hayatta degisiklikler insani bazen hatta cogu zaman kendine getirir 2. cocugunuz belki de gunes gibi dogacak yuvaniza cnmHic bir zaman hatasini kabul edip ozur dileyen biri olmadi. Herşey üzerine eklendikce ekleniyor. Suan tek dusundugum bebegime kavuşmak
bazen oyle oluyor ckcuklar havalar sogudu falan sevdigi seyleri yapalim ben oyle yapiyorum,patates kizartma,kiymali yogurtlu manti makarna , mesela tahin pekmez karisimi,süt seviyorsa ,mozaik pasta, benimki inanmazsiniz bebekliginden beri sucuga bayilir cok sever anasina cekmis azcik adana damari var demek:) bi de muz ve kaşar peynirArtik kimseyi takmamayi ogrendim canim. Eşimi bile. Cunku bazen hâla onla bile savaşmam gerekiyor. Misal 3 gun once laf arasinda kv icin annem cocugu sıkıştırıp zorla yedirmistir dedi. (Annesi mukemmel anne tabi hepsine gore) sonraki aksam bende cocugu zorladım onun yaninda yine ben suclu oldum. İnan bir sebzeyi kac farkli sekilde deniyorum. Ama hele şu 3 gundur deli etti cocuk beni yok yemiyor
Canım benim Allah yaşadıklarının mükafatını verecektir. Boşuna dememişler cennet annelerin ayağının altındadır diye. Güzel anneBen 8. Gun yalnız birakildim. Ustelik ayni sehirdeydik. Annem 5 gun durdu kaynanam 1 hafta durcam deyip 3 gun zor durdu. Gun asrı 2 3 saatliğine ugradilar. Ve yasadigim ilcede hic tanidigim yoktu, ugrayanim olmadi. Bu beni en basta zaten cok etkiledi. Bebegim hic uyumuyodu, bende uyumuyodum. Surekli suya girip cikiyodum bebegi yalniz bırakıp aglaya ağlaya (temmuzdu)
Sonra 17. Gün pusetten bebegi dusurdum. Evde yalniz kalamadim. Donusumlu annemle kaynanamda kaldim. Bu surecte esim bizimle ilgilenmedi bana kızgındı, bende onu serbest biraktim. İstedigi gibi arkadaslariyla gezdi tozdu. Ne zamanki eve döndük bu mesajlarini gordum o zaman bende film koptu. Ayri yatiyordu yanima zorla yatirdim. Herseye onu da kattım. O donem korundum hemen çocuk olmasin diye. Zaten suanki bebegimde kazayla
"Aaa ben mi yazdım ki bunu" dedimValla çok dinlenecek bir konu değil. Benim oğlum doğduğunda sürekli uyuyordu ve emmiyordu uykudan. O kadar zorluyorduk ki uyandım diye annem ben hemşireyi çağırıyorsun öyle hafifçede değil baya sert şekilde ayağını sıkıyorduk ama uyanmıyordu. İlk gecem böyle geçti bebeği uyandırıp emzirmekle ama sınırdan döndü sarılığı. Kv de bunlar yaşanırken hastanede bir oda bulup sabaha kadar uyudu . Bana acayip yardımı bulundu! Bu doğuma istemiyorum kendisini mümkünse
Annen güzel demiş canım. İnsan o zamanlar o psikoloji ile kaldıramayabiliyor bazı sözleri. Ben de çok beklentideydim yeni doğum yaptığım sıralar. Hazırlıklar yapsınlar, bebis için heyecanları olsun istiyordum. Misafir gibi geliyordu. E madem geldin , bi kap çorba yapıversene.. Yapmıyordu. Ben de çok çabuk farkettim ve toparladım elhamdülillah. Kızımla ilgili tek tavsiye de bulunmasına müsaade etmedim. Bi kaç kez elbette girişimleri oldu. Gerekli cevabı duyunca geri durdu. Ama kırmadan tartışmadan tatlı tatlı. Benim öyle bir yapım vardır zaten. Aslında duygusalım balık burcuyum. Ama en duygusal anlarımda bile sakin kalıp aklıma danışabiliyorum ve şunu da söylemeyeyim demiyorum. Biraz törpüleyip söylüyorum"Aaa ben mi yazdım ki bunu" dedimO kadar aynıydı ki ve o kadar aynı fikirdeyim ki bu sefer ki doğum için. Ne zaman sorsan hasta zaten. Bir işe faydam dokunsun deyip kendini yormaz. Elini bir işe sürmez ama herşey konusunda üstün bilgi sahibidir, en iyisini bilir, karşıdan yönetmeye çalışır habire. Bebeğin ilk banyosunu yaptırıyoruz, değil elini sürmek su bile dönmüyor, sezeryanlı halimle ben döküyorum, ama habire öyle tutmayın, aman yavaş dök kızım, ağzına su mu kaçtı, ay göbeğini güzel tutun... Annem en sonunda dellenip "x hanım gel sen yıka çok iyi biliyorsan" deyip bozmak zorunda kalmıştı. İnsanların en stresli anlarında canını çıkarır
Heheh ben de artık öyle yapıyorum. Yaşlılarmış, yok hastalarmış bakmıyorum. O dönemden sonra daha da aramızdaki soğukluğu çare bulunmadı zaten. 10 sene önce tatil dönüşlerimde kendi evimden ayrılır gibi boğazıma birşeyler düğümlenip çıktığım evden 7 senedir kaçmak için uğraşıp duruyorum. Uzağız ve telefon iletişimimiz sıfır mesela. Eşim beni sorduklarında "kendisini arayıp sorsanıza" derdi. Kayınpeder bir keresinde "Oğlum biz arıyoruz açmıyor, hadi telefonu duymadı, numarayı da mı görmüyor sanki de geri dönüp nasılsınız demiyor" demişAnnen güzel demiş canım. İnsan o zamanlar o psikoloji ile kaldıramayabiliyor bazı sözleri. Ben de çok beklentideydim yeni doğum yaptığım sıralar. Hazırlıklar yapsınlar, bebis için heyecanları olsun istiyordum. Misafir gibi geliyordu. E madem geldin , bi kap çorba yapıversene.. Yapmıyordu. Ben de çok çabuk farkettim ve toparladım elhamdülillah. Kızımla ilgili tek tavsiye de bulunmasına müsaade etmedim. Bi kaç kez elbette girişimleri oldu. Gerekli cevabı duyunca geri durdu. Ama kırmadan tartışmadan tatlı tatlı. Benim öyle bir yapım vardır zaten. Aslında duygusalım balık burcuyum. Ama en duygusal anlarımda bile sakin kalıp aklıma danışabiliyorum ve şunu da söylemeyeyim demiyorum. Biraz törpüleyip söylüyorum
Haydaaa ayy yerim ya büyüdüler de hickirmaya mi basladilar yerim . Çok ilginç hıçkırık gibi gelmemişti oysaki . Sağol canım bilgi için.sordum bugün canım. Diğer arkadaşta vardı meraeden alıntılayamadım oda inşallah görür. Hıçkırdığı zaman olur dedi doktor. Ne garip dimi. İçimizde telefon titriyormuş gibi
Bi hafta istanbul bi hafta bursa canimİstanbula geliyorsan bekleriz :))
insallahh canimm allah daha guzellerini sana nasip etsin...Anladim canim. İcimde cok merak var ama suan almayacagiz. İnsallah ileride bizde oda yaparken aliriz
Esin dedigin gibi uyumluysa baska kimseye ihtiyaciniz olmaz canim. Biz daha ilk gece hastanede herkesi eve yolladik sadece esim kaldi yanimda, ben sezeryanliydim ama hic bi sorun yasamadik. Ilk o bezini degistirdi. Eve cikinca ilk banyosunu da beraber yaptırdık kimseyi karıştırmadik. Sadece lafta karistilar o da sinir etmeye yetti ama yine de esimin destegi büyüktür.Canım üzüldüm senin adına. Doğunca ver çocuğu onun eline madem
Gerçi o mesajlar laftır kendi aralarında böyle saçma sapan egoları oluyor anlamıyorum. Ama yaşadıklarını anlayabiliyorum.
Benim daha ilk çocuk ne olacak ne yaşayacağımı bile bilmiyorum. Evimde kimseyi istemiyorum. Kendim bakmak istiyorum eşimle. Kendisine de söyledim evde yatılı biri kalırsa sorun çıkar biz bakalım dedim tamam dedi. Eşim uyumludur saolsun ne desem yapar ama demem lazım. Demeden hiçbişi yapmaz standart erkek
Şöyle bi on gün sonra kendiniz bakamaz mıyız? İlla birileri olmalı mı yanımızda?
Arkadaşlara soruyorum biri olsa büyük nimet diyorlar. Nimet tamam ama huzurum daha önemli diye düşünüyorum. Bana bi akıl verin kızlar ya
Yemek konusunda ben de yemezmişim küçücük küçükken.Annem beni doktor doktor gezdirmiş.Sonunda bir doktor sağlığı yerinde çocuğun zorlamayın bırak aç kalsın demiş.Bir gün bırakmışlar beni aç.Gece annem sese kalkmış mutfakta kuru ekmek bulmuşum kemiriyormuşumArtik kimseyi takmamayi ogrendim canim. Eşimi bile. Cunku bazen hâla onla bile savaşmam gerekiyor. Misal 3 gun once laf arasinda kv icin annem cocugu sıkıştırıp zorla yedirmistir dedi. (Annesi mukemmel anne tabi hepsine gore) sonraki aksam bende cocugu zorladım onun yaninda yine ben suclu oldum. İnan bir sebzeyi kac farkli sekilde deniyorum. Ama hele şu 3 gundur deli etti cocuk beni yok yemiyor
Canım dilleri her yere dönüyor kızım zayıf ince oğlum hem boylu hem tosbik sanki aynı evin içinde birini yedirip birini yedirmiyormuşum gibi bir konuşuyor ben çikolata felan sınırlı veririm o bile laf neymiş benim yüzümden alamıyormuş çocuklara bişey bende illa para harcamak istiyorsan harçlık ver babaannesi dedim en sonunda sadece yapmacık geliyor halleri bildiği tek şey hamur yapma dedikçe yapıp gönderiyor meyve gönder illa göndereceksin kuruyemiş ama yok anlamıyor sorsan herşeyi bilirEkrandan bakinca cocuk buyuk gorunuyor, gitmis 3 yasinda cocuga 5 yas kiyafeti almis gelmis. Cocugu kapidan gordugu an zaten hap kadar kalmisla basladi. Sonra bana pek laf etmedi de esime beslemiyosunuz siz bunu, anca seker cikolata, cocuk kucucuk kalmis, bisey yemio bu diye baya bi laf etmis. O gun esim resmen sinir kupune dondu, lafini da esirgememis ama naparsin. Bizim de maalesef cocuktan beri ailelerle kavgasiz gunumuz gecmiyor, anasi babasi biz miyiz onlar mi belli değil. Ulke değiştirdik gene fayda etmedi, telefonda bile yetiyorlar.
Neler yasamissin kuzum ya, insallah ikinci bebekte biraz destek olur aklini basina alip da. En azindan sunu dusun, bi kac sene sonra kizlarin senin en buyuk destekcin en yakin arkadasin olacak. En ufak seyde hep yaninda olacaklar. Kiz evlat gibisi yok.Ben 8. Gun yalnız birakildim. Ustelik ayni sehirdeydik. Annem 5 gun durdu kaynanam 1 hafta durcam deyip 3 gun zor durdu. Gun asrı 2 3 saatliğine ugradilar. Ve yasadigim ilcede hic tanidigim yoktu, ugrayanim olmadi. Bu beni en basta zaten cok etkiledi. Bebegim hic uyumuyodu, bende uyumuyodum. Surekli suya girip cikiyodum bebegi yalniz bırakıp aglaya ağlaya (temmuzdu)
Sonra 17. Gün pusetten bebegi dusurdum. Evde yalniz kalamadim. Donusumlu annemle kaynanamda kaldim. Bu surecte esim bizimle ilgilenmedi bana kızgındı, bende onu serbest biraktim. İstedigi gibi arkadaslariyla gezdi tozdu. Ne zamanki eve döndük bu mesajlarini gordum o zaman bende film koptu. Ayri yatiyordu yanima zorla yatirdim. Herseye onu da kattım. O donem korundum hemen çocuk olmasin diye. Zaten suanki bebegimde kazayla
Valla canım isteyen istediğini desin yemeyen yemiyor kızıma yedirmek için uğraşıyorum oğluma yeme diye huy değişmiyor yapacak bir şey yok o kadar çok takmışımki zamanında şimdi umursamamaya çalışıyorum yapabildiğim kadar ama çenesi kapanmıyor hala bilmiş kaynana modundaArtik kimseyi takmamayi ogrendim canim. Eşimi bile. Cunku bazen hâla onla bile savaşmam gerekiyor. Misal 3 gun once laf arasinda kv icin annem cocugu sıkıştırıp zorla yedirmistir dedi. (Annesi mukemmel anne tabi hepsine gore) sonraki aksam bende cocugu zorladım onun yaninda yine ben suclu oldum. İnan bir sebzeyi kac farkli sekilde deniyorum. Ama hele şu 3 gundur deli etti cocuk beni yok yemiyor
En azından bir kişi iki hafta kadar kalsın.Biz de eşimle bakarız diyorduk.Benim sezeryanlı olup emzirmek dışında pek iş yapamayacağımı unuttuk.Sadece bebek değil senin de bakıma ihtiyacın olacak.Eşin hanginizle ilgilenecek?Üstelik bebekler ilk günler huzursuz olurlar deneyim olmayınca bir ağlıyordu bizimki elimiz ayağımız karışıyordu.Canım üzüldüm senin adına. Doğunca ver çocuğu onun eline madem
Gerçi o mesajlar laftır kendi aralarında böyle saçma sapan egoları oluyor anlamıyorum. Ama yaşadıklarını anlayabiliyorum.
Benim daha ilk çocuk ne olacak ne yaşayacağımı bile bilmiyorum. Evimde kimseyi istemiyorum. Kendim bakmak istiyorum eşimle. Kendisine de söyledim evde yatılı biri kalırsa sorun çıkar biz bakalım dedim tamam dedi. Eşim uyumludur saolsun ne desem yapar ama demem lazım. Demeden hiçbişi yapmaz standart erkek
Şöyle bi on gün sonra kendiniz bakamaz mıyız? İlla birileri olmalı mı yanımızda?
Arkadaşlara soruyorum biri olsa büyük nimet diyorlar. Nimet tamam ama huzurum daha önemli diye düşünüyorum. Bana bi akıl verin kızlar ya
Bence de kız evlat gibisi yok.Kız kardeşim yok teyzem de.Kızıma özendim kız kardeşi olsun diye ama olmadı.Doktor erkek deyince eşim de ben de o kadar şartlanmışız ki kıza hala alışamadık.Daha bir haftadır oğlum demeye alıştık.Eşim ayrıntılı ultrasonda belki kız çıkar dediNeler yasamissin kuzum ya, insallah ikinci bebekte biraz destek olur aklini basina alip da. En azindan sunu dusun, bi kac sene sonra kizlarin senin en buyuk destekcin en yakin arkadasin olacak. En ufak seyde hep yaninda olacaklar. Kiz evlat gibisi yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?