2020 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    352
Kızlar gece uyuyamıyorum artık.sol kalçamın yan kısmı uyuşuyor geçmiyor gece uyutmuyor.sağ tarafa uyumama rağmen sol yanım uyuşuyor .ve sadece sol taraf .neden böyle oluyor bu normal mi sizce
Bende de sağ kalçamda uyuşma değilde batma var. Geceleri ne ağrısız dönebiliyorum ne doğru düzgün yatabiliyorum. Dediğin gibi soluma yatsam yine sağ kalçam ağrıyor. Normal mi bilmiyorum doktora da gitmedim daha bu konu için ama çok zorlamaya başladı beni. Oturup kalkarken bile canım acıyor kitlenip kalıyorum öyle.

Ayyy evet zaten cok mantikli kuzucum cogu anne ablamlarda dahil 4 sene sinra ikinci cicuklari kiz oldu... ilkide cok yaramaz hasere bisi bikmislar ondan... cocukta annesine rahat hizur vermiyor o da ayri ama .. kizimda kizim kizimda kizim.. ayy cok uzuluyorum buyugune.. anlamiyorlar ama cocuk artik abiligi unuttum kucukle kucuk oluyor ilgi cekmeye calisiyor ama tahammulleri hic kalmiyor... ve olan buyugune oluyor kucugu zagen kucuk pek bisi anlamiyor ama kucuguyle degilde buyuguyle ilgilenilse hem abi bu kadar huysuz olmicak hem kardesi abiye saygi duyucak ilgi duyacak... ahh ahhhhh

İyyyykkk sapur supur opmeseler olmaz zaten. Ucuk varsa sakin opturmemeli. Olume bile sebep olmus aklinizda olsum
Benim kv emziğini ağzına alıp bebeğe öyle verirdi çay içirirdi ne kızardım anlatamam ama laftan anlamaz yine bildiğini okur küçücük bebekle senin ağzın bir mi ben bile ağzıma alıp emzik vermem offf bana da şimdiden basıyo sütün yetiyor mu yok zayıf sütun yaramıyor mu acaba kaç gün yaticaksin soruları başka bir şehirde oturuyor ordan da yapacağını yapıyor yok beyaz tenli olsun oğlu çok esmer bu arada ben kumralim yok kilolu olsun öyle siparişle olmuyo bu işler önce saglikli olsun desem de kendi kendime sinir oluyorum

Oncelikle Allah hayirlisiyla saglikla kucagina almayi nasip etsin.. bebegin cok sansli.. bence senin icine sinmisse en guzeli zaten.. hersey dusunulmus.. bence guzel montesorri ebatlari ne? Besigin ebatlari ne ? Ne kadardi fiyatlari?
allah razi olsun... rabbim hepimizin bebislerini saglikla kucagimizq almayi nasip etsin..
montesorri 90-1.90 normal yetiskin yatak olcusu... besigi bilmiyorum sormadim :)) acemice alinca oyle oluyor ama icinde 1 yasa kadar yatabilir dedi satan bayan... besik 1300 du yatagi takim olarak aldim.. 4 lu gardirop komidin ve yatak... masko dan aldim odasini...

Senin ikiz olacağı için her tür yardıma ihtiyacın olacak inan bana.Yalnız doğumdan bir iki gün sonra iyiyim deyip yorma kendini.Mümkün olduğu kadar dinlenmek gerekiyor.İkinci gün doğum yapıp ta eski yaşantıdına dönmeye başlayanlar ağrı dikişlerde açılma olarak geri dönüyor.Ailenle bir sıkıntın olursa da tatlı dille söylemek lohusallıkta zor oluyor.Tutabildiğin kadar tutacan kendini ya da kocana patlıcanHala aynı devam ediyorsa herkese patlayabiliyorsun.Ben kimseye patlamadım da ağlama krizlerine giriyordum rahatlıyordum sonra.Misafir falan çok gelirse de beş dakika görünüp kusura bakmayın dinlenmem lazım yok çocuk emzirecem diye odana kapanabilirsin.Herkes iyi kötü yorum yapar hiçbirini takmıcan kafana.Evin düzeni tamamen değişiyor.Yeni düzene alışmak zaman alabiliyor.Çocukların huyu günbegün değişebiliyor.Bunlar aklımda kalanlar

İyyyykkk sapur supur opmeseler olmaz zaten. Ucuk varsa sakin opturmemeli. Olume bile sebep olmus aklinizda olsum
Ucuk olan virus varya her an ucuk yapmaya biliyo ama bebegin bagisikligi dusuk oldugu icin onu tehlikeye sokabiliyir.. yani ucuk olmasina gerek yok helede anne sutu alamiyorsa biraz daha temkinli yaklasmakta fayda var bagisiklik sistemi daha dusuk oluyor..

Guya ilgileniyor yaa iste buyuguyle alistirma olmus.. ama yavrucak poposu islak kalmasi daha uzucu...
Ay sorma ya, hani ev soguk degil ama gece yarisi banyoya sokunca baya huysuzlandi cocuk, dedik bak babannesi duydun mu neden agladigini diye. Yani sen yatmadan cisini yapmiomusun arkadas, 3 yasinda bebe bu, en onemli sey.. Neyse, gene de biz bilmeyiz onlar herseyin daha iyisini bilirler hep annemin de agustos sıcağında çocuğun ustune battaniye ortup ateşini cikarmisligi var, 1 aylıkti ter bezleri kapali, sen ne diye ortersin. Yok uyuyanin üstüne kar yagarmis. Doktor ustunu mu orttunuz diyince citi cikmadiydi. Hepsi ayni iste ne diim, bi de cocuk bakimi kitabi okuttum sozde dogumdan once.

Bizde ayni yollardan gectik, geciyoruz. Birbirimize burda destek olucaz. Saglikli olsunlar hersey halledilir, o gunlerde geçer :)

Ayy saolasin benim adama ihtiyacim olacak ama cenemi tutarak siserek nasil olacak onu bilmiyorum... kocamada yazik o da herkesin gonlunu yaomaya caliscak... kv kalsa annem kalsa iyi gerisi gidebilir... ya yada naparlarsa yapsinlar ama orda birde yemek yaoilcak o kadar kisiye nasil olacak o zaman bide iki bebek ya Allah yardimcim olsun Ve hepimizin... bende uykusuzluk fena sinir yapiyor... kimseyi uzmeden o sureyi atlatirsam iyi olacak... kaldiki yani elimden kolumdan tytsalar yardimci olsalar ne ala.. ya bide olan seyi anlatamazsam o zor olacak bana... kendi ailemden de o hususta korkuyorum onlarda herseyi bilirler Birazda alinabilirler... ayy valla gorecez canim.. cok saolasin benim adama ihtiyacim var zaten... aglicam devamli artik bende

Senin bi de iki bebis canim, en buyuk is esine dusuyor. Tek basina yeticem diye sakin kendini parcalama, bak lohusalik donemi cok hassas, bu lohusa depresyonu denen meret sirf yetememe korkusuyla basliyor ve cok ciddi boyutlara gidebiliyor.
Mesela bebeklerle esin ve sen ilgilen sadece ama ev islerine de biri yardim etsin. Ilk zamanlar dogumun yorgunluğu, bebeklerin duzeni derken hem evine hem kendine hem bebeklere yeticem dersen kendine yazik edersin.
Kafanda belirle mesela, market vs isleri kp falan halletsin, kv annen falan ev isi yemek onlara yardim etsin, esinle sen de bebeklere odaklanin tamamen.

Orasi kesin, bu cocuk kasik kadar kalmis, hap kadar kalmis, siz buna hic bakamiyosunuzdan baslayip liste uzar gider
Gecen sene kizimi ac biraktigimi ima etti kayınpeder kac defa. Salak kafam neden cırlamadin diyorum. Artik surekli laf sokuyorum bende, eşimde söylüyoruz. Ama bizimkiler öyle ki dedigim dedik ya illa bagirip cagirip kavga istiyorlar

Guzel gunlerde kullanin canim.

Ahahah kitap okusalar ne olcak onlarin kendi tecrubeleri var kizim surekli hastalandigi icin burnunu acmak cok zor oluyordu. Kendi annem diyodu ki biz sizin burnunuza kati yag koyuyoduk o eriyip burnu aciyodu. Birkac kez dedi duymazdan geldim. İyiki ölmemişiz dedim, sasirip neden dedi. Bende o yag nereye gidiyo ya akcigere kacsa ne olcak dedim aaa biz onu hic dusunemedik diyo bide. Hep kaynanami anlatmis olmiyim didim yani anneme yine bir derece soz gecirebiliyorum hem kendi annem lafimi rahat soyluyorum hem inat etmiyor bir kez dedimmi anliyir

Gecen sene kizimi ac biraktigimi ima etti kayınpeder kac defa. Salak kafam neden cırlamadin diyorum. Artik surekli laf sokuyorum bende, eşimde söylüyoruz. Ama bizimkiler öyle ki dedigim dedik ya illa bagirip cagirip kavga istiyorlar
Çok haklısn canım insanın çok zoruna gider sanane yani benim evladım o sen benden daha mı iyi bakacaksın!

Yağlama o yağlama. Bende kayseriliyim valla benim bile canım çekti haaaa
Yaaa yağlama mıı off çok severim... Benimde annem kayserili çok severim kayseriyi. 3 yıldır gitmiyorum nasıl özledim... Şimdi gitsem rahat bırakmazlar beni 1 haftada 5 kilo alır geri dönerim

İyi daha ne olsun... guzel gunlerde kullanin..

Çok haklısn canım insanın çok zoruna gider sanane yani benim evladım o sen benden daha mı iyi bakacaksın!
Bide diyen kayınpeder. Yani evde birsey konusuluyor ki adam bana aç bırakmayın sürekli doyurun diyebiliyor. Kaynanamsa bu da market seyleriyle buyusun bazisi oyle buyur diyebiliyor. Son hastalandiginda esimle ikimizde de dedik. İstahsiz sebze meyve yemiyor evet falan dedi. Bende dedim bak gördün mü market seyiyle cocuk buyur ama nasil buyur

Benim kocam anlamazki... ona nasik diyecem kocam babasina nasil diyecek... evde ne eksik var kp e denir mi ayiptir ahh ahh basima gelecekelri ben biliyorum... ama kocami yanima alacam ve onada ogretmem lazim... cok isim var cook...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…