dersen kendine yazik edersin.
Kafanda belirle mesela, market vs isleri kp falan halletsin, kv annen falan ev isi yemek onlara yardim etsin, esinle sen de bebeklere odaklanin tamamen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?