2020 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    352
Hic bir zaman hatasini kabul edip ozur dileyen biri olmadi. Herşey üzerine eklendikce ekleniyor. Suan tek dusundugum bebegime kavuşmak
hayatta degisiklikler insani bazen hatta cogu zaman kendine getirir 2. cocugunuz belki de gunes gibi dogacak yuvaniza cnm

bazen oyle oluyor ckcuklar havalar sogudu falan sevdigi seyleri yapalim ben oyle yapiyorum,patates kizartma,kiymali yogurtlu manti makarna , mesela tahin pekmez karisimi,süt seviyorsa ,mozaik pasta, benimki inanmazsiniz bebekliginden beri sucuga bayilir cok sever anasina cekmis azcik adana damari var demek:) bi de muz ve kaşar peynir

Canım benim Allah yaşadıklarının mükafatını verecektir. Boşuna dememişler cennet annelerin ayağının altındadır diye. Güzel anne

"Aaa ben mi yazdım ki bunu" dedim O kadar aynıydı ki ve o kadar aynı fikirdeyim ki bu sefer ki doğum için. Ne zaman sorsan hasta zaten. Bir işe faydam dokunsun deyip kendini yormaz. Elini bir işe sürmez ama herşey konusunda üstün bilgi sahibidir, en iyisini bilir, karşıdan yönetmeye çalışır habire. Bebeğin ilk banyosunu yaptırıyoruz, değil elini sürmek su bile dönmüyor, sezeryanlı halimle ben döküyorum, ama habire öyle tutmayın, aman yavaş dök kızım, ağzına su mu kaçtı, ay göbeğini güzel tutun... Annem en sonunda dellenip "x hanım gel sen yıka çok iyi biliyorsan" deyip bozmak zorunda kalmıştı. İnsanların en stresli anlarında canını çıkarır

Annen güzel demiş canım. İnsan o zamanlar o psikoloji ile kaldıramayabiliyor bazı sözleri. Ben de çok beklentideydim yeni doğum yaptığım sıralar. Hazırlıklar yapsınlar, bebis için heyecanları olsun istiyordum. Misafir gibi geliyordu. E madem geldin , bi kap çorba yapıversene.. Yapmıyordu. Ben de çok çabuk farkettim ve toparladım elhamdülillah. Kızımla ilgili tek tavsiye de bulunmasına müsaade etmedim. Bi kaç kez elbette girişimleri oldu. Gerekli cevabı duyunca geri durdu. Ama kırmadan tartışmadan tatlı tatlı. Benim öyle bir yapım vardır zaten. Aslında duygusalım balık burcuyum. Ama en duygusal anlarımda bile sakin kalıp aklıma danışabiliyorum ve şunu da söylemeyeyim demiyorum. Biraz törpüleyip söylüyorum

Günaydın ve iyi pazarlar kızlar,
En büyük korkularımın olduğu konulardan konuşmuşsunuz da konuşmuşsunuz. Ben bir başlarsam katiyen susmam. Lohusalık ortalama 40 gün sürer derler. Benimki 40 ay sürmüştür herhalde Şimdi gülüyorum ama çok zordu. Belki de ikinci çocuğa her zaman "aslaa" deyişimin birincil nedeni (yine de büyük konuşmamak gerektiğini anladım) Çevrenizdeki insanların tutumu lohusalık süresinde çok büyük etken. Eğer bir faydaları yoksa salıverin gitsinler, daha büyük stres faydasız varlıkları. Eşlere acımayın, aman o çalışmaya devam ediyor, ben evdeyim nasılsa dinlenirim demeyin, ortaklaşa alınan kararlarda ortaklaşa katkı şart. Baştan sıkı tutmazsanız çok zorlanıyorlar. Uyansın, o da beslesin, o da bez değiştirsin, banyo yaptırsın siz uyurken, annenin yaptığı ne varsa yapsın işte. Güzel yapamaz demeyin. Kötü yapsın ama yapsın. Verin gazı, "harika yıkadın, ay ben bile bezini bu kadar çabuk almadım..." Karşıdan yok artık dedirtir belki ama eşim ilk bebeği kucağına aldığında annesi "ay orasını öyle tutma çocuğun" diye bir söylendi, adam ikinci kucağına alışınca 1 aylıktı bebek, bir aylık evet. Şimdiki aklım olsa, ah şimdiki aklım ve psikolojim olsa neler etmezdim. Biz karı-koca eğitimliyiz, keza büyükler de öyle. Binlerce çocuk eğitmiş insanlar, ama oluyor işte... Kendinizi üzecek herşeyden uzak durmak için hamileliğinizde de doğum sonrasında da elinizden geleni ardınıza koymayın. Yoksa benim gibi emzirme işi biter bitmez soluğu psikiyatristte alırsınız. İnşallah bu bebeğimde herşey daha farklı olacak

Heheh ben de artık öyle yapıyorum. Yaşlılarmış, yok hastalarmış bakmıyorum. O dönemden sonra daha da aramızdaki soğukluğu çare bulunmadı zaten. 10 sene önce tatil dönüşlerimde kendi evimden ayrılır gibi boğazıma birşeyler düğümlenip çıktığım evden 7 senedir kaçmak için uğraşıp duruyorum. Uzağız ve telefon iletişimimiz sıfır mesela. Eşim beni sorduklarında "kendisini arayıp sorsanıza" derdi. Kayınpeder bir keresinde "Oğlum biz arıyoruz açmıyor, hadi telefonu duymadı, numarayı da mı görmüyor sanki de geri dönüp nasılsınız demiyor" demiş Eşim de bana niçin annem ve babamın telefonlarına cevap vermiyorsun diye kaba bir şekilde sorunca dedim hemen arayıp soruyorsun en son ne zaman aramış. Açtı sordu. Dedi perşembe günü. Açtım telefon kayıtlarını gösterdim. Ne bir arama var ne bir mesaj. Çok utanmıştı eşim. O gün bugündür bir kere vefat dolayısıyla aradım. Eşim bana inanmayabilirdi, biz kavga edip birbirimizi de kırabilirdik. (ki kırmadık da diyemem aslında) ne gerek var böyle çetrefilli işlere. Kaç yaşında adamsın değil mi ama?

sordum bugün canım. Diğer arkadaşta vardı meraeden alıntılayamadım oda inşallah görür. Hıçkırdığı zaman olur dedi doktor. Ne garip dimi. İçimizde telefon titriyormuş gibi
Haydaaa ayy yerim ya büyüdüler de hickirmaya mi basladilar yerim . Çok ilginç hıçkırık gibi gelmemişti oysaki . Sağol canım bilgi için.

Anladim canim. İcimde cok merak var ama suan almayacagiz. İnsallah ileride bizde oda yaparken aliriz
insallahh canimm allah daha guzellerini sana nasip etsin...
yazdiklarini okudum ve ben sok oldum!! bizim ilk bebegimiz ve esim sakayla karisik dogduktan sonra benle isin yok ilk 40 gun ben gezerim vs vs diyordu.. cevresindeki herkesde bebegi o donemde anlamazsin agucuk mugucuk yapinca anlarsin demisti.. o da kendine yer yapiyordu bak oyleymis ben de gezerim napicam evde vs diye... bende sirayla kv ve annem kalicakti ben istemistim.. ama simdi yasananlari okuyunca anladimki yanlis dusunmusum... onada sorumluluk verip bebegin buyume surecine dahil etmek lazim mis... allahim hepimizin o donemde yardimcisi olsun.. lohusa halimizle birde bu densizlikleri hic birimize yasatmasin...

Esin dedigin gibi uyumluysa baska kimseye ihtiyaciniz olmaz canim. Biz daha ilk gece hastanede herkesi eve yolladik sadece esim kaldi yanimda, ben sezeryanliydim ama hic bi sorun yasamadik. Ilk o bezini degistirdi. Eve cikinca ilk banyosunu da beraber yaptırdık kimseyi karıştırmadik. Sadece lafta karistilar o da sinir etmeye yetti ama yine de esimin destegi büyüktür.
Bak bu dogumda yurt disindayiz, aileler turkiyede. Sadece annelere birer hafta bilet aldik o da dogumdan sonraya denk gelecek sekilde. Hem bebegi görsünler icleri rahatlasin hem de esim bebegin evrak islerine kosarken yalniz kalmiim diye. Yoksa bakim icin cok sukur kimseye ihtiyacimiz yok.

Yemek konusunda ben de yemezmişim küçücük küçükken.Annem beni doktor doktor gezdirmiş.Sonunda bir doktor sağlığı yerinde çocuğun zorlamayın bırak aç kalsın demiş.Bir gün bırakmışlar beni aç.Gece annem sese kalkmış mutfakta kuru ekmek bulmuşum kemiriyormuşumHiç unutmam beşinci sınıfta 28 kiloydum.Kızım ikinci sınıfta 32 kiloyduKardeşim tombik olunca ben batıyordum zayıf olarak herhalde.30 yaşından sonra bir başladım kilo almaya durdurabilene aşk olsun.Anne tarafım zayıf baba tarafım kilolu.Sonradan babaya çektim

Canım dilleri her yere dönüyor kızım zayıf ince oğlum hem boylu hem tosbik sanki aynı evin içinde birini yedirip birini yedirmiyormuşum gibi bir konuşuyor ben çikolata felan sınırlı veririm o bile laf neymiş benim yüzümden alamıyormuş çocuklara bişey bende illa para harcamak istiyorsan harçlık ver babaannesi dedim en sonunda sadece yapmacık geliyor halleri bildiği tek şey hamur yapma dedikçe yapıp gönderiyor meyve gönder illa göndereceksin kuruyemiş ama yok anlamıyor sorsan herşeyi bilir

Neler yasamissin kuzum ya, insallah ikinci bebekte biraz destek olur aklini basina alip da. En azindan sunu dusun, bi kac sene sonra kizlarin senin en buyuk destekcin en yakin arkadasin olacak. En ufak seyde hep yaninda olacaklar. Kiz evlat gibisi yok.

Valla canım isteyen istediğini desin yemeyen yemiyor kızıma yedirmek için uğraşıyorum oğluma yeme diye huy değişmiyor yapacak bir şey yok o kadar çok takmışımki zamanında şimdi umursamamaya çalışıyorum yapabildiğim kadar ama çenesi kapanmıyor hala bilmiş kaynana modunda

En azından bir kişi iki hafta kadar kalsın.Biz de eşimle bakarız diyorduk.Benim sezeryanlı olup emzirmek dışında pek iş yapamayacağımı unuttuk.Sadece bebek değil senin de bakıma ihtiyacın olacak.Eşin hanginizle ilgilenecek?Üstelik bebekler ilk günler huzursuz olurlar deneyim olmayınca bir ağlıyordu bizimki elimiz ayağımız karışıyordu.
Annem karşı dairemde oturuyor zaten sağolsun hiç karışmaz birşeye.Benim içim rahat o konuda.Kayınvalidem de yakın gelir gider öyle idare edicez biz de.

Bence de kız evlat gibisi yok.Kız kardeşim yok teyzem de.Kızıma özendim kız kardeşi olsun diye ama olmadı.Doktor erkek deyince eşim de ben de o kadar şartlanmışız ki kıza hala alışamadık.Daha bir haftadır oğlum demeye alıştık.Eşim ayrıntılı ultrasonda belki kız çıkar dediKızım ayrıntılıya kadar erkek demişti doktor.Aslında kızı erkeği evlat sağlıklı olsunlar da gerisi boş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…