Ekrandan bakinca cocuk buyuk gorunuyor, gitmis 3 yasinda cocuga 5 yas kiyafeti almis gelmis. Cocugu kapidan gordugu an zaten hap kadar kalmisla basladi. Sonra bana pek laf etmedi de esime beslemiyosunuz siz bunu, anca seker cikolata, cocuk kucucuk kalmis, bisey yemio bu diye baya bi laf etmis. O gun esim resmen sinir kupune dondu, lafini da esirgememis ama naparsin. Bizim de maalesef cocuktan beri ailelerle kavgasiz gunumuz gecmiyor, anasi babasi biz miyiz onlar mi belli değil. Ulke değiştirdik gene fayda etmedi, telefonda bile yetiyorlar.Gecen sene kizimi ac biraktigimi ima etti kayınpeder kac defa. Salak kafam neden cırlamadin diyorum. Artik surekli laf sokuyorum bende, eşimde söylüyoruz. Ama bizimkiler öyle ki dedigim dedik ya illa bagirip cagirip kavga istiyorlar
Analar da ayni evet, ben mayis dogumluyum, haziranda kadife tulumlu orgu patikli resimlerim var. Anne dedim siz kafayi mi yediniz, bursada haziran ayi ne kadar soguk olabilir... Anneannem de ona karistigi icin sonuc bu, sonra gelmis bana laf ediyor, yemezlerAhahah kitap okusalar ne olcak onlarin kendi tecrubeleri varkizim surekli hastalandigi icin burnunu acmak cok zor oluyordu. Kendi annem diyodu ki biz sizin burnunuza kati yag koyuyoduk o eriyip burnu aciyodu. Birkac kez dedi duymazdan geldim. İyiki ölmemişiz dedim, sasirip neden dedi. Bende o yag nereye gidiyo ya akcigere kacsa ne olcak dedim aaa biz onu hic dusunemedik diyo bide. Hep kaynanami anlatmis olmiyim didim yani anneme yine bir derece soz gecirebiliyorum hem kendi annem lafimi rahat soyluyorum hem inat etmiyor bir kez dedimmi anliyir
onu takim olarak aldim 4 kapili gardirop komidin ve yatak..Montessoriye bayildim ne kadara aldin. Gule gule kullanın
O senin evladın onu en iyi sen tanırsın sen bilirsin için gönlün raaht olsun ben eminim çocuğuna çok iyi baktığına zaten seni tanıdığımdan beri kuzucugunla rahatsızlığıyla ilgileniyorsun anneligin hakkını çok iyi veriyorsunBide diyen kayınpeder. Yani evde birsey konusuluyor ki adam bana aç bırakmayın sürekli doyurun diyebiliyor. Kaynanamsa bu da market seyleriyle buyusun bazisi oyle buyur diyebiliyor. Son hastalandiginda esimle ikimizde de dedik. İstahsiz sebze meyve yemiyor evet falan dedi. Bende dedim bak gördün mü market seyiyle cocuk buyur ama nasil buyur
Anlamak zorunda canim, o cocuklar tek basina gelmiyor dunyaya. Bi de iki can tasiyorsun sen iki bebek. Herkes cocuk sevmeyi torun sevmeyi biliyorsa elini de tasin altina sokup bi isin ucundan tutacak. Ayıbı falan yok bu isin.Benim kocam anlamazki... ona nasik diyecem kocam babasina nasil diyecek... evde ne eksik var kp e denir mi ayiptirahh ahh basima gelecekelri ben biliyorum... ama kocami yanima alacam ve onada ogretmem lazim... cok isim var cook...
Canımsın yaaaaEkrandan bakinca cocuk buyuk gorunuyor, gitmis 3 yasinda cocuga 5 yas kiyafeti almis gelmis. Cocugu kapidan gordugu an zaten hap kadar kalmisla basladi. Sonra bana pek laf etmedi de esime beslemiyosunuz siz bunu, anca seker cikolata, cocuk kucucuk kalmis, bisey yemio bu diye baya bi laf etmis. O gun esim resmen sinir kupune dondu, lafini da esirgememis ama naparsin. Bizim de maalesef cocuktan beri ailelerle kavgasiz gunumuz gecmiyor, anasi babasi biz miyiz onlar mi belli değil. Ulke değiştirdik gene fayda etmedi, telefonda bile yetiyorlar.
Esim ne yapacak devamli uyuyomus bebekler anne sutune ihtiyaclari var bide onun faktoru ne olacak.. iste her ise evlendigmizden beri kosturdugumuz icin gelenleri agirlayip gidenleri gonderdigimiz icin anasinin babasinin altinda esim eziliyor... benim babama daha rahat diyecegini diyor buda beni kizdiriyor onunla ters dusuyorum agzima geleni soyluyorum... umarim beni cileden cikarmazlar... benim bu kadar arastirdigin kadar baba arastiriyor mudur acaba? Sizinkiler arastiriyor olabilir ama sorumluluk ne yani onlarda? Bakici tutariz diyor he he o kadar kolaydi... iki aylik cocugu bakiciya vermek... anlamiyor ya beni esim bakalim dogunca belki anlatSenin bi de iki bebis canim, en buyuk is esine dusuyor. Tek basina yeticem diye sakin kendini parcalama, bak lohusalik donemi cok hassas, bu lohusa depresyonu denen meret sirf yetememe korkusuyla basliyor ve cok ciddi boyutlara gidebiliyor.
Mesela bebeklerle esin ve sen ilgilen sadece ama ev islerine de biri yardim etsin. Ilk zamanlar dogumun yorgunluğu, bebeklerin duzeni derken hem evine hem kendine hem bebeklere yeticem dersen kendine yazik edersin.
Kafanda belirle mesela, market vs isleri kp falan halletsin, kv annen falan ev isi yemek onlara yardim etsin, esinle sen de bebeklere odaklanin tamamen.
Dogru soyluyosun da iste anlat marko pasaya hesabi olduAnlamak zorunda canim, o cocuklar tek basina gelmiyor dunyaya. Bi de iki can tasiyorsun sen iki bebek. Herkes cocuk sevmeyi torun sevmeyi biliyorsa elini de tasin altina sokup bi isin ucundan tutacak. Ayıbı falan yok bu isin.
Bu çocuklarin altlari gunde 10-12 kez degisecek, banyosu kremi bakimi, sut sagarsan biberonla beslemesi, gazini cikartmasi, uyutmasi... Kizimda esim ilk gunden itibaren hepsini yapti, sonucta onlarin da iki eli iki ayagi var, emzirmek disindaki herseyi cok da guzel yapabilirler. Biz anneysek onlar da baba oluyor.Esim ne yapacak devamli uyuyomus bebekler anne sutune ihtiyaclari var bide onun faktoru ne olacak..
Aynı haftadayız sanırım 26+1im şuan da.Dinlenince geciyor mu ? Once uzan, sonra dizini bukup, agzindan aldigin havayla gobegini sisir, yavas yavas ver nefesini agizdan. Rahatlatir seni.
Bi de, dedigim gibi siklik onemli. Ama bi sonraki doktor kontrolunde hatirlat doktoruna.
Yok öyle değil cok şükür şuan kesildi mesela.10 dk da 1 15 dk da 1 gibi.
Bilemiyorum normal olabilir diye cevap verdim. Benm kizin bu kasigimn ordaki kemigi yastik yapmis obur kasign ordaki kemigide tekmeliyoms oyle soyledi doktorE belki kafasi yukarda ayaklarini hissediyosun.. mesela ben oglumun kafasini elini hissetmiyorum sadece alttan vajinamdan tepinmesini hissediyorum... ama doktor asagida felan demedi...asagidada degil ayrica. Kizimda amuda duruyo.. onunda kaburgamda batma oluo yan tarafima yatinca ama elini kolunu hareket edince sadece hissediyorum oda gobek altimda kaliyor.. acaba oralarda daha mi duyarliyiz hissetme konusunda... alan bos oldugu icin
Canim sen troitlerine baktirdinmi son zamanlarda . oda sinir yapabiliyor gebeykenCok sinirliyim kendimi kontrol edemiyorum. İnsanlara birsey demedikce yada kizima bisey demedikce kendi icimi yiyorum, duvarlari yumruklamak birseyleri kirip dokmek istiyorum. Sonra neden boyleyim diye üzülüyorum. İcimdekine ayri kucagimdakine ayri üzülüyorum.
Bende aylardir rahatla huzurla bir gezi bir alisveris hicbirsey yapmadım. Zaten icimden de gelmiyor artik. Hayattan beklentim yokmuş gibi oylesine yasiyorum sadece
Evet tamami denk gelmisti tesekkur ederimEyer kullanılacak iznin tamamı tatile denk geldi ise o durumda bir şey yapılamaz.
Benim bahsettiğim 32 haftada çalışabilir raporu alıp 37. Haftaya kadar çalışıyoruz ve çalıştığımız 5 haftayı doğum sonrası 8 haftaya ekliyoruz ya
Onu diyorum ben bazı idareciler o 5 hafta tatile denk geliyor, sonraya ekleyemezsiniz diyorlar.
Onu ekleyebilirler o tarihlerin tatil olmasI sorun olmamalı
Ayy kurban olurum ben onaaBilemiyorum normal olabilir diye cevap verdim. Benm kizin bu kasigimn ordaki kemigi yastik yapmis obur kasign ordaki kemigide tekmeliyoms oyle soyledi doktor
Evettt ben bunlari hicc dusunmemistim bayag iş var... ben tutamam ben incitirim demeyecek... kv kp kimseye vermek istemiyorum... sadece yataktan emzirmek icin alirken elime versinler... sezeryan dikislerden ilk gunler agrim sizim olacaktir... onlar altini degistirsin... yani insallah hersey cok guzel olur gelisir... aileden cok onemli olan esin tavri es eger adam gibi durus sergilerse aileler herkes ne olacagini ne yapilacagibi bilir... nese sinirim bozuluyorBu çocuklarin altlari gunde 10-12 kez degisecek, banyosu kremi bakimi, sut sagarsan biberonla beslemesi, gazini cikartmasi, uyutmasi... Kizimda esim ilk gunden itibaren hepsini yapti, sonucta onlarin da iki eli iki ayagi var, emzirmek disindaki herseyi cok da guzel yapabilirler. Biz anneysek onlar da baba oluyor.
İyyyykkksapur supur opmeseler olmaz zaten. Ucuk varsa sakin opturmemeli. Olume bile sebep olmus aklinizda olsum
Valla aksine beni de hava korkutuyor, astimim var bahsetmisimdir, turkiyede maksimum 3. Gunun sonunda inhalere baslamak zorunda kaliyorum. Hava kirliliği mahvediyor. Buraya tasinana kadar cok agir ilac tedavisi gordum, tasinir tasinmaz tek bi hap bile almadim. Simdi de tatillerde maalesef hem kendim hem kizim nefes alamiyoruz.
Herkes cocuk bakimini bizden iyi bildigi icin
Gecen hafta kv gelince iki gece kizimi o yatirmak istedi, birinde hic tuvalete goturmemis, digerinde de basinda beklememis yapip yapmadigi bilmeden yatirmis oylece. Sonuc 2de 2 sabah cisle kalkti bizimki. Noldu dedim aradan 40 sene gecince unutuluyomus di mi
Yeterler canim. Fizana da gitsen yeterlerEkrandan bakinca cocuk buyuk gorunuyor, gitmis 3 yasinda cocuga 5 yas kiyafeti almis gelmis. Cocugu kapidan gordugu an zaten hap kadar kalmisla basladi. Sonra bana pek laf etmedi de esime beslemiyosunuz siz bunu, anca seker cikolata, cocuk kucucuk kalmis, bisey yemio bu diye baya bi laf etmis. O gun esim resmen sinir kupune dondu, lafini da esirgememis ama naparsin. Bizim de maalesef cocuktan beri ailelerle kavgasiz gunumuz gecmiyor, anasi babasi biz miyiz onlar mi belli değil. Ulke değiştirdik gene fayda etmedi, telefonda bile yetiyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?