Çok geçmiş olsun, benim de yaklaşık 2-3 sene önce aynısı Garanti kredi kartında başıma gelmişti. Bu tarz durumları engellemek için alışveriş yapılan sitelerin güvenlik sertifikalarına dikkat etmek gerekiyor. Sitenin adres çubuğundaki kilit işaretine tıkladığınızda bağlantının güvenli olup olmadığını sorgulayabilirsiniz. Güvenli bağlantılarda girdiğiniz şifreler, kart bilgileri gibi bilgiler gizli olarak gönderilir ancak güvenli olmayan bağlantılarda bu bilgilere 3. kişiler erişebilir. Bir de sms onayıyla alışveriş yapmak her zaman daha güvenli, bazı sitelerde kart bilgilerini girince anında onaylanıyor bu da bir güvenlik zaafiyeti. Bazı sitelerde de -trendyol mesela- her alışverişte otomatik olarak kartı sisteme kaydediyor, ben her seferinde siliyorum çünkü kartın sitede kayıtlı kalması demek olası bir güvenlik açığında sizin bilgilerinizin de çalınması demek. Ne yazık ki çok dikkatli olmak gerekiyor bu siber hırsızlık ağı sandığımızdan daha geniş ve tehlikeli.Çok guzelmis ama siteyi hix bilmiyorum
Bu arada bugün başıma tatsız bir olay geldi
Garantidwn mesaj geldi 300 tllik alışveriş size ait değilse bankayı arayın diye sahte olabilir diye düşündüm.aramadim.sonra bir daha aynı mesaj ..iskillendim
Mobil uygulamaya bir girdim 3 kere 300 liralık Facebook ads harcâmasi görünüyor
Hemen bankayı aradım kartı iptal ettirdim
Hemen arkasından şubeye gidip dilekçe verdim .neyse ki sıkıntı olmadan hallettim..
Sahte mesaj diye aldirmasam belki devam edeceklerdi harcama yapmaya
Yani demem o ki çok guvenmediginiz sayfalardan alışveriş yapmayın kartla ya da kapima ödeme yapın
Hiç kaydetmwdim sifremi şimdiye kadarÇok geçmiş olsun, benim de yaklaşık 2-3 sene önce aynısı Garanti kredi kartında başıma gelmişti. Bu tarz durumları engellemek için alışveriş yapılan sitelerin güvenlik sertifikalarına dikkat etmek gerekiyor. Sitenin adres çubuğundaki kilit işaretine tıkladığınızda bağlantının güvenli olup olmadığını sorgulayabilirsiniz. Güvenli bağlantılarda girdiğiniz şifreler, kart bilgileri gibi bilgiler gizli olarak gönderilir ancak güvenli olmayan bağlantılarda bu bilgilere 3. kişiler erişebilir. Bir de sms onayıyla alışveriş yapmak her zaman daha güvenli, bazı sitelerde kart bilgilerini girince anında onaylanıyor bu da bir güvenlik zaafiyeti. Bazı sitelerde de -trendyol mesela- her alışverişte otomatik olarak kartı sisteme kaydediyor, ben her seferinde siliyorum çünkü kartın sitede kayıtlı kalması demek olası bir güvenlik açığında sizin bilgilerinizin de çalınması demek. Ne yazık ki çok dikkatli olmak gerekiyor bu siber hırsızlık ağı sandığımızdan daha geniş ve tehlikeli.
E bebekte satiliyor bebek temizleme pamugu bn ilk kizimda onu kullandim simdide kullanmayi dusunuyorymkızlar günün tüm mesajlarını okuyamadım, hastamız varsa, sıkıntısı olan varsa, ben hızlıca bakabildim kusura bakmayın
size birşey soracağım, ben oğlumda biraz acemilikten biraz eş dost dinlemekten ıslak mendil ve bakım ürünlerini kullandım ama aradan geçen 7 senede kimyasallardan son derece tiksindim ve minik kuşa kullanmak istemiyorum
bebek yağı yerine zeytinyağı hindistan cevizi yağı ve kendi yapabileceğim birkaç yağ kullanacağım
sıvı şampuan yerine baboon katı şampuan kullanacağım
ıslak mendil ve bebek bezi konusunda bir seçenek bulamadım henüz
eski usul yıkanabilir bebek bezleri varmış, 6-7 li paketlerde satılıyor, evdeyken bunlardan kullanabilirim, farklı önerileriniz var mıdır???
Pamucco Yıkanabilir Bebek Bezi 2 li Paket
ıslak mendil yerine de evde pamuk kullananlar varmış, bildiğimiz panuk mu ne onu araştırıyorum, bilen varsa paylaşabilir mi?
(deli misin bu sevirde öyle bez mi kaldı diyenler olabilir başta annem mesela :) ama bu bezler en başta tonlarca atığa neden oluyor ve çevreyi kirletiyor, ikincisi hepsi beyazlatılmak için, koku için bir sürü kimyasal içeriyor, doğrudan bebeğin hassas bir bölgesine temas ediyor)
Evet neyse ki ucuz atlatmışsın, limiti bilseler o kadarını harcarlardı. Yakın zamanda siber saldırı olmuş Garanti'ye belki onunla da alakalıdır.Hiç kaydetmwdim sifremi şimdiye kadar
Bir de hep mesaj gelir dediğin gibi kodu girince onaylar karttan para çekmeyi
Bunda bana mesaj gelmedi
Bankaciya sordum.buluyorlar bir yolunu dedi
Neyse ki ucuz atlattım ..hemen farkwtmeswm bütün kartı bosaltabilirlerdi .8000 lira da limit vardı
Çok teşekür ederim dün gece resmen salavat getirdim ağrıdan sabahı zor ettim sabah serum takıldı cezol antibiyotik ve parol aksam da aynı şekilde takıldı .artİ antibiyotik ve sizin kullandığınız gargarayi verdiler insallah hiçbirimiz hastalanmayiz çok zorGünaydın, ben de şiddetli bir grip geçiriyorum,en başında boğazlarımda yanma ve kaşıntı vardı,kadın doğumcum bana şu gargarayı aldırdı,sadece 1 gün sabah akşam yaptım ve geçti gitti. Doktoruna danışman sorman şartıyla denemeni öneririm kuzum.
Ay görmemiştim bunuEvet neyse ki ucuz atlatmışsın, limiti bilseler o kadarını harcarlardı. Yakın zamanda siber saldırı olmuş Garanti'ye belki onunla da alakalıdır.
www.hurriyet.com.tr/amp/teknoloji/garanti-bbvadan-flas-siber-saldiri-aciklamasi-41361239
Çok teşekür ederim dün gece resmen salavat getirdim ağrıdan sabahı zor ettim kanda enfeksiyon cikti bogaizm iltihap sabah serum takıldı cezol antibiyotik ve parol aksam da aynı şekilde takıldı .artİ baska antibiyotik ve sizin kullandığınız gargarayi verdiler insallah hiçbirimiz hastalanmayiz çok zor buara da kadın doğum doktorumà danisilarak yapildi
Bu
O nasıl laf yaa... iskelet doğurdun ne demekBanada doktor yazdı cnm
Erkek milleti hep aynı
Aynı durum bizde de var
Kandirmaca erkeklere has bişey zaten
En iyisi bende inanki lafını hic ccekmez,
Benim pisikolojimi bozdu sütun yok yok diye diye,
Kizim 3kilo doğdu , iskelet doğurdun dedi
Doğru vallaBenimkide onu cok dedi o yuzden laf derse dicem yeter dicem artik 3.bebe doyup doymadigini senden ogrencek degiliz
Onunda 3 oglu var. Ama her dogumda sutun yok sutun yok der ama 2.yasina 2.5 yasina kadar hep emzirdim ilginc bir kadin .ben anlatsam roman olur cok film kadinDoğru vallasana laf söyleyemez artık bence. Onun kaç çocuğu var?
Allahım ben de böyle bi kaynana olmak istemiyorum. İnşallah iyi bir kaynana olurumOnunda 3 oglu var. Ama her dogumda sutun yok sutun yok der ama 2.yasina 2.5 yasina kadar hep emzirdim ilginc bir kadin .ben anlatsam roman olur cok film kadin
Amin cnm.hepimiz insaĺlahAllahım ben de böyle bi kaynana olmak istemiyorum. İnşallah iyi bir kaynana olurum
Hepsi aynı bunların benim oglan kolikti aksamları aglardı hep kaynana kişisi senin sütün doyurmuyor aksama iyice acıkıyor ondan aglıyor çocuk zaten memelerin de boş falan çünkü benim göğüsler küçük ve hiç şişme sertleşme yaşamadım ama sıkınca fışkırırdı. 3800 doğmuştu oglum1. Ay kontrolunde 5700 olmuştu. Kaynana kişisi diyor ki doktora cocuk doymuyor galiba, doktor da teyze cocuk nerdeyse 2 kilo almis mama vermeyin sakın obez mi olsun deyince bidaha doymuyor diyemediAy Sinir oldum, benim kv ayni, doyurmaz doyurmaz diye diye sütüm kestirtdi
Gebe okulu nasıl gercekten gidilmeli mi . Beni de yarın çağırmışlardı . Emin değilim deBen devlet hastanesinde gebe okuluna gidiyorum, sordum varmış şaşırdım. Bir sorun bence siz de süpriz olmasın.
Bence gidilmeli çok şey öğrendim. Hatta gittiğim sırada 13-14 haftalık hamileydim son ayda enerjim yerinde ise bi tur daha gitmek istiyorum.Gebe okulu nasıl gercekten gidilmeli mi . Beni de yarın çağırmışlardı . Emin değilim de
Ay benim cocuklarim büklüm büklüm oluyo kol bogumlari der durur, kizimda 15 kilo alinca sen kendine aliyon cocuklarin zayif oluyo diyodu, sonra oglum 3600 doğunca sustu. Inş ben iyi bi kaynana olurum gelinlerimeHepsi aynı bunların benim oglan kolikti aksamları aglardı hep kaynana kişisi senin sütün doyurmuyor aksama iyice acıkıyor ondan aglıyor çocuk zaten memelerin de boş falan çünkü benim göğüsler küçük ve hiç şişme sertleşme yaşamadım ama sıkınca fışkırırdı. 3800 doğmuştu oglum1. Ay kontrolunde 5700 olmuştu. Kaynana kişisi diyor ki doktora cocuk doymuyor galiba, doktor da teyze cocuk nerdeyse 2 kilo almis mama vermeyin sakın obez mi olsun deyince bidaha doymuyor diyemedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?