2020 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    352
Bende emim degilim ilk defa basima gekiyir canim. Dayimin torunlari alerjik kuzene sordum onun iki cocugu 2yigeni alerjik o yaoabilir alerji cok degisik dedi. O degilsede pilava knorr koymustm biskuvili pasta yemistim yemez olaydim ....
Facebook hesabin varsa alerjiyle yasam platformu diye bir grup var, katilmani tavsiye ederim. Alerjik bebeklerin anneleri var genelde, cok faydali bilgiler oluyor. Yemek tarifleride paylasiyorlar alerjik bebekler icin.

Malesef öyleler, oglumda yüzünde kizarikliklar baslayinca allahtan esim benim gibi arastirdi etti. Ailesi ye birsey olmaz dedikce ben daha agizimi acamadan hemen gereken cevabi veriyordu..bende kendi ailemi susturuyordum. 2-3 ay sürdü kizariklar, döküntülerden ara ara sivida akiyordu. Azicik ucundan bak, bu kadardan birsey olmaz, yok bu dogal ürün falan filan. Asiri sinir bozucuydu, cok sükür atlattik.

Bende kesip ellerini eldivensiz tutmayı çok istiyorum ama elleri buz gibi oluveriyor ya
Siz kaç günlüksünüz
Ellerin soguk olmasi üsüdügü anlama gelmiyormus. Gövdesini bak,orasi soguksa üsüyormus.
48 günlük oglum, elleri ara ara soguyor isiniyor.
Eldivensiz dursun artik, elini tanimaya baslasin.

Ellerin soguk olmasi üsüdügü anlama gelmiyormus. Gövdesini bak,orasi soguksa üsüyormus.
Bencede. Zaten kapalı olduğu için nemli hep parmak araları o yüzden soğuk geliyor bana üşüdüğünden değil yani

Bitme değil canım avmler kuaförler falan kademeli açılacak.
Önümüzdeki 1 2 sene hiçbişey eskisi gibi olmayacakmış
Yaaaa betoooo yaaa surda ıkı gıdım sevinek dedıkama ben oyle duydum zaten bayramdada salgın bıtmıs olacak dıyor erdoğan.. Amaaan ne bilim Yaaaa hayırlısı olsun ınsallah... Ama sayılar bıkac gundur masallah diyelim hızla dusuyor bakalım

Neden 4. Ayda ek gıdaya başlayacaksınız ki?
İlk oglumda hep korktum bısey tattırmaktan bogulmasından Allah korusun... 6 aya kadar hıcbısey tattırmadım bile...sonrasında da yine korktum bıseyler yedirirken ama sonra hep zorlandık simdide oyle 11 yasına geldi herseyi secer Cok titiz yemek konusunda herseyini hemen hemen ayrı yaparım ona.. Kucukken kilo alımı Cok azdı ne balıkyagları denedik ne vitaminler verdik ama yok yok Cok zayıftı sımdı sımdı biraz toparladı. Cesit cesit kekler tatlılar corba lar yemekler yapardım. Makarnadan bır tane yesin sadece mutlu olurdum. Sırf vitamin gitsin diye evin her kosesını hergun siler kuru uzum gıbı seyler koyardım toplar yerdi mutfaktan cıkmazdım yanı.. Velhasıl sonra kendimide sucladım bırdaha bebegım olursa herseyi yediricem 40 ında baslıcam tattırmaya diye kendime soz verdım. Oylede oldu onun ıcın 6 aydann once baslarım dıye dusunuyorum ınsallah. Azar azar tabıkı yuklenmeden. Zatn doktorlarda 4.ayın bazen daha uygun oldugu kanaatinde 6. Ayda bile sıkıntı olabıldıgını okumustum nette. Yanı buyuzden canım

Anam hepsi aynı benimki de bi lokmadan bişey olmaz diyor sanki zayıflama diyeti
Anlatamadım bi türlü alerji bitince yavaş yvaş yemeye başlayacağımı
Öyle deli ettiki en sonunda aç da cehaletini internette okuyarak gider bari dedim. Ben mazoşistim çünkü, kendime eziyet etmeye bayılıyorum

Annem de yazık duyduğunda diyor ki " yoğurt bile yiyemeyecek misin? Kefir bile mi?"
Ama Allah için çabuk uyum sağladı. Terbiyesiz çorbalar yapmalar, böreğin üstünü yumurtasız bırakmazlar... Sağolsun Sorun eşim ve eminim sonsuza dek sürecek bu hali

Alerji isi cok karmasik insallah bulursun bende yusrada gida mi acaba diye hep tetikteydim. 3 gun kuralida yapmamistim. Eslemde yapicam. Cunku o da alerjik gibi
Solunum alerjilerinin çoğu gıdadan evriliyor canım. Büyük oğlanda neye alerjisi olduğunu bulamadık, bulmaya da çok uğraşmadık doğrusu. Ciltte bölgesel egzama vardı, dr yaşına doğru geçer dedi. Geçti de lanet olası ama başka belirtileri var mıydı, bilmiyordum o zaman. 2 buçuk 3 yaş gibi de solunum alerjisi başladı. Bizim de toz, akar, küf mantarı ve çeşitli polenlere alerjimiz var. 8buçuk yaşında. Şurada iki senedir daha rahat. Yavrum ne çekti anlaşılana kadar. Allah kolaylık versin, en az besin kadar zor. Toz ve akarı tamamen hayatından çıkar bakalım. Her gün süpürge açıyordum okuldan gelince. Onda da abartıyor oluyordum. Açmazsam çocuk gece tıkanıyor diyordum, böyle böyle alışacak diyorlardı başta eşim olmak üzere ailesi

2 cocukla ugrasiyosun zaten uykusuzsun esin kendi sahurunu hazırlayabilir aslinda

Icmedim sut cnm.kesildi cnm 1kere oldu . Kanmi oldu sizdede
Oh iyi bari, gecmis olsun.Aynen minnacik yapiskanli gibi kan oldu. Inek sutu icmistim. Sonra inek sutunu kestim, tekrarlamadi hic. Doktor da zeytinyagi koy mamaya 1 damla dedi sonrasinda zaten, o da makat catlagi gibi bi sey dusundu sanirim.

Kizlar bebeginizin uzerini nasil ortuyorsunuz? Ben tek kat kadife battaniye ortuyorum. Ama yaramaz tekmeleyerek aciyor uzerini. Usutecek diye korkuyorum. Battaniyenin kenarlarini uyku setinin altina sikistiriyorum. Gece yuzune kadar cekmesin diye. :/

Inek sütü 1 yasinda önce verilmiyor. Bebe bisküvisinide hic tavsiye etmem. Seker cok var icinde. Büyük oglumda hic yedirmemistim. Kendim yaptim genelde evde.
Keci sutu olabilir belki ya da kendi sutumu eklerim artik. Bebe biskuvisi sekerli evet, ama cok guzel ya hala yiyorum kendim
Ama bebek icin sekersiz olsun die yapabilirim en azidnan 1 yasina kadar fln. Bakalim artik yorgunluk duurmuma gore degsiir

Kizlar ek gidaya baslarken su 3 gun kurali mantikli bi uygulama. Ama buna uymadan, direkt ek gidaya baslayan da cok var cevremde ya. Yani risk derken, kendimize yaptigimiz yemekten, bebege pure yapmak gibi diyim. Tuzunu, baharatini, salcasini hic kesmeden. Bole baslicak olan var mi ek gidaya geciste ?

Kizlar bebeginizin uzerini nasil ortuyorsunuz? Ben tek kat kadife battaniye ortuyorum. Ama yaramaz tekmeleyerek aciyor uzerini. Usutecek diye korkuyorum. Battaniyenin kenarlarini uyku setinin altina sikistiriyorum. Gece yuzune kadar cekmesin diye. :/
Bendeee minnak ayaklara bi güc gelio gece gece. Ustunu aciyo sipa kenarlara sikistiiyorumm bende battaniyeyi. Tek kat seklinde.

Bende alleji var, hayvan tuyu, ev tozu ve yesillik cimenlik yerlere karsi.
Kuzumunda toza var sanirim. Hapsiriyo arada.
Ama su milletin, aliscak artik, lafindan tiksindigim kadar hicbi laftan tiksinmedim..tvnin sesini acip, bebek uyurken supurgeyi yani basinda acip, kv min kabaca 'aliscak gariii'lafi gelio. Mubarek ramazan icimden hala kufur saydiriyorum.

Ense ve boyna bakiyorum ben sicaklikta. Eldivenleri 37 38 günlükken cikarmistim. Birkac kez kv ay elleri soguk tak eldiven dedi hic ses etmedim. Baslarda soguk oluyodu elleri zamanla alıştı suan soguk olmuyo. Zaten eller ayaklar vucudun sicakligini dengeliyormuş vucut asiri isininca el ayak soguyomus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…