- 12 Mart 2019
- 1.914
- 1.015
- 133
Bnde soracağım cnm doktoruma sende ihmal etmeBende de sağ kalçamda uyuşma değilde batma var. Geceleri ne ağrısız dönebiliyorum ne doğru düzgün yatabiliyorum. Dediğin gibi soluma yatsam yine sağ kalçam ağrıyor. Normal mi bilmiyorum doktora da gitmedim daha bu konu için ama çok zorlamaya başladı beni. Oturup kalkarken bile canım acıyor kitlenip kalıyorum öyle.
Canım çok haklısın.Ama erkeklerin birsz da içinde olması lazım.Benim eşim sağolsun doğduğundan beri herşeyiyle ilgilendi kuzımın hala da öyle.Bebekken o uyumadan uyumazdı sen işe gitcen bakarım derdim yok.Hasta olunca sabaha kadar bakardı sabah işe giderdi. Dışarı çıkarız hep o ilgilenir ben rahat rahat otururum.Şimdi bile kuaförüne götürür kızı benim işim olur kendi iş yerine götürür.Baba kız aralarındaki bağ şimdiden çok güçlü.Babam çok çalışırdı hiçbirşeyimizle ilgilenmezdi.Şampuanı biter bakarım almış.Pantolonu kalmaz bakarım almış.Ben çok şanslıyım bu konuda.Ama eşimin babası da öyle.Çok ilgilidir çocuklarıyla.Günaydın ve iyi pazarlar kızlar,
En büyük korkularımın olduğu konulardan konuşmuşsunuz da konuşmuşsunuz. Ben bir başlarsam katiyen susmam. Lohusalık ortalama 40 gün sürer derler. Benimki 40 ay sürmüştür herhaldeŞimdi gülüyorum ama çok zordu. Belki de ikinci çocuğa her zaman "aslaa" deyişimin birincil nedeni (yine de büyük konuşmamak gerektiğini anladım) Çevrenizdeki insanların tutumu lohusalık süresinde çok büyük etken. Eğer bir faydaları yoksa salıverin gitsinler, daha büyük stres faydasız varlıkları. Eşlere acımayın, aman o çalışmaya devam ediyor, ben evdeyim nasılsa dinlenirim demeyin, ortaklaşa alınan kararlarda ortaklaşa katkı şart. Baştan sıkı tutmazsanız çok zorlanıyorlar. Uyansın, o da beslesin, o da bez değiştirsin, banyo yaptırsın siz uyurken, annenin yaptığı ne varsa yapsın işte. Güzel yapamaz demeyin. Kötü yapsın ama yapsın. Verin gazı, "harika yıkadın, ay ben bile bezini bu kadar çabuk almadım..." Karşıdan yok artık dedirtir belki ama eşim ilk bebeği kucağına aldığında annesi "ay orasını öyle tutma çocuğun" diye bir söylendi, adam ikinci kucağına alışınca 1 aylıktı bebek, bir aylık evet. Şimdiki aklım olsa, ah şimdiki aklım ve psikolojim olsa neler etmezdim. Biz karı-koca eğitimliyiz, keza büyükler de öyle. Binlerce çocuk eğitmiş insanlar, ama oluyor işte... Kendinizi üzecek herşeyden uzak durmak için hamileliğinizde de doğum sonrasında da elinizden geleni ardınıza koymayın. Yoksa benim gibi emzirme işi biter bitmez soluğu psikiyatristte alırsınız. İnşallah bu bebeğimde herşey daha farklı olacak
Bende bu dusuncedeyim :)Ben o uykunun agir bastigi zamanlarda uyudum canim, esim ya da annem kim varsa sagdigim sutu biberonla verdi. Uykusuzluk da sutu olumsuz etkiliyor, dinlenmek lazim.
Benim de ikinci erkek geliyor canim, fetal dna yaptirmistik, telefonda erkek dedi baya sasirdik, sonraki ultrasonda da zoom yapti dr bak pipisi hala duruyor diye.. Ilkinde kiz olmasini cok istemistim oldu cok sukur, ikinci de ne olursa kabulum diyordum, sasirsam da yine de saglikli oldugunu bilmek yeter.Bence de kız evlat gibisi yok.Kız kardeşim yok teyzem de.Kızıma özendim kız kardeşi olsun diye ama olmadı.Doktor erkek deyince eşim de ben de o kadar şartlanmışız ki kıza hala alışamadık.Daha bir haftadır oğlum demeye alıştık.Eşim ayrıntılı ultrasonda belki kız çıkar dediKızım ayrıntılıya kadar erkek demişti doktor.Aslında kızı erkeği evlat sağlıklı olsunlar da gerisi boş.
Aynen canım bizim kardeşlerimiz var ama yeğenler de hep erkek kızım tek kaldı.İnşallah dediğin gibi kardeş gibi dostları olur kuzularımızın.Benim de ikinci erkek geliyor canim, fetal dna yaptirmistik, telefonda erkek dedi baya sasirdik, sonraki ultrasonda da zoom yapti dr bak pipisi hala duruyor diye.. Ilkinde kiz olmasini cok istemistim oldu cok sukur, ikinci de ne olursa kabulum diyordum, sasirsam da yine de saglikli oldugunu bilmek yeter.
Ben tek çocuğum ama kucuk teyzem hep bana abla gibiydi, annemden once ona derdim herseyi. Kizimin ne ablasi ne de dertlesecek kiz kardesi olacak, teyze hala da yok, o nedenle insallah iyi arkadaşlari olur o eksikligi yasamaz diyorum.
Ben de severim İstda hasret kaldık karaGünaydın kızlar, kar yağıyor çok mutluyum çok severim
Günaydınn canım hangi şehirdesin? Ayy İstanbula da yağsın istiyorum ama işe nasıl gitcez bilmiyorum. Memur hamilelere kar yağınca izin veriyorlarmış heralde. Bize yaparlar mı hiç bilmiyorum :/Günaydın kızlar, kar yağıyor çok mutluyum çok severim
Çankırıda yaşıyorum canım, inşlh oralarada gelirGünaydınn canım hangi şehirdesin? Ayy İstanbula da yağsın istiyorum ama işe nasıl gitcez bilmiyorum. Memur hamilelere kar yağınca izin veriyorlarmış heralde. Bize yaparlar mı hiç bilmiyorum :/
Allaaaah bu kulaklarim daha neler duyacak acabaBenim kv emziğini ağzına alıp bebeğe öyle verirdi çay içirirdi ne kızardım anlatamam ama laftan anlamaz yine bildiğini okur küçücük bebekle senin ağzın bir mi ben bile ağzıma alıp emzik vermem offf bana da şimdiden basıyo sütün yetiyor mu yok zayıf sütun yaramıyor mu acaba kaç gün yaticaksin soruları başka bir şehirde oturuyor ordan da yapacağını yapıyor yok beyaz tenli olsun oğlu çok esmer bu arada ben kumralim yok kilolu olsun öyle siparişle olmuyo bu işler önce saglikli olsun desem de kendi kendime sinir oluyorum
Esin dedigin gibi uyumluysa baska kimseye ihtiyaciniz olmaz canim. Biz daha ilk gece hastanede herkesi eve yolladik sadece esim kaldi yanimda, ben sezeryanliydim ama hic bi sorun yasamadik. Ilk o bezini degistirdi. Eve cikinca ilk banyosunu da beraber yaptırdık kimseyi karıştırmadik. Sadece lafta karistilar o da sinir etmeye yetti ama yine de esimin destegi büyüktür.
Bak bu dogumda yurt disindayiz, aileler turkiyede. Sadece annelere birer hafta bilet aldik o da dogumdan sonraya denk gelecek sekilde. Hem bebegi görsünler icleri rahatlasin hem de esim bebegin evrak islerine kosarken yalniz kalmiim diye. Yoksa bakim icin cok sukur kimseye ihtiyacimiz yok.
Tşk ederim kızlar. Doğru yoldayım sanırım. Çok bunalırsam çağırırım birilerini ama eşimle bakmak en mantıklısı. İlk 10 gün ablamı alırım yanıma. Sonra da bir şekilde büyütürüz inşallah eşimle. Gerçi işe başlayacağım zaman napacam bilmiyorumEn azından bir kişi iki hafta kadar kalsın.Biz de eşimle bakarız diyorduk.Benim sezeryanlı olup emzirmek dışında pek iş yapamayacağımı unuttuk.Sadece bebek değil senin de bakıma ihtiyacın olacak.Eşin hanginizle ilgilenecek?Üstelik bebekler ilk günler huzursuz olurlar deneyim olmayınca bir ağlıyordu bizimki elimiz ayağımız karışıyordu.
Annem karşı dairemde oturuyor zaten sağolsun hiç karışmaz birşeye.Benim içim rahat o konuda.Kayınvalidem de yakın gelir gider öyle idare edicez biz de.
Sen de ben gibi ayrimcilik yapmadan, hem anne hem kv die anlatiyorsunAhahah kitap okusalar ne olcak onlarin kendi tecrubeleri varkizim surekli hastalandigi icin burnunu acmak cok zor oluyordu. Kendi annem diyodu ki biz sizin burnunuza kati yag koyuyoduk o eriyip burnu aciyodu. Birkac kez dedi duymazdan geldim. İyiki ölmemişiz dedim, sasirip neden dedi. Bende o yag nereye gidiyo ya akcigere kacsa ne olcak dedim aaa biz onu hic dusunemedik diyo bide. Hep kaynanami anlatmis olmiyim didim yani anneme yine bir derece soz gecirebiliyorum hem kendi annem lafimi rahat soyluyorum hem inat etmiyor bir kez dedimmi anliyir
Tabi tabi. Ben 18. Haftadan beri yasiyorum o sertlesmeleri. Hatta ilk basladigi zaman saatte 4 oldu gecenin bi yarisi, 5.inciyi bekledim de olmadi. Baya paniklemistim onceleri ama dedigim gibi ilk sertlesmeyi yasayinca say, aklinda tut ve ikincisi ucuncusu oluyor mu kontrol et. Ayaktaysan uzan dinlen canim. Su tosbikleri sag salim doguralim ins. ❤Aynı haftadayız sanırım 26+1im şuan da.
Sende aynı şeyleri yaşıyor musun canım?
Canım yaşadıkların hiç kolay değil. Hele o şekilde mesajları okuyunca insan ne yapsın. Neresinden tutsan sorun çıkaracak şeyler. Eşin cahilce davranmış düşüncesizliği olmuş belli. Arkadaş ortamında belki kendini ispatlamaya falan çalışmış. Ama çocuk işi şakaya gelir birşey değil bunun ciddiyetine varamamış. Eş evde çocuk baksın biz gezeriz tozarız. Bilmiyorum Allah kimseye kaldıramayacağı dert vermesin . Benim için çok ağır . Asla kaldıramam.Sen güçlü bir insansın belli.Ben 8. Gun yalnız birakildim. Ustelik ayni sehirdeydik. Annem 5 gun durdu kaynanam 1 hafta durcam deyip 3 gun zor durdu. Gun asrı 2 3 saatliğine ugradilar. Ve yasadigim ilcede hic tanidigim yoktu, ugrayanim olmadi. Bu beni en basta zaten cok etkiledi. Bebegim hic uyumuyodu, bende uyumuyodum. Surekli suya girip cikiyodum bebegi yalniz bırakıp aglaya ağlaya (temmuzdu)
Sonra 17. Gün pusetten bebegi dusurdum. Evde yalniz kalamadim. Donusumlu annemle kaynanamda kaldim. Bu surecte esim bizimle ilgilenmedi bana kızgındı, bende onu serbest biraktim. İstedigi gibi arkadaslariyla gezdi tozdu. Ne zamanki eve döndük bu mesajlarini gordum o zaman bende film koptu. Ayri yatiyordu yanima zorla yatirdim. Herseye onu da kattım. O donem korundum hemen çocuk olmasin diye. Zaten suanki bebegimde kazayla
Teşekkür ederim canım hayırlısıyla sağ salim doğururuz inşallahTabi tabi. Ben 18. Haftadan beri yasiyorum o sertlesmeleri. Hatta ilk basladigi zaman saatte 4 oldu gecenin bi yarisi, 5.inciyi bekledim de olmadi. Baya paniklemistim onceleri ama dedigim gibi ilk sertlesmeyi yasayinca say, aklinda tut ve ikincisi ucuncusu oluyor mu kontrol et. Ayaktaysan uzan dinlen canim. Su tosbikleri sag salim doguralim ins. ❤
Haydaaa ayy yerim ya büyüdüler de hickirmaya mi basladilar yerim . Çok ilginç hıçkırık gibi gelmemişti oysaki . Sağol canım bilgi için.
Benimki tombiş bebek seviyor sanırımCanimmm masaallah cok tatli benimde persembe gunu 805 gram cikti doktorum zayif falan demedi bence iyi kilosu seninkininde.
Tabi tabiYiyebilirmiyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?