Ben ilk kizimda 3 gun kurali denemedim. Neyin alerji yaptigini anlayamadim.kızlar merhaba,
ek gıda konusunda sizlerin tecrübesine itiyacım var, bir sorum olacak. bilgi verebilirseniz sevinirim.
ek gıdaya başlamak için doktorumuzla konuştuk. sebze ile başlayın dedi. yalnız ben hep önce bir çeşit sebze ile mesela havuş veya patates başlanıyor, sonra 3 gün bu sebze denendikten sonra yenisine geçiliyor diye biliyordum. bizim doktor dediki, ilk olarak havuç-patates-pirinç-zeytinyagını karıştırın suda pişirip öyle verin. bunu 3-4 gün verdikten sonra bu karışıma her seferinde yeni bir tür sebze katın dedi.
ilk defa duyunca şaşırdım.
yani meyveleri anlatırken evet teker teker deneyin dedi. önce elma 3gün sonra armut 3 gün sonra muz gibi.
ama sebzeyi dediğim şekilde karıştırıp başlayın dedi.
kafam karıştı açıkcası
bu şekilde başlayan, veya bu şekli daha önce hiç duyan, yorumu olan varmı acaba :)
Babam ikna eder canim simdi biraz suyuna gidiyolar mecburen. Dun bama diyirki telefonda senin annen baban katik olcak benim ölmemi istiyolar hastaneye goturcekler beni. Cocuk degilki kucaklayip gotursek mecbur suyuna gidicez . Dun ben napiyosun dede diyirum banyo yapiyorum diyodu telefonun islanir sonra arayim dedim yok yok ciktim zaten dedi artik hangisi dogruydu bilmiyorum... mekani cennet olsun canim babaciginin nurlar icinde yatsin insallah . Nesi vardi canimAllahım acı çektirmesin pinkim yataklara düşürmesin çok zor bilirim. Aşı olduysa gitsin hastaneye yababacığım da son günlerinde unutmuştu herşeyi ... yürüyemiyordu ama anahtarını pantolonunun cebine koydurmuştu . Banyo yaptım ben diyordu öyle görüyordu heralde ... ah babam hazırlık yapıyormuş gitmek için...
Aaaa tabi canim bakmadilar olucak adi . Bi tane amcam var hic umurumda degil adamin hep babamla annem kosuyor . Dedem cok deli dolu enerjik bi adamdir cok sakacidir cok eglencelidir öldu deseler inanamazsinya hani oyle bir insan bisey olmasini hic istemem yaa Rabbim saglik versin eldrn ayaktann dusurmesim insallah .sagol canim insallah . Sevdigi yoresel yemek yaptim esim gotururse bi gidicem aksam supriz biri gelmezse anladinn senOyle olur canim ama hastalansada coluk cocugu hastaneye bile goturmedi olur ,ins. Korkusu gecerde ikna olup gider Allah sifa versin
Seninki cok elbiseciBizim süslü kokona da oyle olur muhtemelen
İşte büyüseler de olacağı belli hiç heveslenmeyelimAynı bizi tarif etmişsinAnne karnım acıktı,arkadaşım bana şunu dedi gibi gibi uzuyor liste
İlk başlanacak sebzeler pek alerjen olmaz, patates ve havucu tehlikesiz görmüş demek ki.kızlar merhaba,
ek gıda konusunda sizlerin tecrübesine itiyacım var, bir sorum olacak. bilgi verebilirseniz sevinirim.
ek gıdaya başlamak için doktorumuzla konuştuk. sebze ile başlayın dedi. yalnız ben hep önce bir çeşit sebze ile mesela havuş veya patates başlanıyor, sonra 3 gün bu sebze denendikten sonra yenisine geçiliyor diye biliyordum. bizim doktor dediki, ilk olarak havuç-patates-pirinç-zeytinyagını karıştırın suda pişirip öyle verin. bunu 3-4 gün verdikten sonra bu karışıma her seferinde yeni bir tür sebze katın dedi.
ilk defa duyunca şaşırdım.
yani meyveleri anlatırken evet teker teker deneyin dedi. önce elma 3gün sonra armut 3 gün sonra muz gibi.
ama sebzeyi dediğim şekilde karıştırıp başlayın dedi.
kafam karıştı açıkcası
bu şekilde başlayan, veya bu şekli daha önce hiç duyan, yorumu olan varmı acaba :)
Bir anda bizim yemeklere geçirdim ben kızı, yüzü çok kötü oldu.Ben ilk kizimda 3 gun kurali denemedim. Neyin alerji yaptigini anlayamadim.
İkinci kizimda 5 aylikken kabak denedim kanli kaka oldu. Bu sekilde denerseniz neyin alerji yapacagini anlayamazsiniz. Zaten suan tadim zamani. Tek tek sebzeleri ilk gun 1 cay kasigi sonraki gun tatli kasigi seklinde deneyin tavsiyem
Tam benlikSeninki cok elbisecibenimki rahat edemiyor bide bedenine gore bulamiyorum hic elbise adabi yok mesela
Amiiin kuzum . Dediğin gibi huysuzlanır sonra kızar çok huyuna gitmek lazımBabam ikna eder canim simdi biraz suyuna gidiyolar mecburen. Dun bama diyirki telefonda senin annen baban katik olcak benim ölmemi istiyolar hastaneye goturcekler beni. Cocuk degilki kucaklayip gotursek mecbur suyuna gidicez . Dun ben napiyosun dede diyirum banyo yapiyorum diyodu telefonun islanir sonra arayim dedim yok yok ciktim zaten dedi artik hangisi dogruydu bilmiyorum... mekani cennet olsun canim babaciginin nurlar icinde yatsin insallah . Nesi vardi canim
Canım benim mekanı cennet olsun babacığının, nur içinde yatsın inşallahAllahım acı çektirmesin pinkim yataklara düşürmesin çok zor bilirim. Aşı olduysa gitsin hastaneye yababacığım da son günlerinde unutmuştu herşeyi ... yürüyemiyordu ama anahtarını pantolonunun cebine koydurmuştu . Banyo yaptım ben diyordu öyle görüyordu heralde ... ah babam hazırlık yapıyormuş gitmek için...
Yaşlıların inadı çok zor kuzum, bir de korkutmuşlar adamcağızı yazıkBabam ikna eder canim simdi biraz suyuna gidiyolar mecburen. Dun bama diyirki telefonda senin annen baban katik olcak benim ölmemi istiyolar hastaneye goturcekler beni. Cocuk degilki kucaklayip gotursek mecbur suyuna gidicez . Dun ben napiyosun dede diyirum banyo yapiyorum diyodu telefonun islanir sonra arayim dedim yok yok ciktim zaten dedi artik hangisi dogruydu bilmiyorum... mekani cennet olsun canim babaciginin nurlar icinde yatsin insallah . Nesi vardi canim
Adab bizde de yok. Bu gidisle giydirmem bende. Buyudukce dikkat etmesi gerektigini anlatiyorum ama tabi daha anlayamiyor. Aksam bile kandil diye elbise giydiSeninki cok elbisecibenimki rahat edemiyor bide bedenine gore bulamiyorum hic elbise adabi yok mesela
Yaaa kiyamam cok gecmis olsun.Bir anda bizim yemeklere geçirdim ben kızı, yüzü çok kötü oldu.
Şimdi nerden bulayım neyin dokunduğunu.
Baştan kuralına uygun yapmak lazım gerçekten.
Normalde bende öyleyim. Ama cocukken bende susluymusum. Şöyle ki yilbasi gecesi bütün kolye bileklik kupe ne varsa hepsini takip yatardimTam benlik
Ben çok süssüzüm, kız süslü çıkarsa ayak uyduramam herhalde
Ah canim Rabbim sabir versin. Ne desek acını anlayamayiz. Allah rahmet eylesinAmiiin kuzum . Dediğin gibi huysuzlanır sonra kızar çok huyuna gitmek lazımbabam akciğer kanseriydi dünüşüm tüm vücuduna sarmıştı artık tedaviler ameliyatlar fayda etmedi şimdiki aklım olsa ameliyat ettirmezdim boş yere
Amiiin kuzum . Dediğin gibi huysuzlanır sonra kızar çok huyuna gitmek lazımbabam akciğer kanseriydi dünüşüm tüm vücuduna sarmıştı artık tedaviler ameliyatlar fayda etmedi şimdiki aklım olsa ameliyat ettirmezdim boş yere
Canım benim mekanı cennet olsun babacığının, nur içinde yatsın inşallah
Allah razı olsun kızlarAh canim Rabbim sabir versin. Ne desek acını anlayamayiz. Allah rahmet eylesin
Amin canım benimAllah rahmet eylesin canimm mekanlari cennet olur insallahh
Aaaa tabi canim bakmadilar olucak adi . Bi tane amcam var hic umurumda degil adamin hep babamla annem kosuyor . Dedem cok deli dolu enerjik bi adamdir cok sakacidir cok eglencelidir öldu deseler inanamazsinya hani oyle bir insan bisey olmasini hic istemem yaa Rabbim saglik versin eldrn ayaktann dusurmesim insallah .sagol canim insallah . Sevdigi yoresel yemek yaptim esim gotururse bi gidicem aksam supriz biri gelmezse anladinn sen
Bize de bişey dokundu kahvecim bende bulamıyorum ya. Yüzü pütür pütür göz altları falan özellikle birazda pişik gibi bacaklarında bazı yerlerde kırmızı sivilcemsi şeyler var . Ceviz vermiştim kestim . Kavanoz mamalarından da vermicem bi süre bakalım belki de onlardan biri yaptı aka hangisiBir anda bizim yemeklere geçirdim ben kızı, yüzü çok kötü oldu.
Şimdi nerden bulayım neyin dokunduğunu.
Baştan kuralına uygun yapmak lazım gerçekten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?